Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

Atsakydami į Jūsų klausimą informuojame, kad teisę gauti iš Valstybinio socialinio draudimo fondo biudžeto lėšų mokamą motinystės (tėvystės) pašalpą (vaiko priežiūros atostogų laikotarpiu nuo nėštumo ir gimdymo atostogų pabaigos tol, kol vaikui sueis vieni arba dveji metai) turi vienas iš tėvų, kuris apdraustas Lietuvos Respublikos ligos ir motinystės socialiniu draudimu, darbdavio išleistas vaiko priežiūros atostogų (išskyrus antraisiais vaiko priežiūros metais), bei per paskutinius 24 mėnesius iki pirmosios vaiko priežiūros atostogų dienos turi ne trumpesnį kaip 12 mėnesių ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą.

Teisę gauti motinystės (tėvystės) pašalpą taip pat įgyja ir iš darbo atleistas asmuo, turintis reikalaujamą stažą.

Be to, jeigu motina negavo motinystės pašalpos už nėštumo ir gimdymo atostogų laikotarpį, motinystės (tėvystės) pašalpa turintiems teisę ją gauti asmenims skiriama nuo vaiko gimimo dienos.
Atsakyti
Jorinte, cia atsakymas buvo oficialus?
Atsakyti
QUOTE(Prime @ 2013 10 31, 22:01)
Jorinte, cia atsakymas buvo oficialus?

Taip.
Atsakyti
QUOTE(Jorinte @ 2013 10 31, 22:22)

O klausimas buvo apie darbuotoja, atleista paciam prasant?
Atsakyti
QUOTE(Prime @ 2013 11 01, 00:57)
O klausimas buvo apie darbuotoja, atleista paciam prasant?

Taip.
Atsakyti
QUOTE(dziugintele @ 2013 10 31, 19:06)
O man Sodroj sake, kad svarbu buti isleistai darbdavio i VPA.

Siandien lankiausi Sodroje, Vilniuje, centriniame skyriuje. Mistika kazkokia... Esu trecius metus vaiko prieziuros atostogose ir laukiuosi vaikelio. I NGA vasario 20d. Tai isaiskino, kad i jas man priklauso iseiti ir bus apmokamos, o VPA priklauso, bet ar bus apmokamos, abejoja, (ir tikrai nebus galima rinktis palankesnio varianto). Atseit neipuola ne viena diena mokestinio VPA laikotarpio diena. 3m VPA baigiasi 2014 birzelio 7d. Ir suprask, kaip nori. Sake ateiti pakartotinai sausio gale-vasario pradzioje. doh.gif Va ir Vilnius... g.gif  Sedziu issiziojusi ir nieko nebesuprantu. verysad.gif

O tai kaip jie paaiskino ta "VPA neipuolima" jei VPA tik birzeli baigiasi? Mano analogiska situacija, turiu rastiska sodros atsakyma, kad galima rinktis palankesni varianta, jau ne karta ji citavau cia. Kada jie prades vieningus atsakymus teikti ir patys vienodai savo istatymus interpretuot...
Atsakyti
QUOTE(Zuma @ 2013 11 01, 17:34)
O tai kaip jie paaiskino ta "VPA neipuolima" jei VPA tik birzeli baigiasi? Mano analogiska situacija, turiu rastiska sodros atsakyma, kad galima rinktis palankesni varianta, jau ne karta ji citavau cia. Kada jie prades vieningus atsakymus teikti ir patys vienodai savo istatymus interpretuot...

As tai ju visai nebesuprantu. schmoll.gif Atrodo tycia taip kalba, kad tik nepasinaudotu palankesniu varinatu. Cia buvo kalba apie VPA mokestinio laikotarpio neipuolima. O tau kada baigiaisi VPA? man dar aiskino, kad gali keistis tvarka nuo nauju... g.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif

O ar galima padaryti taip, iseiti i VPA 2metams. Bet pasiriknti gauti pinigus 100% pirmus metus, o antrus nieko? Ar jei jau pazymi, kad iseini 2metams tai automatiskai tau skaiciuojasi 70% ir 40% ?

Aciu kas atsakys! 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnyte_1987 @ 2013 11 04, 12:43)
sveikos  4u.gif

O ar galima padaryti taip, iseiti i VPA 2metams. Bet pasiriknti gauti pinigus 100% pirmus metus, o antrus nieko? Ar jei jau pazymi, kad iseini 2metams tai automatiskai tau skaiciuojasi 70% ir 40% ?

Aciu kas atsakys!  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Sodraj kai prasyma pildai,ten ir nurodai kiek nori laiko gaudineti pasalpa metus 100% ar du 70%/40%.
Kiek darbe busit VPA sodraj neidomu.
Atsakyti
sveikos, mamytes 4u.gif siuo metu esu dekrete, bet tuojau turesiu iseiti i vaiko auginimo atostogas,,,planuoju imti taip,kad gauciau 1m 70proc, 2metus 40proc,,,man tik iskilo klausimas, kaip seniau budavo galima sias atostogas iki 3metu imti,ar dabar irgi galima?nes nezinau,kaip darbe rasyti,,aciu 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(jolita102 @ 2013 11 04, 13:53)
sveikos, mamytes 4u.gif siuo metu esu dekrete, bet tuojau turesiu iseiti i vaiko auginimo atostogas,,,planuoju imti taip,kad gauciau 1m 70proc, 2metus 40proc,,,man tik iskilo klausimas, kaip seniau budavo galima sias atostogas iki 3metu imti,ar dabar irgi galima?nes nezinau,kaip darbe rasyti,,aciu 4u.gif

Irgi galima.
Atsakyti
o tada ir darbe ir sodroje reikia rasyti,kad eini iki kol sueis 3m?ir ar nusprendus anksciau sugrizti, pvz suejus 2m darbadvys privalo priimti?labai aciu, Jolanciuk;)
Atsakyti