Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(jolita102 @ 2013 11 04, 14:03)
o tada ir darbe ir sodroje reikia rasyti,kad eini iki kol sueis 3m?ir ar nusprendus anksciau sugrizti, pvz suejus 2m darbadvys privalo priimti?labai aciu, Jolanciuk;)

Sodroje pildai tik kiek nori pasalpa gaudineti metus ar du,o darbe jau gali rasyti ar metus ar du ar tris busit VPA.
Taip,privalo,tik reikes rastu pranesti darbovietej,kad anksciau norit gristi is VPA.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 11 04, 14:08)
Sodroje pildai tik kiek nori pasalpa gaudineti metus ar du,o darbe jau gali rasyti ar metus ar du ar tris busit VPA.
Taip,privalo,tik reikes rastu pranesti darbovietej,kad anksciau norit gristi is VPA.

Aciu Jums uz atsakyma, o tada kaip cia iseina..
Jei as pildau VPA sodroj metams, darbdaviui VPA 2metams. Antrus metus eina man darbo stazas? Ir sodra mato, kad as antrus metus VPA? Cia kaipnors darbdavys sutvarko sodroj visa ta reikala? g.gif
As labai atsiprasau, kad toks klausimas, bet tikrai nesuprantu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnyte_1987: 04 lapkričio 2013 - 14:54
Sveiki,

jei gimdymas liepos 5 tai isejimas i dekreta (taip vadinamas nestumo atostogas) kada butu? susipainiojau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Karolilna @ 2013 11 04, 17:33)
Sveiki,

jei gimdymas liepos 5 tai isejimas i dekreta (taip vadinamas nestumo atostogas) kada butu? susipainiojau  4u.gif

minus desimt savaiciu cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnyte_1987 @ 2013 11 04, 15:53)
Aciu Jums uz atsakyma, o tada kaip cia iseina..
Jei as pildau VPA sodroj metams, darbdaviui VPA 2metams.  Antrus metus eina man darbo stazas? Ir sodra mato, kad as antrus metus VPA? Cia kaipnors darbdavys sutvarko sodroj visa ta reikala?  g.gif
As labai atsiprasau, kad toks klausimas, bet tikrai nesuprantu  doh.gif

Eina,nes darbdavys pateks jusu isakyma,kiek busit VPA darbe.
Atsakyti
Man 21 metai, studijavau nuolatinėse studijose universitete. Šiuo metu esu išėjusi akademinių nėštumo atostogų, bet vistiek skaitausi studente. Dirbusi nesu. Jei dabar įsidarbinčiau, gimdymo metu man trūktų 6 mėn. darbo stažo. Ar aš galiu pagimdžiusi tuos 6 mėnesius dar atidirbti ir tada išeiti apmokamų vaiko priežiūros atostogų? Ar neapsimoka to daryti? Ačiū toms, kas atsakys. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kristina.ieva @ 2013 11 04, 19:59)
Man 21 metai, studijavau nuolatinėse studijose universitete. Šiuo metu esu išėjusi akademinių nėštumo atostogų, bet vistiek skaitausi studente. Dirbusi nesu. Jei dabar įsidarbinčiau, gimdymo metu man trūktų 6 mėn. darbo stažo. Ar aš galiu pagimdžiusi tuos 6 mėnesius dar atidirbti ir tada išeiti apmokamų vaiko priežiūros atostogų? Ar neapsimoka to daryti? Ačiū toms, kas atsakys. smile.gif

Taip,galit.
Atsakyti
Sveikos mamytes.perskaiciau visa tema,bet neaisku man del 12 men stazo.ji skaaiciuos iki NGA pradzios kad gauti VPA,ar iki VPA pradzios? Nes isidarbinau geguzes 8 d,ir neuzilgo pastojau.gimdyt man kovo 1.tai 12 men stazas bus tik geguzes.tai idomu jei eiciau NGA koki sausi,tada skaiciuotu tas 126 dienas VGA ir kaip ir gautusi iki geguzes tas stazas.ar vistiek jau nieko negausiu VPA?
Atsakyti
QUOTE(Aniox @ 2013 11 05, 13:59)
Sveikos mamytes.perskaiciau visa tema,bet neaisku man del 12 men stazo.ji skaaiciuos iki NGA pradzios kad gauti VPA,ar iki VPA pradzios? Nes isidarbinau geguzes 8 d,ir neuzilgo pastojau.gimdyt man kovo 1.tai 12 men stazas bus tik geguzes.tai idomu jei eiciau NGA koki sausi,tada skaiciuotu tas 126 dienas VGA ir kaip ir gautusi iki geguzes tas stazas.ar vistiek jau nieko negausiu VPA?

O tai iki dabartinio darbo nebuvot kitur dirbusi per pastaruosius dvejus metus? Jei ne, tai tuomet stažas nesusidarys.
Atsakyti
Sveikos, merginos citata is sodros tinklapio:
"...Tais atvejais, kai asmuo neturi reikiamo ligos ir motinystės socialinio draudimo stažo, nes prieš tai buvo vaiko priežiūros atostogose, ligos ir motinystės socialinio draudimo stažas skaičiuojamas iš 24mėnesių laikotarpio, buvusio iki vaikui sukaks 2 metai..."
Ka manot? 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(grain @ 2013 11 05, 15:45)
Sveikos, merginos citata is sodros tinklapio:
"...Tais atvejais, kai asmuo neturi reikiamo ligos ir motinystės socialinio draudimo stažo, nes prieš tai buvo vaiko priežiūros atostogose, ligos ir motinystės socialinio draudimo stažas skaičiuojamas iš 24mėnesių laikotarpio, buvusio iki vaikui sukaks 2 metai..."
Ka manot? 4u.gif

Tai cia gi apie staza eina kalba,o ne apie skaiciavima.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 05 lapkričio 2013 - 15:18
QUOTE(Enita @ 2013 11 05, 15:02)
O tai iki dabartinio darbo nebuvot kitur dirbusi per pastaruosius dvejus metus? Jei ne, tai tuomet stažas nesusidarys.

Ne,nebuvo,po pirmo vaiko isejus is motinystes atostogu nebuvo jau mano darbo,tai 2 metus buvau darb birzoj.tai vienzodziu negausiu nei vga nei vpa?

Atsakyti