Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 09 18, 16:40)
2013.02.01-2014.01.31 laikotarpio

o tai man geriau dabar nutraukti nedarbingumą ir imti atskirai kasmetines atostogas, o joms pasibaigus vėl į nedarbingumą, ar geriau pasiėmus atostogas išeiti vėl į nedarbingumą. Ar toliau tęsti nedarbingumą, tada kasmetinės ir tada jau gimdymo atostogos? Realiai į darbą grįžti nebegaliu man gresiantis ir gulimas rėžimas
Atsakyti
Gal kas pasakysit, ar išeinant į dekretą darbdavys Sodrai turi pristatyt tik 9SD formą ar dar kažką?
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 09 18, 16:53)
Gal kas pasakysit, ar išeinant į dekretą darbdavys Sodrai turi pristatyt tik 9SD formą ar dar kažką?

Tik ta forma.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 09 18, 10:27)
Ne,i darba iseisit kita diena po 1-ojo,2-ojo ar 3-ojo vaiko gimtadienio,ziurint kiek busit VPA darbe.Jums tik veliau prasides VPA.
Tik jums prasyma reikes uzpildyti.

hmm idomiai, o lape parasyta, kad darbdavys privalo sodrai pateikt pranesima pasalpai skirti NP-SD
Atsakyti
QUOTE(Pakalnute_klp @ 2013 09 18, 18:36)
hmm idomiai, o lape parasyta, kad darbdavys  privalo sodrai pateikt pranesima pasalpai skirti NP-SD

Tai kai i dekreta iseini,jis ja pateikia.
Atsakyti
QUOTE(rienka @ 2013 09 18, 16:47)
o tai man geriau dabar nutraukti nedarbingumą ir imti atskirai kasmetines atostogas, o joms pasibaigus vėl į nedarbingumą, ar geriau pasiėmus atostogas išeiti vėl į nedarbingumą. Ar toliau tęsti nedarbingumą, tada kasmetinės ir tada jau gimdymo atostogos? Realiai į darbą grįžti nebegaliu man gresiantis ir gulimas rėžimas

Oj kaip painiai Jus cia smile.gif As asmeniskai imciau kasmetines dabar, tam, kad ismoka ieitu i NGA apskaiciavimo laikotarpi (taip ji neabejotinai ieis ir i VPA laikotarpi).
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 09 18, 18:37)
Tai kai i dekreta iseini,jis ja pateikia.

nu nieko nebesuprantu tada.kai skambinau i Sodra, sake kad darbdavys turi pateikt. tai jei pratestos NGA is 11.04 iki 11.17, tai kada darbdavys turi pateikt ta NP-SD?
Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2013 09 18, 06:48)
Na jeigu turit jėgų ir noro, tai galit dirbt kad ir iki gimdymo. Ar į dekretą išeit likus porai savaičių iki jo.

Gal ir kvailas klausimas, bet nesuprantu smile.gif man tas 12 men skaiciuosis, kada iseinu i dekreta, o jei neiciau, tada kai vaikelis gimsta? nes didele rizika, del 12 men, kad gali neuztekti sad.gif
Atsakyti
QUOTE(editux25 @ 2013 09 18, 22:39)
Gal ir kvailas klausimas, bet nesuprantu smile.gif man tas 12 men skaiciuosis, kada iseinu i dekreta, o jei neiciau, tada kai vaikelis gimsta? nes didele rizika, del 12 men, kad gali neuztekti sad.gif

Tris kartus perskaičiau, bet taip ir nsupratau klausimo g.gif
Atsakyti
Noriu pasitikslinti, nes truputi pasimeciau. Tai VPA skaiciuojamos dekretas +126d? ne nuo tos dienos kai kudikis gimsta? g.gif
Atsakyti
QUOTE(D'esire @ 2013 09 19, 10:12)
Noriu pasitikslinti, nes truputi pasimeciau. Tai VPA skaiciuojamos dekretas +126d? ne nuo tos dienos kai kudikis gimsta? g.gif

Nuo 30nestumo savaites 126
oi ne to klausiate
vpa skaiciuojama nuo dekreto pabaigos, nuo tos 126dienos, o ne nuo gimimo vaiko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jorinte: 19 rugsėjo 2013 - 09:16
QUOTE(Jorinte @ 2013 09 19, 09:15)
Nuo 30nestumo savaites 126d

4u.gif 4u.gif 4u.gif kazkaip net nebuciau pagalvojusi doh.gif tai vadinas, kuo veliau iseini i dekreta, tuo veliau prasideda VPA g.gif
Atsakyti