Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba X, angl. Paleo, Primal

as katuka nuveziau pas veta. itaria epilepsija.. sad.gif

Papildyta:
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 07 23, 09:31)
Pur Pur, o ką čia ruoštis? O tai ką daugiau ruoštis? smile.gif

nu man tai galvos skausmas buvo - ko pripirkt, ka gamint.
nesudarineju savaitei i prieki saraso. todel neiprasta.
mesos saldytuve irgi neturiu daug- kai prireike - einu nusiperku.
i parduotuves kasdien irgi neinu..
tai biski prichologiskai reiktu prisiruost
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 07 23, 10:52)
vargsiuke.. o tau tokiu priepuoliu budavo anksciau ar cia kad pradejai riebiai valgyt - nepatiko orbanizmui?

Buvo ir anksčiau, jau 6 metai, kaip aš su jais vaikštau. Senai norėjau išoperuot, bet nėštumai vienas paskui kitą sukliudė man tai padaryti, o dabar patapau afigiena riebaline sveikuole, tai noriu išsaugoti savo organą biggrin.gif .
Priepuoliai grynai nuo riebaus maisto ir didelių tarpų tarp valgymų, bet ką aš galiu padaryti, nu man tokia mityba patinka

Dėkui merginos už rūpestį, kol kas laikausi, bet vis tiek šiandien važiuosiu į polikliniką
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 07 23, 09:46)
Sveika smile.gif
na, pusryčiauti reiktų valandos bėgyje nuo atsikėlimo smile.gif Nors čia šiaip individualu, tad jei nesinori, tai nevalgyk, tačiau jeigu trūksta energijos, vadinasi pusryčiauti reikia.
Paprastai rytais natūraliai padidėja kortizolio kiekis ir sumažėjo sotumo hormono - leptino kiekis, todėl jaučiamės alkani. Jeigu alkio pojūčio nėra, galbūt šių hormonų pusiausvyra (ar jautrumas jiems) sutrikusi. O skrandis gal tiesiog nepratęs taip anksti dirbti, bet po kelių pusryčių valgymo turėtų priprasti smile.gif

anksciau man uztekdavo kokio suduko uzest, ir uztekdavo.
tokei man o ir pusryciai buvo..
Papildyta:
QUOTE(kustuce @ 2013 07 23, 09:59)
Buvo ir anksčiau, jau 6 metai, kaip aš su jais vaikštau. Senai norėjau išoperuot, bet nėštumai vienas paskui kitą sukliudė man tai padaryti, o dabar patapau afigiena riebaline sveikuole, tai noriu išsaugoti savo organą  biggrin.gif .
Priepuoliai grynai nuo riebaus maisto ir didelių tarpų tarp valgymų, bet ką aš galiu padaryti, nu man tokia mityba patinka

patinka, bet netinka. cia gal tas variantas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 07 23, 08:52)
Tai kad žinok aš normalus žmogus, o žmonėms būdingas smalsumas. Nesu ragavusi tų kukurūzų ant kotelio, galvoju, reiktų paragauti, nes kai pasibaigs mano Whole30, neberasiu aš jų pirkti. Bet ne dėl to, kad reiktų atsivalgyti už tą Whole30 mėnesį iš anksto. Na, ir nesimaitinu aš grynai paleo dabar.  Tai raw grikių vieną dieną, tai fetos sūrio gabaliuką kitą. Kai taip valgau, negaliu sakyti, jog tai paleo. O per Whole30 mėnesį tokių nukrypimų nepasitaikys ir tiek smile.gif

ką su grikiais dareis? stovi stovi jie pas mane... neturiu pieno kokio, alia košikę pasidaryt kokią su jais.. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 07 23, 09:52)
Tai kad žinok aš normalus žmogus, o žmonėms būdingas smalsumas. Nesu ragavusi tų kukurūzų ant kotelio, galvoju, reiktų paragauti, nes kai pasibaigs mano Whole30, neberasiu aš jų pirkti. Bet ne dėl to, kad reiktų atsivalgyti už tą Whole30 mėnesį iš anksto. Na, ir nesimaitinu aš grynai paleo dabar.  Tai raw grikių vieną dieną, tai fetos sūrio gabaliuką kitą. Kai taip valgau, negaliu sakyti, jog tai paleo. O per Whole30 mėnesį tokių nukrypimų nepasitaikys ir tiek smile.gif

man smalsu, kodel nesilaikai paleo?
(aisku kas sako kad privalai)
Atsakyti
QUOTE(kustuce @ 2013 07 23, 10:23)
žinau, bet labai bijau vėl to jausmo

Sveikos iš ryto

nenoriu įkyrėti su savo dejonėm, bet gal sakau kokiai kitai narei mano patirtis pasitarnaus.
Visą naktį prasimūčinau, užsnūdau paryčiais, bet dabar skauda nestipriai. Morališkai jau ruošiuosi į ligoninę, gaminu maistą vaikams, kaip tik MB šiandien grįžta, tai nereikės sukt galvos kam vaikus palikti  unsure.gif
Nevalgiau dar šiandien nieko, bijau

na ką, tu bent mėginai ją išsaugoti, o kaip išėjo, taip. Dabar teks susitaikyti ir pasilaikyti daktarų paliepimų kurį laiką. Aišku, vel gausi antibiotikų kas vėl prižadins kandidą. Teks iš naujo su ja galynėtis. Stenkis neduot "jai gero" maisto.
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 07 23, 10:58)
as katuka nuveziau pas veta. itaria epilepsija.. sad.gif

papasakok, kuom šeri?
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 07 23, 11:06)
man smalsu, kodel nesilaikai paleo?
(aisku kas sako kad privalai)

a) nes esu smalsi ir man rūpi įvairios virtuvės ir įvairūs patiekalai, skoniai ir deriniai, kurie ties paleo nesibaigia;
cool.gif todėl, kad man tai nėra dieta "iki kažkada", o po to vėl sugrįžti prie įprasto "daug duonos ir cukraus" režimo. Man tai yra normali mityba. O kai normali mityba, natūralu, kad visada griežtų ribų laikytis neišeis;
c) todėl, kad nemėgstu kažkieno kito primestų taisyklių, kurios grindžiamos tik "nes aš taip pasakiau" priežastimi. Aš žinau, kas tinka mano organizmui ir nuo kurių produktų aš jaučiuosi blogai, todėl žinau, ko vengti, o ką valgyti galiu, nepaisant to, kad tai nepatenka į sąrašą.

Atsakyti
QUOTE(kustuce @ 2013 07 23, 10:59)

jei tulžies poreikis išaugo, o pati tulžies pūslė pilna akmenų, tai ir atsirado tokios bėdos. O dažniau valgyti tu negali, nes tai skatintų tavo hipoglikemiją progresuoti.
Beje, gal paskaičiuok dabar tuos pat parametrus( ph indeksą), įdomu, ar yra pokyčiai nuo tokio trumpo laiko.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 07 23, 10:45)
papasakok, kuom šeri?

Royal canin.

vis gi sako kad gastritas, fuf karsta.gif
na...kokie siemininkai, tokie ir gyvunai kaip sakoma smile.gif
pasiule Hils maista(aisku pas juos pirkt), jautriem skrandukams.
kraujas buco skystoka,s kas galetu sukelt kazkokiu sutrikimu smegenyse, del to priepuoliai gali but(ir buvo vienas)

Papildyta:
QUOTE(Elata @ 2013 07 23, 10:51)
a) nes esu smalsi ir man rūpi įvairios virtuvės ir įvairūs patiekalai, skoniai ir deriniai, kurie ties paleo nesibaigia;
cool.gif todėl, kad man tai nėra dieta "iki kažkada", o po to vėl sugrįžti prie įprasto "daug duonos ir cukraus" režimo. Man tai yra normali mityba. O kai normali mityba, natūralu, kad visada griežtų ribų laikytis neišeis;
c) todėl, kad nemėgstu kažkieno kito primestų taisyklių, kurios grindžiamos tik "nes aš taip pasakiau" priežastimi. Aš žinau, kas tinka mano organizmui ir nuo kurių produktų aš jaučiuosi blogai, todėl žinau, ko vengti, o ką valgyti galiu, nepaisant to, kad tai nepatenka į sąrašą.

geriausia kai pazisti savo orgaznima, ir kai jis toleruoja.. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo taša: 23 liepos 2013 - 11:02
QUOTE(Elata @ 2013 07 23, 11:51)

tu esi jauna ir sveika, todėl nuo vieno ar kito produkto vartojimo kurį laiką tavo metabolizmas tikrai neišsiderins. Visi sveiki žmonės gali tai daryti, jei tik neturi tam tikrų problemų su tam tikrais produktais.
Tačiau žmonės su dideliais metabolizmo disbalansais- ligomis, turi prisilaikyti tam tikrų apribojimų, kol pasieks pusiausvyrą. Kitaip gilins savo disbalansus ir bus žingsnis pirmyn, o kitas- atgal. O taip niekur ir nenueisi.
Man tai irgi nėra dieta- tiesiog tai vienintelė mityba, man užtikrinanti mano metabolizmo pusiausvyrą ir apsauganti nuo vėžio recidyvo.
Atsakyti
gal nuo snd man pavyks pradet paleo.. ty nesusigadint meniu unsure.gif
ateinu i darba - lauktuviu pilnas stalas, kas grizo po atostogu . bet cia lengva, niekad nemegau saldainiu,sokoladu. bet va miltiniai- mano silpnybe...
vakar V isitrauke ledu...tai atsiklause ar gali valgyt prie manes?smile.gif sakau valgyk, as ne tokia jautri esu maistui biggrin.gif

snd neturiu peitu, o kolege vaziavo uzsisakyt. tai isirinkau atrodo valgoma vistiena su darzovem.. ziuresim.

na ir vakarienei neturiu nieko.. unsure.gif

Papildyta:
QUOTE(" voresta " @ 2013 07 23, 11:07)
Visi sveiki žmonės gali tai daryti, jei tik neturi tam tikrų problemų su tam tikrais produktais.

teisingai.. o sveikas ir nesupras kodel reik prisilaikyt..susiduriau ir as su tokiais
Atsakyti