Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(Auštara @ 2013 09 11, 15:50)
klausimas gal nevisai i tema, bet susijes su VPA, griztu i darba po VPA 3m, tarkim padirbus kelias dienas ir susirgus man arba vaikui ar uz bileteni (nedarbingumo lapeli) as ka nors gauciau, nes siaip skaiciuoja is paskutinio ketvircio triju men. o kadangi as tuos 3m buvau VPA, kaip tada?

pagal pajamas iki vpa skaiciuotu
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 09 11, 17:02)
pagal pajamas iki vpa skaiciuotu

aisku, aciu. O kiek isdirbus po VPA jau pagal uzdarbi skaiciuotu?
Atsakyti
QUOTE(Auštara @ 2013 09 11, 17:24)
aisku, aciu. O kiek isdirbus po VPA jau pagal uzdarbi skaiciuotu?

Del sito nesu tikra, bet manau tuomet, kai jau susidarytu pilnas ketvirtis smile.gif t.y. isdirbus 3 men.
Atsakyti
sveikos,

susimąsčiau - už gimdymo atostogas pinigėlius jau gavau, neužilgo nusimato gimdyti. ar už patį gimusį vaikutį dar priklauso kažkokie pinigėliai? pasimečiau visai g.gif
Atsakyti
O sakykit, tuos 12 menesiu reikia but pradirbus pilnu etatu? Ar galima tarkim 9 menesius pilnu ir 3 pvz puse etato ?
Atsakyti
QUOTE(elifė @ 2013 09 11, 19:23)
sveikos,
susimąsčiau - už gimdymo atostogas pinigėlius jau gavau, neužilgo nusimato gimdyti. ar už patį gimusį vaikutį dar priklauso kažkokie pinigėliai? pasimečiau visai g.gif

Priklauso vienkartine gimusiam vaikui is soc.centro 1430 lt.
Papildyta:
QUOTE(Cristale @ 2013 09 11, 19:27)
O sakykit, tuos 12 menesiu reikia but pradirbus pilnu etatu? Ar galima tarkim 9 menesius pilnu ir 3 pvz puse etato ?

Nera svarbu kokiu etatu,svarbiausia,kad susidarytu stazas.Tiesiog mazesne pasalpa bus,t.y mazesnis vidurkis,nebent puse etatu kai dirbot,gaudavot minimuma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 11 rugsėjo 2013 - 18:33
QUOTE(Auštara @ 2013 09 11, 15:50)
klausimas gal nevisai i tema, bet susijes su VPA, griztu i darba po VPA 3m, tarkim padirbus kelias dienas ir susirgus man arba vaikui ar uz bileteni (nedarbingumo lapeli) as ka nors gauciau, nes siaip skaiciuoja is paskutinio ketvircio triju men. o kadangi as tuos 3m buvau VPA, kaip tada?

Moka minimalią pašalpą 17,8Lt už dieną, dar atskaičiuoja mokesčius.
Gavę info apie nedarbingumą, žiūri į tris mėnesius, buvusius iki mėnesio prieš susirgimo mėnesį (analogiškai kaip ir VPA ar NGA, paskutinio mėnesio neskaičiuoja), ir jeigu ten nuliukai, tai moka minimalią. Informaciją gavau paskambinus Sodros telefonu.
Atsakyti

Nera svarbu kokiu etatu,svarbiausia,kad susidarytu stazas.Tiesiog mazesne pasalpa bus,t.y mazesnis vidurkis,nebent puse etatu kai dirbot,gaudavot minimuma.
[/quote]

As tik 9 menesius pradirbus ir sodroj sake, kad reiktu dar tris menesius man padirbt. Dabar koki menesi ir po gimdymo du,todel galvoju puse etato butu lengviau. Cia del VPA, o del dekreto, tai truksta tu 5 dienu ir deje nieko neiseina padaryt schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(elifė @ 2013 09 11, 19:23)
sveikos,

Vienkartine pasalpa gimus vaikui, 1430 lt, del kurios kreiptis reikia i seniunija, jau issiemus vaiko gimimo liudijima smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Vandene @ 2013 09 11, 19:47)
Moka minimalią pašalpą 17,8Lt už dieną, dar atskaičiuoja mokesčius.
Gavę info apie nedarbingumą, žiūri į tris mėnesius, buvusius iki mėnesio prieš susirgimo mėnesį (analogiškai kaip ir VPA ar NGA, paskutinio mėnesio neskaičiuoja), ir jeigu ten nuliukai, tai moka minimalią. Informaciją gavau paskambinus Sodros telefonu.

Rimtai? blink.gif Dievazi, ne viena mama ir kitose temose anksciau yra mineje, kad mokama pagal pries atostogas buvusias pajamas
Atsakyti
Laba diena,
planuojam vaikeli ir noriu pasiteirauti su daugiau zinanciomis smile.gif as pati patenku i ta kategorija moteru, kurios po mokslu baigimo per tris men isidarbino, kuomet metu stazas nereikalaujamas. Noriu paklausti ar yra skirtumas piniginiu atzvilgiu isdirbti puse metu ar metus iki isejimo i dekreta? Ar tokia pacia suma pinigeliu gauciau, jei tarkim mano alga yra 1500lt i rankas?

aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(yezy @ 2013 09 11, 23:59)
Laba diena,
planuojam vaikeli ir noriu pasiteirauti su daugiau zinanciomis smile.gif as pati patenku i ta kategorija moteru, kurios po mokslu baigimo per tris men isidarbino, kuomet metu stazas nereikalaujamas. Noriu paklausti ar yra skirtumas piniginiu atzvilgiu isdirbti puse metu ar metus iki isejimo i dekreta? Ar tokia pacia suma pinigeliu gauciau, jei tarkim mano alga yra 1500lt i rankas?

aciu smile.gif

Yra,nes vistiek ims vidurki,t.y jeigu jus tik 6 men padirbtumete,tai tu 6 men. atlyginima dalins is 12 men,jeigu 12 men. padirbtumete,tai dalins is 12,antru atveju pasalpa iseis didesne.
Atsakyti
Sveikos.. smile.gif

sakykit, o jei dekretas yra spalio 15 diena, ar as galiu dirbti sakykim, iki lapkricio 15 d? kaip tada su ta pasalpa? as gaunu tik alga, bet negaunu pasalpos? ar gaunu ir alga, ir pasalpa? g.gif
Atsakyti