Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba X, angl. Paleo, Primal

QUOTE(taša @ 2013 07 25, 12:25)
<...>mane traukia ne pats sudmaistis, bet jo lengvas pasiekiamumas.
imi ir suvalgai
tai ir sakyk, kad tingi tinget, nereik cia kazko kito kaltint ( lengvas pasiekiamumas blah blink.gif ).
as jauciuosi kalta i save suda dedama, mano kuneliui tikrai to nereikia.

as ghee kosiau per popierini ranksluosti, ziurejau ir galvojau, kad reiktu kokio gudresnio prietaiso tam reikalui. o kavos filtru buna skirtingu tankumu/storumu?
kazkada turejau arbatai ruost metalini sieteli, toks smulkutis smulkutis, tiktu ir gheegiui.

siandien ryte sugalvojau, kad bananiniu blyneliu seniai dariau, bet nenorejau su blynu formom terlintis, tai gavosi keksiukai biggrin.gif dar turejom svecia, tai is dvieju bananu ir 4 kiausu trys zmonesi pavalge lotuliukas.gif dar dejau kokosu miltu 2 saukstus ir migdolu maltu sauksta, vaniles ir su saldytom-atsildytom melynem - tik paruko thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2013 07 25, 15:51)
as ghee kosiau per popierini ranksluosti, ziurejau ir galvojau, kad reiktu kokio gudresnio prietaiso tam reikalui. o kavos filtru buna skirtingu tankumu/storumu?
kazkada turejau arbatai ruost metalini sieteli, toks smulkutis smulkutis, tiktu ir gheegiui.

Taip, filtrai yra skirtingi. Mano yra 4nr. Filtro popierius toks kaip kepimo pasidaro nuo riebalo. O popierinis rankšluostis neištižo?
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 07 25, 14:18)
nu, Muera, kai pas mus gavai šitiek žinių apie maistą, tave vis dar ant šūdmaisčio traukia?  doh.gif
O kad pučia, tai reiškia pas tave su žarnyno mikroflora nelabai gerai... vyrauja blogiukai.

traukia ir labai, kas su mesa buvo valgoma, tai visa sudmaisti pamirsau: picas, sumustinius ir pan - nera noro. Bet saldumynai man mirtis, 2-3 dienas nieko, po to suvalgau vaisiu, o kadangi kaip durne jauciuosi kalta, nors nenusizengiu paleo, bet nusizengiu savo "dietai", tai galiausiai nutrukstu ir suslamsciu koki vakara saldziu miltu doh.gif ir tada vel is pradziu... sausas be angliu paleo keliom dienom ir vel luzis. Bet nepasiduosiu. cool.gif
Ir logiski pamastymai, va ziurek kaip negerai jautiesi - nepadeda.
Be to dar vienas niuansas, kai valgau po truputi vaisiu, i tulika einu normaliai. Be angliu praktiskai nesitustinu.

Ir nesutinku su jusu pasakymu, kad zmonem saldaus nereikia. Kaip tik genetiskai yra uzprogramuota daugeliui potraukis saldumynams, nes jie mum padedavo senais laikais vasara nutukti ir istempti ziema.
Atsakyti
Saldumas daugumai pats maloniausias skonis smile.gif . Ir jo reikia , ir angliu reikia . Bet gal ne tokiais kiekiais kaip iprate .
As kadangi jokio slamsto nevalgiau , tai tikrai nera problemos. Iskylaujant, kai ne namie varskes nusiperku.
O vaisiu as pavalgau iki pietu. 1-2 persikus ar obuoliu. Ne taip kaip anksciau 2-3 kg per diena.
Produktu su gliuteinu grieztai nevartoju, balto cukraus irgi, nors pastarojo mazas kiekis kokiam patiekale tikrai nepakenktu. Net vorestos vytintos meos receptas buvo su cukrumi. smile.gif
Na bet man ir svorio mest nereikia.
Papildyta:
QUOTE(taša @ 2013 07 25, 13:39)
nu tikiuos karsta.gif
Papildyta:
aciu uz patarimus.
per pietus dazniausiai turiu gaimybe valgyt namie. tik va jau kokiu cukiniju ir baklazanu tikrai nekepsiu..
pvz snd. dirbu iki 6, 7 einu i koncerta. pries - nespesiu pavalgyt.
teks po...

Papildyta:
laikykis, tikekimes bus geriau po oeracijos console.gif

Nusipirk multivarke. Is ryto sumesi darzoves, mesos, riebalo. Nustatysi kuriam laikui turi buti iskepta smile.gif ir nereiks parlekus kaip akis isdegus kopusa kept. Aisku teks kokiu pusval anksciau keltis, ar is vakaro darzoves susiruost.
As vakar per 5 min supjausciau baklazana, morka, svoguna, paprika, cukinijos , ghi ir versienos. Sumeciau i multivarke ir po pusvalandzio troskinys gatavas. Snd tam paciam puode 3 minutes likucius pasildziau ir pavalgiau.

Kazkaip su tokia dieta labiau jauciu alkio jausma, t.y isalkstu kazkaip .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Azu: 25 liepos 2013 - 15:27
QUOTE(Pur-pur @ 2013 07 25, 15:03)
Taip, filtrai yra skirtingi. Mano yra 4nr. Filtro popierius toks kaip kepimo pasidaro nuo riebalo. O popierinis rankšluostis neištižo?

O man popierinis uzsikimso pirma karta filtruojant ir laukt ilgai reikia kol nulases, tai as i arbatos sieteli ikloju gabaliuka perlenktos marles ir be vargo nukosiu pildama.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 07 25, 15:48)
Pasidomėk, jei veikia antibakteriškai, kas nutiks reikalingoms žarnyno bakterijoms. Aš nežinau, nesidomėjau, nes nevartoju.

o aš niekada nieko nedarau prieš tai nepasidomėjusi ir nesusirinkusi literatūros. Žarnyne visos bakterijos reikalingos, tik turi būti jų pusiausvyra.

Pur-pur, kombuchos negalima, kai SIBO perteklius organizme (t. y. bakterijų perteklius žarnyne), o ir per Whole30 negalima, nes kombuchai gaminti naudojamas cukrus, kuriuo minta bakterijos, be to, susidaro iki 1 proc. alkoholio, todėl tikriausiai ir su AIP negalima jos biggrin.gif
Na aš nebandžiusi niekada, pabandysiu kurį laiką, pasižiūrėsiu, kaip organizmą veiks, o tada jau žinosiu, tinka man ar ne smile.gif
Atsakyti
neistizo popierinis ranksluostis. bet paskutinius lasus teko pirstukais isspaust, nes nenorejo iskapset ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 07 25, 16:29)
tai as i arbatos sieteli ikloju gabaliuka perlenktos marles ir be vargo nukosiu pildama.

Na jo, taip racionaliau ir greičiau. Jei marlės daug ir nereikia jos plauti. tongue.gif

QUOTE(Elata @ 2013 07 25, 16:32)
Na aš nebandžiusi niekada, pabandysiu kurį laiką, pasižiūrėsiu, kaip organizmą veiks, o tada jau žinosiu, tinka man ar ne smile.gif

Bus įdomu sulaukti nuosprendžio tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Pur-pur @ 2013 07 25, 16:38)
Na jo, taip racionaliau ir greičiau. Jei marlės daug ir nereikia jos plauti.  tongue.gif
Bus įdomu sulaukti nuosprendžio  tongue.gif

Tikėkimės išteisinamasis nuosprendis bus, nes kitokiam šablono neturiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2013 07 25, 16:35)
neistizo popierinis ranksluostis. bet paskutinius lasus teko pirstukais isspaust, nes nenorejo iskapset ir viskas.

Ech, kai tiek terlios-marlios, vis tik gal geriausia pirkti gatavą nors ne tokį skanų. Arba geriausia mažiau vartoti. ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Elata @ 2013 07 25, 16:39)
Tikėkimės išteisinamasis nuosprendis bus, nes kitokiam šablono neturiu biggrin.gif

Čia tas ir yra grybas ? Jei taip tai prisiminiau, kad jaunystėje tokie kleckai mistifikuoti vaikščiojo kaip apsauga nuo nelaimės draugų tarpe. Tipo jam vardą reikia duoti, auginti, ir kai nuo jo atskyla kitas grybas, duoti kam nors kitam. O senajį ištraukti, sudžiovinti ir visada prie savęs laikyti. Dar kartu ir kažkoks tekstas su juo būdavo. tai savo džiovintą grybą neseniai radau tarp makulatūros ir sudeginau. biggrin.gif
Atsakyti
Taip, Pur Pur, tas pats čia smile.gif mes iš ''dieduko'' darydavom akmenukus- na sugniaužai grybą ir džiovini ir gaunas akmuo iš jo, laimę nešantis. smile.gif |Dar kefyrinius ryžius turėdavom ir darydavom girą, su razinom.. na ne piene juos augindavom, baisiai jie greit veisdavos biggrin.gif
čia buvau pirkus jogurtui gamintis kažko, bet niekaip neatsimenu, kas joms nutiko... pieno pigaus gal neberasdavau pirkti, ir baigės mano jogurto gamybos.. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pur-pur @ 2013 07 25, 15:38)
Na jo, taip racionaliau ir greičiau. Jei marlės daug ir nereikia jos plauti.  tongue.gif

na taip, nuo didelio gabalo atsikerpu kiek reikia, o paskui metu lauk biggrin.gif
Atsakyti