Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

sveikos,
susimakalavau ir aš paskaičius tą delfi straipsnį, bet pažiūrėjus sodroje užduodamus duk (beja kurių paskutinė redakcija yra 2013-07-01):
http://www.sodra.lt/...x.php?cid=3562:
Be to, jeigu moteris bent dalį laikotarpio, iš kurio apskaičiuojamas kompensuojamasis uždarbis, gavo motinystės (tėvystės) pašalpą už prieš tai gimusį vaiką arba buvo prieš tai gimusio vaiko nėštumo ir gimdymo ar vaiko priežiūros atostogose, suteikus naujas nėštumo ir gimdymo atostogas, motinystės pašalpa jos prašymu gali būti apskaičiuota pagal tą patį kompensuojamąjį uždarbį, iš kurio buvo apskaičiuota pirmesnė (ankstesnė) motinystės pašalpa.

ir jei teisingai supratau į ta 12 mėn turi patekti ARBA bent viena išmoka ARBA bent viena diena iš VPA - tik tada skaičiuotų pagal ankstesnį DU
Atsakyti
QUOTE(tapu-tapu @ 2013 08 09, 16:59)
sveikos,
susimakalavau ir aš paskaičius tą delfi straipsnį, bet pažiūrėjus sodroje užduodamus duk (beja kurių paskutinė redakcija yra 2013-07-01):
http://www.sodra.lt/...x.php?cid=3562:
ir jei teisingai supratau į ta 12 mėn turi patekti ARBA bent viena išmoka ARBA bent viena diena iš VPA - tik tada skaičiuotų pagal ankstesnį DU

Taip,bet ismoka nebutinai turi patekti.
Atsakyti
Laba diena, mane domina klausimas dėl tėvystės atostogų. Kad galima imti nepilną mėnesį ir į tas atostogas išeiti vėliau arba nutraukti jas anksčiau ir grįžti į darbą, tai viskas aišku. Bet man iškilo klausimas ar galima tas atostogas "skelti" dalimis ir išeiti į jas sakykim kokiai savaitei nuo pat pirmos vaiko gimimo dienos, tada grįžti į darbą savaitei ar dviems ir tuomet dar kartą išeiti vėl tų pačių tėvystės atostogų jau iki pat kol vaikui sukaks mėnuo?
Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2013 08 10, 11:07)
Laba diena, mane domina klausimas dėl tėvystės atostogų. Kad galima imti nepilną mėnesį ir į tas atostogas išeiti vėliau arba nutraukti jas anksčiau ir grįžti į darbą, tai viskas aišku. Bet man iškilo klausimas ar galima tas atostogas "skelti" dalimis ir išeiti į jas sakykim kokiai savaitei nuo pat pirmos vaiko gimimo dienos, tada grįžti į darbą savaitei ar dviems ir tuomet dar kartą išeiti vėl tų pačių tėvystės atostogų jau iki pat kol vaikui sukaks mėnuo?

Tėvystės pašalpa mokama tėvystės atostogų laikotarpiu (nuo vaiko gimimo dienos iki vaikui sukanka vienas mėnuo) už darbo dienas. Jeigu apdraustasis pasinaudoja ne visomis tėvystės atostogomis, o tik dalimi, tėvystės pašalpa mokama už šią atostogų dalį, bet ne ilgiau kaip iki vaikui sukanka vienas mėnuo.
Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2013 08 10, 11:07)

Manyciau, kad galima jas skelti ir vien del to, kad niekur nemaciau ir neskaiciau, kad butu negalima smile.gif tik vat idomu,kaip Sodra sutiktu su siais reikalais.. itariu, kad praejus menesiui tiesiog apskaiciuotu, kiek laiko buvo tetis atostogose ir uz ta laikotarpi pervestu pinigus.
Atsakyti
Bet aš net ankstesnėje įstatymo redakcijoje nerandu, kad būtų galima naudotis "palankesniu variantu", jei vyresniems vaikams jau 7 ar kiek ten metų, t.y. jie gerokai vyresni. Kur taip buvo parašyta ir kodėl kažkas galėjo to tikėtis?
Atsakyti
QUOTE(kismet @ 2013 08 11, 11:19)
Bet aš net ankstesnėje įstatymo redakcijoje nerandu, kad būtų galima naudotis "palankesniu variantu", jei vyresniems vaikams jau 7 ar kiek ten metų, t.y. jie gerokai vyresni. Kur taip buvo parašyta ir kodėl kažkas galėjo to tikėtis?

Va sito ir as nesuprantu
Atsakyti
laba merginos ,jus man tundrai paaiskinkit blush2.gif kiek suprantu tevystes atostogas man pagimdzius MB gali pasiimt nebutinai menesiui(jis turetu gryz i norvegija greiciau) o kip ten su ta sodra,kai tik as pagimdau jis iskart gali kreiptis del tu atostogu?mes nesam susituoke,tai kaip jis irodys,kad tetis,juk tik vaikui duotos pavardes nuzteks blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kismet @ 2013 08 11, 11:19)

Aš irgi to neįskaitau

QUOTE(x_karamele_x @ 2013 08 11, 20:12)
laba merginos ,jus man tundrai paaiskinkit  blush2.gif kiek suprantu tevystes atostogas man pagimdzius  MB gali pasiimt nebutinai menesiui(jis turetu gryz i norvegija greiciau) o kip ten su ta sodra,kai tik as pagimdau jis iskart gali kreiptis del tu atostogu?mes nesam susituoke,tai kaip jis irodys,kad tetis,juk tik vaikui duotos pavardes nuzteks  blush2.gif

Jis turi dirbti Lietuvoje, kad gautų tėvystės atostogas. Tada darbdavys pateikia informaciją, kad jam suteiktos tėvystės atostogos, o į Sodrą jis pats turi nunešti gimimo liudijimą, kurį gaus tik pateikęs jūsų abiejų pas notarą pasirašytą tėvystės pripažinimo dokumentą.
Kreipiantis dėl tėvystės pašalpos skyrimo papildomai gali būti pateikti:

· įsakymo dėl tėvystės atostogų suteikimo nuorašas (išskyrus tik pagal autorines, sporto, atlikėjo veiklos sutartis ar savarankiškai dirbančius asmenis, kuriems tokios atostogos nesuteikiamos), – jeigu darbdavys nėra pateikęs 9-SD pranešimo apie tėvystės atostogų suteikimą (nėra duomenų Apdraustųjų valstybiniu socialiniu draudimu ir valstybinio socialinio draudimo išmokų gavėjų registre);

· vaiko gimimo liudijimas arba vaiko gimimo pažymėjimas su santuokos liudijimu, jei šių duomenų nėra Lietuvos Respublikos Gyventojų registre. Vaiko gimimo liudijimo notariškai patvirtinta kopija su vertimu į lietuvių kalbą, jeigu vaiko gimimo liudijimas išduotas užsienyje (jeigu vaiko gimimo liudijimo notariškai patvirtinta kopija su vertimu į lietuvių kalbą siunčiama paštu, kartu pridedama patvirtinta asmens tapatybę patvirtinančio dokumento kopija);
Atsakyti
QUOTE(Vandene @ 2013 08 11, 19:35)
o į Sodrą jis pats turi nunešti gimimo liudijimą

* pas notarą reikės kad dalyvautumėt abu
* išsiimti gimimo liudijimo užtenka tik vieno iš tėvų atsinešant išrašą apie gimimą iš ligoninės, abiejų asmens dokumentus ir notaro patvirtintą tėvystės pripažinimą (beja vaikučio vardą jau turite būti pasirinkę, nes įrašomas tame pripažinime)
* į Sodrą eiti nereikia wink.gif galima sutvarkyti viską prisijungus elektroniškai - sutaupysit ir laiko, ir pinigų (nukakti iki jos juk kainuoja)
Atsakyti
QUOTE(tapu-tapu @ 2013 08 12, 08:12)
* į Sodrą eiti nereikia wink.gif galima sutvarkyti viską prisijungus elektroniškai - sutaupysit ir laiko, ir pinigų (nukakti iki jos juk kainuoja)

Ar nereikia tam turėti elektroninio parašo?
Atsakyti
QUOTE(tapu-tapu @ 2013 08 12, 08:12)

* išsiimti gimimo liudijimo užtenka tik vieno iš tėvų atsinešant išrašą apie gimimą iš ligoninės, abiejų asmens dokumentus ir notaro patvirtintą tėvystės pripažinimą (beja vaikučio vardą jau turite būti pasirinkę, nes įrašomas tame pripažinime)

Del vaikucio vardo, pripazinime jis nera irasomas. Musu neklause net vardo.
Atsakyti