Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 07 23, 14:28)
Nusisneka,as isejau ir man skaiciavo is to DU kaip ir pirmam vaikui,nors i antro vaiko motinystes(tevystes) pasalpos apskaiciavima pateko 3-ti metai kai nieko negaudinejau.

O jus skaiciuojate 12 ar 24 mėnesių laikotarpį kai jums pateko tie mėnesiai iš trečiųjų vaiko priežiūros atostogų? Pvz, man imant 24 mėn laikotarpį patenka trys mėnesiai iš vaiko priežiūros atostogų, tai i NGA mane tikrai išleis, o kaip bus su VPA? Nes i skaičiuojamą laikotarpį nebe patenka nei viena diena iš VPA
Atsakyti
QUOTE(kleckiukas3 @ 2013 07 24, 17:35)
O jus skaiciuojate 12 ar 24 mėnesių laikotarpį kai jums pateko tie mėnesiai iš trečiųjų vaiko priežiūros atostogų? Pvz, man imant 24 mėn laikotarpį patenka trys mėnesiai iš vaiko priežiūros atostogų, tai i NGA mane tikrai išleis, o kaip bus su VPA? Nes i skaičiuojamą laikotarpį nebe patenka nei viena diena iš VPA

Is 12 men. atgal,nes taip skaiciuojama pasalpa.Jeigu nepatenka,tai skaiciuos VPA is paskutinius 12 menesiu praleidziant viena menesi iki VPA.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 07 24, 17:42)
Is 12 men. atgal,nes taip skaiciuojama pasalpa.Jeigu nepatenka,tai skaiciuos VPA is paskutinius 12 menesiu praleidziant viena menesi iki VPA.

Gavau el laišką atsakymą ir buvau sodroj sake isleis mane i NGA, ėmė laikotarpį už praėjusius 24 mėn.
Atsakyti
Sveikos labai prasau patarimo kolege sake kad jei gines paprasyciau mane isleisti savaite veliau nestumo ir gimdymo atostogu (normaliai siaip priklauso 09 16 d) tai galiu darbe pasiimt atostogas ir taip gauciau is Sodros didesne nestumo ir gimdymo pasalpa. Kaip cia gaunausi tu pinigeliu daugiau, nelabai orientuojuosi doh.gif

aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikiene. @ 2013 07 25, 10:11)
Sveikos labai prasau patarimo kolege sake kad jei gines paprasyciau mane isleisti savaite veliau nestumo ir gimdymo atostogu (normaliai siaip priklauso 09 16 d) tai galiu darbe pasiimt atostogas ir taip gauciau is Sodros didesne nestumo ir gimdymo pasalpa. Kaip cia gaunausi tu pinigeliu daugiau, nelabai orientuojuosi doh.gif
aciu 4u.gif

O gal kolege paaiskino,kokiu budu gautumete? Pasalpa mokama uz 126 dienas bet kuriuo atveju..
Papildyta:
QUOTE(kleckiukas3 @ 2013 07 24, 18:46)
Gavau el laišką atsakymą ir buvau sodroj sake isleis mane i NGA, ėmė laikotarpį už praėjusius 24 mėn.

Klausimui, priklauso pasalpa ar ne, atsakyti imami 24 menesiai ir ziurima ar per juos susidaro 12 menesiu stazo. Pasalpos dydis apskaiciuojamas is paskutiniu 12 menesiu (atemus einamaji ir dar menesi pries tai), nesvarbu visu ju metu buvo pajamos, ar ne
Atsakyti
[quote=D*L*K,2013 07 25, 11:55]
O gal kolege paaiskino,kokiu budu gautumete? Pasalpa mokama uz 126 dienas bet kuriuo atveju..
Papildyta:

lyg tas laikotrapis bus ilgesnis kai moka 100 proc uz dekreta g.gif
Atsakyti
[quote=zuikiene.,2013 07 25, 13:20]
[quote=D*L*K,2013 07 25, 11:55]
Papildyta:

lyg tas laikotrapis bus ilgesnis kai moka 100 proc uz dekreta g.gif
[/quote]
aj, ji turejo omeny, kad kai iseisite veliau i NGA, veliau prasides ir VPA. Uz NGA gausite 100%, o VPA paskui jau pagal pasirinkima. Na teoriskai kazkiek gal ir sutaupysite g.gif
Atsakyti
Sveiki, noriu pagalbos, esu vaiko priežiūros atostogose iki vaikui sueis 2 metukai, rugsėjį vaikui bus 1 metukai. Ir dabar sužinojau, kad galima susitvarkyti, kad antrus metus pinigėlius (40 %) skaičiuotų nuo vyro užmokesčio (ir vyras gali dirbti, o aš lieku toliau auginti vaikutį iki 2 metukų). Ar ištikrųjų taip galima ? ir kokias formas reikia užpildyti?
Ačiū
Atsakyti
QUOTE(Laurutė @ 2013 07 25, 15:31)
Sveiki, noriu pagalbos, esu vaiko priežiūros atostogose iki vaikui sueis 2 metukai, rugsėjį vaikui bus 1 metukai. Ir dabar sužinojau, kad galima susitvarkyti, kad antrus metus pinigėlius (40 %) skaičiuotų nuo vyro užmokesčio (ir vyras gali dirbti, o aš lieku toliau auginti vaikutį iki 2 metukų). Ar ištikrųjų taip galima ? ir kokias formas reikia užpildyti?
Ačiū

Taip,galima,sodroj pasakys ka rasyti.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 07 25, 15:36)
Taip,galima,sodroj pasakys ka rasyti.

o kuri vyro darbo laikotarpi ims? o galima tarkim kai vaikui jau virs metu persirasyti?
Atsakyti
QUOTE(MeGusta @ 2013 07 25, 16:18)
o kuri vyro darbo laikotarpi ims? o galima tarkim kai vaikui jau virs metu persirasyti?

Ims paskutiniu 12 menesiu jo pajamu vidurki. Galima ir veliau perrasyt, bet mokes vistiek iki kol vaikuciui sueis 2 metukai wink.gif
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 07 25, 19:44)
Ims paskutiniu 12 menesiu jo pajamu vidurki. Galima ir veliau perrasyt, bet mokes vistiek iki kol vaikuciui sueis 2 metukai wink.gif

KAD IKI 2METU TAI SUPRANTU smile.gif
o jeigu tarkim ar rugpjucio perrasau tai jam ims 12menesiu atgal?
kt klausimas jeigu as eisiu su antru vaiku i vpa nenukentes mano skaiciuojamos pajamos?nes tuos menesius as busiu vpa bet be pajamu g.gif
Atsakyti