QUOTE(kismet @ 2013 10 15, 18:34)
Sveikos, esu pirmo vaiko VPA, kurios baigsis 2014-04 (Sodra man moka antrus metus 40 proc.).
Arba 2013-12, arba 2014-01 turėčiau išeiti antro vaiko NGA.
Iškilo keli klausimai:
1. Man išėjus antro vaiko NGA, pirmo vaiko VPA pinigėlius norim perrašyti "ant vyro", kad nedingtų. Jei vyras po VPA išmokos jam paskyrimo išeitų iš darbo, ar Sodra nutrauks jos mokėjimą, ar mokės toliau iki 2014-04?
2. Gimus vaikui (planuojama 2014-03), iš kokio laikotarpio vyrui skaičiuos pirmo mėnesio tėvystės atostogų (tų, kur gauna vaiko tėvas) pinigus? Aš prašysiu, kad man antro vaiko NGA/VPA skaičiuotų iš palankesnio laikotarpio, t.y. iš to paties, kaip ir pirmam vaikui.
3. Gal girdėjote gandų, ar nuo sausio kas nors keisis mokėjimo tvarkoje? Pvz. Ar nekils problemų perrašant pirmo vaiko antrųjų metų išmoką vyrui, jei jis dirbs toliau, o aš būsiu NGA.
1. mokes toliau
2. Kompensuojamasis uždarbis, pagal kurį nustatomas pašalpos dydis, apskaičiuojamas pagal apdraustojo asmens draudžiamąsias pajamas, turėtas per paeiliui einančius 12 kalendorinių mėnesių, buvusių iki praeito kalendorinio mėnesio prieš tėvystės atostogų pradžios mėnesį. Pavyzdžiui, asmenims, įgijusiems teisę į pašalpą 2013m. liepos mėn., kompensuojamasis uždarbis apskaičiuojamas iš laikotarpiu nuo 2012-06-01 iki 2013-05-31 gautų draudžiamųjų pajamų.
3. kolkas nieko negirdet
Papildyta:
QUOTE(Morepink @ 2013 10 15, 19:03)
Sveiki, gal kas susidure ar siaip zino atsakyma i mano klausima. Isejau VPA su antru vaiku budama VPA su pirmuoju, rinkausi jog pasalpa butu skaiciuojama palankesniu budu, bet antrojo pasalpa vis tik paskaiciuota mazesne nei buvo pirmojo. Ar tureciau ieskoti galu ar viskas taip ir turi buti?
Pagal istatymus, VPA ismokos bendroj sumoj uz abu vaikus negali virsyti 100% buvusio DU, tikriausiai del to ir gaunate maziau. Paziurekite, gal palankiau pirmojo VPA ismokas perrasyti teciui