Įkraunama...
Įkraunama...

Besimokančioms vairuoti

QUOTE(Bubbleghost @ 2013 08 29, 13:15)
Su kokia pavara vaziuojat, esant 70 km/h greiciui? Mano ismaniojo instruktoriaus teigimu, uztenka 4 begio, atseit 5 jungiamas esant 90 km/h greiciui. Bet vaziuojant 70 km/h greiciu su 4 pavara apsukos virsija 2 tukst. kas manau, nera gerai. Pasidalinkit savo nuomone siuo klausimu  4u.gif

as taip pat su 4 vaziuoju, apie 5 kalbos net nera, syki girdejau kaip mano instruktorius su kitu kalbejo tai sako sita masina 5 pavaros nepavelka g.gif

o dar as su tokiu klausimu, ar reikia savo instruktoriu informuoti jei as pvz kelias pamokas pas kita noreciau pavazinet? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(panterrriuke86 @ 2013 08 29, 19:55)
as taip pat su 4 vaziuoju, apie 5 kalbos net nera, syki girdejau kaip mano instruktorius su kitu kalbejo tai sako sita masina 5 pavaros nepavelka g.gif
o dar as su tokiu klausimu, ar reikia savo instruktoriu informuoti jei as pvz kelias pamokas pas kita noreciau pavazinet? smile.gif

jei pas kita instruktoriu toje pacioje mokykloje tai informuociau , o jei is kitos mokyklos tai gal ne g.gif
Atsakyti
QUOTE(panterrriuke86 @ 2013 08 29, 19:55)

Jei gerai sutariat tai galit ir pasakyt smile.gif O šiaip tai jis tik dirba savo darbą, kas pas jį ateina - tą mokina smile.gif Tik žinoma, jam pačiam gal nebūtų taip keista, jei dingtumėt pranešus, o ne tiesiog kaip į vandenį nebepasirodytumėt rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Bubbleghost @ 2013 08 29, 13:15)
Su kokia pavara vaziuojat, esant 70 km/h greiciui? Mano ismaniojo instruktoriaus teigimu, uztenka 4 begio, atseit 5 jungiamas esant 90 km/h greiciui. Bet vaziuojant 70 km/h greiciu su 4 pavara apsukos virsija 2 tukst. kas manau, nera gerai. Pasidalinkit savo nuomone siuo klausimu  4u.gif

Ir is kur tokie instruktoriai imasi, a? doh.gif rolleyes.gif Pagal naujus standartus,atsizvelgiant i ekovairavimo principus,5 pavara jungiama prie 50km/h greicio,6-a(jei ji yra) prie 60 ir t.t....o regitra ziures ir i tai,kaip mokinys moka vaziuoti taupydamas kura ir aplinka...nezinau,kaip su vairavimu,bet i teorija jau yra itraukti klausimai sia tema... smile.gif Paprasciau perjungineti pavaras sekant apsukas-aukstesne pavara jungiama pasiekus 2000rpm .Mano dukra kai mokesi vazinejo su visokiom masinom,ir penkta begi mieste nuolat naudojo...tuo labiau,kad mokomukai paprastai visi dyzeliai,o dyzeliui pilnai uztenka ir 1500rpm... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Bubbleghost @ 2013 08 28, 13:00)
man gyvate atbulom...kazkoks kosmaras g.gif gaunasi gal tik is 3-4 bandymo. mest tai tikrai nemesk..cia jau toks reikalas kad jei jau pradejai butina uzbaigti..nors puikiai suprantu kaip sunku tau, nes ir man tas pats, jau n kartu ir mesti norejau, ir ant automato pereiti..bet vis kabinuosi i tas teises

o man nesigauna niekaip .. priekiu tai dar dar.. galu be sansu , nervuodavausi ir as ir instruktorius , bet vistiek NIEKAIP.. nesuprantu as.. ir video ziuredavau ir aprasymus skaitydavau niekas praktiskai nesigauna .. mano nakties kosmaras ta gyvatele.. viska galeciau ismokti tik ne tai..
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2013 08 29, 22:49)
Ir is kur tokie instruktoriai imasi, a? doh.gif  rolleyes.gif  Pagal naujus standartus,atsizvelgiant i ekovairavimo principus,5 pavara jungiama prie 50km/h greicio,6-a(jei ji yra) prie 60 ir t.t....o regitra ziures ir i tai,kaip mokinys moka vaziuoti taupydamas kura ir aplinka...nezinau,kaip su vairavimu,bet i teorija jau yra itraukti klausimai sia tema... smile.gif  Paprasciau perjungineti pavaras sekant apsukas-aukstesne pavara jungiama pasiekus 2000rpm .Mano dukra kai mokesi vazinejo su visokiom masinom,ir penkta begi mieste nuolat naudojo...tuo labiau,kad mokomukai paprastai visi dyzeliai,o dyzeliui pilnai uztenka ir 1500rpm... ax.gif

Denaxa, dabartinėse mokomosiose taip tikrai nepavažinėsi. Kai aš mokiausi nei karto nevažiavau penkta pavara, nors vaziavau aštuom km/h. Neprikimškim čia mokinukams, kad penkta pavarą jungtų mieste. mirksiukas.gif Sekit apsukas ir klausykit variklio. wink.gif Pas mane buvo trečia mieste, ketvirta užmiesty.
Atsakyti
QUOTE(Kliamka @ 2013 08 30, 00:34)
Denaxa, dabartinėse mokomosiose taip tikrai nepavažinėsi. Kai aš mokiausi nei karto nevažiavau penkta pavara, nors vaziavau aštuom km/h. Neprikimškim čia mokinukams, kad penkta pavarą jungtų mieste. mirksiukas.gif Sekit apsukas ir klausykit variklio. wink.gif Pas mane buvo trečia mieste, ketvirta užmiesty.

Su visom dabartinem mokomosiomis (ir aplamai su visomis masinomis) galima taip vaziuoti ir jos puikiai vaziuoja-juk visos masinos naujos...aisku,jei tas mokomukas nepriziuretas,nekeistas velniai zino kiek oro filtras ar prisuktas kuro padavimas ir del to netraukia-cia jau ne masinos problema...Ir tik duok Dieve per egzamina neuzsirauti ant egzaminatoriaus,kuriam nepatiks toks masinos drozimas(o tokiu Vilniuje ne vienas yra),o kaip bus,kai ives ekovairavimo vertinimo kriterijus (kas jau yra teorijoje),o va taip mokyti kominukai nebus dar issilaike-iseina,zmonems persimokyti reikes? Mano vaikas pries metus teises issilaike,mokesi berods su 4 ar 5-iais automobiliais,naudojo mieste penkta (juk yra vietu kur greitis 60-70 km/h-nu tikrai 4-os neuztenka) ir per egzamina irgi vaziavo taip kaip ismokyta-viskas buvo gerai...
Cia,aisku,nieko nepadarysi,jei apkerpeje ir tobuleti,mokytis nenorintys instruktoriai mokina taip kaip jiems svieciasi is velniai zino kokiu laiku,tiesiog apmaudu-taip sakant,"nedamokina",nepaaiskina normaliai apie masina,o paskui zmonem kazkaip issilaikius egzamina reikia juk savarankiskai i gatve isvaziuoti,patiems masina priziureti,-ir prasideda tada problemos...Gaila,kad labai daug yra tokiu,kuriems rupi tik pinigus is mokinio nusitresti,o kaip ten jam gatveje veliau bus,ar sugebes jis saugiai vaziuoti-dzin jiems...kiek dar yra tokiu,kurie dar ir taisykles visai samoningai pazeidineja,kai mokinys uz vairo-nesilaikymas,zenklu,kelio zenklo liniju,sustojimas draudziamose vietose...va taip va didinamas dalbajobu,atsiprasant,skaicius gatvese,kur ju ir taip pilna...Gerai,jei zmogus samoningas,supras,issilaikes mokysis toliau,bet tai kiek tokiu yra? O moterims isvis reikia kitokio priejimo ir kruopstesnio mokymo nei vyrams-mes juk kitokie...biggrin.gif
UUffff...sorry...issiliejau... blush2.gif doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Opdum @ 2013 08 29, 22:57)
o man nesigauna niekaip .. priekiu tai dar dar.. galu be sansu , nervuodavausi ir as ir instruktorius , bet vistiek NIEKAIP.. nesuprantu as.. ir video ziuredavau ir aprasymus skaitydavau niekas praktiskai nesigauna .. mano nakties kosmaras ta gyvatele.. viska galeciau ismokti tik ne tai..

Lengva-pasakyk sau,kad iveiksi,privalai-ir iveiksi 4u.gif principas paprastas-suki masina kai ratas prie fiskes atsiduria,ir kai tik pro ja pravaziuoji-pamirsti ir greit ziuri i kita veidrodi,gaudai kita fiske,galas priarteja prie jos-uzsuki ir greit akis i kita veidrodi,kad spetum sekancia pagauti...ir nepamirsk,kad galas vairuojasi lygiai taip pat kaip ir priekis,skirtumas tik tas kad nugara sedi biggrin.gif Ir,beje,masina galu visada manevringesne nei priekiu...sekmes 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Kliamka @ 2013 08 30, 00:34)
Kai aš mokiausi nei karto nevažiavau penkta pavara, nors vaziavau aštuom km/h.

Kai as mokiausi buvo tas pats (man buvo pasakyta kad penktos man isvis nereikes,tipo-nesigilink nes nereikia dar tau zinoti doh.gif )...teko persimokyti,5-a isvis bijojau jungti...pusbrolis zvenge pamates,pamoke mane mazdaug teisingai su pavarom elgtis-o tai buciau tikrai masina uzdrozus... doh.gif Vnz.,eina velniop tokie instruktoriai... doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
na as tai po tokio instruktoriaus mokymo ir bijau 5 pavara jungt biggrin.gif su mokomaja masina niekada nebuvau 5 jungus..keisciausia kad tas instruktorius kuris taip mokino, kad atseit 5 pavara tik nuo 90 km/h yra baiges eko vairavimo kursus ir turi ju pazymejima biggrin.gif
Atsakyti
mano instruktorius, tai prie 70 jau liepdavo 5 jungt. o prie 90 jungt tik 5, tai kosmosas kazkoks biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2013 08 30, 07:46)
Su visom dabartinem mokomosiomis (ir aplamai su visomis masinomis) galima taip vaziuoti ir jos puikiai vaziuoja-juk visos masinos naujos...aisku,jei tas mokomukas

Čia aš visiškai su tavimi Denaxa sutinku. Jei jau mokomes, tai reikia mokytis kaip priklauso.
Suprantama, kad pirmas kokias 5 pamokas ne iki greičių, tačiau yra vietų mieste kur galimas 70 km. greitis ir reikia ji mokytis važiuoti. Kitaip ko mes mokomes. Aš mokiausi su nauju mašiniukus ir 70 km be 5 bėgio - tai mašinos kankinimas ir tikrai ne ekomiška. Kartais net 6 įjunkdavau, ko pats automobilis jau ir reikalavo ( Yra toks langiukas prie visų prietaisų, ten parašo kokį begį rekomenduojama jungti) Instruktorius man pats nepasake, bet kolega iš mokyklos išdavė šią mašiniuko paslaptį, tai labai jau gudri buvau atradusi šį bajeriuką.
Juk pats 5 bėgis greičio nedadeda, ko jo bijoti? Tie 70 km/h ir lieka 70 km/h, tik mašiniukui geriau.
Atsakyti
QUOTE(Bubbleghost @ 2013 08 30, 11:00)
na as tai po tokio instruktoriaus mokymo ir bijau 5 pavara jungt  biggrin.gif  su mokomaja masina niekada nebuvau 5 jungus..keisciausia kad tas instruktorius kuris taip mokino, kad atseit 5 pavara tik nuo 90 km/h yra baiges eko vairavimo kursus ir turi ju pazymejima biggrin.gif

Va cia tai tikrai keisciausia...tai kokio velnio jis ejo i tuos kursus,jei netaiko ko ismokes praktikoje? del popieriaus? g.gif As kai pasiziurejau,kaip mano vaikas su pavarom dirba (dar su mokomuku vazinejant)-grazu ziureti,jai jokios baimes nera penkta jungti,o jos reikia,pvz.,tokiose gatvese kaip Ozo,gel.Vilko,i N.Vilnia vaziuojant ir pan...ir kazkaip nekyla tokiu klausimu kokia pavara vaziuoti-ziuri i apsukas ir pagal jas jungia...vat as savo laiku tokiu instruktoriu neturejau,tai paskui teko persimokyti ir tuo paciu nuo daugelio baimiu vaduotis,o vaikas iskart teisingai buvo mokoma... ax.gif
Atsakyti
Aisku reikia jungt 5 pavara kai masinukas " prasosi" mane mokino ne tik I apsukas ziuret bet labiau masina jausti- klausyti, retai bet tikrai naudojau 5 pavara ne karta. Gal cia priklauso nuo instruktoriaus- mano sumacheris - tai teko su pavarom daug dirbt , uztat neliko jokiu klausimu ir baimes jas jungt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rupee: 31 rugpjūčio 2013 - 06:42