Įkraunama...
Įkraunama...

Besimokančioms vairuoti

QUOTE(babrusia @ 2013 08 22, 12:02)
Siandien buvo 9tas vaziavimas, o kad gavau pastabu doh.gif  blink.gif isvis matau, kad jau pradedu erzint instruktoriu  doh.gif dave pastaba, kad man streso per mazai vairuojant, per daug atsiputus blink.gif viska per atsainiai darau, per ramiai vaziuoju... blink.gif  doh.gif tai sakau, man taip kaip tik is streso didelio, o jis - ne, ne, Jums stresiuko daugiau reikia, nes nepersilauziat blink.gif jezusmarija, as drebanciom rankom i pamokas einu, naktim pries vaziavima stresuoju, o vaziuodama sudarau ispudi, kad atsiputus doh.gif  blink.gif be zodziu...

Čia man mane primena. Aš kuo labiau stresuoju tuo ramesne kitiems atrodau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Liniuks @ 2013 08 22, 12:40)
Na, iš savo praktikos pasakysiu tik tiek -- pramokau nežiūrėdama pakeist pavaras (dar tik būt gerai labiau susivokt, KADA į kurią keist); nujaust, kokiam posūky kokia pavara įvažiuot ir išvažiuot; kur ir kaip persirikiuoti, norint sukti kairėn, dešinėn; būtų gerai, kad kaip bent man sake instruktorius -- kad jis jaustųsi tarsi keleivis mašinoj -- be jo įsikišimo pedalais ar griebimu už vairo (jei jis tik tuo nemanipuliuoja); kada pristabdyt tik stabdžiu ir kada ir stabdžiu, ir sankaba... Jei dar ką prisiminsiu -- parašysiu

na viskas gaunasi plius minus man..tik persirikiuoti sunku kai didelis eismas tai isvis .. aisku instruktorius griebia vaira daznai bet manau didziojoj daly situaciju be reikalo g.gif o del posukiu- ar teisingai jei staigus ir status posukis i ji reikia isukti 2-u, jei netoks staigus- 3-iu begiu? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Bubbleghost @ 2013 08 22, 12:52)
na viskas gaunasi plius minus man..tik persirikiuoti sunku kai didelis eismas tai isvis .. aisku instruktorius griebia vaira daznai bet manau didziojoj daly situaciju be reikalo  g.gif  o del posukiu- ar teisingai jei staigus ir status posukis i ji reikia isukti 2-u, jei netoks staigus- 3-iu begiu?  blush2.gif

Man kai kuriose Vilniaus vietose instruktorius rekomendavo net ir 1 bėgiu (yra ten tokia vieta netoli GPU ligoninės). Visais kitais atvejais -- lemia ne tik pavara, o kartais ir greitis... Vis tiek prie šposūkį dar ir prisistabdai. Nors jei staigesnis, bent man saugiau ir ramiau būdavo įvažiuoti 2 pavara
Atsakyti
Na, iš savo praktikos pasakysiu tik tiek -- pramokau nežiūrėdama pakeist pavaras (dar tik būt gerai labiau susivokt, KADA į kurią keist); nujaust, kokiam posūky kokia pavara įvažiuot ir išvažiuot; kur ir kaip persirikiuoti, norint sukti kairėn, dešinėn; būtų gerai, kad kaip bent man sake instruktorius -- kad jis jaustųsi tarsi keleivis mašinoj -- be jo įsikišimo pedalais ar griebimu už vairo (jei jis tik tuo nemanipuliuoja); kada pristabdyt tik stabdžiu ir kada ir stabdžiu, ir sankaba... Jei dar ką prisiminsiu -- parašysiu

o kaip ten toj regitroj egzaminuotojai,nebamba? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Liniuks @ 2013 08 22, 12:03)
Kas čia per bajerukai, kad streso REIKIA? blink.gif hmm
Net įdomu smile.gif

man irgi idomu pasidare lotuliukas.gif net isizeidziau, kai pasake, kad man streso truksta doh.gif kad jis zinotu, kiek is to streso kartu norejau viska mest, o vat dar vis is paskutiniuju vis lankau kursus, bandau, stengiuos...o jam...streso, matai, per mazai doh.gif blink.gif

QUOTE(jurguze @ 2013 08 22, 12:11)
O mano instruktorius, atvirkščiai, barasi, kad pastoviai įsitempus būnu. Liepia atsipalaiduot. smile.gif Aš pravažiavau 30 pamokų. Aikštelėj viskas gerai, o mieste grybauju doh.gif Tai pavaras sumaišau, tai į posūkį blogai įsuku... Nespėju greitai susigaudyt ką ir kaip daryt doh.gif Buvo mintis viską mest, bet instruktorius atkalbėjo. Sako, kad mokantis vairuot būna 3 krizės kai atrodo, kad nieko nemoki...
Iš tikro, nesitikėjau, kad man pavyks apskritai išmokt nors kiek pavažiuot, nes labai labai bijojau unsure.gif O išvažiavimas į miestą prilygo išėjimui į karą lotuliukas.gif
Mokyklinį teorijos išsilaikiau lengvai. Pasiemiau papildomų vairavimo pamokų. Bus matyt...

viskas labai pazistama, nes pati dar su begiais nesigaudau doh.gif o jau, pasak instruktoriaus, tureciau viska moket ir pati jaust doh.gif na ka daryt, jei dar nejauciu???? unsure.gif

QUOTE(angelface @ 2013 08 22, 12:51)
Čia man mane primena. Aš kuo labiau stresuoju tuo ramesne kitiems atrodau  biggrin.gif

biggrin.gif matyt as irgi tokia pati biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmuciukas5 @ 2013 08 22, 12:57)
o kaip ten toj regitroj egzaminuotojai,nebamba? biggrin.gif

Priklauso nuo žmogaus...
Kadangi bandžiau cielus du, tai gal kažkiek ir galiu pasakyt nuomonę smile.gif
Pirmąsyk, kai net iš aikštutės neišvažiavau blush2.gif, matosi, buvo labai geranoriškas... Labai nustebau, kad paaiškino, kur kas (valdymo panelėj), paklausė, ar mėginsiu mašiną, kai ratuką pravažiavau, perklausė, dar dar sykį nenoriu pasimėgint blink.gif... Ir kai pirmąsyk užgesau, metė į mane tokį nerimastingą žvilgsnį, dar net nuramino, pasakė -- nusiraminkit, viskas gerai, susikaupkit ir t.t. Po to, kai jau lemtingą kartą užgesau, dūsavo dūsavo, sako -- ech, jūs, ką pridirbot... Nu dabar, sako, šiaip paimkit ir pavažiuokit... Nu aš garantuoju, kad viskas OK bus net ir estakadoj... akurat doh.gif Pamokė, kad kitąsyk leisčiau sau bandant mašiną -- vos ne padraskyt ją pastabčiojimais, mažoj įkalnytėj pastebėt, kaip ji elgiasi ir t.t. Nu toks tikrai labia labai thumbup.gif Tik kad ten jau aš pati save pavedžiau, nieks nekalts smile.gif
Kitą sykį gavau irgi Hyundai i30 automobiliuką, bet egzaminuotojas toks ką aš žinau lotuliukas.gif Kažkaip grubokai klustelėjo, ar mėginsiu... Dar vos ne -- posūkius, posūkius rodom rodom (išsukom iš aikštutės į pasibandymo ratuką)... o jolki palki, galvoju... Nekas bus, jei jis taip kabinėsis... Vėliau -- net neklausė, ar laikau (išbandžius mašiną, turi teisę atsisakyt ir kitąsyk nereiks mokėt už laikymą)... Vos ne nu tai -- viskas važiuojam į pirmo pratimo vietą... Na OK, važiuojam... Po to viskas gan ramiai ėjo, tik kad vienam mažam žiedely bambtelėjo -- nu ir ko mes laukiam? (sustojau apsižvalgyt, ar niekam nemaišysiu iš kairės įvažiuodama)... Dar kažkaip tiesiojoj mašiniukas čiut čiut zigzagiukais norėjo važiuot, nenulaikiau vairo kiba lotuliukas.gif, tai irgi po antro įspėjimo NK gavau... kažkada pavaros nepakeičiau iš 3 į 4, dar viena NK... Kita NK -- tas užgesimas ant estakados (šįkart manes jis neišmušė iš vėžių)... Ir kažkada pavarą keisdama ne iki galo išmyniau sankabą -- dar viena NK..
Tai nė nežinau... Normos ribose, kaip ir... Bet nervų stiprumą patikrina kaip turi būt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Bubbleghost @ 2013 08 22, 12:52)
o del posukiu- ar teisingai jei staigus ir status posukis i ji reikia isukti 2-u, jei netoks staigus- 3-iu begiu?  blush2.gif

Teorija-tokia,praktikoj viskas priklauso nuo situacijos ir tavo sugebejimu susitvarkyti su masina,reikia stengtis nevirsyti savo galimybiu ir viskas bus ciki 4u.gif O pavaros pasirinkimas priklauso nuo pasirinkto greicio.
Papildyta:

Kad greiciau suprastum kada i kuria puse keist,greiciau ismoktum isgirsti varikli-patariu pasidometi teorija: kaip veikia greiciu deze,variklis,kaip vyksta perdavimai ir kokiu principu sukasi varomieji ratai-iskart viskas pasidarys aisku smile.gif Mokomosios medziagos pilnas internetas,youtubej yra paprastu visiems suprantamu filmuku-multiku apie tai kaip kas veikia... smile.gif

P.s. mano dukrai pasiseke-ji mokesi pas instruktoriu,kuris i masinos valdyma visiskai nesikisa doh.gif teko viena pamoka kartu pasivazineti,tai vos i kelnes nepridejau,ir sakiau,daugiau gyvenime nesesiu i joki mokomuka,kai uz vairo mokinys... doh.gif lotuliukas.gif Nu bet as aplamai bijau vaziuoti kai ne as uz vairo,tai... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo denaxa: 22 rugpjūčio 2013 - 12:30
Sveikos,
o as tai su atbuliniu kankinuosi labai sunkiai man tie pratimai gaunasi atbulom, niekaip NEDAEINA kaip ten pasukt, kat ant linijos neuzvaziuoti, o apie pataisyma masinos is tam tikros padeties tai isvis doh.gif mano instruktorius sako kad pirmom pamokom geriau vaziuodavau mieste nei dabar, sako nejudi i prieki, o pamoku jau kelios tik belike verysad.gif nesuprantu kas darosi, kodel taip nebesiseka verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(panterrriuke86 @ 2013 08 22, 16:03)
Sveikos,
o as tai su atbuliniu kankinuosi labai sunkiai man tie pratimai gaunasi atbulom, niekaip NEDAEINA kaip ten pasukt, kat ant linijos neuzvaziuoti, o apie pataisyma masinos is tam tikros padeties tai isvis doh.gif  mano instruktorius sako kad pirmom pamokom geriau vaziuodavau mieste nei dabar, sako nejudi i prieki, o pamoku jau kelios tik belike  verysad.gif  nesuprantu kas darosi, kodel taip nebesiseka  verysad.gif  verysad.gif

nusiramink. cia matau daug kam tokios krizes uzpuolusios kad atrodo nieko nemoki..nejudi i prieki su vairavimu ir panasiai..tame tarpe ir as esu. atrodo jokios pazangos jau kiek laiko.. instruktorius irgi uz galvos griebiasi, atseit, egzaminas ant nosies, o as visai nusivaziavau pagal ji
Atsakyti
QUOTE(panterrriuke86 @ 2013 08 22, 16:03)
Sveikos,
o as tai su atbuliniu kankinuosi labai sunkiai man tie pratimai gaunasi atbulom, niekaip NEDAEINA kaip ten pasukt, kat ant linijos neuzvaziuoti, o apie pataisyma masinos is tam tikros padeties tai isvis doh.gif  mano instruktorius sako kad pirmom pamokom geriau vaziuodavau mieste nei dabar, sako nejudi i prieki, o pamoku jau kelios tik belike  verysad.gif  nesuprantu kas darosi, kodel taip nebesiseka  verysad.gif  verysad.gif

Krize,prasilausi... smile.gif Su atbuliniu-taip pat vienas instruktorius yra man pasakes-reikia ne stumti,reikia vairuoti (tiesa,tai buvo pasakyta apie priekaba,bet esme ta pati),tai va-galas vairuojasi lygiai taip pat kaip ir priekis,isivaizduok,kad nugara i priekini langa sededama vaziuoji... 4u.gif O geriausiai nuo tokiu bedu padeda klasikinis pratimas-gyvatele atbulomis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Bubbleghost @ 2013 08 22, 12:36)
sveikinu  4u.gif kiek pamoku jums reikejo kad islaikytumet mokyklini? man visad idomu, koki vairavimo lygi reikia pasiekt, kad jau drasiai galima butu keliaut laikyti egzamina. ar aiksteleje ir gatveje jau praktiskai be klaidu ir drasiai vaziuodavot?  4u.gif

Viso pravažiavau 21 pamoką, t.y dasipirkau 6 papildomas. Instruktorius jau po išvažinėtų sakė, kad eičiau, bet pati jaučiausi nepasiruošus dar, baisu vis būdavo sankryžos, ar į naują, nematytą gatvę išvažiavus. Kadangi galimybės su šeimos nariu pasimokyt neturėjau, tai nebuvo kaip kitaip tos drąsos pasisemt. O ir norėjosi išmokti ne egzaminą išlaikyti, o vairuoti smile.gif O egzaminui tai reikia gražiai mokėti sankryžas pravažiuoti, persirikiuoti, pastebėti ženklus ir svarbiausia neskubėti, kad spėti sureaguoti į viską.
Atsakyti
skaitau jusu postus ir galvoju , kodel tie instruktoriai gasdina savo tais komentarais tipo: vai, vai kaip blogai - jokio progreso, kad atrodo mums visoms tos pacios bedos: begiai, sankryzos , prakeikta gyvatele ... Turi but priprate kad cia normalus mokinio etapas, galetu buti truputuka toleresniais
Atsakyti