Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(dok2266 @ 2013 10 21, 16:04)
Neseniai kažkur užmačiau, 2 draugės jau tvarkėsi viską internetu .''Gal kuriai bus naudinga informacija: norint perrašyti pašalpos mokėjimą tėčiui, į Sodrą važiuoti nebūtina. Užtenka EGAS sistemoje mamai parašyti laisva forma (naujas prašymas---kiti---GPK 1.2) prašymą nutraukti motinystės (tėvystės) pašalpos mokėjimą, o tėtis turi užpildyti prašymą skirti motinystės (tėvystės) pašalpą.''

Ir viskas tikrai gerai pavyko ir pasitvirtino? Jei taip, tada liuks - pagaliau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 10 21, 16:52)
Ir viskas tikrai gerai pavyko ir pasitvirtino? Jei taip, tada liuks - pagaliau smile.gif

Pinigėlių tėčiai dar negavo, bet gavo žinutės, kad prašymai priimti ir per 2 savaites bus atsiųsti paskaičiavimai. Kai sužinosiu ką konkrečiau parašysiu smile.gif
Atsakyti
Planuoju rašyti prašymą eiti vaiko auginimo atostogų iki 2 metų. O jei aš grįšiu į darbą kai vaikui bus kokie 1m.8mėn.: ar man mokės paskaičiuotą motinystės(tėvystės)pašalpą ir dar priedo algą; ar gausiu tik algą?
Atsakyti
QUOTE(Faustyte @ 2013 10 21, 20:00)
Planuoju rašyti prašymą eiti vaiko auginimo atostogų iki 2 metų. O jei aš grįšiu į darbą kai vaikui bus kokie 1m.8mėn.: ar man mokės paskaičiuotą motinystės(tėvystės)pašalpą ir dar priedo algą; ar gausiu tik algą?

MOKES
Atsakyti
mokės ir alga ir pašalpą ar tik gryną algą?
Atsakyti
QUOTE(Faustyte @ 2013 10 21, 20:30)
mokės ir alga ir pašalpą ar tik gryną algą?

Antrus vaiko prieziuros metus galima dirbti ir gauti alga bei pasalpa.
Atsakyti
Sveikos, noriu konsultacijos. Esu VPA iki 2014-04-22, kol vaikui sueis 2 metukai. Nors ir liko puse metu, bet dar noretume pasinaudoti galimybe vyrui perrasyti VPA iki mineto termino. Kaip suprantu, tas VPA perrasymas niekaip neitakos vyro gaunamos algos, o prie to dar gaus ir pinigus uz VPA? O kas liecia mokescius, niekas nesikeis? O mano atvejus tada iseina taip, kad as galiu toliau iki vaikui sueis 2 metukai buti su vaiku namie , tik negausiu jokiu pinigu, taip? O dar girdejau, kad man reiktu kreiptis i ligoniu kasas ir ten kazka susitvarkyti, kad nedingtu privalomasis sveikatos draudimas? Atleiskit uz tokius neismaneliskus klausimus, bet visiskai nesigaudau situose dalykuose doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Arizona @ 2013 10 22, 12:49)
Sveikos, noriu konsultacijos. Esu VPA iki 2014-04-22, kol vaikui sueis 2 metukai. Nors ir liko puse metu, bet dar noretume pasinaudoti galimybe vyrui perrasyti VPA iki mineto termino. Kaip suprantu, tas VPA perrasymas niekaip neitakos vyro gaunamos algos, o prie to dar gaus ir pinigus uz VPA? O kas liecia mokescius, niekas nesikeis? O mano atvejus tada iseina taip, kad as galiu toliau iki vaikui sueis 2 metukai buti su vaiku namie , tik negausiu jokiu pinigu, taip? O dar girdejau, kad man reiktu kreiptis i ligoniu kasas ir ten kazka susitvarkyti, kad nedingtu privalomasis sveikatos draudimas? Atleiskit uz tokius neismaneliskus klausimus, bet visiskai nesigaudau situose dalykuose doh.gif

Na jei bent akimis permestumete tema, tikrai puikiai susigaudytumete, nes apie tai kalbama beveik kiekviename puslapyje... Taip, Jus galite perrasyti ismoku mokejima vyrui, jis tuomet gaus ir pasalpa, ir DU. Mokesciai nuo to nesikeicia. Ir taip, Jus ir toliau liekate VPA, tik jau be pinigu. I ligoniu kasas reikia keliauti, jei esate nedirbanti. Jei oficialiai dirbate, esate drausta, todel nieko papildomo daryti nereikia
Atsakyti
Merginos, o kur paskaityti kaip apskaičiuojamos kasmetines atostogos kurios kaupiasi būnant NGA?
Kaip suprantu būnant VPA atostogos nesikaupia.
Atsakyti
QUOTE(zorzet @ 2013 10 22, 16:13)
Merginos, o kur paskaityti kaip apskaičiuojamos kasmetines atostogos kurios kaupiasi būnant NGA?
Kaip suprantu būnant VPA atostogos nesikaupia.

skaiciuojasi taip pat, kaip ir dirbant. atostogos bunant NGA prisikaups uz 126 kalendorines dienas, tai mazdaug uz 4 menesius.
Atsakyti
QUOTE(Vaka @ 2013 10 22, 16:24)
skaiciuojasi taip pat, kaip ir dirbant. atostogos bunant NGA prisikaups uz 126 kalendorines dienas, tai mazdaug uz 4 menesius.

O kaip tiksliau paskaičiuoti? 126+14 lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zorzet @ 2013 10 22, 18:36)
O kaip tiksliau paskaičiuoti? 126+14  lotuliukas.gif

aha lotuliukas.gif
na jei rimtai, taigi paprasa. jei jums priklauso standartiskai 28 dienos per metus, tuomet uz NGA gausis dar apie 10 dienu (28/365*126).
Atsakyti