Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 09 12, 13:14)
Dar vaika reikes prideklaruot prie gyvenamos vietos ir tik tada kreiptis del vienkartines,o vaiko pinigai yra po 97.50 lt,bet jie priklauso nuo seimos pajamu,jeigu praeitu metu seimos pajamos nevirsijo 525 lt/zmogui,tai priklausys jie.

o nera po po 50 kazkur lt pirmais metais visiems? g.gif
Atsakyti
QUOTE(denyxe @ 2013 09 12, 14:20)
o nera po po 50 kazkur lt pirmais metais visiems?  g.gif

Ne,po 52 lt moka nuo 2-ju metu ir irgi ziuri i pajamas praeitu metu.
Atsakyti
Sveikos! Rašau su dar kitokiu atveju.Dirbu dvejose darbovietėse. Antrame darbe dirbu nuo 2007 m. spalio ir niekada ten neėmiau atostogų.Po vaiko priežiūros tikrai nenorėsiu grįžt į antrą darbą, tai kada man išeiti iš to antro darbo, kad man didelė atostogų kompensacija įeitų į tas skaičiuojamas pajamas.Mano gimdymas numatytas 2014 vasario 2-6.
Atsakyti
QUOTE(miaumiukas @ 2013 09 15, 09:52)
Sveikos! Rašau su dar kitokiu atveju.Dirbu dvejose darbovietėse. Antrame darbe dirbu nuo 2007 m. spalio ir niekada ten neėmiau atostogų.Po vaiko priežiūros tikrai nenorėsiu grįžt į antrą darbą, tai kada man išeiti iš to antro darbo, kad man didelė atostogų kompensacija įeitų į tas skaičiuojamas pajamas.Mano gimdymas numatytas 2014 vasario 2-6.

Sveika.
O kada išleidžia į NGA? Lapkritį? Tada paskutinis skaičiuojamas NGA mėnesis rugsėjis. Reikėtų ir išeiti. Kad įeitų ir į NGA pašalpą, kuri įsiskaičiuos į VPA.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 09 12, 13:14)
Dar vaika reikes prideklaruot prie gyvenamos vietos ir tik tada kreiptis del vienkartines,o vaiko pinigai yra po 97.50 lt,bet jie priklauso nuo seimos pajamu,jeigu praeitu metu seimos pajamos nevirsijo 525 lt/zmogui,tai priklausys jie.

o kaip skaičiuoja tuos 525lt/žmogui - kiek lieka po visų mokesčių ir įsipareigojimų? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(elifė @ 2013 09 15, 11:56)
o kaip skaičiuoja tuos 525lt/žmogui - kiek lieka po visų mokesčių ir įsipareigojimų? 4u.gif

Prajuokinot biggrin.gif
Seimos gaunamas pajamas dalina is seimos zmoniu skaiciaus. Mokesciu ir isipareigojimu tikrai neminusuoja biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jorinte: 15 rugsėjo 2013 - 13:45
QUOTE(Jorinte @ 2013 09 15, 14:43)
Prajuokinot  biggrin.gif
Seimos gaunamas pajamas dalina is seimos zmoniu skaiciaus. Mokesciu ir isipareigojimu tikrai neminusuoja  biggrin.gif

džiugu, kad pralinksminau 4u.gif
bet man vis vien neaišku - tai jei 3 asm šeima, pajamos turėtų neviršyt 3*525, t.y. 1575lt, kad gauti vaiko pinigus?? g.gif tai čia abiems bedarbais reiktų būti kad tiek gauti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(elifė @ 2013 09 15, 15:45)
bet man vis vien neaišku - tai jei 3 asm šeima, pajamos turėtų neviršyt 3*525, t.y. 1575lt, kad gauti vaiko pinigus?? g.gif tai čia abiems bedarbais reiktų būti kad tiek gauti unsure.gif

kodel bedarbiams? vienas gali buti dirbantis, kitas ne, arba vienas uz minimuma, kitas uz puse minimumo ant puse etato. juk visaip ta suma gali pasiskirstyti, o jei virsija, tai jau taip, nieko nepriklauso.
Atsakyti
QUOTE(elifė @ 2013 09 15, 16:45)

Na tai Jusu seima puikiai tuomet gyvena smile.gif Nes Lietuvoje daugelyje seimu yra tik vienas dirbantis ir tas uzdirbantis tik minimalia alga.
Atsakyti
Sveiki, prireike pagalbos ir vel, baigiasi mano NGA, nuo 09.18 tureciau jau iseiti motinystes atostogu, pradejau pildyti elektronini prasyma ir susipainiojau:
1. Ar man reikia cia pzymeti taip ar ne - "2. PAŠALPĄ PRAŠAU APSKAIČIUOTI PAGAL PALANKESNĮ KOMPENSUOJAMĄJĮ UŽDARBĮ"
2. Del NPD taikymo, kai iseidinejau NGA as ji taikiau, tai ir dabar galiu taikyti?
3. Jei galiu taikyti tai man rinktis data nuo vaiko gimimo iki kol jam sukaks du metai ar rinktis nuo tada kada iseinu motinystes atostogu iki kol vaikui sukaks du metai?
4. Punkte "2.2. papildomą neapmokestinamąjį pajamų dydį (toliau – PNPD) nuolatiniams Lietuvos gyventojams (tėvams arba įtėviams), auginantiems vaikus iki 18 metų" gsliu rinktis tiek uz pirma vaika, tiek uz antra vaika? Pas mus yra du vaikai.

Dekoju uz atsakyma
taip pat vyresnius, jeigu jie mokosi dieninėse bendrojo lavinimo mokyklose:
Atsakyti
QUOTE(saulyte84 @ 2013 09 16, 13:32)
Sveiki, prireike pagalbos ir vel, baigiasi mano NGA, nuo 09.18 tureciau jau iseiti motinystes atostogu, pradejau pildyti elektronini prasyma ir susipainiojau:
1. Ar man reikia cia pzymeti taip ar ne - "2. PAŠALPĄ PRAŠAU APSKAIČIUOTI PAGAL PALANKESNĮ KOMPENSUOJAMĄJĮ UŽDARBĮ"
2. Del NPD taikymo, kai iseidinejau NGA as ji taikiau, tai ir dabar galiu taikyti?
3. Jei galiu taikyti tai man rinktis data nuo vaiko gimimo iki kol jam sukaks du metai ar rinktis nuo tada kada iseinu motinystes atostogu iki kol vaikui sukaks du metai?
4.  Punkte "2.2. papildomą neapmokestinamąjį pajamų dydį (toliau – PNPD) nuolatiniams Lietuvos gyventojams (tėvams arba įtėviams), auginantiems vaikus iki 18 metų" gsliu rinktis tiek uz pirma vaika, tiek uz antra vaika? Pas mus yra du vaikai.

Dekoju uz atsakyma
taip pat vyresnius, jeigu jie mokosi dieninėse bendrojo lavinimo mokyklose:

1. taip
2. taip,galite
3.nuo VPA pradzios,nes uz NGA laikotarpi JUms jau pritaike
4. taip,uz abu
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 09 16, 13:59)
1. taip
2. taip,galite
3.nuo VPA pradzios,nes uz NGA laikotarpi JUms jau pritaike
4. taip,uz abu

Labai dekoju. Ir dar klausimelis o ten kur reikia irasyti uz kiek vaiku skaiciu, tai man rasyti 2 ar 1?
T.y. ir uz dabar gimusi rasyti galiu?
Atsakyti