Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(D*L*K @ 2013 07 25, 13:29)
aj, ji turejo omeny, kad kai iseisite veliau i NGA, veliau prasides ir VPA. 

Mane irgi panašus klausimas neduoda ramybės. jei teisingai supratau, į NGA galima išeiti nebūtinai sulaukus 30 savaičių, o ir vėliau?

Tokiu atveju NGA ir baigtųsi vėliau? Ar, jų pabaiga visgi skaičuojama nuo vaiko gimimo datos (o ne nuo išėjimo į atostogas datos)?

Ir - buvau jau klaususi, bet visig, gal būtų kokių įmanomų alternatyvų.. 4u.gif Dirbu dviejose darbovietėse, abiejose pagal normalias sutartis (t.y. ne pagal autorines). Gimus vaikui vienoje jų nenoriu imti motinystės atostogų, noriu iš karto grįžti į darbą. Kitoje visai norėčiau pailsėti kurį laiką. Kaip supratau, turiu arba abiejose imti motinystės atostogas, arba abiejose - neimti, priešingu atveju finansiškai visiškai neapsimokės. Kitokių variantų tikrai nėra? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 25 liepos 2013 - 23:51
QUOTE(MeGusta @ 2013 07 25, 21:51)
KAD IKI 2METU TAI SUPRANTU smile.gif
o jeigu tarkim ar rugpjucio perrasau tai jam ims 12menesiu atgal?
kt klausimas jeigu as eisiu su antru vaiku i vpa nenukentes mano skaiciuojamos pajamos?nes tuos menesius as busiu vpa bet be pajamu  g.gif

Taip, ims 12 menesiu atgal vidurki iki rugpjucio. O antram vaikui tas itakos netures, jei rinksites skaiciuoti pasalpa taip pat, kaip pirmajam (suprantu, ta ir noretumete daryti) - tuomet ims ta pati pajamu vidurki, kaip ir dabartiniam vaikuciui.
Papildyta:
QUOTE(flight @ 2013 07 26, 00:16)
Mane irgi panašus klausimas neduoda ramybės.

Taip - i NGA galima iseiti ir veliau. Jei iseisite iki gimdymo, gausite 126 dienas NGA atostogu ir tik tada, po ju, prasides VPA - taip iseina, kad jei veliau iseinate i NGA, nusikelia VPA pradzia. Bet svarbu nesusivelinti ir iseit iki gimdymo, nes nespejus gautumete tik 56 dienas NGA atostogu po gimdymo ir tik uz jas butu apmokama (ne uz 126).
Ne, kitokiu alternatyvu nera. Tiksliau, iseiti i mot.atostogas Jus galite tik vienoje darbovieteje, bet pirmaisiais metais gaudama kokiu nors papildomu draudziamuju pajamu gausite tik siu pajamu ir paskaiciuotos pasalpos skirtuma (arba jokios pasalpos, jei pajamos ja virsys). Iseidama atostogu abiejose darbovietese gautumete visu pajamu vidurki (is abeju darbovieciu). Ir jokiu kitu variantu nera, nes istatymai numato, kad NGA ir pirmuju metu VPA metu gaunama tik pasalpa, o jei yra papildomu pajamu - pasalpa mazinama tokiu paciu kiekiu. Ir ne kitaip
Atsakyti
Labai ačiū 4u.gif

Tai taip išeina, kad NGA trukmė skaičiuosis nuo išėjimo į jas pradžios, nepriklausomai nuo datos, kada gims vaikas (t.y. 126 d.). Ir, jei į jas išeisiu kad ir viena diena prieš vaiko gimimą, NGA turėsiu visas 126 dienas? O vyras tokiu atveju tėvystės atostogų (mėnesiui) galės išeiti nuo pirmos dienos, kada gims vaikas, ar tik tada, kada pradės skaičiuotis VPA laikas?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 26 liepos 2013 - 09:05
QUOTE(flight @ 2013 07 26, 09:56)
Labai ačiū  4u.gif

Tai taip išeina, kad NGA trukmė skaičiuosis nuo išėjimo į jas pradžios, nepriklausomai nuo datos, kada gims vaikas (t.y. 126 d.). Ir, jei į jas išeisiu kad ir viena diena prieš vaiko gimimą, NGA turėsiu visas 126 dienas? O vyras tokiu atveju  tėvystės atostogų (mėnesiui) galės išeiti nuo pirmos dienos, kada gims vaikas, ar tik tada, kada pradės skaičiuotis VPA laikas?

Taip.
Taip.
Tevystes atostogos suteikiamos nuo vaiko gimimo dienos iki kol vaikui sueis menuo.
Atsakyti
sveiki,

Turiu klausima,jei mama nedirbusi,negauna is sodros pasalpos,ar antrus metus VPA galima perasit teveliui?
Atsakyti
QUOTE(pelite @ 2013 07 26, 10:56)
sveiki,

Turiu klausima,jei mama nedirbusi,negauna is sodros pasalpos,ar antrus metus VPA galima perasit teveliui?

Taip
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
norėjau patarimo ir aš ax.gif Šiuo metu esu vaiko auginimo atostogose dukrytei 1 metukai 9 mėn.Žadu namuose su dukryte būti iki jai sueis 3 metukai.Iki dekreto darbe esu pradirbusi 1 metus ir 2 mėn.
Kadangi visai norėtume 3 vaikučio, galvoju jei spėčiau pastoti ir išeiti i dekreta iki dukrytei sueis 3 metukai biggrin.gif kaip man skaičiuotu dekretines atostogas ir vaiko priežiūros atostogas g.gif kažkaip nelabai suprantu, gal kas padės susigaudyti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ingrida1979 @ 2013 07 31, 16:39)
Sveikos 4u.gif
norėjau patarimo ir aš ax.gif Šiuo metu esu vaiko auginimo atostogose dukrytei 1 metukai 9 mėn.Žadu namuose su dukryte būti iki jai sueis 3 metukai.Iki dekreto darbe esu pradirbusi 1 metus ir 2 mėn.
Kadangi visai norėtume 3 vaikučio, galvoju jei spėčiau pastoti ir išeiti i dekreta iki dukrytei sueis 3 metukai  biggrin.gif kaip man skaičiuotu dekretines atostogas ir vaiko priežiūros atostogas g.gif kažkaip nelabai suprantu, gal kas padės susigaudyti unsure.gif

Skaiciuos is to pacio DU kaip ir pries tai vaikui skaiciavo.
Atsakyti
Sveikos, o kiek yra SoDros lubos? 1488X3,2? Ar ne taip suprantu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alija: 31 liepos 2013 - 23:48
QUOTE(Alija @ 2013 08 01, 00:47)

Na taip
Atsakyti
Laba diena,

Esu naujas asmuo šioje svetainėje (busimas tėtis). Dominas toks klausimas:

Ar yra suteikiamos tėvystės atostogos kol mažyliui sueina 1 metai tėčiui, jei tik jis vienas yra dirbantis asmuo šeimoje?
Atsakyti
QUOTE(Alija @ 2013 07 31, 23:47)

Taip. Tik si suma "ant popieriaus". Reiktu dar 21 proc. minusuoti mokesciams.
Papildyta:
QUOTE(MrPacman @ 2013 08 01, 10:21)
Laba diena,

Esu naujas asmuo šioje svetainėje (busimas tėtis). Dominas toks klausimas:

Ar yra suteikiamos tėvystės atostogos kol mažyliui sueina 1 metai tėčiui, jei tik jis vienas yra dirbantis asmuo šeimoje?

Zinoma galima. Tik tuomet negalesite dirbti. Ta prasme dirbti galesite, bet neapsimokes nes tiek kiek gausite algos tiek minusuos is pasalpos.
Atsakyti