Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(Jorinte @ 2013 10 15, 16:04)
Neliktumete be pinigeliu.
NGA pinigeliu gavimui turite buti dirbanti, o VPA- jei uztenka stazo- moka be darbdavio. Jusu atveju stazo pakanka, nes esate su pirmu vaiku VPA.

tai jeigu darbdavys ir sakys man neidomi tavo pazyma apie nestuma ir viskas tu atleidziama as vistiek lieku su pinigeliai ir sodroje turiu pilna teise tvarkytis ir skaiciuos kaip pirmam vaikeliui?
Atsakyti
QUOTE(MeGusta @ 2013 10 15, 16:17)
tai jeigu darbdavys ir sakys man neidomi tavo pazyma apie nestuma ir viskas tu atleidziama as vistiek lieku su pinigeliai ir sodroje turiu pilna teise tvarkytis ir skaiciuos kaip pirmam vaikeliui?

Manyciau, kad taip. Tik NGA negautumet jei nebutumet dirbanti.
Atsakyti
QUOTE(MeGusta @ 2013 10 15, 15:57)
laba diena, planuojame antra leliu ir as su tokia baime zvelgiu i ateiti del VPA jau kaip ir aisku bet sakau gal yra kam buvusi tokia situacija, o ji tokia  iseidama su pirmuoju vaiku i VPA buvau liepiama pasirasyti geronoriskai  iseiti is darbo kai vaikui sueis 3metai,  tai ir suku galva kaip cia bus kas galetu suteikti tikslia info kad jeigu va tokia situacija yra rastas kad savo noru kai vaikui sueina 3metai iseinu o as bamt atnesu pazyma kad laukiuosi ir prasausi vel VPA antro vaiko auginima, kokios galimybes kad isleis darbdavys i VPA ar visgi argumentuos mano rasteli ir eik is darbo? g.gif
gal sodroje zinote ar darbo inspekcija? vyras sako nei tu pirma nei tu paskutine eisi su antruoju VPA kai alga gera dauguma mamyciu ta daro ir db palankus laikas antram susikloste bet va vis bijau kad tuos metelius liksiu be pinigeliu, o antrus jau vyrui tada rasyciau

Šiaip tai čia absurdiška situacija. Mano manymu toks prašymas visiškai negalioja. Pasiskambinkit į darbo inspekciją, jei nepakonsultuos, pasikonsultuokit su advokatu. Turėsit argumentų, jeigu darbadvys bandytų tą prašymą "prakišti".
Atsakyti
Sveikos, esu pirmo vaiko VPA, kurios baigsis 2014-04 (Sodra man moka antrus metus 40 proc.).
Arba 2013-12, arba 2014-01 turėčiau išeiti antro vaiko NGA.
Iškilo keli klausimai:
1. Man išėjus antro vaiko NGA, pirmo vaiko VPA pinigėlius norim perrašyti "ant vyro", kad nedingtų. Jei vyras po VPA išmokos jam paskyrimo išeitų iš darbo, ar Sodra nutrauks jos mokėjimą, ar mokės toliau iki 2014-04?
2. Gimus vaikui (planuojama 2014-03), iš kokio laikotarpio vyrui skaičiuos pirmo mėnesio tėvystės atostogų (tų, kur gauna vaiko tėvas) pinigus? Aš prašysiu, kad man antro vaiko NGA/VPA skaičiuotų iš palankesnio laikotarpio, t.y. iš to paties, kaip ir pirmam vaikui.
3. Gal girdėjote gandų, ar nuo sausio kas nors keisis mokėjimo tvarkoje? Pvz. Ar nekils problemų perrašant pirmo vaiko antrųjų metų išmoką vyrui, jei jis dirbs toliau, o aš būsiu NGA.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kismet: 15 spalio 2013 - 17:34
Sveiki, gal kas susidure ar siaip zino atsakyma i mano klausima. Isejau VPA su antru vaiku budama VPA su pirmuoju, rinkausi jog pasalpa butu skaiciuojama palankesniu budu, bet antrojo pasalpa vis tik paskaiciuota mazesne nei buvo pirmojo. Ar tureciau ieskoti galu ar viskas taip ir turi buti?
Atsakyti
QUOTE(kismet @ 2013 10 15, 18:34)
Sveikos, esu pirmo vaiko VPA, kurios baigsis 2014-04 (Sodra man moka antrus metus 40 proc.).
Arba 2013-12, arba 2014-01 turėčiau išeiti antro vaiko NGA.
Iškilo keli klausimai:
1. Man išėjus antro vaiko NGA, pirmo vaiko VPA pinigėlius norim perrašyti "ant vyro", kad nedingtų. Jei vyras po VPA išmokos jam paskyrimo išeitų iš darbo, ar Sodra nutrauks jos mokėjimą, ar mokės toliau iki 2014-04?
2. Gimus vaikui (planuojama 2014-03), iš kokio laikotarpio vyrui skaičiuos pirmo mėnesio tėvystės atostogų (tų, kur gauna vaiko tėvas) pinigus? Aš prašysiu, kad man antro vaiko NGA/VPA skaičiuotų iš palankesnio laikotarpio, t.y. iš to paties, kaip ir pirmam vaikui.
3. Gal girdėjote gandų, ar nuo sausio kas nors keisis mokėjimo tvarkoje? Pvz. Ar nekils problemų perrašant pirmo vaiko antrųjų metų išmoką vyrui, jei jis dirbs toliau, o aš būsiu NGA.

1. mokes toliau
2. Kompensuojamasis uždarbis, pagal kurį nustatomas pašalpos dydis, apskaičiuojamas pagal apdraustojo asmens draudžiamąsias pajamas, turėtas per paeiliui einančius 12 kalendorinių mėnesių, buvusių iki praeito kalendorinio mėnesio prieš tėvystės atostogų pradžios mėnesį. Pavyzdžiui, asmenims, įgijusiems teisę į pašalpą 2013m. liepos mėn., kompensuojamasis uždarbis apskaičiuojamas iš laikotarpiu nuo 2012-06-01 iki 2013-05-31 gautų draudžiamųjų pajamų.
3. kolkas nieko negirdet g.gif
Papildyta:
QUOTE(Morepink @ 2013 10 15, 19:03)
Sveiki, gal kas susidure ar siaip zino atsakyma i mano klausima. Isejau VPA su antru vaiku budama VPA su pirmuoju, rinkausi jog pasalpa butu skaiciuojama palankesniu budu, bet antrojo pasalpa vis tik paskaiciuota mazesne nei buvo pirmojo. Ar tureciau ieskoti galu ar viskas taip ir turi buti?

Pagal istatymus, VPA ismokos bendroj sumoj uz abu vaikus negali virsyti 100% buvusio DU, tikriausiai del to ir gaunate maziau. Paziurekite, gal palankiau pirmojo VPA ismokas perrasyti teciui
Atsakyti
Ačiū, D*L*K! Ar teisingai suprantu, kad vyro atveju "palankesnės" tvarkos negalima pasirinkti, na, kad skaičiuotų taip pat, kaip ir 2012 metais gimusiam vaikui? (2 klausimas)

QUOTE(D*L*K @ 2013 10 15, 19:27)
1. mokes toliau
2. Kompensuojamasis uždarbis, pagal kurį nustatomas pašalpos dydis, apskaičiuojamas pagal apdraustojo asmens draudžiamąsias pajamas, turėtas per paeiliui einančius 12 kalendorinių mėnesių, buvusių iki praeito kalendorinio mėnesio prieš tėvystės atostogų pradžios mėnesį. Pavyzdžiui, asmenims, įgijusiems teisę į pašalpą 2013m. liepos mėn., kompensuojamasis uždarbis apskaičiuojamas iš laikotarpiu nuo 2012-06-01 iki 2013-05-31 gautų draudžiamųjų pajamų.

Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 10 15, 18:27)
Pagal istatymus, VPA ismokos bendroj sumoj uz abu vaikus negali virsyti 100% buvusio DU, tikriausiai del to ir gaunate maziau. Paziurekite, gal palankiau pirmojo VPA ismokas perrasyti teciui

As abu kartus emiau 1 metus 100%, su anruoju buvau VPA be pasalpos todel ir idomu kodel skiriasi sumos blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Morepink: 15 spalio 2013 - 18:42
QUOTE(Morepink @ 2013 10 15, 18:42)
As abu kartus emiau 1 metus 100%, su anruoju buvau VPA be pasalpos todel ir idomu kodel skiriasi sumos blush2.gif

jei skirtumas nedidelis, tai gali būti, kad skiriasi metinis darbo dienų skaičius pirmo VPA ir antro VPA metu. g.gif
Atsakyti
QUOTE(kismet @ 2013 10 15, 19:40)
Ačiū, D*L*K! Ar teisingai suprantu, kad vyro atveju "palankesnės" tvarkos negalima pasirinkti, na, kad skaičiuotų taip pat, kaip ir 2012 metais gimusiam vaikui? (2 klausimas)

Na taip, vyrui pasirinkimu siuo atveju jau nera smile.gif
Atsakyti
Sveikos merginos, gal man kas galetu pagelbet 4u.gif Siuo metu niekur nedyrbu, laukiuosi 17 savaiciu. Darbo byrzoj nestoviu, bet esu drausta, nes auginu vaika 7m. Gavau darbo pasiulyma dyrbti namuose. Norejau paklausti ar apsimoketu man darbintis, ar priklausytu man kokios ismokos? Labai aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(safara @ 2013 10 16, 10:32)
Sveikos merginos, gal man kas galetu pagelbet  4u.gif  Siuo metu niekur nedyrbu, laukiuosi 17 savaiciu. Darbo byrzoj nestoviu, bet esu drausta, nes auginu vaika 7m. Gavau darbo pasiulyma dyrbti namuose. Norejau paklausti ar apsimoketu man darbintis, ar priklausytu man kokios ismokos? Labai aciu uz atsakyma  4u.gif

Išmokos priklausytų jeigu turėtumėte 12 mėn. darbo stažą per paskutinius 2 metus, stažas gali būti ir su pertraukomis, nebūtinai 12 mėn. iš eilės.
Atsakyti