Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

Labuka,
turiu klausimeli, gal kas patars smile.gif
isidarbinau birzelio 10, vakar suzinojau kad laukiuosi, ir gimdymas numatomas birzelio 20, pries tai kitoje imoneje 2012 birzelio men buvau isdirbusi menesi, ar galeciau kazkaip istemti tuos 12 men, kad gauciau pasalpa smile.gif?
Atsakyti
QUOTE(editux25 @ 2013 09 17, 23:32)
Labuka,
turiu klausimeli, gal kas patars smile.gif
isidarbinau birzelio 10,  vakar suzinojau kad laukiuosi, ir gimdymas numatomas birzelio 20, pries tai kitoje imoneje 2012 birzelio men buvau isdirbusi menesi, ar galeciau kazkaip istemti tuos 12 men, kad gauciau pasalpa smile.gif?

Na jeigu turit jėgų ir noro, tai galit dirbt kad ir iki gimdymo. Ar į dekretą išeit likus porai savaičių iki jo.
Atsakyti
Sveikutes,

As turiu toki klausima, gal padesit.. smile.gif
Ar yra kokios nors motinystes pasalpos "grindys". As gaunu 850 lt ( i rankas), planuoju dekretines imti 2 metams, tai pirmais metais butu virs 500 lt, antrais metais virs 300 lt. Atrodo lyg yra kazkokios "grindys", bent jau seniau girdejau tai?
Aciu uz atsakyma smile.gif
Atsakyti
QUOTE(casscada @ 2013 09 18, 09:48)
Sveikutes,
As turiu toki klausima, gal padesit.. smile.gif
Ar yra kokios nors motinystes pasalpos "grindys". As gaunu 850 lt ( i rankas), planuoju dekretines imti 2 metams, tai pirmais metais butu virs 500 lt, antrais metais virs 300 lt. Atrodo lyg yra kazkokios "grindys", bent jau seniau girdejau tai?
Aciu uz atsakyma smile.gif

Yra,496 lt-mokesciai,,i rankas iseina 466 lt.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 09 18, 08:58)
Yra,496 lt-mokesciai,,i rankas iseina 466 lt.

tai gaunasi taip, kad antrais metais as gauciau 466 lt i rankas, taip ?
Atsakyti
QUOTE(casscada @ 2013 09 18, 10:18)
tai gaunasi taip, kad antrais metais as gauciau 466 lt i rankas, taip ?

Taip.
Atsakyti
Sveiki, jei man NGA prasitese 14d del komlikuoto gimdymo, tai iseina , kad ir i darba grisiu 2 savaitem veliau?
dabar kaip suprantu darbadavys turi uzpildyti forma ir nusiust Sodrai, o paskui as pati pildysiu, kad pratestu NGA?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pakalnute_klp: 18 rugsėjo 2013 - 09:24
QUOTE(Pakalnute_klp @ 2013 09 18, 10:24)
Sveiki, jei man NGA prasitese 14d del komlikuoto gimdymo, tai iseina , kad ir i darba grisiu 2 savaitem veliau?
dabar kaip suprantu darbadavys turi uzpildyti forma ir nusiust Sodrai, o paskui as pati pildysiu, kad pratestu NGA?

Ne,i darba iseisit kita diena po 1-ojo,2-ojo ar 3-ojo vaiko gimtadienio,ziurint kiek busit VPA darbe.Jums tik veliau prasides VPA.
Tik jums prasyma reikes uzpildyti.
Atsakyti
Sveikutės, mergaitės reikia pagalbos ir patarimo.. ketinau eiti į Sodrą, bet pagalvojau kad supermama visagalė smile.gif
2013-11-25 prasidės nėštumo atostogos, tai iš kurių mėnesių man skaičiuos dekretą, o po to motinystę? kita bėda: nuo 2013-09-06 esu nedarbingume ir jį man ketina tęsti iki pat nėštumo atostogų, bet bijau, kad labai nukentės finansai. Darbe turiu sukaupusi nemažai atostogų ir ketinau iki nėštumo atostogų jas išnaudoti, bet dabar pagalvojau, gal man labiau apsimokėtų tęsti nedarbingumą, po to keliom dienom nutraukti, išeiti kasmetinių atostogų ir po kelių dienų vėl imti naują nedarbingumą
iš anksto dėkoju už pagalbą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rienka @ 2013 09 18, 16:12)
Sveikutės, mergaitės reikia pagalbos ir patarimo.. ketinau eiti į Sodrą, bet pagalvojau kad supermama visagalė smile.gif
2013-11-25 prasidės nėštumo atostogos, tai iš kurių mėnesių man skaičiuos dekretą, o po to motinystę? kita bėda: nuo 2013-09-06 esu nedarbingume ir jį man ketina tęsti iki pat nėštumo atostogų, bet bijau, kad labai nukentės finansai. Darbe turiu sukaupusi nemažai atostogų ir ketinau iki nėštumo atostogų  jas išnaudoti, bet dabar pagalvojau, gal man labiau apsimokėtų tęsti nedarbingumą, po to keliom dienom nutraukti, išeiti kasmetinių atostogų ir po kelių dienų vėl imti naują nedarbingumą
iš anksto dėkoju už pagalbą smile.gif

NGA ismokas Jums skaiciuos is 2012 10 01 - 2013 09 30. Atostogas kasmetines finansiskai labiau apsimoketu imti, nes gautumete ismoka, kuri ieitu i NGA paskaiciavimus. Nes nedarbingumas is tiesu bendra ismoka "nuskriaudzia". Taciau jei galvojate apie atostogas, tai jas imkite jau dabar, kitaip atostoginiai i NGA ismokas jau neisiskaiciuos
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 09 18, 16:21)
NGA ismokas Jums skaiciuos is 2012 10 01 - 2013 09 30. Atostogas kasmetines finansiskai labiau apsimoketu imti, nes gautumete ismoka, kuri ieitu i NGA paskaiciavimus. Nes nedarbingumas is tiesu bendra ismoka "nuskriaudzia". Taciau jei galvojate apie atostogas, tai jas imkite jau dabar, kitaip atostoginiai i NGA ismokas jau neisiskaiciuos

o VPA iš ko skaičiuos? nes NGA kaip suprantu tik 4 mėn, o VPA aktualiau didesni pinigėliai, iš kurio laikotario juos skaičiuos? kai laukiausi pirmo, ai buvo visiškai nesvarbu ir nesidomėjau niekuom, o va dabar dar ir būsto paskola paimta, tai.. aktualu viskas..
Atsakyti
QUOTE(rienka @ 2013 09 18, 16:25)
o VPA iš ko skaičiuos? nes NGA kaip suprantu tik 4 mėn, o VPA aktualiau didesni pinigėliai, iš kurio laikotario juos skaičiuos? kai laukiausi pirmo, ai buvo visiškai nesvarbu ir nesidomėjau niekuom, o va dabar dar ir būsto paskola paimta, tai.. aktualu viskas..

2013.02.01-2014.01.31 laikotarpio
Atsakyti