Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba X, angl. Paleo, Primal

QUOTE(Nijolė46 @ 2013 07 24, 15:17)
Jei miegas ima, daugiau būk gryname ore, ir galvą mažiau skaudės nepriklausomai nuo oro:)
Orų permainas jaučiu - man labiau sąnariai skauda. Vakar taip kairės rankos alkūnę susuko, negalėjau nieko su ta ranka pakelti. Bet šiandien jau nebeskauda:)

nu neiseina...... dirbu iki velai.
snd bandysiu i sporta eit. grisiu velai.
aj neiseina man normaliai valgyt. pries sporta negerai, nakciai irgi...tai kada tada valgyt? verysad.gif

Papildyta:
QUOTE(Nijolė46 @ 2013 07 24, 15:26)
Pietums privalgiau keptos cukinijos su faršu ir morkytėmis. Kepiau orkaitėje. Cukinija tokia didžiulė (gavau iš draugų), daug prikroviau faršo, nes gili duobė, tai vis kepiau, kepiau... vis žalia mėsa viduje. Nebeištvėriau - plonesnį galą išsitraukiau ir suvalgiau. Skanu ir pilvas neišsipūtė, daugiau valgiau cukinijos nei faršo thumbup.gif .

va va, ir man panasiai manau bus. tai is viso iskepsiu kokia 10 val vakariene doh.gif
kiek laiko reik troskint baklazana ar cukinija su farsu kad nebutu zalia?

apkepint keptuvej nelabai gerai ane pries tai?
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 07 24, 17:56)
nu neiseina...... dirbu iki velai.
snd bandysiu i sporta eit. grisiu velai.
aj neiseina man normaliai valgyt. pries sporta negerai, nakciai irgi...tai kada tada valgyt? verysad.gif

Koks tavo darbo grafikas? Aš ir maniau, kad su mano darbo grafiku nieko neišeis, bet kuo puikiausiai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Nijolė46 @ 2013 07 24, 16:26)
Pietums privalgiau keptos cukinijos su faršu ir morkytėmis. Kepiau orkaitėje. Cukinija tokia didžiulė (gavau iš draugų), daug prikroviau faršo, nes gili duobė, tai vis kepiau, kepiau... vis žalia mėsa viduje. Nebeištvėriau - plonesnį galą išsitraukiau ir suvalgiau. Skanu ir pilvas neišsipūtė, daugiau valgiau cukinijos nei faršo thumbup.gif .
Mano paauglės jau sugadintos, ilgai ginčijasi ką valgyti, jau nenori net klausyti apie mano siūlomą maistą, išskyrus troškinius. Gal perdaug bruku aš joms. Mažiausiąją dar galiu atvesti į normalų kelią - jau mėgdžioja ką valgau smile.gif

Jooo cukinijų metas dabar. Pasiunčiau vyrą į daržą agurkų nurinkt, tai jis ir cukinijas apėjo doh.gif o jau buvau palikusi keletą augti subrendimui. Tai ėmė ir nuskynė . tokią-daugiau nei poros kg, perpjoviau išilgai, ir skersai, išskobiau, padariau 4 laivelius, pabarsčiau prieskoniais ir druska, ir pašoviau į orkaitę. Sumaliau marinuotos mėsos +lašinio faršą, patroškinau keletą minučių keptuvėj, sudėjau į minkštus, jau iškepusius "laivelius", uždėjau storai grietinės ir palaikiau karštoj orkaitėj dar porą min, kad grietinė pasilydytų. Na, tikrai, buvo apsiėdimas. Šeimyna įvertino. thumbup.gif
O dėl jaunimo- nebrukim jiem savo maisto, leiskim rinktis .Aišku- švietimas- kodėl nevartotinas vienas ar kitas produktas- turi būti. O kai namuose maža netinkamo maisto, tai ir pasirinkimas šiek tiek ribotas. Tokio amžiaus jaunimas lai patys gaminasi, nereikėtų per daug šokinėt apie juos. Tikrai nenumirs badu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 24 liepos 2013 - 16:10
QUOTE(ativas @ 2013 07 24, 16:46)
o siaip tai su jais kompromisu reik ieskot, nieko nepadarysi. jos turi karts nuo karto ir griesijimo dienas. va laukia savaitgalio, pazadejau koldunu.  doh.gif
kokia amziaus tavo paaugliai? mano 15 ir 16

Kol neturi sveikatos problemų, tai neįrodysi, kad nesveikai mėgsta valgyti.
Jau bent saldainius iš namų išvarėme:) Pyragų, sausainių nebekepame, kur daugiausiai buvo cukraus. Liko tik ledai iš saldumynų. Mažiausia - didžiausia smaližė, nori saldaus - stiklainį medaus išsitraukia ir palaižo, taip norą patenkina:) Miltinių, bulvinių patiekalų taip pat nebegaminu. Dičkės rytais pačios kepasi blynus. Svajoja apie cepelinus, koldūnus. Jau nežinau, kada bevirsiu. Tegul daržovių daugiau valgo. Kartais nusižiūri kaip aš valgau ir pačios mėgina pasidaryti, tik ne visada patinka - vis traukia prie tų miltinių valgių.
Maniškėms 5, 14, 16 metų.
Voresta, reikės pamėginti taviškį receptą, kad nereiktų ilgai seiles varvinti prie orkaitės, kol iškeps lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nijolė46: 24 liepos 2013 - 16:10
QUOTE(cushy @ 2013 07 24, 16:32)
Nebelabai yra ką mest, tai ir odai nereiks trauktis smile.gif

na, iš kur man žinoti, kiek kg lyšnų pas kiekvieną, jei nepasigarsinat 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(cushy @ 2013 07 24, 15:59)
Koks tavo darbo grafikas? Aš ir maniau, kad su mano darbo grafiku nieko neišeis, bet kuo puikiausiai  thumbup.gif

9-18(ar veliau).....
jei sportas- namie bunu 20-21.

tai klausimas kada valgyt vakariene?

Atsakyti
QUOTE(Nijolė46 @ 2013 07 24, 17:08)

Voresta, reikės pamėginti taviškį receptą, kad nereiktų ilgai seiles varvinti prie orkaitės, kol iškeps lotuliukas.gif

jo gerumas tame, kad faršas netrukdo kepti cukinijai, o ir mėsos baltymas labai trumpai kaitinamas vertingesnis, sultingesnis ir neišsausėja.
Atsakyti
man be ukzkandziavimu beda..... sad.gif

Papildyta:
snd vaziuosiu pas mama kepeneliu.
sakau nevirk bulviu prie ju.
sako na reikia, ten vitaminu daug , ir kalio ir pan.
sako tada duonos!
sakau ne!
Atsakyti
sveikatos problemu gal dar ir ner vaikams. bet vienai su veido oda problemos, spuoguojasi, kita gelbejimo rata bando augintis.
jos pasigamina valgyt, kai nori. bet jeigu jau blynus kepa, tai cukraus taip jau nuo dusios ideda. tai todel ir bandau reguliuot, kazka greit sukonstruot.
ir geriau dabar sveikus maitinimosi igudzius formuot, o ne kai iseis atskirai gyvent ir netures supratimo kas su kuo ir kodel.
pagundu cia daug, vartotojiskas ir labia intensyvus gyvenimas. o as kaip vista pereksle stengiuos saugot savo visciukus. gal ir per daug, bet ka jau padarysi.
Atsakyti
QUOTE(ativas @ 2013 07 24, 17:37)
sveikatos problemu gal dar ir ner vaikams. bet vienai su veido oda problemos, spuoguojasi, kita gelbejimo rata bando augintis.

spuoguotas veidas rodo, kad kad organizme aktyviai gaminasi PG2 dėl netinkamo Omega3-6 santykio ar dėl angliavandenių pertekliaus mityboje.

bet jeigu jau blynus kepa, tai cukraus taip jau nuo dusios ideda.
pasijuok, kad jos cukrų su cukrumi valgo, nes miltų krakmolas tai tiesiog gliukozės molekulių virtinė. Tegu paieško argumentų to fakto paneigimui

ir geriau dabar sveikus maitinimosi igudzius formuot,

taip, tačiau tik švietimu ir išaiškinimu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 24 liepos 2013 - 17:02
QUOTE(ativas @ 2013 07 24, 17:37)

pagundu cia daug, vartotojiskas ir labia intensyvus gyvenimas. o as kaip vista pereksle stengiuos saugot savo visciukus. gal ir per daug, bet ka jau padarysi.

Tai normalu - tikra mama 4u.gif
Maniškės kalba, kad aš perdaug apie jas tūpinėju, nori būti labiau savarankiškesnės. Bet kol jos namuose, tai mano pareiga - viską apie jas žinoti ir rūpintis. Šis rūpestis prošal nepraeina, užauga ir viską prisimena, kokia buvo mama. Turiu jau vieną užaugintą, dar jauna 25 m. auginau, rūpėjo kaip jaunai savas gyvenimas, mokslai, darbas, gal ne visada parodžiau reikiamą dėmesį, vaikų darželis, močiutė vasarą ją augino, tai dabar kartą pasakė, kad jai trūko tuomet mamos, o man tada taip neatrodė... Aišku, dabar gerai sutariame, dažnai skambina, pasikalbame.
Dabar skiriu kuo didesnį dėmesį kitiems augantiems vaikams.
O mažoji - tai mano uodegytė, niekur be jos negaliu išeiti, tai visur kartu sulipusios biggrin.gif
Atsakyti
tai aiskinu, aiskinu, ir pavyzdi rodau. pacios man komplimentus sako, kad as sukudau ir graziai atrodau, bet cukraus priklausomybe kartais ima virsu.

mano vyriausiam po keliu sav 21. dar neisejes is namu. t.y. nakvot grista. bet visais rupesciai ir dziaugsmais su manim dalinasi. tai gera buna. bet va jam jau nepareguliuosi mitybos. pats sef-povar. dar ir mane teisingai mesa ruost pamoko. biggrin.gif
bet sake, kad mano sudyta lasisa ir rugine duona pati skaniausia. kai atsidarys savo restorana, itrauks I meniu biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ativas: 24 liepos 2013 - 17:14