QUOTE(Arizona @ 2013 10 22, 12:49)
Sveikos, noriu konsultacijos. Esu VPA iki 2014-04-22, kol vaikui sueis 2 metukai. Nors ir liko puse metu, bet dar noretume pasinaudoti galimybe vyrui perrasyti VPA iki mineto termino. Kaip suprantu, tas VPA perrasymas niekaip neitakos vyro gaunamos algos, o prie to dar gaus ir pinigus uz VPA? O kas liecia mokescius, niekas nesikeis? O mano atvejus tada iseina taip, kad as galiu toliau iki vaikui sueis 2 metukai buti su vaiku namie , tik negausiu jokiu pinigu, taip? O dar girdejau, kad man reiktu kreiptis i ligoniu kasas ir ten kazka susitvarkyti, kad nedingtu privalomasis sveikatos draudimas? Atleiskit uz tokius neismaneliskus klausimus, bet visiskai nesigaudau situose dalykuose
Na jei bent akimis permestumete tema, tikrai puikiai susigaudytumete, nes apie tai kalbama beveik kiekviename puslapyje... Taip, Jus galite perrasyti ismoku mokejima vyrui, jis tuomet gaus ir pasalpa, ir DU. Mokesciai nuo to nesikeicia. Ir taip, Jus ir toliau liekate VPA, tik jau be pinigu. I ligoniu kasas reikia keliauti, jei esate nedirbanti. Jei oficialiai dirbate, esate drausta, todel nieko papildomo daryti nereikia