Įkraunama...
Įkraunama...

Besimokančioms vairuoti

QUOTE(MartiKarti @ 2013 08 10, 09:42)
As irgi su automatu laikiau ir tikrai galiu pasakyt, kad tai nera "ne lygis". As tada galiu sakyt, kad man "ne lygis" mechanine vairuot. Nes dabar dauguma nauju ir prabangiu auto yra automatai (nekalbu apie sportinius auto, bet apie audi, bmw, mersedes ir t.t). Mano irgi automatine ir as labai dziaugiuosi. Visa savo demesi telkiu i eisma, pesciuosius, zenklus ir tikrai ta ka reikia, o ne suku galva kada sankaba atleist ir kaip neuzgest...Jei noresiu, po metu laiko persilaikysiu...
Uz tai man nereikejo kruvos papildomu pamoku  mirksiukas.gif Kai paziuriu kiek kitos papildomai mokosi, tai vos ne auto uz ta kaina galima nusipirkt. Tad noriu pasakyt, kad nereikia siais laikais laikytis stereotipu "automatas lievai". Automatine pavaru deze yra paprastumas, komfortas ir visiskas geris  mirksiukas.gif

vaje as tai mielai laikyciau automata.. kam man ta mechanine ? 100 metu.. kaip gailiuosi kad nevariau ant automato kad kas zinotu ...
Papildyta:
QUOTE(angelface @ 2013 08 10, 10:10)
Tik tu neužpyk, bet gi pervaža pavojingiausia kelyje. Todėl turi iki kaulų smegenų žinoti kaip saugiai per ją važiuoti, nes kai per neatsargumą ar kažko neišmokimą nupūs traukinys nuo vaizdo, tai...
Todėl ir pateikia tuos klausimus dažnai, kad puikiai išmoktum ir žinotum.

o ko pykti? sutinku pilnai , bet juk aisku kad tai pavojinga vieta ir neleksi galva pametus smile.gif bet tiek isvis kvailu suktu klausymu KET atrodo ne ismokyt zmogu nori o supainiot tik doh.gif
Atsakyti
Dabar padare ir mokyklinem, nežinau kaip pas jus o pas mus užduoda prieš vaikavima dra tris klausymus. užpraeita savaite dar nebuvo o praeita jau padare
Atsakyti
QUOTE(Opdum @ 2013 08 10, 22:38)
vaje as tai mielai laikyciau automata.. kam man ta mechanine ? 100 metu.. kaip gailiuosi kad nevariau ant automato kad kas zinotu ...
Papildyta:

o ko pykti? sutinku pilnai , bet juk aisku kad tai pavojinga vieta ir neleksi galva pametus smile.gif bet tiek isvis kvailu suktu klausymu KET atrodo ne ismokyt zmogu nori o supainiot tik  doh.gif

Dėl suktų klausimų tai irgi kaip pažiūrėsi. Manau nori, kad žmogus mąstytų o ne iškaltų teoriją smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MartiKarti @ 2013 08 10, 10:42)
As irgi su automatu laikiau ir tikrai galiu pasakyt, kad tai nera "ne lygis". As tada galiu sakyt, kad man "ne lygis" mechanine vairuot. Nes dabar dauguma nauju ir prabangiu auto yra automatai (nekalbu apie sportinius auto, bet apie audi, bmw, mersedes ir t.t). Mano irgi automatine ir as labai dziaugiuosi. Visa savo demesi telkiu i eisma, pesciuosius, zenklus ir tikrai ta ka reikia, o ne suku galva kada sankaba atleist ir kaip neuzgest...Jei noresiu, po metu laiko persilaikysiu...
Uz tai man nereikejo kruvos papildomu pamoku  mirksiukas.gif Kai paziuriu kiek kitos papildomai mokosi, tai vos ne auto uz ta kaina galima nusipirkt. Tad noriu pasakyt, kad nereikia siais laikais laikytis stereotipu "automatas lievai". Automatine pavaru deze yra paprastumas, komfortas ir visiskas geris  mirksiukas.gif

na gerai jei zmonems leidzia kisene tas naujas prabangias masinas su automatu pirktis blush2.gif
va pas mus namie tai mechanine. norim ja pakeist, ieskojom automato, iki 16 tukst, kaina, ir nieko padoraus rinka nesiulo..su mechanine pasiula isauga kokius 3-4 kartus uz ta pacia kaina..beto jei iseis taip kad darbe duos darbini automobili, ten juk specialiai nerinks kad butu automatas.. jei duos mechanine tai taip gaunasi jau nebegalesi vairuoti..
nors siaip pritariu kad automatas tikrai geriau nes gali koncentruotis i kitus dalykus vairuojant o ne bijot uzgest ar mastyt kokia pavara dabar rinktis..
Atsakyti
QUOTE(Basic @ 2013 08 11, 10:15)
Dabar padare ir mokyklinem, nežinau kaip pas jus o pas mus užduoda prieš vaikavima dra tris klausymus.  užpraeita savaite dar nebuvo o praeita jau padare

Aš mokyklinį vairavimo egzminą Šiauliuose laikiau 2012 05 ir man instruktorius pateikė tris teorijos klausimus. Beje, vieną iš jų gavau ir Regitroje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Lyra*: 11 rugpjūčio 2013 - 13:01
merginos, gal zinot, ar didele klaida iveikt posuki 1-u begiu?..esme ta, kad nespeju i 2 persijungti..tarkim stovint sankryzoje uzsidega rodykle leidzianti sukti , ir as pajudu su 1 begiu ir ta posuki taip pat ir iveikiu pirmu..
ir dar, ar galima mazinant greiti ,,persokti,, pavara? t.y. tarkim vaziuojant 4-a pavara, zinant, kad reiks sukti, prisimazinti greiti , ir , nejungiant 3-os pavaros, iskart ijungti 2-a ir iveikti ja posuki . man instruktorius aiskino, kad negalima to daryt, turi perjunginet paeiliui, t.y 4, 3, 2...bet vel gi, ta pati beda- nespeju. vaziuojant tiesiaja ir zinant kad reikes sukti, kazkaip susipainioju, ir ir 4, perjungiu i 3 ..ir nebespeju perjunti i 2 doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Bubbleghost @ 2013 08 11, 22:04)
merginos, gal zinot, ar didele klaida iveikt posuki 1-u begiu?..esme ta, kad nespeju i 2 persijungti..tarkim stovint sankryzoje uzsidega rodykle leidzianti sukti , ir as pajudu su 1 begiu ir ta posuki taip pat ir iveikiu pirmu..
ir dar, ar galima mazinant greiti ,,persokti,, pavara? t.y. tarkim vaziuojant 4-a pavara,  zinant, kad reiks sukti, prisimazinti greiti , ir , nejungiant 3-os pavaros, iskart ijungti 2-a ir iveikti ja posuki . man instruktorius aiskino, kad negalima to daryt, turi perjunginet paeiliui, t.y 4, 3, 2...bet vel gi, ta pati beda- nespeju. vaziuojant tiesiaja ir zinant kad reikes sukti, kazkaip susipainioju, ir ir 4, perjungiu i 3 ..ir nebespeju perjunti i 2  doh.gif

Dėl pavarų perjungimo, tai jei perjungi pavarą, tai turi su ja kažkiek ir pavažiuot be sankabos, kitu atveju ta pavara nesiskaito ir nėra tolko jos perjungt smile.gif Realiai aš kai važiuoju su instruktorium keliu kur galima iki 70 su 4 pavara, paskui reikia kur nors išvažiuot, tai lėtint man liepia tik įvažiavus į lėtėjimo juostą, ir jei staigesnis posūkis liepia normaliai iki 30 pasistabdyt ir 2 jungt smile.gif Tai nemanau, kad čia klaida, arba mane blogai mokina smile.gif

O dėl sankryžos įveikimo pirmu bėgiu tai man įvairiai būna, įsijungiu tik pabaigoj, kartais vidury - žodžiu, kaip spėju. Negaunu pastabų dėl to smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo the-spark: 11 rugpjūčio 2013 - 21:23
Tikrai galima nepaeiliui perjungt. Nelabai gyvenimiškas tavo instruktoriaus reikalavimas. Labai geras pavyzdys su lėtėjimo juosta, kur gana staigiai stabdai nuo 70 km/h iki kokių 20-30 km/h ir įsuki su 2 ar 3 pavara.

Dėl įvažiavimo į posūkį 1 irgi problemos nematau, bet čia jau trūksta detalių. Ar tu taip lėtai įvažinėji į posūkį, kad reikia tik 1 pavaros? Įtariu, kad tokiu atveju gali kabinėtis dėl pasirinkto greičio unsure.gif Kitas variantas, kad įsukinėji normaliu greičiu, užkeli apsukas, bet neperjungi pavaros. Tokiu atveju gali gauti nekritinę už neteisingai pasirinktą pavarą, nes pagal apsukas jau reikėtų 2 unsure.gif
Papildyta:
Nors reikalavimuose perskaičiau, kad jei pavara keičiama sukant vairą (pvz. posūkyje), tai irgi nekritinė unsure.gif Susidaro įspūdis, kad visaip blogai biggrin.gif Dažniausiai važiuoju tiesiog kaip gaunasi konkrečioj situacijoj...
Atsakyti
QUOTE(vasaros_lietus @ 2013 08 11, 22:50)
Tikrai galima nepaeiliui perjungt. Nelabai gyvenimiškas tavo instruktoriaus reikalavimas. Labai geras pavyzdys su lėtėjimo juosta, kur gana staigiai stabdai nuo 70 km/h iki kokių 20-30 km/h ir įsuki su 2 ar 3 pavara.

Dėl įvažiavimo į posūkį 1 irgi problemos nematau, bet čia jau trūksta detalių. Ar tu taip lėtai įvažinėji į posūkį, kad reikia tik 1 pavaros? Įtariu, kad tokiu atveju gali kabinėtis dėl pasirinkto greičio unsure.gif Kitas variantas, kad įsukinėji normaliu greičiu, užkeli apsukas, bet neperjungi pavaros. Tokiu atveju gali gauti nekritinę už neteisingai pasirinktą pavarą, nes pagal apsukas jau reikėtų 2 unsure.gif
Papildyta:
Nors reikalavimuose perskaičiau, kad jei pavara keičiama sukant vairą (pvz. posūkyje), tai irgi nekritinė unsure.gif Susidaro įspūdis, kad visaip blogai biggrin.gif Dažniausiai važiuoju tiesiog kaip gaunasi konkrečioj situacijoj...

man irgi keistokas instruktoriaus poziuris pasirode, kad pagal ji negalima perjungti nuo 4 iki 2..mano vyras visa gyvenima taip vazineja ir vargo nemato, vaziuoja su 4, prisistabdo , ijungia 2 ir ivaziuoja i posuki..

del posukio ivaziavimu 1 begiu- ivazineju i posuki letai, bet ne ant tiek letai, kad reikia 1 begiu biggrin.gif realiai man reikia 2 persijungt bet nespeju, nes , kaip jau ir pastebejot, posukyje jau nebegalima perjunginet pavaru g.gif taip gaunasi, jei pajudu is vietos su pirmu ir iskart atsiduriu posukyje, jau nebegaliu posukyje isijungt 2 pavaros nes tai jau nekritine..taip gaunasi turiu posuki ir iveikt su pirma pavara, aisku, spaudziant gaza ir uzkeliant apsukas, kas ir vel pasirodo yra negerai.. lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos, prieš mėn. išsilaikiau teises, teoriją iš pirmo, važiavimą iš antro karto. Teko "laimė" su 4 skirtingais instruktoriais mokintis, tai kiekvienas savaip mokino. Ką vienas sakė daryti, kitas kritikavo, kad nesamonė, kad ir dėl rankų pozicijos ant vairo ar pavarų perjunginėjimo. Ne kartą norėjau mesti visus mokslus, nes papildomų pamokų ohoho kiek buvo doh.gif Na, bet vyras labai palaikė ir skatino ir pagaliau aš turiu teises. Laimės pilnos kelnės, taigi nenuleiskit rankų merginos smile.gif Nors mokinausi su mechanine, bet žadu važinėti su automatine. Manau tai yra gėris biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vasariukas76 @ 2013 08 10, 11:43)
Mokykliniam yra teorijos klausimai? Nebent teorijoje, o praktikoje tai kaip ir neturėtų būti  g.gif Va Regitroje tai yra trys teoriniai klausimai, susiję su mašinos sandara, visokiais skysčiais, padangom ir pan. smile.gif Nors tas tai lengva - radau visus dvidešimt klausimų su atsakymais Internete ir atsispausdinau, ir išmokau, kad nebūtų papildomų nekritinių klaidų  rolleyes.gif

Sveikos, jungiuos ir as i jusu gretas 4u.gif mokausi ir as tas teises su mechanine, mieste dar baisoka, sunkiausia aiksteleje db su atbuliniu kamuojuosi as ten doh.gif
ar gali ta nuoroda cia imesti su tais klausimais ir atsakymais? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(panterrriuke86 @ 2013 08 12, 19:14)
Sveikos, jungiuos ir as i jusu gretas  4u.gif  mokausi ir as tas teises su mechanine, mieste dar baisoka, sunkiausia aiksteleje db su atbuliniu kamuojuosi as ten  doh.gif
ar gali ta nuoroda cia imesti su tais klausimais ir atsakymais? smile.gif

Vat čia yra klausimai su atsakymais http://www.vairuokim...itros_klausimai. Nors aš kažkur kitur buvau radusi, kur atsispausdinti klausimus su atsakymais, bet dabar neberandu unsure.gif Šiaip visai nesunkūs klausimai, juos galima išmokti smile.gif
Atsakyti