Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(Vaka @ 2013 10 22, 19:51)
aha  lotuliukas.gif
na jei rimtai, taigi paprasa. jei jums priklauso standartiskai 28 dienos per metus, tuomet uz NGA gausis dar apie 10 dienu (28/365*126).

Ačiū labai 4u.gif , dabar aišku.
NGA - 126, už cezarį - 14 = 140
Gaunasi: 28/365*140=11 dienų

Esmė tame, kad esu 3 metus VPA iki 2013-12-02, o į NGA išeinu 2013-12-30. Vat tas likusias gruodžio 3-29 (27 dienos) nenoriu grįžti į darbą. Problema ne piniguose, o sveikatoje: daug darbuotojų, studentų ir pan. darbe, pilvas bus didelis, o dar kur kompus tampyti ir taisyti. Vat ir ieškau išeities: nedarbingumas, kasmetinės atostogos ar neapmokamos atostogos. Svarbu nesusigadinti būsimų išmokų.
Kaip daryti geriau? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(zorzet @ 2013 10 22, 22:18)
Esmė tame, kad esu 3 metus VPA iki 2013-12-02, o į NGA išeinu 2013-12-30. Vat tas likusias gruodžio 3-29 (27 dienos) nenoriu grįžti į darbą. Problema ne piniguose, o sveikatoje: daug darbuotojų, studentų ir pan. darbe, pilvas bus didelis, o dar kur kompus tampyti ir taisyti. Vat ir ieškau išeities: nedarbingumas, kasmetinės atostogos ar neapmokamos atostogos. Svarbu nesusigadinti būsimų išmokų.
Kaip daryti geriau?  doh.gif

Gal kas pataisys, bet jei neklystu, su antruoju vaikučiu jūs galėsite rinktis, kad skaičiuotų pagal tą patį DU kaip su pirmuoju.
Atsakyti
QUOTE(zorzet @ 2013 10 22, 22:18)
Ačiū labai  4u.gif , dabar aišku.
NGA - 126, už cezarį - 14 = 140
Gaunasi: 28/365*140=11 dienų

Kaip daryti geriau?  doh.gif

Nesusigadinsit ka be pasiimtumete,nes ismokas skaiciuos is to DU kaip ir pirmam vaikui.
Atsakyti
sveikos smile.gif

o kiek atskaiciuoja proc nuo priskaiciuotos dekreto sumos? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(denyxe @ 2013 10 23, 15:36)
sveikos  smile.gif

o kiek atskaiciuoja proc nuo priskaiciuotos dekreto sumos?  ax.gif

21%: 15% GPM, 6% PSD
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 10 23, 15:51)
21%: 15% GPM, 6% PSD

aciukas..o jei yra vaikas, kuri auginu viena? ax.gif kaip tas pnpd skaiciuojamas? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(denyxe @ 2013 10 23, 16:10)
aciukas..o jei yra vaikas, kuri auginu viena?  ax.gif kaip tas pnpd skaiciuojamas?  blush2.gif

Uz viena vaika 1200 ir uz dabartini bus 2400,jeigu irgi viena auginsit.
Atsakyti

QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 10 23, 16:25)
Uz viena vaika 1200 ir uz dabartini bus 2400,jeigu irgi viena auginsit.

ne, ne viena. aciu, lauksiu visgi sodros paskaiviacimu.. blush2.gif
Atsakyti
Laba, ankstėliau temoje buvau uždavusi klausimą dėl NGA ir VPA pinigėlių situacijoje - kai 2013.06.08 vaikui suėjus 3 metams (po 3-jų VPA metų) grįžau į darbą ir 2014.02.02 vėl ruošiuosi išeiti į NGA ir VPA. Gavau informacijos, kad galėsiu rinktis išmokas tokias kaip ir su pirmu vaikučiu, nes pagal naują tavrką imant pajamas 2013.01.01-2013.12.31 iki 2013.06.08 tiesiog ''stovėtų'' nuliukai ir niekaip neapsimokėtų rinktis tokio skaičiavimo. TAČIAU. Teko nuvykti į Sodrą dėl biuletenio ir dėl viso pikto užklausiau apie šią situaciją... Ir gavau tokį atsakymą, kad išmokos bus skaičiuojamos iš 2013.01.01-2013.12.31 laikotarpio NGA ir VPA atitinkamai porą mėn. perkeliant vėliau, nesvarbu kad iki 2013.06 mėn. pajamos buvo nulinės, ir kad antro varianto tiesiog nėra... Darbuotoja užtikrino, jog aš negalėsiu rinktis, kad išmokos būtų skaičiuojamos kaip si pirmu vaikeliu. doh.gif blink.gif verysad.gif Pasimečiau visai. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(pingvinukas lolo @ 2013 10 24, 11:59)
Laba, ankstėliau temoje buvau uždavusi klausimą dėl NGA ir VPA pinigėlių situacijoje - kai 2013.06.08 vaikui suėjus 3 metams (po 3-jų VPA metų) grįžau į darbą ir 2014.02.02 vėl ruošiuosi išeiti į NGA ir VPA. Gavau informacijos, kad galėsiu rinktis išmokas tokias kaip ir su pirmu vaikučiu, nes pagal naują tavrką imant pajamas 2013.01.01-2013.12.31 iki 2013.06.08 tiesiog ''stovėtų'' nuliukai ir niekaip neapsimokėtų rinktis tokio skaičiavimo. TAČIAU. Teko nuvykti į Sodrą dėl biuletenio ir dėl viso pikto užklausiau apie šią situaciją... Ir gavau tokį atsakymą, kad išmokos bus skaičiuojamos iš 2013.01.01-2013.12.31 laikotarpio NGA ir VPA atitinkamai porą mėn. perkeliant vėliau, nesvarbu kad iki 2013.06 mėn. pajamos buvo nulinės, ir kad antro varianto tiesiog nėra... Darbuotoja užtikrino, jog aš negalėsiu rinktis, kad išmokos būtų skaičiuojamos kaip si pirmu vaikeliu.  doh.gif  blink.gif  verysad.gif Pasimečiau visai. doh.gif

Ar ji paaiškino, kodėl taip teigia? Kaip nors argumentavo?
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 10 24, 12:05)
Būčiau linkusi manyti, kad Jus konsultavusi darbuotoja nelabai išmano įstatymus.

aš ir manau, kad ta darbuotoja neišmano įstatymų. Aš vakar Sodros puslapyje viską nagrinėjausi, ir net kai "atidarai" prašymą pildyti dėl motinystės pašalpos, ten yra galimybė rinktis "PALANKESNĮ VARIANTĄ".
Nes mano situacija beveik analogiška...
Atsakyti
QUOTE(pingvinukas lolo @ 2013 10 24, 11:59)
Laba, ankstėliau temoje buvau uždavusi klausimą dėl NGA ir VPA pinigėlių situacijoje - kai 2013.06.08 vaikui suėjus 3 metams (po 3-jų VPA metų) grįžau į darbą ir 2014.02.02 vėl ruošiuosi išeiti į NGA ir VPA. Gavau informacijos, kad galėsiu rinktis išmokas tokias kaip ir su pirmu vaikučiu, nes pagal naują tavrką imant pajamas 2013.01.01-2013.12.31 iki 2013.06.08 tiesiog ''stovėtų'' nuliukai ir niekaip neapsimokėtų rinktis tokio skaičiavimo. TAČIAU. Teko nuvykti į Sodrą dėl biuletenio ir dėl viso pikto užklausiau apie šią situaciją... Ir gavau tokį atsakymą, kad išmokos bus skaičiuojamos iš 2013.01.01-2013.12.31 laikotarpio NGA ir VPA atitinkamai porą mėn. perkeliant vėliau, nesvarbu kad iki 2013.06 mėn. pajamos buvo nulinės, ir kad antro varianto tiesiog nėra... Darbuotoja užtikrino, jog aš negalėsiu rinktis, kad išmokos būtų skaičiuojamos kaip si pirmu vaikeliu.  doh.gif  blink.gif  verysad.gif Pasimečiau visai. doh.gif

Arba pasitaikė nekompetetinga darbuotoja (ne pirmas kartas būtų) arba kažkas keitėsi, nes rugpjūčio gale is SODROS tu pačiu klausimu gavau tokį atsakyma (jau buvau įdėjus):

"Laba diena,

Atsakydami į Jūsų paklausimą informuojame, kad kompensuojamasis uždarbis, pagal kurį nustatomas motinystės pašalpos dydis, apskaičiuojamas pagal apdraustosios draudžiamąsias pajamas, turėtas per paeiliui einančius 12 kalendorinių mėnesių, buvusių iki praeito kalendorinio mėnesio prieš nėštumo ir gimdymo atostogų pradžios mėnesį. Pvz., apdraustajai moteriai, įgijus teisę į pašalpą 2013 m. rugpjūčio mėn., kompensuojamas uždarbis apskaičiuojamas iš laikotarpiu nuo 2012-07-01 iki 2013-06-30 gautų draudžiamųjų pajamų.
Jeigu moteris bent dalį laikotarpio, iš kurio apskaičiuojamas kompensuojamasis uždarbis, gavo motinystės (tėvystės) pašalpą už prieš tai gimusį vaiką arba buvo prieš tai gimusio vaiko nėštumo ir gimdymo ar vaiko priežiūros atostogose, suteikus naujas nėštumo ir gimdymo atostogas, motinystės pašalpa jos prašymu gali būti apskaičiuota pagal tą patį kompensuojamąjį uždarbį, iš kurio buvo apskaičiuota pirmesnė (ankstesnė) motinystės pašalpa.

Ta pati skaičiuoklė taikoma ir nustatant motinystės (tėvystės) pašalpos dydį, t. y. vertinamos apdraustojo asmens draudžiamosios pajamos, turėtos per paeiliui einančius 12 kalendorinių mėnesių, buvusių iki praeito kalendorinio mėnesio prieš motinystės (tėvystės) atostogų pradžios mėnesį. Tačiau, jeigu bent dalį laikotarpio, iš kurio apskaičiuojamas kompensuojamasis uždarbis, apdraustasis asmuo gavo motinystės (tėvystės) pašalpą už prieš tai gimusį vaiką arba buvo prieš tai gimusio vaiko nėštumo ir gimdymo, arba vaiko priežiūros atostogose, nauja motinystės (tėvystės) pašalpa jo prašymu gali būti apskaičiuota pagal tą patį kompensuojamąjį uždarbį, iš kurio buvo apskaičiuota pirmesnė (ankstesnė) motinystės (tėvystės) pašalpa.

Atkreipiame dėmesį, kad skaičiuojant motinystės ar motinystės (tėvystės) pašalpas antram vaikui, pasirinkimą pagal palankesnį kompensuojamąjį uždarbį turėsite, tuo atveju, jeigu visą laikotarpį, arba jo dalį iš kurio apskaičiuojama pašalpa, Jums buvo mokama motinystės (tėvystės) pašalpa už prieš tai gimusi vaiką, arba buvote prieš tai gimusio vaiko priežiūros atostogose.

Geros dienos."
Atsakyti