Įkraunama...
Įkraunama...

Siauras dubuo

Manyčiau, kad kiekvienai individualiai. Aš apie tai, kad siauras dubuo, sužinojau tik nuvykusi į gimdymo namus. Nėštumą prižiūrintis gydytojas apie tai net neužsiminė. Bet negirdėjau nė žodžio iš gydytojos, kad gali reikti daryti cezarį. Gal nenorėjo išgasdinti? Žodžiu, po 12 val. gan nesunkiai pagimdžiau dičkę dukrytę - 4 kg 263 g thumbup.gif . Tai gal ne taip daug įtakos ir turi tas siauras dubuo g.gif ? Vienareikšmiškai manau, kad pirmiausiai reikia pabandyti pačiai, nes cezarį bet kokiu momentu spės atlikti mirksiukas.gif
Atsakyti
mano irgi siauras dubuo. todėl abu vaikai gimė per planinį cezario pjūvį.
net bandyti pačiai neleido. pamatavo ten kažką ligoninėj, pirmą kartą net rentgeną prieš operaciją darė, ir pasakė kad vaikas niekaip nepralystų - užstrigtų ir paskui nei pirmyn nei atgal. nors gimė visai nedidelis - 3100 g. tai aš labai džiaugiuosi, kad darė cezarį. nėra man jokio noro rizikuoti vaikų ir savo gyvybe bandant pačiai.
P.S. aš irgi apie savo siaurą dubenį sužinojau tik nuvykus į gimdymo namus suėjus terminui. dabar net baisu pagalvoti, kas būtų buvę jei būčiau atvažiavusi su sąrėmiais kas 5 min. blink.gif nieko ten toj poliklinikoj daktarės nematė iš anksto. o ligoninėj jau akušelė apžiūrėjus pasakė, kad dubuo ko gero per siauras gimdyti. nors šiaip nesu nei maža nei kūda, bet jie ten kažkai matuoja atstumą tarp dubens kaulų.
Papildyta:
šiaip čia irgi manau, siaurumas siaurumui nelygu. g.gif
Atsakyti
Aš irgi esu girdėjusi, kad ir su siauru dubeniu pavyksta lengvai pagimdyti, nežinau nuo ko tai priklauso iš tiesų g.gif
Atsakyti
mano mama niekaip nesugebejo naturaliai pagimdyt nes mes su broliu buvom velnishkai dideli...5.500 kg. todel kad ir koki ji dubeni ten turi, niekaip nesugebejo ishstenet musu...bijau kad man nebutu tas pats...nes vaikelis tai tikrai nemazhas...pati ash ne coliuke ir vaikelio tevelis ne vidutiniokas...o beje, pilvelis mano tai oj...visi mano kad man nedaug liko...tai taip ir nezhinau kaip ishsiaishkint ka daryt atejus laikui:) beje, galima pachiai prashyt cezario?
Atsakyti
QUOTE(Ledute @ 2006 11 13, 19:01)
mano mama niekaip nesugebejo naturaliai pagimdyt nes mes su broliu buvom velnishkai dideli...5.500 kg. todel kad ir koki ji dubeni ten turi, niekaip nesugebejo ishstenet musu...bijau kad man nebutu tas pats...nes vaikelis tai tikrai nemazhas...pati ash ne coliuke ir vaikelio tevelis ne vidutiniokas...o beje, pilvelis mano tai oj...visi mano kad man nedaug liko...tai taip ir nezhinau kaip ishsiaishkint ka daryt atejus laikui:) beje, galima pachiai prashyt cezario?

Visuomet galima prašyti ir nuskausminimo ir cezario. Pvz. dvynukus lengviau gimdyti su cezariu.
Kad siauras dubuo tai ne vienintelė priežastis gimdyti per cezario pjūvį, jei vaikutis apsivertė aukštyn galva arba virkštelė trumpa arba kai virkštelė apsisukusi aplink kakliuką - taip pat daro operaciją. Taigi, nelabai nuo mūsų priklauso, kokį atėjimo į šį pasulį būdą vaikutis pasirenka. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tanitaa @ 2006 06 04, 22:14)
Ar siauras dubuo reiskia, kad gali tekti daryti Cezario pjuvi?  unsure.gif  Prasau pasidalinkit savo patirtim ir ziniomis  wub.gif  Mano nestumo kortelej irasyta, kad siauras dubuo...

nesijaudink anksciau laiko. man sake ta pati, kai pirmaji nesiojau... bet pagimdziau rolleyes.gif kai prasideda saremiai, viskas ten issiplecia kas reikia ir atsiranda vietos mazyliui praeiti.
Atsakyti
Aš jau nėštumo metu žinojau, kad mano dubuo vienoj vietoj yra susiaurėjęs, bet kad pati nepagimdysiu niekas nesakė ir, kai tik gimė dukrytė sužinojau, kad jei svertų daugiau nei 3.100 kg., tai pati būčiau nepagimdžius, bet maniškė tesvėrė 2.840 kg. Beje man atvirkščiai nei daugumai baisiau buvo pats gimdymas nei sąrėmiai, gal tai su susiaurėjusiu dubeniu susiję g.gif . Dabar vėl laukiuosi, tai įdomu kaip šįkart viskas susiklostys, juk antras vaikutis paprastai didesnis būna smile.gif .
Atsakyti
Po n valandų sąrėmių, gydytoja pasakė kad teks važiuot į operacinę, mat kliniškai siauras duobuo (dar būna ir anatomiškai siauras), kaip supratau, tiesiog tokio svorio vaiką, kaip buvo maniškė, pagimdyt man šansų nebuvo, o jei būtų mažesnė, gal ir pačiai būtų pavykę doh.gif Tai, kad kliniškai siauras dubuo, praktiškai nustatyt ir tegalima gimdymo eigoj, bent taip gyd. sakė.
Atsakyti
kaip jau sakiau...niekas tavo prashymu cezario nedaro...o kaip mano mamai buvo tai butent todel nepagimde, kad vaikai dideli...aishku kas plysht nori, tai prashom paprashykit daktaro kad epiduri duotu ir dar plius perkirptu....nes cezari jie paskutinej vietoj daro...
ash tai su mano dabar pilvo ir vaikelio dydzhiu tikrai rinkchiausi cezari, bet niekas manes neklaus ir net neklausys ko noriu....tad rami pasiruoshus pleshytis i gabalus...
Atsakyti
na, kad cezari darytu tavo prashymu tada pirmyn... nebent gal kokioj privachioj... nes sakau to negirdejau, o beto po cezario nepatartina vaikelio maitint, tad nezhinau... manau naturalus skausmai sveikiau... mano dubuo nera siauras, tad nemanau kad turesiu dideliu problemu, jej tik vajkelis man pades irgi:)
Atsakyti
QUOTE(Ledute @ 2006 11 24, 01:01)
o beto po cezario nepatartina vaikelio maitint, tad nezhinau...

Pirmą kartą girdžiu blink.gif Pooperacinėj visos maitinom ir niekas nei puse žodžio neužsiminė kad nesveika, palaukt ar pan. reiktų g.gif
Atsakyti
Diagnozės "siauras dubuo" neturėjau, bet laukiantis pirmagimio kortelėje buvo įrašas, kad prognozuojamas didelis naujagimis. Kadangi dubuo irgi ne iš plačiųjų, tai n gydytojų vizitacijų, echoskopijų metu ginčijosi, būtinas cezaris ar ne. Vieni sakė, kad pati turėčiau pagimdyti, kiti primygtinai siūlė planinį cezarį su baisiausiais gąsdinimais. Mano apsipsrendimą nulėmė autoritetingesnių gydytojų nuomonė ir aš planinio cezario pati raštiškai atsisakiau, žinodama, kad dar lieka ir ekstrinio cezario galimybė. Pagimdžiau 4,3kg sūnų greitai ir lengvai, be didesnių komplikacijų, tik su kirpimu. O panašaus svorio mažieji gimė netgi be plyšimų.
Atsakyti