Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

sveikos,
merginos, jei dirbu pagal neterminuota sutarti pirmaeilese pareigose, bet 0.25 etato, tai darbdavys VPA mane vistiek gali isleisti? Ta prasme, ar nekils jokiu bedu del VPA su sodra (teise i NGA nesinaudosiu), jei dirbu tik ketvirciu etato?
Atsakyti
Noriu pasitikslinti ar iš individualios veiklos gautos pajamos, esant trečius metus VPA su pirmu vaiku, neturės įtakos galimybei pasirinkti palankesnį pašalpos skaičiavimo variantą antro vaiko NGA ir VPA?
Atsakyti
QUOTE(eastie_girl @ 2013 10 14, 15:25)
sveikos,
merginos, jei dirbu pagal neterminuota sutarti pirmaeilese pareigose, bet 0.25 etato, tai darbdavys VPA mane vistiek gali isleisti? Ta prasme, ar nekils jokiu bedu del VPA su sodra (teise i NGA nesinaudosiu), jei dirbu tik ketvirciu etato?

Taip, i VPA galesite eiti, neziurint to, kokiu etatu dirbate
Papildyta:
QUOTE(Zuma @ 2013 10 14, 15:33)
Noriu pasitikslinti ar iš individualios veiklos gautos pajamos, esant trečius metus VPA su pirmu vaiku, neturės įtakos galimybei pasirinkti palankesnį pašalpos skaičiavimo variantą antro vaiko NGA ir VPA?

Neturės
Atsakyti
Sveiki,noreciau patarimo,dabar esu vaiko prieziuros atostogose,kol vaikui sueis 2metai,darbo vieta kaip ir likusi,bet tik man nera galimybiu grižt i darba,tai kaip man geriau elgtis,ar po 2metu eit is darbo is darbo ir stotis i darbo birza,bet bijau,kad ten irgi siulys bele koki darba,kur man netinka grafikas,ar geriau da prasitest 3metus vaiko prieziuros atostogas ir po 3metu stot i birza ar per tuos trecius metus sau ramiai ieskotis darbo.suku galva ir neisivaizduoju ka daryt:-(
Atsakyti
QUOTE(Emiliomamayte @ 2013 10 14, 16:13)
Sveiki,noreciau patarimo,

Jeigu galite metus gyventi negaudama pajamų, tada gal sakyčiau prasitęskit vpa. Gal per tuos metus ir darbe situacija pasikeistų.
Atsakyti
QUOTE(Vandene @ 2013 10 14, 14:01)
Taip, įeina, jei papuola į laikotarpius.

bet as panikoje, kodel SoDroje pasake kitaip (snd, iki tol sake ieina). Kategoriskai atreze: atleidimo ismokos neieina. as panikoje. Penkt nuvaziuosiu, bet nuprotesiu belaukdama. doh.gif Gal jei toje imoneje nebedirbi nepriklauso??? bet gi niekur taip neparasyta g.gif
Atsakyti
QUOTE(dok2266 @ 2013 10 14, 17:46)
Jeigu galite metus gyventi negaudama pajamų, tada gal sakyčiau prasitęskit vpa. Gal per tuos metus ir darbe situacija pasikeistų.

Nelabai ten kas keisis,nes dirbau apatinio trikotazo parduotuvėj,kuri randas prekybos centre,o ten ir savaitgaliais dirbt reik,darbo grafikas slenkantis net iki 8vakaro,tai man ten grįžt be sansu:-(
Atsakyti
QUOTE(Alija @ 2013 10 14, 18:54)
bet as panikoje, kodel SoDroje pasake kitaip (snd, iki tol sake ieina). Kategoriskai atreze: atleidimo ismokos neieina. as panikoje. Penkt nuvaziuosiu, bet nuprotesiu belaukdama.  doh.gif Gal jei toje imoneje nebedirbi nepriklauso??? bet gi niekur taip neparasyta  g.gif

Visos pajamos, nuo kurių skaičiuojami mokesčiai, įeina. Nebent jūs nedirbanti, tai nebūsite išleidžiama NGA, bet čia jau kitas klausimas.
Atsakyti
Ar žinote kaip būtų su VPA jei paskutinius metus priskaičiuota atlyginimo suma 1200 Lt. Planuojama imti 2 metus atostogų. Taip išeina, kad antrus metus bus mokama 480 Lt g.gif Ar skaičiuojama kitaip? O ar yra minimali riba antriems VPA metams?
Atsakyti
QUOTE(egllute @ 2013 10 15, 15:22)
Ar žinote kaip būtų su VPA jei paskutinius metus priskaičiuota atlyginimo suma 1200 Lt. Planuojama imti 2 metus atostogų. Taip išeina, kad antrus metus bus mokama 480 Lt  g.gif Ar skaičiuojama kitaip? O ar yra minimali riba antriems VPA metams?

466Lt minimali riba i rankas.
Atsakyti

laba diena, planuojame antra leliu ir as su tokia baime zvelgiu i ateiti del VPA jau kaip ir aisku bet sakau gal yra kam buvusi tokia situacija, o ji tokia iseidama su pirmuoju vaiku i VPA buvau liepiama pasirasyti geronoriskai iseiti is darbo kai vaikui sueis 3metai, tai ir suku galva kaip cia bus kas galetu suteikti tikslia info kad jeigu va tokia situacija yra rastas kad savo noru kai vaikui sueina 3metai iseinu o as bamt atnesu pazyma kad laukiuosi ir prasausi vel VPA antro vaiko auginima, kokios galimybes kad isleis darbdavys i VPA ar visgi argumentuos mano rasteli ir eik is darbo? g.gif
gal sodroje zinote ar darbo inspekcija? vyras sako nei tu pirma nei tu paskutine eisi su antruoju VPA kai alga gera dauguma mamyciu ta daro ir db palankus laikas antram susikloste bet va vis bijau kad tuos metelius liksiu be pinigeliu, o antrus jau vyrui tada rasyciau
Atsakyti
QUOTE(MeGusta @ 2013 10 15, 15:57)
laba diena, planuojame antra leliu ir as su tokia baime zvelgiu i ateiti del VPA jau kaip ir aisku bet sakau gal yra kam buvusi tokia situacija, o ji tokia  iseidama su pirmuoju vaiku i VPA buvau liepiama pasirasyti geronoriskai  iseiti is darbo kai vaikui sueis 3metai,  tai ir suku galva kaip cia bus kas galetu suteikti tikslia info kad jeigu va tokia situacija yra rastas kad savo noru kai vaikui sueina 3metai iseinu o as bamt atnesu pazyma kad laukiuosi ir prasausi vel VPA antro vaiko auginima, kokios galimybes kad isleis darbdavys i VPA ar visgi argumentuos mano rasteli ir eik is darbo? g.gif
gal sodroje zinote ar darbo inspekcija? vyras sako nei tu pirma nei tu paskutine eisi su antruoju VPA kai alga gera dauguma mamyciu ta daro ir db palankus laikas antram susikloste bet va vis bijau kad tuos metelius liksiu be pinigeliu, o antrus jau vyrui tada rasyciau

Neliktumete be pinigeliu.
NGA pinigeliu gavimui turite buti dirbanti, o VPA- jei uztenka stazo- moka be darbdavio. Jusu atveju stazo pakanka, nes esate su pirmu vaiku VPA.
Atsakyti