Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(Alija @ 2013 08 02, 10:21)
blink.gif Tai kaip tada, 3761 dalinam is 30 ir dauginam is kokiu 21-22 (darbo dienu skaicius)?  blink.gif

Viskas gerai. Gausite dekreto lubas i menesi kazkur 3761. Uz visa dekreta apie 15,5 tukst. Ta prasme 3761 cia ir gaunasi uz darbo dienas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaka: 02 rugpjūčio 2013 - 11:49
Norėjau pasiteirauti, dekretinės (NGA) trunka 126d (kažkur apie 4 mėn sudėjus gaunasi) ir nepriklausomai kokios buvo mano DU pajamos gausiu 3761 Lt t.y. vadinamos dekreto lubos. Taip?

Kitas klausimas. Jei aš dirbu 0,5 etato ir "ant popieriaus" gaunu 600 lt tai kiek aš gausiu jei išeisiu VPA vieneriems metams? Atsakymas: tiek kiek gaunu į rankas ar kiek ant popieriaus doh.gif

Atsakyti
QUOTE(IslandGirl @ 2013 08 04, 17:51)
Norėjau pasiteirauti, dekretinės (NGA) trunka 126d (kažkur apie 4 mėn sudėjus gaunasi) ir nepriklausomai kokios buvo mano DU pajamos gausiu 3761 Lt t.y. vadinamos dekreto lubos. Taip?

Kitas klausimas. Jei aš dirbu 0,5 etato ir  "ant popieriaus" gaunu 600 lt tai kiek aš gausiu jei išeisiu VPA vieneriems metams? Atsakymas: tiek kiek gaunu į rankas ar kiek ant popieriaus doh.gif

Jei jusu pajamos visus metus iki NGA buvo 600 ant popieriau tai tas 126d gausit tiek, kiek gaudavot i rankas kas men (na, daugint is 4, nes 4 men NGA trunka), o paskui 70% nuo to, ka gaudavot i rankas.

dekreto lubos gauna tos, kuriu pajamos i rankas yra 3761 ir aukstesnes, kitos gauna paskutiniu 12 men vidurki.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alija: 04 rugpjūčio 2013 - 18:27
QUOTE(Alija @ 2013 08 04, 19:26)
Jei jusu pajamos visus metus iki NGA buvo 600 ant popieriau tai tas 126d gausit tiek, kiek gaudavot i rankas kas men (na, daugint is 4, nes 4 men NGA trunka), o paskui 70% nuo to, ka gaudavot i rankas.

dekreto lubos gauna tos, kuriu pajamos i rankas yra 3761 ir aukstesnes, kitos gauna paskutiniu 12 men vidurki.

Ačiū, bet dar būna tos vienakrtinės pašalpos g.gif o jos visoms mamoms vienodos būna ar irgi nuo pajamų skaičiuojasi?
Atsakyti
QUOTE(IslandGirl @ 2013 08 04, 16:51)

Kitas klausimas. Jei aš dirbu 0,5 etato ir  "ant popieriaus" gaunu 600 lt tai kiek aš gausiu jei išeisiu VPA vieneriems metams? Atsakymas: tiek kiek gaunu į rankas ar kiek ant popieriaus doh.gif

QUOTE(IslandGirl @ 2013 08 05, 11:11)
Ačiū, bet dar būna tos vienakrtinės pašalpos  g.gif o jos visoms mamoms vienodos būna ar irgi nuo pajamų skaičiuojasi?

Kaip skaiciuojamos NGA ismokos, Jums jau paaiskino. Tik jei eisite i VPA vieniems metam, visus VPA metus gausite tiek kiek gaudavote kas menesi, t.y. 100%. Keliais litais net daugiau, nes mokesciai kiek mazesni atsiskaiciuoja. Bet orientaciniai - ta pati gausite.
Vienkartine pasalpa gimus vaikui, 1430 lt, mokama visiems vienoda, nepriklausomai nuo pajamu
Atsakyti
Sveikos, gal galite paaiskinti:
esu vpa, kol vaikui sukaks 3m, pajamu negaunu, rugseji grisiu i darba, tada gruodi priklausytu iseit i dekreta, pagal ka man skaiciuos NGA ir VPA ar gali skaiciuot pagal ik ipirmo vaiko vaiko gauta atlyginima?
aciu
Atsakyti
QUOTE(Auštara @ 2013 08 06, 15:37)
Sveikos, gal galite paaiskinti:
esu vpa, kol vaikui sukaks 3m, pajamu negaunu, rugseji grisiu i darba, tada gruodi priklausytu iseit i dekreta, pagal ka man skaiciuos NGA ir VPA ar gali skaiciuot pagal ik ipirmo vaiko vaiko gauta atlyginima?
aciu

Tikrai n kartu aptartas klausimelis - skaiciuos taip pat, kaip pirmam vaikui
Atsakyti
Sveikos dar karta smile.gif dar karta prasysiu jusu pagalbos, nes tie isakymai visai galva susuka man smile.gif paaiskinsiu visu pirma savo situacija: iki 2012 rugsejo dirbau vienoje darbovieteje, tada nedirbau niekur ir pradejau dirbti lapkricio pabaigoje ir vel pakeiciau darba 2013 m kovo 3 diena, na ir jeigu sakykime dabar pastociau, is kuriu tada menesiu skaiciuotu man nestumo ir gimdymo atsotogoms? ir VPA? aciu is anksto smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Auštara @ 2013 08 06, 18:46)
l. aciu, kazkaip paskaicius paskutinius postus suabejojau, kazkaip pagalvojau, kad NGA visai negausiu, tik VPA.

Viska gausite taip pat. Ir NGA, nes esate dirbanti, ir VPA, nes turite pakankamai stazo mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(lllelijaaa @ 2013 08 06, 19:05)
Sveikos dar karta smile.gif dar karta prasysiu jusu pagalbos, nes tie isakymai visai galva susuka man smile.gif paaiskinsiu visu pirma savo situacija: iki 2012 rugsejo dirbau vienoje darbovieteje, tada nedirbau niekur ir  pradejau dirbti lapkricio pabaigoje ir vel pakeiciau darba 2013 m kovo 3 diena, na ir jeigu sakykime dabar pastociau, is kuriu tada menesiu skaiciuotu man nestumo ir gimdymo atsotogoms? ir VPA? aciu is anksto smile.gif

NGA skaiciuojasi is 12 menesiu atmetus einamaji, kada iseinama i NGA, ir pries tai viena. Pvz, i NGA iseinancioms si rugpjuti, pajamu vidurkis skaiciuojamas atmeatnt rugpjuti ir liepa, taigi is laikotarpio nuo praeitu metu liepos 1d. iki siu metu birzelio 30 d. Lygiai tas pats principas galioja ir VPA - 12 menesiu atgal atmetant menesi, kai iseinama i VPA ir dar viena menesi pries tai.
Atsakyti
[quote=D*L*K,2013 08 06, 20:08]
Viska gausite taip pat. Ir NGA, nes esate dirbanti, ir VPA, nes turite pakankamai stazo mirksiukas.gif
Papildyta:

NGA skaiciuojasi is 12 menesiu atmetus einamaji, kada iseinama i NGA, ir pries tai viena. Pvz, i NGA iseinancioms si rugpjuti, pajamu vidurkis skaiciuojamas atmeatnt rugpjuti ir liepa, taigi is laikotarpio nuo praeitu metu liepos 1d. iki siu metu birzelio 30 d. Lygiai tas pats principas galioja ir VPA - 12 menesiu atgal atmetant menesi, kai iseinama i VPA ir dar viena menesi pries tai.
aciu labai smile.gif 4u.gif ir dar vienas klausimukas: o NGA UZ TAS 126 dienas moka 100 proc atlyginimo?
Atsakyti
QUOTE(lllelijaaa @ 2013 08 06, 20:35)
aciu labai smile.gif 4u.gif  ir dar vienas klausimukas: o NGA UZ TAS 126 dienas moka 100 proc atlyginimo?

taip
Atsakyti
D*L*K, jau daug kartų aiškinot, bet gal dar pasitrukdysit, mano situacija šiek tiek sudėtingesnė ax.gif
Gimdymas numatomas trys savaitės po trečiojo vyresnėlio gimtadienio, vadinasi į NGA apskaičiavimo laikotarpį dar papultų viena išmoka gauta iki vyresnėlio dvejų metų. O į VPA jau nebe. Bet jeigu NGA apskaičiuota pagal palankesnį laikotarpį, tai ir VPA pagal tą patį skaičiuoja? Į darbą negrįžau, esu VPA iki trejų metų.
Atsakyti