Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba X, angl. Paleo, Primal

QUOTE(taša @ 2013 07 23, 12:02)
Royal canin.

pervesk ant natūralaus maisto- mėsos žuvies ir kt, ir žiūrėk.
Veterinaro pajamos- sergantys gyvūnai. Todėl jie patys pardavinėja sausus pašarus ir įtikinėja tik jais šerti. Mėsos jie parduoti negali?
Mano nebiednas kaimynas pirko brangius pašarus , bet jo du dideli šunes neišlipo iš ligų, vienas dar jaunas (4 m) buvo užmigdytas dėl auglio ant snukio, kitas negalėjo gyventi be vaistų (alia alergija)ir kasdienio akių valymo. Viskas baigėsi kai pradėjo šerti natūraliu, šunims priimtinu maistu. Užtatai veterinoriaus vizitai baigėsi.
http://agiesha.bloga...aisusis-maistas -pasiskaityk.
Man akys atsivėrė, kai mūsų 4 metų medžioklinis-pėdsekys susirgo ir nugaišo, nors vykdėm visus vetų nurodymus. Inkstai atsakė. Vyras jį šėrė tik pirktiniais pašarais.
O dvorniašką sarginę šėrėm atliekom ir mėsgaliais- jai jau 13 metų ir tebėr sveika ir guvi.
Mėsėdžiai gyvūnai negali būti šeriami pašarais, kur dominuoja angliavandeniai Pagrindinės žmonių ir gyvūnų problemos kyla iš maisto, kuriam jie evoliuciškai neprisitaikę.
Žmonių epilepsija dažnai baigiasi su perėjimu į ketogeninę mitybą.

The classic therapeutic ketogenic diet was developed for treatment of paediatric epilepsy in the 1920s and was widely used into the next decade, but its popularity waned with the introduction of effective anticonvulsant drugs. In the mid-1990s, Hollywood producer Jim Abrahams, whose son's severe epilepsy was effectively controlled by the diet, created the Charlie Foundation to promote it. Publicity included an appearance on NBC's Dateline programme and ...First Do No Harm (1997), a made-for-television film starring Meryl Streep. The foundation sponsored a multicentre research study, the results of which—announced in 1996—marked the beginning of renewed scientific interest in the diet.[1]

Almost half of children and young people with epilepsy who have tried some form of this diet saw the number of seizures drop by at least half, and the effect persists even after discontinuing the diet.[4] The most common adverse effect is constipation, affecting about 30% of patients.[4]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 23 liepos 2013 - 11:34
Labas rytas 4u.gif Visa savaitgaly skaiciau tema, bet kazkaip tyladienis buvo uzejes 4u.gif Pagaliau siek tiek geriau jauciuos - nuo badavimo ir tik kokosu aliejaus valgymo po saukstuka neskauda nei pilvo, nei pucia, nei duria apacioj ten. Turbut ne sultinys mano sugedes buvo, bet man jis tiesiog netiko.
kustuce - laikykis 4u.gif Net man uz tave labai neramu, nejuokauk ir imkis priemoniu 4u.gif Mano sese po apendicito ir nevalge apie 5 paras, patikek, net nebuvo alkana ar pagalvojus apie maista per ta laika. Jos apendicitas netruko, bet uzpuliavo po antro gimdymo praejus 3 savaitem doh.gif Strioko daug buvo, tfu tfu viskas gerai baiges cool.gif Laikysiu kumscius, kad tik tave tie akmenai nebekankintu 4u.gif
O kitoms po baliona 4u.gif Nezinau, ar laikysiuos whole30 ar AIP rugpjuty, manau sis menesis man bus skirtas issiaiskint, kas su sveikata negerai schmoll.gif
Atsakyti
po pietu ziauriai ima miegas.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 07 23, 12:29)
Žmonių  epilepsija dažnai baigiasi su perėjimu į ketogeninę mitybą.

Baigtis nesibaigia iškart, bet palengvėja priepuoliai, jei siaubingai sunkūs, jų sumažėja, o jei lengvesnė forma - jų ir paretėja gerokai smile.gif Tikiuosi, kad ilgalaikėje tokios mitybos perspektyvoje ir baigiasi ta liga. Istorijų apie tai nemažai, stažas tokio gydymo - jau greit šimtmetis, turbūt viena iš nedaugelio ligų, kurią oficiali medicina gydė ketogenine dieta smile.gif Aišku, nustojo, kai vaistų prikūrė farmacininkai.
Kaip norėtųsi kartais kitiems žmonėms, kurie turi begalę problemų su sveikata (ypač artimiesiems) kaip nors išimti smegenis ir įdėti į jas žinojimą, kad nesunku visai taip maitintis, o sveikatos oi kiek prideda...Nes žmonės arba nesąmonėm apvadina, arba iš anksto nusiteikia, kad nesugebės taip maitintis.
Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2013 07 23, 12:35)
Nes žmonės arba nesąmonėm apvadina, arba iš anksto nusiteikia, kad nesugebės taip maitintis.

bet prisiminkit savo pradzia. ar nebuvo sunku?
man sunku, nes gyvenimas labai itemptas. ir manau butu lengviau jei kas padetu, palaikytu, suprastu...
bet as labai tikiuos kaip sakai - apmazes simptomu, bus lengviau.
labai noriu jaustis gerai. nes dabar ne tai kad 50mete jauciuos, visa 70mete unsure.gif verysad.gif
Papildyta:
todel man vienintele viltis - klausytis jus, kaip jum gereja, ir tiket kad ir man pageres
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 07 23, 13:39)

Nebuvo g.gif Nu rimtai, nebuvo. Visą laiką buvau soti, pavalgius, valgiau skaniai, jaučiausi gerai, dingo krūvelė problemų, praktiškai iš karto. Iš pradžių kiek vargino cukraus kritinėjimai, galvos svaigimai, bet jie buvo tokia smulkmena, palyginus su tuo, kaip aš visada jausdavausi, kad net neverta buvo į tai dėmesio kreipti. Tame ir kampas, kad kai pradedi valgyt paleo, o ne pusiau, iš dalies ar panašiai į, tai man reikėjo minimaliai valios pastangų, gal kokias kelias dienas, psichologiškai. O anksčiau dviejų valandų neištempdavau nepavalgius ko nors doh.gif Tiesa, kartais būna, kad kokia iš seniau apturėta problema išlenda, suaktyvėja, ir...pranyksta biggrin.gif Užtai, kai man ką nors sakudena/ kas nors darosi, pirmiausia nurašau tam suaktyvėjimui, kuris ir turi būti.
O kiokios tavo sveikatos problemos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2013 07 23, 12:47)
Nebuvo  g.gif  Nu rimtai, nebuvo. Visą laiką buvau soti, pavalgius, valgiau skaniai, jaučiausi gerai, dingo krūvelė problemų, praktiškai iš karto. Iš pradžių kiek vargino cukraus kritinėjimai, galvos svaigimai, bet jie buvo tokia smulkmena, palyginus su tuo, kaip aš visada jausdavausi, kad net neverta buvo į tai dėmesio kreipti. Tame ir kampas, kad kai pradedi valgyt paleo, o ne pusiau, iš dalies ar panašiai į, tai man reikėjo minimaliai valios pastangų, gal kokias kelias dienas, psichologiškai. O anksčiau dviejų valandų neištempdavau nepavalgius ko nors  doh.gif Tiesa, kartais būna, kad kokia iš seniau apturėta problema išlenda, suaktyvėja, ir...pranyksta  biggrin.gif Užtai, kai man ką nors sakudena/ kas nors darosi, pirmiausia nurašau tam suaktyvėjimui, kuris ir turi būti.
O kiokios tavo sveikatos problemos?  g.gif

labai smagu ir pozityviai nustato tokie postai 4u.gif

na is tokiu ka jauciu- tai skauda visus sanarius, nuolatinis nuovargis. (snd labai svaigsta galva, tik pasikeliu nuo kedes ir net akyse pajuoduoja doh.gif ), migrena turiu, galva skauda kelis kartus i savaite..kartais kasdien. gastritas+refliuksas. na ir pienlige.
turiu ir kitu ligu, bet ju nelabai jauciu..
bet tokios bedos kaip salancios galunes, nemiga ir pan jau tapo mano kasdienybe...

Papildyta:
pavalgiau troskinu darzoviu ir jauciu remeni.. siaip niekad nevalgiau riebiai ir net tokius patiekalus stengiausi vengt g.gif
Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2013 07 23, 13:35)

Kaip norėtųsi kartais kitiems žmonėms, kurie turi begalę problemų su sveikata (ypač artimiesiems) kaip nors išimti smegenis ir įdėti į jas žinojimą,

sunku, kai sistema šitiek nereikalingų dalykų į jas prikišo, teisingiem dalykams vietos nėbėra. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 07 23, 13:02)
sunku, kai sistema šitiek nereikalingų dalykų į jas prikišo, teisingiem dalykams vietos nėbėra.   schmoll.gif

+ kiek laiko kiso - beveik puse/visa gyvenima.
taip priprato, taip buvo seimoj. dabar imt ir keistis - atrodo keista, nepatogu.

man lengviausia suprasti ir atsisakyti majonezu, padazu ir pan konservantu, kur ir durnam aisku kad yra blogas maistas. ju net nesinori. kaip ir cukraus ir visko kur jo yra.
sunkiausia tai atsisakyti miltiniu, kruopiniu produktu.....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo taša: 23 liepos 2013 - 13:10
QUOTE(" voresta " @ 2013 07 23, 14:02)
sunku, kai sistema šitiek nereikalingų dalykų į jas prikišo, teisingiem dalykams vietos nėbėra.   schmoll.gif

Tai jau taip, bet artimųjų gaila. Nors, kaip kažkada sakiau, jei jau žmogus pats nenori, niekas jam nepadės.
Taša, sąnarių skausmas man dingo trečią ar ketvirtą paleo dieną blink.gif Mano vyrui, gaila, nedingo vis dar, va dabar prieš orų pokyčius suskaudo. Bet jo streso lygis irgi išaugo neadekvačiai, tai manau, kad tai turėjo nemažai įtakos. Galvos skausmai irgi gan greitai baigėsi, dabar kartais užeina, bet žymiai rečiau, Tiesa, migrenos diagnozės neturėjau.
O tavo visas sąrašiukas labai gražiai įsipaišo į sąrašą "sukelta netinkamo maisto". Tikrai turėtų daug kas pasitaisyti, praėjus kažkiek laiko mirksiukas.gif
O su kuo tu tas daržovės valgei? Vienas? Aš tai šiandien buožiškai, prikirtau pietums kalmarų troškinio wub.gif Valgau tokį daiktą gal kartą metuose biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nomore: 23 liepos 2013 - 13:10
QUOTE(nomore @ 2013 07 23, 13:09)
Tai jau taip, bet artimųjų gaila. Nors, kaip kažkada sakiau, jei jau žmogus pats nenori, niekas jam nepadės.
Taša, sąnarių skausmas man dingo trečią ar ketvirtą paleo dieną  blink.gif  Mano vyrui, gaila, nedingo vis dar, va dabar prieš orų pokyčius suskaudo. Bet jo streso lygis irgi išaugo neadekvačiai, tai manau, kad tai turėjo nemažai įtakos. Galvos skausmai irgi gan greitai baigėsi, dabar kartais užeina, bet žymiai rečiau, Tiesa, migrenos diagnozės neturėjau.
O tavo visas sąrašiukas labai gražiai įsipaišo į sąrašą "sukelta netinkamo maisto". Tikrai turėtų daug kas pasitaisyti, praėjus kažkiek laiko  mirksiukas.gif
O su kuo tu tas daržovės valgei? Vienas? Aš tai šiandien buožiškai, prikirtau pietums kalmarų troškinio  wub.gif Valgau tokį daiktą gal kartą metuose  biggrin.gif

ten buvo kavines maistas - vista + darzoves, plaukiojancios net..(nors sakot kad riebalas gerai, bet cia jauciu ne tas riebalas)

tai as labai tikiuos. as galima sakyt tik snd bandau pradet. pasakyt PRADEJAU - galesiu tik vakare ar rytoj
Papildyta:
ka vakarienei?
pas mane apart kiausu nieko ner. bet ju noriu pusryciams palikt.....
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 07 23, 13:44)

nė kiek, perėjom abu su vyru, iš karto, o kai pasijautė poveikis, tai ir nebetraukė ant to maisto, kurio atsisakiau. Vyras paslapčia dar pasiramstydavo sausainiais, (kaip vėliau prisipažino), į miestą nuvykęs, kokį pusmetį.
Tik vaikai dar duonos parsitempdavo, bet dabar tik jaunėlė likusi, o ji pasirinko valgyt kaip mes, net neturėdama problemų-pasiskaitė, pasikaustė žiniomis ir jau draugams patarinėja biggrin.gif arba mėgina išsiaiškinti kokie disbalansai galėtų būti vienam ar kitam
labai noriu jaustis gerai. nes dabar ne tai kad 50mete jauciuos, visa 70mete  unsure.gif  :

o aš atvirkščiai, pagyvenus moteriškė, o einu, dainuoju savyje ir šokinėju kaip jauniklė blush2.gif
Sulauksi ir tu geresnių dienų, ne iš karto, bet sulauksi.
Žiū, kustucė dejavo, kad ji badaus prie trijų valgymų lotuliukas.gif neištemps be užkandžiavimų .
Atsakyti