Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(Alija @ 2013 09 22, 08:05)
Sveikos, kazkaip niekaip nesusigaudau  blush2.gif Kad 2013metu balandis dar ieitu i vaiko prieziuros iki 2 metu pasalpos skaiciavima kuri men veiausiai turi pasibaigti nestumo ir gimdymo atostogos?

2014 gegužės mėn.
Atsakyti
Sveiki merginos, turiu klausima. Perskaiciau visa tema tikrai buvo toks klausimas, bet nu kaip tycia negaliu rasti, tai paklausiu dar karta. Zinau kad jeigu esi VPA ir iseini i naujus NGA mokama uz 2 vaikus, bet ne daugiau 100%. o kaip su VPA. Jeigu as esu dar su pirmu VPA ir iseinu dviem metam i kito vaika VPA, kaip tada mokama?
Atsakyti
QUOTE(Netika @ 2013 09 23, 18:47)
Sveiki merginos, turiu klausima. Perskaiciau visa tema tikrai buvo toks klausimas, bet nu kaip tycia negaliu rasti, tai paklausiu dar karta. Zinau kad jeigu esi VPA ir iseini i naujus NGA mokama uz 2 vaikus, bet ne daugiau 100%. o kaip su VPA. Jeigu as esu dar su pirmu VPA ir iseinu dviem metam i kito vaika VPA, kaip tada mokama?

Taip pat,uz abu vaikus,bet ne daugiau nei 100%.
Atsakyti
Sveikos,gal galetumet parasyti is kokio laikotarpio bus skaiciuojamos NGA ir VPA jei dekretas numatomas 2014 geguze?
Atsakyti
QUOTE(grain @ 2013 09 24, 12:14)
Sveikos,gal galetumet parasyti is kokio laikotarpio bus skaiciuojamos NGA ir VPA jei dekretas numatomas 2014 geguze?

NGA 2013.04.01-2014.03.31
VPA 2013.08.01-2014.07.31
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 24 rugsėjo 2013 - 11:21
Sveikos mamytes. Zinau, kad i dekreta isleidziama nestumui esant 30 savaiciu ir jis tesiasi 126 d. Kaip supratau, skaidos mazdaug 70 d. iki gimdymo ir 56 d. po? ar niekas nesiskaido? Jei tarkim iseini i dekreta 33 savaiciu, tai NGA vis tiek skaiciuojamos 126d nuo tos dienos, kai iseini, ar jos tada automatiskai sutrumpeja iki kol sueina 56d po gimdymo? Ta prasme, ar dekreto (nestumo ir gimdymo) atostogos pasistumia per 3 savaites tolyn? Aktualu 100 proc ismoka uz ta laikotarpi:)
Atsakyti
sveikos turiu klausima 4u.gif atleiskit jei klausimas kartosis eisiu dar pasiskaityt blush2.gif taigi esu VPA nuo 2011 birzelio pabaigos.vaikui 2 metukai suejo 2013-06-21,taigi liepa dar gavau uz 21d.i darba dar neisejau planavau nuo spalio.o dabar suzinojau kad vel nestuke.gif uz kokis men man skaiciuosis dekretines ir paskui VPA?ACIU DIDZIAUSIAS 4u.gif eisiu 2 metam vel..
Atsakyti
QUOTE(missg @ 2013 09 24, 16:12)
Sveikos mamytes. Zinau, kad i dekreta isleidziama nestumui esant 30 savaiciu ir jis tesiasi 126 d. Kaip supratau, skaidos mazdaug 70 d. iki gimdymo ir 56 d. po? ar niekas nesiskaido? Jei tarkim iseini i dekreta 33 savaiciu, tai NGA vis tiek skaiciuojamos 126d nuo tos dienos, kai iseini, ar jos tada automatiskai sutrumpeja iki kol sueina 56d po gimdymo? Ta prasme, ar dekreto (nestumo ir gimdymo) atostogos pasistumia per 3 savaites tolyn? Aktualu 100 proc ismoka uz ta laikotarpi:)

Nieks nesutrumpeja,kuo veliau iseini i dekreta,tuo veliau eini i VPA.NGA trunka 126 dienas ir nesvarbu kada i juos eini ar nuo 30 sav. ar nuo 35 sav.Svarbiausia speti iseiti i NGA kol nepagimdai.
Papildyta:
QUOTE(Ddziuljeta @ 2013 09 24, 16:20)
sveikos turiu klausima 4u.gif atleiskit jei klausimas kartosis eisiu dar pasiskaityt  blush2.gif taigi esu VPA nuo 2011 birzelio pabaigos.vaikui 2 metukai suejo 2013-06-21,taigi liepa dar gavau uz 21d.i darba dar neisejau planavau nuo spalio.o dabar suzinojau kad vel nestuke.gif uz kokis men man skaiciuosis dekretines ir paskui VPA?ACIU DIDZIAUSIAS 4u.gif eisiu 2 metam vel..

Jeigu pratesit VPA iki 3-ju metu,tai skaiciuos is to DU kaip ir pirma vaikui,jeigu eisit dirbti,tai galesit pasirinkti ar kad skaiciuotu is to DU kaip ir pirmam vaikui arba is paskutiniu 12 menesiu.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 09 24, 15:29)

Jeigu pratesit VPA iki 3-ju metu,tai skaiciuos is to DU kaip ir pirma vaikui,jeigu eisit dirbti,tai galesit pasirinkti ar kad skaiciuotu is to DU kaip ir pirmam vaikui arba is paskutiniu 12 menesiu.

mano iskart darbovieteje rasyta trim metam su galimybe nutraukt ir grist anksciau nei sueis 3 metukai.
dar atleiskit kas tas DU? Buvau isejus pagal sena tvarka ..ta prasme kaip pirmam vaikui ?net iki 2011 metu kol isejau VPA? AR JAU IS TO KA GAUDAVAU VPA?
Atsakyti
QUOTE(Ddziuljeta @ 2013 09 24, 16:33)
mano iskart darbovieteje rasyta trim metam su galimybe nutraukt ir grist anksciau nei sueis 3 metukai.
dar atleiskit kas tas DU? Buvau isejus pagal sena tvarka ..ta prasme kaip pirmam vaikui ?net iki 2011 metu kol isejau VPA? AR JAU IS TO KA GAUDAVAU VPA?

DU- Darbo Uzmokestis
Skaiciuos is to darbo uzmokescio,is to laikotarpio,kaip ir pirmam vaikui,tik aisku VPA pasalpa jau bus pagal tuos procentus,kurie yra dabar,metams 100% arba dviems 70%/40%.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 09 24, 21:50)
Skaiciuoja JUMS PALANKESNI VARIANTA.

4u.gif

QUOTE(PAJŪRIO SMILTIS @ 2013 09 25, 15:42)
pas mane beveil tokia pati situacija, kaip pas tave. Nes manoji irgi gimusi birželio mėn. Bet aš jau pradėjau dirbti nuo rugsėjo mėn. Sugrįžau į darbą, jau žinodama, kad laukiuosi. Taip mes ir planavom, nes dar prieš tai čia irgi konsultavausi, iš kokio laikotarpio imtų pinigus NGA ir VPA. Tai dauguma patvirtino, kad jei patenka nors viena diena iš pirmo vaiko VPA, tada skaičiuoja palankesnį variantą. Tikiuosi, taip ir bus.

4u.gif mirksiukas.gif

klausykit o jei iseiciau is darbo ir eiciau i darbo birza?birza moketu nes stazas yra,o kaip tada su NGA ir VPA?
Atsakyti
QUOTE(Ddziuljeta @ 2013 09 25, 21:48)
4u.gif
4u.gif  mirksiukas.gif
klausykit o jei iseiciau is darbo ir eiciau i darbo birza?birza moketu nes stazas yra,o kaip tada su NGA ir VPA?

UzNGA negautumete,tik uz VPA,tad tkrai net negalvokit iseidineti.
Atsakyti