QUOTE(kismet @ 2013 08 11, 11:19)
Bet aš net ankstesnėje įstatymo redakcijoje nerandu, kad būtų galima naudotis "palankesniu variantu", jei vyresniems vaikams jau 7 ar kiek ten metų, t.y. jie gerokai vyresni. Kur taip buvo parašyta ir kodėl kažkas galėjo to tikėtis?
Aš irgi to neįskaitau
QUOTE(x_karamele_x @ 2013 08 11, 20:12)
laba merginos ,jus man tundrai paaiskinkit
kiek suprantu tevystes atostogas man pagimdzius MB gali pasiimt nebutinai menesiui(jis turetu gryz i norvegija greiciau) o kip ten su ta sodra,kai tik as pagimdau jis iskart gali kreiptis del tu atostogu?mes nesam susituoke,tai kaip jis irodys,kad tetis,juk tik vaikui duotos pavardes nuzteks
Jis turi dirbti Lietuvoje, kad gautų tėvystės atostogas. Tada darbdavys pateikia informaciją, kad jam suteiktos tėvystės atostogos, o į Sodrą jis pats turi nunešti gimimo liudijimą, kurį gaus tik pateikęs jūsų abiejų pas notarą pasirašytą tėvystės pripažinimo dokumentą.
Kreipiantis dėl tėvystės pašalpos skyrimo papildomai gali būti pateikti:
· įsakymo dėl tėvystės atostogų suteikimo nuorašas (išskyrus tik pagal autorines, sporto, atlikėjo veiklos sutartis ar savarankiškai dirbančius asmenis, kuriems tokios atostogos nesuteikiamos), jeigu darbdavys nėra pateikęs 9-SD pranešimo apie tėvystės atostogų suteikimą (nėra duomenų Apdraustųjų valstybiniu socialiniu draudimu ir valstybinio socialinio draudimo išmokų gavėjų registre);
· vaiko gimimo liudijimas arba vaiko gimimo pažymėjimas su santuokos liudijimu, jei šių duomenų nėra Lietuvos Respublikos Gyventojų registre. Vaiko gimimo liudijimo notariškai patvirtinta kopija su vertimu į lietuvių kalbą, jeigu vaiko gimimo liudijimas išduotas užsienyje (jeigu vaiko gimimo liudijimo notariškai patvirtinta kopija su vertimu į lietuvių kalbą siunčiama paštu, kartu pridedama patvirtinta asmens tapatybę patvirtinančio dokumento kopija);