Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(icma @ 2013 10 06, 13:22)
Taip, galioja, jeigu Jūs įsidarbinote vėliau nei 6 mėn. Darbdaviai to labai nenori. Rašykite prašymą atostogoms ir prirašykite šį straipsnį. Tada privalės kažką atsakyti.

as dirbu jau kelis metus, atostogu likuciu neturiu. sad.gif

Man atrodo darbdavys kaip tik turetu buti suinteresuotas tokiu variantu: vietoj begalinio atsiprasinejimo valandai-dviem-trim pas gydytojus darbuotojas tvarkingai iseina ir darbo procesas nera trikdomas. g.gif

Enita, o kodel is 12men reikia dalint? Uz atostogu laika gi atostogos neeina? (o 56kd tai beveik 2 men). Mano atveju darbo metai 44sav +8 sav atostogu, tai gal 56 is 44 dalint, ar ne?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alija: 06 spalio 2013 - 12:01
QUOTE(Alija @ 2013 10 06, 12:39)
Enita, o kodel is 12men reikia dalint? Uz atostogu laika gi atostogos neeina? (o 56kd tai beveik 2 men). Mano atveju darbo metai 44sav +8 sav atostogu, tai gal 56 is 44 dalint, ar ne?

Įeina. Žr. Darbo kodekso 170 str. 1 dalies 5 punktą.
Atsakyti
Labas vakaras 4u.gif

Atsiprasau is anksto, kad as tokia zalia situose reikaluose blush2.gif
Nuo siandein dienos prasidejo mano NGA, bandau pildyt paraiska del pasalapos per EGAS, bet pastrigau ties tuo baubu NPD blush2.gif doh.gif Nelabai nusimanau ar man palanku, kad jis butu taikomas ir kaip ten su juo paskui bus blush2.gif Zinau, kad musu darbovietei taikomas NPD it PNPD, gau nu minimuma, tai man dabar dilema, kaip pasielgt, kad neprarasciau pinigeliu? blush2.gif Nuvaziuociau pati i SoDra, bet grieztas gulimas rezimas.

Aciu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(AnaMari @ 2013 10 07, 20:27)
Labas vakaras 4u.gif

Atsiprasau is anksto, kad as tokia zalia situose reikaluose blush2.gif
Nuo siandein dienos prasidejo mano NGA, bandau pildyt paraiska del pasalapos per EGAS, bet pastrigau ties tuo baubu NPD blush2.gif  doh.gif Nelabai nusimanau ar man palanku, kad jis butu taikomas ir kaip ten su juo paskui bus blush2.gif Zinau, kad musu darbovietei taikomas NPD it PNPD, gau nu minimuma, tai man dabar dilema, kaip pasielgt, kad neprarasciau pinigeliu? blush2.gif Nuvaziuociau pati i SoDra, bet grieztas gulimas rezimas.

Aciu wub.gif

Zymekite Taikyti NPD ir PNPD ir bus rami galva smile.gif
Atsakyti
Issiaiskinau del atostogu pries NGA, gal kam naudinga bus: ne, i prieki darbdavys suteikt atostogu neprivalo, gali pasiimt tik tiek kiek "uzsidirbus" esi- nors ir pora dienu, bet i prieki- tik gera darbdavio valia.
Atsakyti
Ir dar vienas klausimelis apie NPD blush2.gif Tas laikotarpis, kada NPD turi buti taikomas ir kuri reikia nurodyti prasyme turi atitikti NGA laikotarpiui kaip suprantu blush2.gif Atsiprašau, kad situose reikaluosevas tikra tundra doh.gif blush2.gif Dar ten buvo skiltis uz NPD prieziura uz viena vaika ar kazkaip taip ir kiekviena sekanti, pažymejau ir tuos, tikiuosi nesuklydau blush2.gif

Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alija @ 2013 10 07, 20:52)
Issiaiskinau del atostogu pries NGA, gal kam naudinga bus: ne, i prieki darbdavys suteikt atostogu neprivalo, gali pasiimt tik tiek kiek "uzsidirbus" esi- nors ir pora dienu, bet i prieki- tik gera darbdavio valia.

Tikrai tai, bet tarkim už NGA tas devynias dienas darbdaviui netgi apsimoka suteikti prieš išeinant, nes tada nesivelka jos kaži kiek per laikotarpius, kol darbuotojos nėra, o ir paskui neaišku niekada, ar ji grįš, ar liks dirbti, o jei išeis po VPA iš darbo, tai nebereikės sumokėti kompensacijos už neišnaudotas KA dienas.
Atsakyti
Sveiki. tai kokia dabar tolimesne eiga? Esu NGA iki 11.17 (man pratese 14 dienu del CP), tai 17 diena as turiu eit i darba rasyt prasyma? ir po to pildyti sodroje? Planuoju imti du metus 70% / 40% ir antrus metus dirbt. Bet darbe rasysiu prasyma vieneriems metams. Gali skirtis laikas? Jei sodroje pildysiu 2 metus o darbe vienerius?
Atsakyti
Sveiki,
As dabar vpa uz keliu men isleis nga. Ar man uz ta laikotarpi priklausys kasmetines atostogos?
Atsakyti
QUOTE(Pakalnute_klp @ 2013 10 08, 11:30)
Sveiki. tai kokia dabar tolimesne eiga? Esu NGA iki 11.17 (man pratese  14 dienu del CP), tai 17 diena as turiu eit i darba rasyt prasyma? ir po to pildyti sodroje? Planuoju imti du metus 70% / 40% ir antrus metus dirbt. Bet darbe rasysiu prasyma vieneriems metams. Gali skirtis laikas? Jei sodroje pildysiu 2 metus o darbe vienerius?

Ir darbe ir sodroje prašymus galima parašyti ir anksčiau nebūtinai 17 dieną, tiesiog sodroje paskaičiavimus atliks tada kai turės visus reikalingus duomenis iš darbovietės. VPA ir pašalpos mokėjimo laikas gali skirtis, darbe VPA reikalui esant galėsit ir prasitęst, sodroj jau kaip pasirinksit taip ir bus.
Atsakyti
Uz NGA laikotarpi priklausys atostogos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo D*L*K: 08 spalio 2013 - 11:36
Sakykit, jeigu aš iš kart grįžtu į darbą (tik į vieną darbovietę iš trijų) po NGA, tai Sodra nuo išmokų atskaičiuos tik tiek, kiek gaunu į rankas toje darbovietėje? Ar dar kažkokiais paslėptais mokesčiais "pradžiugina"?
Atsakyti