Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(Prime @ 2013 10 29, 14:48)
Siaip tai institucijos pavadinimo, pavaldumo pasikeitimas nera pagrindas teikti ispejimo lapelius. Gali buti tik parasomi sutikimai, kad sutinki dirbti kitose pareigose, padalinyje, etc.

na reik tikėtis, kad viskas gerai bus. nes dar šnd su kolegom apie tai kalbėjom (darbe dar nežino, kad aš laukiuosi), tai kitos kolegės juokavo, kad reikia pastoti, ir tada negalės atleisti, o iš karto turės siūlyti kitas pareigas...Tai gal ta mano situacija ( nestuke.gif ), visai į naudą man...
Atsakyti
QUOTE(PAJŪRIO SMILTIS @ 2013 10 29, 13:51)
tai tas ir yra, kad čia "iš aukščiau" viską nuspręs, nes mes tik padalinys esam (dirbu valstybės tarnyboje, beje). Tai jei gerai jus suprantu, tai aš turėčiau pateikti pažymą apie nėštumą, ir kai bus įteikti lapeliai, tai turėtų jau būti su pasiūlymu dėl darbo. Nes juk nėščiosios negali atleisti iš darbo, tai tada jie iškart turi man pasiūlyti jau tas kitas pareigas, kokios bus po reorganizacijos, nes keisis ir institucijos pavadinimas.

Aš jūsų vietoje būtinai pateikčiau pažymą (dirbu VT taip pat, žinau, kad ir ten būna visko... Galbūt jūsų vietos kam nors jau reikia mirksiukas.gif ).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vandene: 29 spalio 2013 - 16:39
Sveikos,

Gal galetumet man padeti issiaiskinti mano situacija? ax.gif
Siuo metu auginu mazyli, kuriam poryt vieneri. Noriu pasiteirauti, jei kitamet planuociau pastoti ir iseiciau I dekreta pvz 2014.10.01 koks pajamu laikotarpis man butu skaiciuojamas auginant antra vaikuti? Ar tureciau galimybe kad butu skaiciuojamos pries pirma vaikuti buvusios pajamas? Yra keletas faktu: 1. nuo 2013.11.02 antrus metus ismoka uz vaika gaus tetis, ne as, perrsirasem. 2. nuo 2013.01 as esu teisingai teisiskai atleista nes buvusi darboviete bankrutavo, tai kaip ir neturiu darbo, bet kaip suprantu vistiek esu VPA.
Aciu.

Atsakyti
QUOTE(sviliuke @ 2013 10 29, 23:20)
Sveikos,

Gal galetumet man padeti issiaiskinti mano situacija? ax.gif
Siuo metu auginu mazyli, kuriam poryt vieneri. Noriu pasiteirauti, jei kitamet planuociau pastoti ir iseiciau I dekreta pvz 2014.10.01 koks pajamu laikotarpis man butu skaiciuojamas auginant antra vaikuti? Ar tureciau galimybe kad butu skaiciuojamos pries pirma vaikuti buvusios pajamas? Yra keletas faktu: 1. nuo 2013.11.02 antrus metus ismoka uz vaika gaus tetis, ne as, perrsirasem. 2. nuo 2013.01 as esu teisingai teisiskai atleista nes buvusi darboviete bankrutavo, tai kaip ir neturiu darbo, bet kaip suprantu vistiek esu VPA.
Aciu.

Sveiki,visas ismokas skaiciuos is to DU kaip ir pirmam vaikui.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 10 30, 08:41)
Sveiki,visas ismokas skaiciuos is to DU kaip ir pirmam vaikui.

Aciu Jolanciuk, uz greita ats.
Na tada dar uzklausiu is kitos puses? Ko kiu atveju man nebeskaiciuotu pajamu buvusiu pries pirma vaika? Jei uzdelsciau su pastojimu ir isemu I dekreta? Tuo met I imama laikotarpi turbot nebepatektu kazkoks reikiamas laiktarpis ar kaip? Aciu.
Atsakyti
QUOTE(sviliuke @ 2013 10 30, 15:54)
Aciu Jolanciuk, uz greita ats.
Na tada dar uzklausiu is kitos puses? Ko kiu atveju man nebeskaiciuotu pajamu buvusiu pries pirma vaika? Jei uzdelsciau su pastojimu ir isemu I dekreta? Tuo met I imama laikotarpi turbot nebepatektu kazkoks reikiamas laiktarpis ar kaip? Aciu.

Bet kokiu atveju Jus rinktis galite pati, is kokio laikotarpio skaiciuos pajamas ismokoms. Jei nenorite, kad skaiciuotu is to paties DU, galite rinktis, kad skaiciuotu is paskutiniu 12kos menesiu atmetus menesi iki isejimo i NGA(ar VPA).
Atsakyti
Kaip ten yra su VPA - ar nedirbantis, bet pakankamai stažo turintis asmuo gali i jas išeiti (is darbo iseita savo noru)?
Atsakyti
QUOTE(Prime @ 2013 10 31, 10:05)
Kaip ten yra su VPA - ar nedirbantis, bet pakankamai stažo turintis asmuo gali i jas išeiti (is darbo iseita savo noru)?

Gali, negaus tik NGA
Atsakyti
QUOTE(Jorinte @ 2013 10 31, 10:11)
Gali, negaus tik NGA

Ačiū
Bet man Sodroj aiškina kitaip g.gif kad turi būti darbdavys g.gif
Čia butų vyras, tai NGA neaktualu. Moteriai NGA bus pasibaigusios
Atsakyti
QUOTE(Prime @ 2013 10 31, 10:27)
Ačiū
Bet man Sodroj aiškina kitaip  g.gif  kad turi būti darbdavys  g.gif
Čia butų vyras, tai NGA neaktualu. Moteriai NGA bus pasibaigusios

del NGA turi buti darbdavys, o del VPA svarbu stazas. Daug kalbeta apie tai sioje temoje.
Atsakyti
QUOTE(Jorinte @ 2013 10 31, 10:53)
del NGA turi buti darbdavys, o del VPA svarbu stazas. Daug kalbeta apie tai sioje temoje.

zinau, ir pati dalyvavau diskusijoje, o dabar ant greicio neberandu doh.gif ir biski amnezija doh.gif
bet ar gerai pamenu, kad interpretavom sia nuostata?
Vienam iš tėvų (įtėvių) ar globėjui, turinčiam šio straipsnio 1 dalyje nurodytą ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą arba atitinkančiam šio straipsnio 2 ar 3 dalyje nustatytus reikalavimus, atleistam iš darbo dėl įmonės, įstaigos, organizacijos likvidavimo ar bankroto, taip pat dėl to, kad pasibaigė darbo sutartis arba Valstybės tarnybos įstatyme, Valstybės politikų ir valstybės pareigūnų darbo apmokėjimo įstatyme ir Teisėjų atlyginimų įstatyme nurodytų asmenų paskyrimo į pareigas terminas ar įgaliojimų laikas, ir dėl to negavusiam vaiko priežiūros atostogų, motinystės (tėvystės) pašalpa mokama šio įstatymo 20 ir 21 straipsniuose nustatyta tvarka.
Svarstem, kad darbo sutarties pasibaigimo pagrindai gali buti ivairus (ieina ir darbo sutarties nutraukimas darbuotojo prasymu). Aisku, dabar man skaitant sia nuostata, biski kliuna, kas parasyta del valstybes tarnybos, nes tokiu atveju valstybes tarnautojas, jeigu jis paskirtas nenustatytam terminui, neturi galimybes pasinaudoti tokia teise g.gif tai idomu, kaip butu aiskinama tokia nuostata.
Ar yra kam pavyke praktiskai pasinaudoti tokia teise? idomu

nu dzin, bandysim vis tiek pildyti, jei ka - apskusiu sprendima
Atsakyti
QUOTE(Jorinte @ 2013 10 31, 10:53)

O man Sodroj sake, kad svarbu buti isleistai darbdavio i VPA.

Siandien lankiausi Sodroje, Vilniuje, centriniame skyriuje. Mistika kazkokia... Esu trecius metus vaiko prieziuros atostogose ir laukiuosi vaikelio. I NGA vasario 20d. Tai isaiskino, kad i jas man priklauso iseiti ir bus apmokamos, o VPA priklauso, bet ar bus apmokamos, abejoja, (ir tikrai nebus galima rinktis palankesnio varianto). Atseit neipuola ne viena diena mokestinio VPA laikotarpio diena. 3m VPA baigiasi 2014 birzelio 7d. Ir suprask, kaip nori. Sake ateiti pakartotinai sausio gale-vasario pradzioje. doh.gif Va ir Vilnius... g.gif Sedziu issiziojusi ir nieko nebesuprantu. verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dziugintele: 31 spalio 2013 - 18:09