Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba X, angl. Paleo, Primal

QUOTE(Silver79 @ 2013 07 25, 10:49)
Labas. as taip pat saldau viska.

Achhh, kaip gražu! smile.gif
Linksma buvo, kai kandžiau taip bazilikus džiovinti. Jie turi labai savotišką kvapą, primena amoniaką dar net labiau kačiukų sysiuką... Tai vargšė mano katytė buvo kaltinama ''netikusiu kvapeliu" kol mes nesupratom kad kvapelis tai nuo bazilikų eina. biggrin.gif
Silveri, bet tai mieste tikriausiai prie nuosavo namo tavo daržas yra?
Atsakyti
QUOTE(cushy @ 2013 07 25, 09:57)
Aš kažko tikriausiai nesuprantu  rolleyes.gif  Jei baigiat darbą 18 val, kodėl taip vėlai vakarieniaujat?

tai ia geriausiu atveju 18. jei kur uzeinu i parde ar pan- namie atsiduriu 20. kol pagaminu -visos 21..
Atsakyti
QUOTE(Pur-pur @ 2013 07 25, 10:59)
Achhh, kaip gražu! smile.gif
Linksma buvo, kai kandžiau taip bazilikus džiovinti. Jie turi labai savotišką kvapą, primena amoniaką dar net labiau kačiukų sysiuką... Tai vargšė mano katytė buvo kaltinama ''netikusiu kvapeliu" kol mes nesupratom kad kvapelis tai nuo bazilikų eina. biggrin.gif
Silveri, bet tai mieste tikriausiai prie nuosavo namo tavo daržas yra?

Taip, del kvapo tu teisi - jis savotiskas kol dziuna, bet po to deti i troskintas darzoves ar pamarinuoti mesai ziauriai skanu smile.gif
Taip , as gyvenu nuosavame name.
Papildyta:
QUOTE(taša @ 2013 07 25, 10:59)
dziovinimas tai biski kitaip.. man norisi kuo ilgiau isaugot svieziai nupirktus

dar vakar pries miega  galvojau apie visa tai ka pradejau ir iskilo klausimas- kokais darzoves valgote ziema? 
ar is parduotuviu perkat tuos pomidorus ir etc? unsure.gif

Kopustai viskokie, morkos, burokai, moliugai, cukinijos, kaliaropes. KARTAIS is parduotuviu perku brokoliu ir juos mirkau, pries gaminant, keleta valandu
Atsakyti
reik kazkaip ismokt dviem puodais virt...
nes geriausiu atveju pagaminu kad liktu pietum kitai dienai.

paskutiniu metu tik ir galvoju apie maista, anksciau to nebuvo - valgai viska, niekada neliksi alkanas, nes yra krupu, makaronu ir pan. o dabar - jei kasdien nesuplanuoji ka kaip ir po kiek - tai ir liksi alkanas.
niekada neskyriau maistui tiek demesio. o db jauciuosi prirista prie namu ir priklausoma nuo maisto. jau nelabai gali nebegrizti po darbo namo..

atrodo as vienintele tokia kuriai tokios lomkes, pradedant....

p.s su miegu tikrai pasidare geriau, luztu tik atsigulus. galeciau meigot ir miegot.
bet va su atmintim nekas..prasteja, sunku susikaupt... darbe kancia verysad.gif

Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 07 25, 12:12)
paskutiniu metu tik ir galvoju apie maista, anksciau to nebuvo - valgai viska, niekada neliksi alkanas, nes yra krupu, makaronu ir pan.

Man kaip tik dabar geriau, anksčiau nuolat galvodavau apie maistą, nes būdavau alkana kas 3 valandas, reikdavo nuolat galvot. Dabar nebegalvoju, nes dažniausiai būnu soti smile.gif Ir indelių su maistu, nešamų į darbą, kiekis sumažėjo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 07 25, 10:59)

dar vakar pries miega  galvojau apie visa tai ka pradejau ir iskilo klausimas- kokais darzoves valgote ziema? 
ar is parduotuviu perkat tuos pomidorus ir etc? unsure.gif

žiemą šakniavaisių ir šaldytų daržovių atsargų metas. Šiemet papildomai pastarnokų, šakninės petražolės daug pasisėjau. Pernai pastarnokas blogai dygo, nedaug užaugo.
Pomidoras žieminis/plastmasinis bevertis.
Papildyta:
QUOTE(taša @ 2013 07 25, 11:12)

įsivažiuosi po truputį. Jei nėra apetito iš ryto, tai ir nevalgyk. Pavalgysi kai išalksi- aišku, jei tik tavo darbe tam yra sąlygos. Įsigyk metalinį termosą plačiu kaklu . Ryte sumesk daržoves(morką, kopūstą ,cukiniją) į puodą, užpilk vandens stiklinę, užvirink ir po minutės sukrėsk į termosą. Termose baigs troškintis, mano vyras taip daro. Atskirai į stiklainį įsideda marinuotos žalios ar keletą min pagarintos mėsos ir lašinio gabaliukų kitame indelyje nešasi sviestą ar grietinę.
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 07 25, 11:12)
paskutiniu metu tik ir galvoju apie maista, anksciau to nebuvo - valgai viska, niekada neliksi alkanas, nes yra krupu, makaronu ir pan. o dabar - jei kasdien nesuplanuoji ka kaip ir po kiek - tai ir liksi alkanas.

Tikrai nesuprantu tokių problemų. Man kažkaip aišku ką valgau ir ko ne, todėl kaip tik lomkių sumažėjo. Apskritai, kadangi nesu išranki maistui, bet mėgstu gaminti skaniai greitai ir paprastai, turiu ilgesniam laikui tuos pačius patiekalus ir gana. Tuo labiau kad vyras juos irgi mėgsta. Ir į darbą, jei ilgai dirbame, nešamės indelius. Paskutinėm dienom populiariausias yra švieži kopūstai pakepinti su sviestu ir: spirgiukai, ar faršas, ar mėsos gabaliukai šalia, kartais kiaušiniai. Prieskoniai. Ir viskas. Jokių galvos sukimų ką valgysiu rytoj ar poryt ar dar už kelių dienų. Vak suar, tiesa, kepiau vištą su morkomis orkaitėje. Na, tai iki rytojaus pietų ir vėl visai ramu.
Tiesiog ir tau linkiu geriau relax ir enjoy. mirksiukas.gif
Atsakyti
Ruošiuosi rugpjūčiui. Gaminu lyd,sviestą. Kad užkniso su merliukais žaisti košiant, šiandien atradau kavos filtrą. Super skaidru. Bet labai lėtai... Gal kitą kartą retesnį naudoti reikėtų. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 07 25, 10:12)

niekada neskyriau maistui tiek demesio. o db jauciuosi prirista prie namu ir priklausoma nuo maisto. jau nelabai gali nebegrizti po darbo namo..

buvo ir man pradzioje panasiai. Tas durnas jausmas planuoti siandienos-rytdienos maista. Nes anksciau kaip ir sakai -nori valgyt, blogiausiu atveju grikiu issivirsi, makaronu, ar sumustini duona/sviestas susitepsi. O dabar turi turet atatinkamo maisto smile.gif ir dar kad butu sotus butinai. Bet kai isivaziuoji, pripranti mirksiukas.gif
Sveikos biggrin.gif
Atsakyti
Laba diena unsure.gif

nepadeda man vaistai, skauda vis tiek, išvada po echoskopijos - ūmus cholecistitas, rytoj operuos, nėra ko delsti, akmenai nė kiek nesumažėjo, žodžiu nepavyko man išsaugoti organo. Nevalgau trečia diena, valgyt noriu, bet neypatingai, nežinau, kaip reikės po operacijos atsistatyti ir įsilieti į jūsų gretas.
Bet manau užteks labai labai didelio mano noro smile.gif
Atsakyti
liūdna, tačiau ką padarysi, imk 4u.gif darei ką begalėjai padaryti. Matai, netyčia ir badavimą išmėginsi.
Tikėkimės kad bent nebus didelių problemų po operacijos.
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2013 07 25, 12:00)
buvo ir man pradzioje panasiai. Tas durnas jausmas planuoti siandienos-rytdienos maista. Nes anksciau kaip ir sakai -nori valgyt, blogiausiu atveju grikiu issivirsi, makaronu, ar sumustini duona/sviestas susitepsi. O dabar turi turet atatinkamo maisto  smile.gif ir dar kad butu sotus butinai. Bet kai isivaziuoji, pripranti mirksiukas.gif
Sveikos  biggrin.gif

nu tikiuos karsta.gif
Papildyta:
QUOTE(" voresta " @ 2013 07 25, 10:29)
žiemą šakniavaisių ir šaldytų daržovių atsargų metas. Šiemet  papildomai pastarnokų, šakninės petražolės daug pasisėjau. Pernai pastarnokas blogai dygo, nedaug užaugo.
Pomidoras žieminis/plastmasinis  bevertis.
Papildyta:

įsivažiuosi po truputį. Jei nėra apetito iš ryto, tai ir nevalgyk. Pavalgysi kai išalksi- aišku, jei tik tavo darbe tam yra sąlygos. Įsigyk metalinį termosą plačiu kaklu . Ryte sumesk daržoves(morką, kopūstą ,cukiniją) į puodą, užpilk vandens stiklinę, užvirink ir po minutės sukrėsk į termosą. Termose baigs troškintis, mano vyras taip daro. Atskirai į stiklainį įsideda marinuotos žalios ar keletą min pagarintos mėsos ir lašinio gabaliukų kitame indelyje nešasi sviestą ar grietinę.

aciu uz patarimus.
per pietus dazniausiai turiu gaimybe valgyt namie. tik va jau kokiu cukiniju ir baklazanu tikrai nekepsiu..
pvz snd. dirbu iki 6, 7 einu i koncerta. pries - nespesiu pavalgyt.
teks po...

Papildyta:
QUOTE(kustuce @ 2013 07 25, 12:08)
Laba diena  unsure.gif

nepadeda man vaistai, skauda vis tiek

laikykis, tikekimes bus geriau po oeracijos console.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo taša: 25 liepos 2013 - 12:39