QUOTE(Kliamka @ 2013 08 30, 00:34)
Denaxa, dabartinėse mokomosiose taip tikrai nepavažinėsi. Kai aš mokiausi nei karto nevažiavau penkta pavara, nors vaziavau aštuom km/h. Neprikimškim čia mokinukams, kad penkta pavarą jungtų mieste.
Sekit apsukas ir klausykit variklio.
Pas mane buvo trečia mieste, ketvirta užmiesty.
Su visom dabartinem mokomosiomis (ir aplamai su visomis masinomis) galima taip vaziuoti ir jos puikiai vaziuoja-juk visos masinos naujos...aisku,jei tas mokomukas nepriziuretas,nekeistas velniai zino kiek oro filtras ar prisuktas kuro padavimas ir del to netraukia-cia jau ne masinos problema...Ir tik duok Dieve per egzamina neuzsirauti ant egzaminatoriaus,kuriam nepatiks toks masinos drozimas(o tokiu Vilniuje ne vienas yra),o kaip bus,kai ives ekovairavimo vertinimo kriterijus (kas jau yra teorijoje),o va taip mokyti kominukai nebus dar issilaike-iseina,zmonems persimokyti reikes? Mano vaikas pries metus teises issilaike,mokesi berods su 4 ar 5-iais automobiliais,naudojo mieste penkta (juk yra vietu kur greitis 60-70 km/h-nu tikrai 4-os neuztenka) ir per egzamina irgi vaziavo taip kaip ismokyta-viskas buvo gerai...
Cia,aisku,nieko nepadarysi,jei apkerpeje ir tobuleti,mokytis nenorintys instruktoriai mokina taip kaip jiems svieciasi is velniai zino kokiu laiku,tiesiog apmaudu-taip sakant,"nedamokina",nepaaiskina normaliai apie masina,o paskui zmonem kazkaip issilaikius egzamina reikia juk savarankiskai i gatve isvaziuoti,patiems masina priziureti,-ir prasideda tada problemos...Gaila,kad labai daug yra tokiu,kuriems rupi tik pinigus is mokinio nusitresti,o kaip ten jam gatveje veliau bus,ar sugebes jis saugiai vaziuoti-dzin jiems...kiek dar yra tokiu,kurie dar ir taisykles visai samoningai pazeidineja,kai mokinys uz vairo-nesilaikymas,zenklu,kelio zenklo liniju,sustojimas draudziamose vietose...va taip va didinamas dalbajobu,atsiprasant,skaicius gatvese,kur ju ir taip pilna...Gerai,jei zmogus samoningas,supras,issilaikes mokysis toliau,bet tai kiek tokiu yra? O moterims isvis reikia kitokio priejimo ir kruopstesnio mokymo nei vyrams-mes juk kitokie...
UUffff...sorry...issiliejau...
Papildyta:
QUOTE(Opdum @ 2013 08 29, 22:57)
o man nesigauna niekaip .. priekiu tai dar dar.. galu be sansu , nervuodavausi ir as ir instruktorius , bet vistiek NIEKAIP.. nesuprantu as.. ir video ziuredavau ir aprasymus skaitydavau niekas praktiskai nesigauna .. mano nakties kosmaras ta gyvatele.. viska galeciau ismokti tik ne tai..
Lengva-pasakyk sau,kad iveiksi,privalai-ir iveiksi
principas paprastas-suki masina kai ratas prie fiskes atsiduria,ir kai tik pro ja pravaziuoji-pamirsti ir greit ziuri i kita veidrodi,gaudai kita fiske,galas priarteja prie jos-uzsuki ir greit akis i kita veidrodi,kad spetum sekancia pagauti...ir nepamirsk,kad galas vairuojasi lygiai taip pat kaip ir priekis,skirtumas tik tas kad nugara sedi
Ir,beje,masina galu visada manevringesne nei priekiu...sekmes
Papildyta:
QUOTE(Kliamka @ 2013 08 30, 00:34)
Kai aš mokiausi nei karto nevažiavau penkta pavara, nors vaziavau aštuom km/h.
Kai as mokiausi buvo tas pats (man buvo pasakyta kad penktos man isvis nereikes,tipo-nesigilink nes nereikia dar tau zinoti
)...teko persimokyti,5-a isvis bijojau jungti...pusbrolis zvenge pamates,pamoke mane mazdaug teisingai su pavarom elgtis-o tai buciau tikrai masina uzdrozus...
Vnz.,eina velniop tokie instruktoriai...