Labas rytas
Norėjau paklausti už kokį laikotarpį man bus skaičiuojama NGA IR VPA?
NGA išeiti turiu 2014 metų sausio 22
Kadangi mano pajamos buvo kintamos, tamtikrą laikotarpi teko uždirbti daugiau, todėl labai aktualu.
AČIŪ BŪTŲ LABAI UŽ ATSAKYMĄ
QUOTE(*sunlight* @ 2013 10 25, 09:38)
Labas rytas
Kadangi mano pajamos buvo kintamos, tamtikrą laikotarpi teko uždirbti daugiau, todėl labai aktualu.
NGA is 2012.12.01-2013.11.31 laikotarpio
VPA is 2013.04.01-2014.03.31 laikotarpio
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 10 25, 09:46)
ačiū už atsakymą, bet iškilo dar vienas klausimas, dirbti pradėjau nuo 2012-05-01, tai kaip tada bus skaičiuojama NGA?
QUOTE(*sunlight* @ 2013 10 25, 11:52)
ačiū už atsakymą, bet iškilo dar vienas klausimas, dirbti pradėjau nuo 2012-05-01, tai kaip tada bus skaičiuojama NGA?
Pagal Jolanciuk nurodyta laikotarpi
QUOTE(D*L*K @ 2013 10 22, 13:30)
Na jei bent akimis permestumete tema, tikrai puikiai susigaudytumete, nes apie tai kalbama beveik kiekviename puslapyje... Taip, Jus galite perrasyti ismoku mokejima vyrui, jis tuomet gaus ir pasalpa, ir DU. Mokesciai nuo to nesikeicia. Ir taip, Jus ir toliau liekate VPA, tik jau be pinigu. I ligoniu kasas reikia keliauti, jei esate nedirbanti. Jei oficialiai dirbate, esate drausta, todel nieko papildomo daryti nereikia
Aciu uz atsakyma Jus esate teisi. Skambinausi dar i sodra, tai sake butinai turiu kreiptis i ligoniu kasas ar nereiks papildomai susimoketi uz sveikatos draudima, tai man ligoniu kasos paaiskino, kad tikrai nieko nereiks moketi, nors ir pasalpos negausiu, vis tiek esu drausta, mano darbo sutartis galiojanti ir bet kokiu atveju kreipiantis i gydymo istaiga mano sveikatos draudimas galioja.
Ir dar sodra sake, kad galima perrasyma teciui susitvarkyti per EGAS. Ta ir planuoju padaryti.
QUOTE(Arizona @ 2013 10 25, 15:04)
Aciu uz atsakyma
Ir dar prie to paties pakartoju karteli: visiems, suabejojusiems draustumu
QUOTE(*sunlight* @ 2013 10 25, 10:52)
Gal susimaišėt? Gal dirbt nuo 2013 05 01 pradėjot? Dėl stažo gal klausiat? Nelabai suprantam klausimo
Turiu klausimeli...
Esu vaiko prieziuros atostogose iki 2 metuku,jau siomis dienomis iseisiu y dekreta su kitu leliuku Iskilo klausimas,ar apie tai turiu pranesti darbdaviui???gal sakau jie patys matys per kompiuterius
Esu vaiko prieziuros atostogose iki 2 metuku,jau siomis dienomis iseisiu y dekreta su kitu leliuku Iskilo klausimas,ar apie tai turiu pranesti darbdaviui???gal sakau jie patys matys per kompiuterius
QUOTE(vestinuka @ 2013 10 26, 13:20)
Turiu klausimeli...
Turit pranesti, parasyti prasyma.
QUOTE(Jorinte @ 2013 10 26, 13:31)
Turit pranesti, parasyti prasyma.
Dekretui prasymo nereikia, reikes einan vaiko prieziuros atostogu.
QUOTE(Enita @ 2013 10 26, 14:09)
Dekretui prasymo nereikia, reikes einan vaiko prieziuros atostogu.
Teisingai, bet pranesti reikia darbdaviui.
Sveikos.
Skaiciau skaiciau ir vis tiek galu nesuvedu. Dirbti pradejau 2013.09.23, iki to s datos stovejau birzoj. Su vyru norim vaikelio, tik iskyla klausimas, jeigu pastociau tarkim si menesi, kaip butu su motinystes pasalpa? Ar I staza isiskaiciuoja NPA? Ar gauciau ta pasalpa? Neramu truputi. Sodrojpasiteiravus taip tiksliai ir nepasake kaip butu, dabar pasimetus truputuka esu, kiek mum cia dar palaukti kol busiu tikra, kad gausiu as tuos pinigus isejus I dekreta ir paskui auginant vaikuti. Uzveskit kas nors ant kelio.
Skaiciau skaiciau ir vis tiek galu nesuvedu. Dirbti pradejau 2013.09.23, iki to s datos stovejau birzoj. Su vyru norim vaikelio, tik iskyla klausimas, jeigu pastociau tarkim si menesi, kaip butu su motinystes pasalpa? Ar I staza isiskaiciuoja NPA? Ar gauciau ta pasalpa? Neramu truputi. Sodrojpasiteiravus taip tiksliai ir nepasake kaip butu, dabar pasimetus truputuka esu, kiek mum cia dar palaukti kol busiu tikra, kad gausiu as tuos pinigus isejus I dekreta ir paskui auginant vaikuti. Uzveskit kas nors ant kelio.