Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

Jei turi dvi darbovietes, gali NGA imti tik vienoje? g.gif

Ar gali NGA metu isidarbint? (kad pajamu nuo to nebus suprantu, bet teisiskai isidarbint gali?)

Jei darbo sutartis vienoje is darbuvieciu baigiasi, pvz 11.30 (ji kiekvienais metais sudaroma iki tos dienos, o paskui sudaroma nauja terminuota nuo 01.01), o i NGA atostogas iseini 12.05 tai kas tada? Gali atleisti 11.30? Turbut ne, BET o ka darbdavys su tavim darys tas kelias dienas iki NGA jei jam taves, kaip darbuotojos nereikia?

Atsiprasau, jei butu skelbiamas idiotiskiausiu situaciju konkursas, be vargo laimeciau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Alija @ 2013 10 18, 07:19)
Jei turi dvi darbovietes, gali NGA imti tik vienoje?  g.gif

Ar gali NGA metu isidarbint? (kad pajamu nuo to nebus suprantu, bet teisiskai isidarbint gali?)

Jei darbo sutartis vienoje is darbuvieciu baigiasi, pvz 11.30 (ji kiekvienais metais sudaroma iki tos dienos, o paskui sudaroma nauja terminuota nuo 01.01), o i NGA atostogas iseini 12.05 tai kas tada? Gali atleisti 11.30? Turbut ne, BET o ka darbdavys su tavim darys tas kelias dienas iki NGA jei jam taves, kaip darbuotojos nereikia?

Atsiprasau, jei butu skelbiamas idiotiskiausiu situaciju konkursas, be vargo laimeciau  doh.gif

NGA negalima imti tik vienoje darbovietėje. TAip galima daryti tik su VPA. NGA metu nei įsidarbinti, nei dirbti taip pat negalima. Jei NGA metu norima dirbti, tuomet reikia neimt NGA.

Jei darbdaviui pateikta pažyma apie nėštumą, jis darbuotojo atleisti negali nepaisant to, kad sueina sutartyje numatytas terminas, o kur dėti tą darbuotoją tas kelias dienas yra darbdavio reikalas - jei nesugalvoja ar neturi kur dėt, gali formint prastovas.
Atsakyti
Supratau, aciu 4u.gif

O jei vienam darbe VPA o kitam dirbi tai is Sodros pasalpos minusuoja alga ir visvien gauni tiek, kiek gautum jei nedirbtum?
Atsakyti
QUOTE(Alija @ 2013 10 18, 14:57)
Supratau, aciu  4u.gif

O jei vienam darbe VPA o kitam dirbi tai is Sodros pasalpos minusuoja alga ir visvien gauni tiek, kiek gautum jei nedirbtum?

Taip.
Atsakyti
QUOTE(Alija @ 2013 10 18, 14:57)
Supratau, aciu  4u.gif

Pirmus metus taip.
Atsakyti
Sveiki, dirbu su verslo liudijimu. Laukiuos vaikucio, gimdyt tureciau balandzio vidury. Dirbt nustot, taigi ir verslo liudijimo nebepratest planuoju nuo pirmu balandzio dienu. Ar nebeprasitesus verslo liudijimo turiu tuoj pat begti i darbo birza, kad i gimdymo namus vaziuociau su kazkokia pazyma? Ar tai nebutina? Kokios ismokos man priklauso? Dekoju jei atsiras tokiu, kurios nepatinges man padeti susigaudyti sitoj situacijoj. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vytė! @ 2013 10 20, 21:06)
Sveiki, dirbu su verslo liudijimu. Laukiuos vaikucio, gimdyt tureciau balandzio vidury. Dirbt nustot, taigi ir verslo liudijimo nebepratest planuoju nuo pirmu balandzio dienu. Ar nebeprasitesus verslo liudijimo turiu tuoj pat begti i darbo birza, kad i gimdymo namus vaziuociau su kazkokia pazyma? Ar tai nebutina? Kokios ismokos man priklauso? Dekoju jei atsiras tokiu, kurios nepatinges man padeti susigaudyti sitoj situacijoj.  smile.gif

Nereikia birzos,nuo 30 sav. esat drausta.
Vienkartine nesciai- 260 lt,vienkartine gimusiam vaikui-1430 lt,vaiko pinigai po 97.50 lt,jeigu praeitu metu pajamos nevirsija zmogui 525 lt.
Jeigu turesit 12 men. stazo per paskutinius 2 metus,tai galesit ir mot(tev) pasalpa gaudineti.
Atsakyti
Sveiki,

antrais metais VPA išmoką planuoju perleisti tėčiui. Ar galima internetu per EGAS užpildyti prašymą? O ką tada man reikia užpildyti? Ar nieko?
Dar domina, ar antrais metais irgi taikomos Sodros išmokų lubos? Ačiū
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kivuka: 21 spalio 2013 - 11:06
QUOTE(Kivuka @ 2013 10 21, 12:05)
Sveiki,

antrais metais VPA išmoką planuoju perleisti tėčiui. Ar galima internetu per EGAS užpildyti prašymą? O ką tada man reikia užpildyti? Ar nieko?

Ne, negalima - reikia vaziuoti i Sodra. Ten užpildysite prašymą. VAžiuoti reikia abiems.
Taip, išmokų lubos taikomos
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 10 21, 12:21)
Ne, negalima - reikia vaziuoti i Sodra. Ten užpildysite prašymą. VAžiuoti reikia abiems.
Taip, išmokų lubos taikomos

Och doh.gif
O nuvažiuoti iš anksto galima? Pvz noriu perleisti nuo 12.01, tai spalį galima parašyti prašymus?
Atsakyti
QUOTE(Kivuka @ 2013 10 21, 12:26)
Och  doh.gif
O nuvažiuoti iš anksto galima? Pvz noriu perleisti nuo 12.01, tai spalį galima parašyti prašymus?

Manyciau, kad galima. Tiesiog irasysite data, kad nuo 12.01 ir viskas
Atsakyti
QUOTE(Kivuka @ 2013 10 21, 12:05)
Sveiki,

Neseniai kažkur užmačiau, 2 draugės jau tvarkėsi viską internetu .''Gal kuriai bus naudinga informacija: norint perrašyti pašalpos mokėjimą tėčiui, į Sodrą važiuoti nebūtina. Užtenka EGAS sistemoje mamai parašyti laisva forma (naujas prašymas---kiti---GPK 1.2) prašymą nutraukti motinystės (tėvystės) pašalpos mokėjimą, o tėtis turi užpildyti prašymą skirti motinystės (tėvystės) pašalpą.''
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dok2266: 21 spalio 2013 - 15:08