Įkraunama...
Įkraunama...

Singapūras-Filipinai-Tailandas-Malaizija

QUOTE(Robinzonas @ 2013 09 23, 15:02)
Iš Romos į Manilą srendama Saudo Arabijos avialinijomis už 1932 Lt/žmogui, vėliau iš Manilos į Tagbilaraną, iš ten į Puerto Princesą, dar vėliau į Kalibo ir iš Manilos išskrisime atgal į Romą.  Gera akcija už 300 eurų (kokios linijos?), būna tik ne sezono metu, nuo lapkričio bilietai brangsta, sako, kad spalį ten būna daugiausia gamtos stichijų.  Motyvas gyventi Tagbilarane yra toksai, kad tai nėra turistinė vietovė - gal nelabai simpatiška, bet galima pamatyti tikrą filipinietišką gyvenimą, kuris nepritaikytas turistams, kita vertus dėl pamiegojimo trenktis iki Panglao nelabai ir apsimokės.  Gražiomis turistinėmis vietomis pasigrožėsime El Nido ir Boracay, visko norisi pamatyti.

Nu ok - parašykit įspūdžius iš Tagbilarano paskui tongue.gif Nors aišku, kai aš čia jį taip baisiai nupiešiau, tai nebus jum jokio šoko, greičiau atvirkščiai. Čia aš kai tikėjausi ramų miestelį pamatyt tai likau švelniai tariant nustebinta biggrin.gif Aš tai irgi neturistinių vietų mėgėja, nu bet ten tai man nepatiko visai, bet dabar kai galvoju jau antrą kartą gal ir pusė velnio būtų, kai žinau ko tikėtis.
O akcija tai su tom pačiom Saudi arabian avialinijom - lapkričio gruodžio mėnesiais. Kaina labai gera, bet nelabai datos tinka man..va ta akcija-gal kas pasinaudos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(powerpuff @ 2013 09 23, 16:26)
Nu ok - parašykit įspūdžius iš Tagbilarano paskui  tongue.gif  Nors aišku, kai aš čia jį taip baisiai nupiešiau, tai nebus jum jokio šoko, greičiau atvirkščiai. Čia aš kai tikėjausi ramų miestelį pamatyt tai likau švelniai tariant nustebinta  biggrin.gif  Aš tai irgi neturistinių vietų mėgėja, nu bet ten tai man nepatiko visai, bet dabar kai galvoju jau antrą kartą gal ir pusė velnio būtų, kai žinau ko tikėtis.
O akcija tai su tom pačiom Saudi arabian avialinijom - lapkričio gruodžio mėnesiais. Kaina labai gera, bet nelabai datos tinka man..va ta akcija-gal kas pasinaudos  4u.gif

Mes šoko nebijom, po Aziją keliavome daug kartų įvairiose šalyse ir visko teko pamatyti.
Šioje akcijoje bilieto kaina į vieną pusę, bet suvedant tikslias datas mažiau 683 neduoda...
Atsakyti
QUOTE(Robinzonas @ 2013 09 24, 08:15)
Mes šoko nebijom, po Aziją keliavome daug kartų įvairiose šalyse ir visko teko pamatyti. 
Šioje akcijoje bilieto kaina į vieną pusę, bet suvedant tikslias datas mažiau 683 neduoda...

Nugi ne į vieną, tikrinau kai tik paskelbė akciją - į abi puses buvo. O ir rašo round trip incl.taxes mirksiukas.gif Matyt išgraibstė jau, kad nebėr tokių kainų.
Fotoreportažo nepamirškit parvežt biggrin.gif
Atsakyti
O kada sulauksime jūsų gražaus pasakojimo tęsinio?
Atsakyti
Na tikrai - labai laukiam ax.gif
Atsakyti
Persiprašau visų skaitančių, dėl tokių ilgų pauzių blush2.gif Baisiai vargstu su nuotraukų kėlimu, niekaip neišsirenku gero internetinio albumo doh.gif
Na keliajam toliau.
Po ilgo plaukimo pagaliau išsiropščiam Coron thumbup.gif Coron nuotraukų internete prisižiūrėjom, tai nusprendėm, kad ten rojus žemėj ir ne kitaip, tai nutarėm pabūt ten net 4 dienas. Sėdam į tryciklą ir dumiam link savo jau rezervuoto viešbučio. Rinkomės internetu būdami El Nido, nes jau ten pasimokėm, kad atvykus vietoj rast gana sudėtinga tai galvojom, kad labai jau čia gudriai padarėm, išsirinkę iš anksto. Vat ir ne, pasirodo doh.gif Skaitėm, kad pačiam Coron nėra paplūdimio, nors ir ant jūros kranto jis randasi, bet mano smegenys vistiek kažkaip tą informaciją ignoravo, nes per daug gražių nuotraukų internete prižiūrėjau. Tai kai paskaičiau, kad viešbutis "tradicinis filipinietiškas ant polių" tai įsivaizdavau maždaug taip... wub.gif
user posted image
Na o kai atvykom tai buvo truputuką kitaip laugh.gif

user posted image

user posted image

Tokiam vat lūšnyne ant dumblo ir buvo mūsų puikusis resortas. Ten vanduo po tais poliais vakarom nuslūgsta, o ryte pakyla. Nuotraukos darytos jau kitą rytą, tai viso grožio nesimato, kurį mes išvydom, nes kai vanduo nuslūgsta dumblas dar būna nusėtas milijonu šiukšlių doh.gif

user posted image

Na tai švelniai tariant nelabai nudžiugino mus mūsų pasirinkimas laugh.gif Viduj pats viešbutukas kaip ir nieko - tvarkingas, bet kad randasi jis visiškam lūšnyne - aplink tos trobos viena su kita sujungtos, be durų o ir be sienų kartais, celofanu tik uždengta..šunys visur bėginėja irkai kurie visai nedraugiškai urzgia... Va mūsų viešbučio "kiemelis", kur gali ramiai kokteiliuką pagurkšnot ir vaizdais pasigėrėt.. laugh.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo powerpuff: 25 rugsėjo 2013 - 19:19
Nusimetam šmutkes ir nusprendžiam eit kito viešbučio pasieškot bent jau kitoms trims naktims. Pėdinam per visą Coron iki Rough guide nužiūrėto Cocoss Nuss. Kai pagaliau nusigaunam, pasirodo, kad pigiausi kambariai užimti, o mokėt daug nenorim tai atsidūstam ir pėdinam atgal. Šiaip tas viešbutis visai nieko - toliau nuo miesto ir turi savo sodą. Grįžtam atgal į miestelį, pakeliui užkandam, patikrinam dar vieną viešbutį - vietų nėr. Na niekur nesidėsi - perkam didesnį nei įprastai butelį romo ir grįžtam į savo lūšnyną laugh.gif Beje, jei jum pasirodė, kad mes Filipinuose ištisai romą tik ir maukėm, tai žinokit taip ir buvo laugh.gif Pakeliui namo dar prasukam pro vietinį turgų.

user posted image

user posted image

Įsitaisom savo viešbučio "kiemelyje" ir naikinam romą. Šuo mus stebi iš tamsos, o mes raminamės, kad nėr čia taip blogai. Ir tikrai, viskas nebuvo taip blogai, kol nenuėjau į kambarį kažko pasiimt.. Uždegu šviesą, o man tiesiai virš galvos dvi didžiulės žiurkės-ten ant lubų toks metalinis tinklas ištiestas, tai ant to tinklo jos ir tupėjo blink.gif Žiūri į mane, cypia ir niekur nebėga. Tai teko pabėgt man biggrin.gif Nors aš ir nebijau žiurkių, bet šito man jau kažkaip pasirodė per daug. Parėjau pas MB ir pareiškiau, kad šitą naktį kaip nors, bet jau kitą tai čia nenakvosim. Besėdėdami dar susipažįstam su vokiečiu, kuris irgi taip sakant nesužavėtas viešbučiu. Pasibėdavojam, damušam romą ir einam miegot. Aysigulus labai tikėjausi, kad tam tinkle, dengiančiam lubas nėra skylių ir kad neteks su tom žiurkėm susipažint artimiau.
Nors kambarys be kondicionieriaus, bet viešbučio darbuotoja mus užtikrino, kad ant vandens ir taip nekaršta miegot. Netikėjau, bet tikrai - buvau įsijungus ventiliatorių tai naktį net vėsu buvo ir pabudau išjungt. Vokietis už tai man buvo dėkingas, nes paskui sakė, kad jo kambarys už nendrinės sienos buvo ir to ventiliatoriaus jis visą naktį klausė biggrin.gif
Ryte atsibundam IŠSIMIEGOJĘ !!! thumbup.gif Va čia ir pliusas namo ant dumblo - nėra gaidžių, o ir nekaršta. Žodžiu pasaulis visai naujom spalvom nušvito, o ir lūšnynas nebeatrodė toks baisus. Nusprendžiam pasilikt dar vienai nakčiai ir dieną praleist plaukiojant po salas, o ne ieškant viešbučio.
Atsakyti
Coron yra du gražūs ežerai Cayangan ir Baracuda, bet nėra tokio island hopping turo, kad pamatyt abu iškart. Gudrūs gyvatės biggrin.gif Pasirenkam plaukt Baracuda turą. Paima mus iš viešbučio ir tryciklu gabena į uostą.
user posted image
Sėdam į banka ir plaukiam. Kuo toliau nuo Coron tuo geresni vaizdai.

user posted image

Priplaukiam koralų sodus - snorkelinam. O jau grožis jų, o spalvos bigsmile.gif Vėl gailiuosi, kad neturiu povandeninio fotiko. Plaukiam į dar kažkokią įlanką - vėl plaukiojam.

user posted image

Pakeliui į Baracuda ežerą

user posted image

user posted image

Pats ežeras nuo jūros atskirtas uolomis, tai tenka lipti nemažai laiptelių. Bet vaizdai atperka visus vargus. Ką čia daug pasakot-vaizdai kalba už save.. wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo powerpuff: 25 rugsėjo 2013 - 20:17
Žmonių renkasi vis daugiau, taigi ateina laikas lipt atgal prie savo valties - pietų metas
clap.gif

user posted image

Pietūs puikūs - šviežia, kepta ant grilio žuvis, mėsa, daržovės ir bananas desertui, kurio nesuvalgau ir kuris man tuoj labai pravers.

user posted image

Valgom pietus su vaizdu į įlanką.

user posted image

user posted image

user posted image

Ant uolų šalia mūsų pastebim bezdžionę bigsmile.gif Mūsų gidas meta jai tuščią banano žievę, bet bezdžionė neina jos paimt. Pasirodo atskiria, kai ją išdurt bando biggrin.gif Čia ir praverčia mano nesuvalgytas bananas. Numetam ir tada ponia jau teikiasi nusileist iš aukštybių pasiimt jo. Mum laimės pilnos kelnės - fotografuojam.

user posted image

user posted image

user posted image

Bezdžionė suraito bananą ir supratus, kad daugiau nebus, vėl palipa aukščiau. Pro šalį praeina kitos valties gidas nešinas padėklu bananų - būtumėt matę, kaip jinai į juos ilgesingai žiūrėjo laugh.gif
Papildyta:
Prikimšę pilvus plaukiam į kitą salą ir tinginiaujam.

user posted image

Kas maudosi, kas valtyje miega. Man bebraidant vėl įkanda žuvis. Ir ne vieną kartą. Bet šį kartą įkanda ir MB, tai pagaliau patiki, kad neišsigalvoju biggrin.gif Lipu į valtį ir sakau, kad jau gana man to vandens ir kandžiojimų. Drybsau sau ant denio ir laukiu kol visi prisimaudys iki soties.

user posted image

Plaukiam dar į vieną koralų sodą ir nors pasižadėjau į vandenį nebelipt ilgai neištveriu. Nardau ir džiaugiuosi, kad nelikau laive, nes vėl vaizdai nerealūs. Kitą kartą būtinai povandeninį fotoaparatą turėsiu..

user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo powerpuff: 25 rugsėjo 2013 - 20:34
Nu negaliu, kaip smagu skaityt thumbup.gif Tikiu, kad nelabai juokingai tos žiurkės buvo, na bet taip, kaip aprašei tai juokiaus balsu thumbup.gif Dėl tokių vaizdų wub.gif , tai ir aš su tom žiurkėm padraugaučiau.
Atsakyti
Šitas pasinardymas jau buvo paskutinis tądien, kuo visai ir džiaugėmės, nes diena buvo gana intensyvi ir jau pavargom. Prieš mus sėdėdamas miegojo korėjietis, o iš po mažo rankšluostuko švietė suplyšę šortai biggrin.gif Pamiršau, beje papasakot, kad pirmas MB žingsnis Coron žemėje buvo nesėkmingas - tik atplaukus iš El Nido, keliant koją iš laivo naujai pirkti šortai krito nelygioje kovoje - driokstelėjo ir išplyšo visa klyno siūlė laugh.gif Gerai, kad turėjau didelę skarą, tai sumeistravom iš jos sijoną ir MB garbė buvo išgelbėta. Žodžiu iš to įvykio išplaukia svarbi pamoka - visada su savim turėk skarą, arba dėvėk po šortais apatinius laugh.gif
Parplaukiam į uostą ir pakeliui namo užsukam į turgų. Turgūs mano mėgiamiausia kelionės dalis visur, tai niekad nepraleidžiam progos po juos pasibastyt.
user posted image

user posted image

Galybė visokių nematytų žuvų, jūros bjaurybių ir dar balažinko.

user posted image

user posted image

Va tos mėlynosios mane užbūrė ir nusprendėm ryt nusipirkt ir išsikept.

user posted image

user posted image

Labai daug džiovintų žuvų

user posted image

O čia lato seaweed - tokie kaipo jūros ikrai. Kažkokios žolės burbulinės. Valgėm juos per pietus prie žuvies. Veisiasi jie tik tam regione, kaip supratau. Skonis toks keistas, nei tai žolė, nei ikrai g.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo powerpuff: 25 rugsėjo 2013 - 21:14
Prieinam vasius ir nusiperkam arbūzo, ananasą, na ir aišku mango.
user posted image

Pamatom dar nematytų vaisių ir aiškinamės kas čia do žvėris ir su kuo jis valgomas. Pardavėja paaiškina, kad čia vietinis vaisius sentol. Imam vieną paragaut. Pardavėja mum jį perpjauna pusiau. Ragaujam.

user posted image

Viduj yra toks didelis kauliukas, aplink kurį balta masė, tai reikia jį dėt burnon ir čiulpt. Skonis tai labai geras to kauliuko, tik bėda, kad negali atkąst nei gabaliuko nuo tos sėklos. Kažokia keista jo konsistencija, tai ir vynioji burnoj tą kauliuką kol neatsibosta biggrin.gif O vaisiaus minkštimas, kuris lieka išėmus tą sėklą rūgštus kai velnias, nors skaičiau, kad ir tas valgomas. Na jį bent atkąst galima. Dar kažkokių mažų kaip ir slyvukų - siniquela - pasiimam, kur nuotraukoj kairėj maži žali matosi, bet tie tai neskanūs. schmoll.gif
Dar pakeliui pasiimam po kokteilį - ledai su vaisiais, kaina 20 pesų.

user posted image

Niekaip nepamenu, su kokiu ten vaisium tas violetinis, bet išbandom. Skonis visai nieko, bet mango kokteilis vistiek skanesnis.

user posted image

Pareinam į savo lūšnyną ir valgom vaisius. Ananaso ir arbūzo skonis ne baisiai skiriasi nuo pas mus eančių, bet jau mangas.. Na jau pasakojau, kaip smarkiai jie skiriasi tai nesikartosiu.

user posted image

Papildyta:
Suvalgom vaisius ir einam į svečius pas vokietį, kuris jau persikraustė į kitą viešbutį. Pasėdim jo viešbučio terasoj, pagurkšnojam alaus ir kartu einam vakarieniaut. Randam kažkokį neišvaizdų barą, bet su daug vietinių tai ten ir pavalgom. Maistas pigus ir labai neblogas. Aš pasiimu kalmarą. Skanus buvo essen.gif Tik dabar vis prisimenu, kad ten omarų meniu buvo, bet įtartinai pigūs. Kažkaip iki dabar gailiuosi, kad nepabandžiau.
user posted image
Prikemšam pilvus ir skirstomės miegot. Vokietis į savo viešbutį, mes į savo lūšnyną. Žiurkių kambary neberandu tai ir gerai, nes nebeturiu jėgų bijot. Krentam lovon ir užmiegam. Dar viena diena kelionė sutrumpėjo.
Atsakyti