Įkraunama...
Įkraunama...

Besimokančioms vairuoti

QUOTE(pegasiukas @ 2013 08 09, 17:09)
Koks dar regitros egzaminas, aš nežinau kada išlaikysiu mokyklinį. Laikiau trečiandienį, neišlaikiau ir dabar visiškai nieko nebesinori (čia, aišku, tipinė reakcija, nepasisekė, tai viskas lievai, nieko nebereikia  biggrin.gif ). Bet man labai nepatiko instruktorius, su kuriuo laikiau egzaminą. Gal dėl to, kad jis nujautė, kad iš manęs prasta vairuotoja ir visai akivaizdžiai leido tai suprasti. Susimoviau ties antru pratimu, ribotu plotu, kuris visuomet man pavykdavo. Galvojau, kad susimausiu ties gyvatėle, bet iki jos dar toli toli. Ir dabar TAIP bijau egzamino, kad net nesitikiu niekada jo išlaikyti sad.gif nežinau kaip susitvardyti egzamino metu, nes jaučiuosi beviltiškai, iškart nusiteikusi, kad suklysiu ties pirmu pratimu sad.gif

Dar noriu paklausti, važiuojant koridorium į priekį, važiuojate labiau kaire? O atbulomis dešine? Nes sukdama dažnai kliūdau kuolelį.

Ech, kaip bijau ir jaučiuosi nemokša. Atrodo, tai man bus niekada neįveikiama sad.gif

Jei paguos -- mokyklinį išlaikiau iš 4 karto smile.gif
Trukdė nervai, bandymas galvot, kaip čia NESUSIMAUT... O tereikėjo galvot, kaip TEISINGAI atlikt pratimus ax.gif
Atsakyti
labas vakarelis
niu vienu zigsniu i prieki islaikiua mokyklini vaziavima rolleyes.gif

dabar reikia pasikartoti teorija ir lekti rolleyes.gif regitra, dar imsiu pamoku papildomu nes aiksteliai parkavimas tai man dar kosmosas grybauju doh.gif
Atsakyti
QUOTE(♥ Kristi ♥ @ 2013 08 09, 19:36)
labas vakarelis
niu vienu zigsniu i prieki islaikiua mokyklini vaziavima  rolleyes.gif

dabar reikia pasikartoti teorija ir lekti  rolleyes.gif  regitra,  dar imsiu pamoku papildomu nes aiksteliai parkavimas tai man dar kosmosas grybauju  doh.gif

Parkavimam, sakyčiau, svarbu gerai nusireguliuot veidrodžius, atsisukus atgal gerai įsitikinti, kuri gairelė turi būt TA, pagal kurią suktis, o tada jau atsargiai palėtukais atbulinis...
paskutinę gairelę vos pamačius suktis reikia iškart 90 laipsnių ir įstrižame parkavime, o lygiagrečiam -- kiek vėliau. Kas geriausia -- jei matai, kad pernelyg įstrižai įvažiavai -- pavažiuot į priekį ir vėl atbulinį (tai nelaikoma taisymusi). Stebėti abu veidrodžius ir juose esančias linijas. Man šituos pakankamai gerai išaiškino.
Lygiagrečiam įdomiai taip: pravažiuoji paskutinę gairelę (stebi per mažąjį langelį), susuki vairą dešinėn, kai pamatai kampą kairiajame veidrodyje, tiesini ratus, kai dešinysis susilygina su priekiniu veidrodžiu, susuki vairą į kairę. Jei matosi, kad dar nelygiai -- tiesini ir gerini situaciją. Jei reikia -- pavažiuoji priekin, po to vėl atgal.
Atsakyti
QUOTE(Liniuks @ 2013 08 09, 05:11)
O čia dabar kodėl? mastau.gif

na bandziau susitarti del tu nelegaliu pamoku kad pigiau butu nesutiko... Kaune as..

QUOTE(Liniuks @ 2013 08 09, 07:33)
. Nuo instruktoriaus vis tik daug kas priklauso

kaip ryskiai ta pajutau dabar...

QUOTE(Bubbleghost @ 2013 08 09, 11:42)
zinok labai tave uzjauciu, nes ir man panasiai.pamokos kone baigtos, egzas lyg ir ant nosies. o baimes pilnos kelnes ir atrodo ziniu nulis galvoje..
esu savimi labai nusivylusi, dvi naktis is eiles nesugebejau isvaziuoti su M raide i miesta..specialiai su vyru laukem labai velau vakaro, vidurnakcio, kad neliktu masinu kelyje, ir ka...nesiryzau. issigandau. negaliu niekaip isvaryt is saves baimes, ypac, kad uzgesiu ar sumaisysiu begius perjunginedama..jau pradedu mastyt, kad reikia pereit ant automato. juk tada visos bedoa atkrinta... bet juk automatas lyg ir nelygis mokytis, dar ne tokios veplos kaip as issilaiko su mechanine...net nezinau ka daryt, nesugebu savo baimiu atsikratyt niekaip verysad.gif

atrodo pati tai rasyciau... tik mano pamokos isties jau baigtos... ir per dvi paskutinias su nauju instruktorium paaiskejo kad as nemoku nieko , net ranku teisingai laikyt , ir vaziavau tik karta vienu regitros marsrutu smile.gif

QUOTE(Mo_Mo @ 2013 08 09, 12:21)

Mo_Mo as beveik isistikinus kad lankem pas ta pati instruktoriu , kartais ne is R raides tavo instruktoriaus vardas buvo? smile.gif ir naujasis man sake gaunu ne viena mokini is s io instruktoriaus kuris visiskai nesigaudo vairavime...

QUOTE(pegasiukas @ 2013 08 09, 16:09)
Ech, kaip bijau ir jaučiuosi nemokša. Atrodo, tai man bus niekada neįveikiama sad.gif

ne viena taip jautiesi........... bliam negalvojau kad galeciau but tokia nevykus.. o jei matau kad instruktorius dusauja nervingai kai man kazkas nesigauna , verkt norisi..pvz suknistos gyvateles atbulai as ne NIEKAIP neismokstu.. nevaldau masinos galu ir viskas.. kur , ka sukti kada ir kaip kosmosas.. makaluojasi ta masina bile kaip .. vnz..
pinigu papildomoms oficialioms pamokom nera ( na nebent dviem , bet mazai jos ka pakeistu man bent 5 reiketu.. ) kas pamokytu aiksteleje nera.. nieko nera .. tuoj ir diplomo nebus tiek atsimokius jei teisiiu neturesiu biggrin.gif atrodo viskas slysta is po koju visos svajones del to vairavimo...

pavydziu kas imlus naujiems dalykams ir mokymams..as jauciuosi beviltikai buka tiek ties teorija tiek ties praktika..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Opdum: 09 rugpjūčio 2013 - 22:07
Opdum nosį aukštyn ir nenuleisk rankų console.gif
Atsakyti
QUOTE(angelface @ 2013 08 09, 22:08)
Opdum nosį aukštyn ir nenuleisk rankų  console.gif

dekui stengiuosi, bet siai akimirkai jauciuosi taip sudinai... tiesiog nezinau ko grebtis .. jau buvo minciu teises pirkti , visada smerkiau si dalyka o cia jau nesamones i galva lindo blink.gif ko tik neatsitinka is beviltiskumo doh.gif
Atsakyti
Opdum, o ką tu studijuoji, kad diplomo be teisių neduos? unsure.gif Kažkaip labai įdomiai... Atrodo, jei diplomo negali gauti be kažkokio dalyko, tai jis turėtų būt įtrauktas į mokymo programą, o ne šitaip kažkaip unsure.gif Nefaina...
Atsakyti
Nenuleiskit rankų smile.gif Daugiau pasitikėjimo savimi, daug kas iš tiesų priklauso ir nuo nusiteikimo. Kas kitas gali teigiamai nuteikti, jei pats sau vis sakai nesugebu, negaliu smile.gif Gi gatvėmis važinėja milijonai žmonių, vadinas nėra čia nieko neįmanomo. Ir visokios atsiprašant nevėkšlos išlaiko ir pan, Ir žmonės mašinas juk kūrė sau, vadinas darė, kad būtų įmanoma vairuot biggrin.gif Žodžiu, niekas negimė mokėdamas, vienam reikia daugiau laiko, kitam mažiau - tas tiesa, bet kai yra noras yra ir galimybės smile.gif Tad blogas mintis šalyn ir pirmyn siekiant užsibrėžtų tikslų bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(vasaros_lietus @ 2013 08 09, 22:23)
Opdum, o ką tu studijuoji, kad diplomo be teisių neduos? unsure.gif Kažkaip labai įdomiai... Atrodo, jei diplomo negali gauti be kažkokio dalyko, tai jis turėtų būt įtrauktas į mokymo programą, o ne šitaip kažkaip unsure.gif Nefaina...

paramedikams reikia tureti teises , ir yra itraukta i mokymo programa , tiksliau buvo iki rugsejo pradzios , bet dabar padare mokykla renkames kokia norim ir kur norim ( del to ir mokslo kaina pamazejo, nes anksciau buvo itraukta su teisem) svarbu kad issilaikytumem..

QUOTE(the-spark @ 2013 08 09, 22:31)
Nenuleiskit rankų smile.gif Daugiau pasitikėjimo savimi, daug kas iš tiesų priklauso ir nuo nusiteikimo. Kas kitas gali teigiamai nuteikti, jei pats sau vis sakai nesugebu, negaliu smile.gif Gi gatvėmis važinėja milijonai žmonių, vadinas nėra čia nieko neįmanomo. Ir visokios atsiprašant nevėkšlos išlaiko ir pan, Ir žmonės mašinas juk kūrė sau, vadinas darė, kad būtų įmanoma vairuot biggrin.gif Žodžiu, niekas negimė mokėdamas, vienam reikia daugiau laiko, kitam mažiau - tas tiesa, bet kai yra noras yra ir galimybės smile.gif Tad blogas mintis šalyn ir pirmyn siekiant užsibrėžtų tikslų  bigsmile.gif

vat ir stebiu labai zmones gatvese.. ir babulkos vairuoja ir visai jajuni atrodo visi ismoko ir moka o as neveiksla niekaip doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Opdum @ 2013 08 09, 23:34)
vat ir stebiu labai zmones gatvese.. ir babulkos vairuoja ir visai jajuni atrodo visi ismoko ir moka o as neveiksla niekaip  doh.gif

Galbūt pati kiek sudėtingai žiūri į tą vairavimą. Bandai ten kažką labai stipriai galvot kaip daryt ir pan. Taip sakau nes ir pačiai man tai buvo. Ir paskutinis instruktorius ant sunkesnių sankryžų ar žiedų vis užkalbindavo mane. Ir taip gaunas, kad kai neduoda galvot, tada automatiškai gan gerai viską padarau, o kai tik susikaupiu į mintis kaip važiuot vis prisidirbu biggrin.gif
Atsakyti
Opdum, bet juk supranti kaip įpročiai susiformuoja smegenyse, kad turi naujus neuroninius takelius nusilipdyt smegenyse. Su gera nuotaika tie takeliai lipdosi greičiau ir ateityje asocijuosis su kažkuo geru mirksiukas.gif Ir tai užtrunka vienam trumpiau, kitam ilgiau, bet vistiek smegenys išmoksta tai atlikt.
O tu negalėtum kokios nedidelės paskolos paimt mokslam? Juk tau vairavimas yra mokslų dalis. Nes išmokimas vairuot yra tikrai tik laiko ir nusiteikimo klausimas. 100 proc. išmoksi, jei nemesi 4u.gif Tuo labiau, jei už studijas mokėjai. Nejau mesi dėl vienos neperžengtos pakopos? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(the-spark @ 2013 08 09, 22:43)
Galbūt pati kiek sudėtingai žiūri į tą vairavimą. Bandai ten kažką labai stipriai galvot kaip daryt ir pan. Taip sakau nes ir pačiai man tai buvo. Ir paskutinis instruktorius ant sunkesnių sankryžų ar žiedų vis užkalbindavo mane. Ir taip gaunas, kad kai neduoda galvot, tada automatiškai gan gerai viską padarau, o kai tik susikaupiu į mintis kaip važiuot vis prisidirbu biggrin.gif

QUOTE(vasaros_lietus @ 2013 08 09, 22:45)
Opdum, bet juk supranti kaip įpročiai susiformuoja smegenyse, kad turi naujus neuroninius takelius nusilipdyt smegenyse. Su gera nuotaika tie takeliai lipdosi greičiau ir ateityje asocijuosis su kažkuo geru mirksiukas.gif Ir tai užtrunka vienam trumpiau, kitam ilgiau, bet vistiek smegenys išmoksta tai atlikt.
O tu negalėtum kokios nedidelės paskolos paimt mokslam? Juk tau vairavimas yra mokslų dalis. Nes išmokimas vairuot yra tikrai tik laiko ir nusiteikimo klausimas. 100 proc. išmoksi, jei nemesi 4u.gif Tuo labiau, jei už studijas mokėjai. Nejau mesi dėl vienos neperžengtos pakopos? 4u.gif

aciu merginos uz palaikyma.. nemesiu tikriausiai kazkokiu budu bandysiu ieksoti pigesniu pamoku ar kazka tokio..
idomi as irgi , kai instruktorius nuolat tylejo blogai buvo nes nemoke , kai nuolat sneka " isminam sakaba , pirmas begis , veidrodelis , gazas , sankaba , pristabdom , ir t.t " vel blogai man biggrin.gif sunku susikaupti doh.gif
Atsakyti