Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

Labai ačiū, Enita, už tokį taiklų pastebėjimą. Logiška, kad taip ir turėtū būti, tik va dar nelabai suprantu, iš kurių būtent tada mėnesių mano atveju būtų skaičiuojama NGA ir VPA? Gal žinot, kuriai atostogų rūšiai tektų didesnė nauda, jei pavyktų pasidint likusių mėnesių pajamas?

Širdingai dėkoju, kad apšviečiate ir pasidalijate savo žiniomis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sugihara @ 2013 09 17, 11:49)
Labai ačiū, Enita, už tokį taiklų pastebėjimą. Logiška, kad taip ir turėtū būti, tik va dar nelabai suprantu, iš kurių būtent tada mėnesių mano atveju būtų skaičiuojama NGA ir VPA? Gal žinot, kuriai atostogų rūšiai tektų didesnė nauda, jei pavyktų pasidint likusių mėnesių pajamas?

Širdingai dėkoju, kad apšviečiate ir pasidalijate savo žiniomis 4u.gif

Gimdymo data numatyta geguzes menesi? Jei taip, tada VPA skaiciuosis is 2013 04 01 - 2014 03 31. NGA ismokos apskaiciavimo laikotarpi Jus jau pati praeitoj zinutej apsiskaiciavot gerai. Tai jau kaip ir aiskiai isdeste Enita, ir as pridejau, kad VPA gaunas didesne nauda...
Atsakyti
QUOTE(Milow @ 2013 09 17, 10:40)
Gavau iš sodros pranesima apie kompensuojamo uzdarbio apskaiciavima (cia VPA)
bet nieko nesuprantu kur ziureti kad zinociau kokia suma gausiu per menesi??  ax.gif

ir ka reiškia turėtas draudžiamąsias pajamas?

Uzmeciau aki i savo senus dokumentus: gavote sprendima? Tai jame isskirtos priskaiciuotos sumos, kiek gaunas 70% ir paskui 40%. i jas ir ziurekite. Tik cia sumos dar neatskaicius mokesciu.
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 09 17, 13:32)
Uzmeciau aki i savo senus dokumentus: gavote sprendima? Tai jame isskirtos priskaiciuotos sumos, kiek gaunas 70% ir paskui 40%. i jas ir ziurekite. Tik cia sumos dar neatskaicius mokesciu.

čia pas mane dar kitaip turbūt nes man galutine sumą rašo vieną ji vadinasi :
Vidutinis dienos kompensuojamasis uždarbis
Atsakyti
QUOTE(Milow @ 2013 09 17, 14:38)
čia pas mane dar kitaip turbūt nes man galutine sumą rašo vieną ji vadinasi :
Vidutinis dienos kompensuojamasis uždarbis

ne ten ziurite smile.gif cia Jus gavote ar sprendima skirti ismoka, ar jau paskaiciavimu lentele ? Jose siek tiek skiriasi info, bet vistiek ir ten ir ten tikrai turetu buti tikslios sumos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 09 17, 13:01)
Gimdymo data numatyta geguzes menesi? Jei taip, tada VPA skaiciuosis is 2013 04 01 - 2014 03 31. NGA ismokos apskaiciavimo laikotarpi Jus jau pati praeitoj zinutej apsiskaiciavot gerai. Tai jau kaip ir aiskiai isdeste Enita, ir as pridejau, kad VPA gaunas didesne nauda...

Bet ju jei gimdymas gegužę, tai į VPA išeis tik pasibaigus NGA, t.y. kažkur už poros mėnesių po gimdymo, kas būtų liepos mėn. Tai VPA išmokoms apskaičiuoti būtų imamos 2013 06 01 - 2014 05 31 gautos pajamos.
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 09 17, 14:41)
ne ten ziurite  smile.gif cia Jus gavote ar sprendima skirti ismoka, ar jau paskaiciavimu lentele ? Jose siek tiek skiriasi info, bet vistiek ir ten ir ten tikrai turetu buti tikslios sumos  smile.gif

reiškia dar reikia laukti kitos lentelės doh.gif
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 09 17, 13:01)

Ar tikrai?

QUOTE(Enita @ 2013 09 17, 14:50)
Bet ju jei gimdymas gegužę, tai į VPA išeis tik pasibaigus NGA, t.y. kažkur už poros mėnesių po gimdymo, kas būtų liepos mėn. Tai VPA išmokoms apskaičiuoti būtų imamos 2013 06 01 - 2014 05 31 gautos pajamos.

Aš irgi taip skaičiuoju. Gimdymo data nelabai turi įtakos. Jei žinoma NGA pradžios diena, vadinasi, reikia pripliusuoti 126 dienas ir bus aišku kokį mėnesį prasideda VPA.
Atsakyti
Mamytės, o Jūs čia tą išmokų paskaičiavimo laikotarpį lyginat iš savo patirties, kaip neseniai buvo/ yra Jums? Turbūt vistiek tiksliausiai pasakytų Sodroj.. Bet kuriuo atveju, jei Vandene ir Enita teisios, taip išeina dar geriau finansiniu atžvilgiu, kad iš tolimesnių mėnesių skaičiuosis VPA ir dar galima kažkaip tas išmokas pakoreguoti, jei tik įmanoma. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sugihara @ 2013 09 17, 15:36)
Mamytės, o Jūs čia tą išmokų paskaičiavimo laikotarpį lyginat iš savo patirties, kaip neseniai buvo/ yra Jums?

Iš to, kokia skaičiavimo tvarka aprašyta įstatyme.
Atsakyti
QUOTE(Milow @ 2013 09 17, 13:53)
reiškia dar reikia laukti kitos lentelės  doh.gif

Nebus kitos lenteles. Ta suma, kuri nurodyta kaip dienos kompensuojamas uzdarbis, dauginate is 20,9 (cia siems metams nustatytas vidutinis darbo dienu skaicius). Gausite suma per menesi ant popieriaus bet 100 proc. Atitinkamai pasiskaiciuojate 70 ir 40 proc. Nuo sumos nepamirskite atimti 21 proc. mokesciu. Taip pat NPD ir PNPD prisitaikyti jei reikia.
labai gera skaiciuokle yra tax.lt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vandene @ 2013 09 17, 15:23)
Aš irgi taip skaičiuoju.

Taip, susimaisiau cia jau as
Papildyta:
QUOTE(Vaka @ 2013 09 17, 15:45)
Nebus kitos lenteles.

As visa laika gavau - sprendimas buvo sprendimas, o paskui kas menesi siunte paskaiciavimus menesio lenteleje. nebent dabar kazkas pasikeite
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo D*L*K: 17 rugsėjo 2013 - 15:03