Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(aukselis14 @ 2013 07 23, 08:45)
Labas rytas  4u.gif

As su tokiu klausimu: ar esant vaiko prieziuros atostoge pirmais metais galima gauti maistpinigius? Ar tai nebus traktuojama kaip atlyginimas?

Atrodo galima,nebent nuo ju atskaiciuoja mokescius.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 07 23, 08:52)
Atrodo galima,nebent nuo ju atskaiciuoja mokescius.
ne, neatskaiciuoja 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aukselis14 @ 2013 07 23, 10:46)
ne, neatskaiciuoja  4u.gif

Tai tada viskas gerai,jie neieina i pajamas.
Atsakyti
Sveikos,

Jau rasiau savo situacija, kad esu atleista is darbo. Planuoju isidarbinti i kita imone ir iseiti auginti vaika iki 3 metu, kad gauciau ismokas pagal praeita laikotarpi,kaip kad pirmam vaikui. Siandien buvau Sodroj paklausti, tai man numyke,kad neaisku, ar gauciau pagal praeita laikotarpi,nes turi butinai patekti nors viena imoka is praeito laikotrapio, o jei nepatenka, tai neaisku kaip butu. Tai as nesuprantu nieko...
Mano situacija tokia: vaikui 2 metai suejo balandi. As i darba isejau jau sausi. Dabar esu atleista is darbo. Tarkim isidarbinu i kita imone ir iseinu auginti vaika iki 3 metu, pradedu lauktis, tarkim gimdau geguze. Tai imdami 12 men atgal man gausis,kad dalis menesiu as busiu vaiko prieziuros atosotogose iki 3 metu,o dalis busiu dirbusi. Ar man gali skaiciuoti pagal praeita laikotarpi kaip kad pirmam vaikui ?
Atsakyti
QUOTE(vilmandr @ 2013 07 23, 14:18)
Sveikos,

Jau rasiau savo situacija, kad esu atleista is darbo. Planuoju isidarbinti i kita imone ir iseiti auginti vaika iki 3 metu, kad gauciau ismokas pagal praeita laikotarpi,kaip kad pirmam vaikui. Siandien buvau Sodroj paklausti, tai man numyke,kad neaisku, ar gauciau pagal praeita laikotarpi,nes turi butinai patekti nors viena imoka is praeito laikotrapio, o jei nepatenka, tai neaisku kaip butu. Tai as nesuprantu nieko...
Mano situacija tokia: vaikui 2 metai suejo balandi. As i darba isejau jau sausi. Dabar esu atleista is darbo. Tarkim isidarbinu i kita imone ir iseinu auginti vaika iki 3 metu, pradedu lauktis, tarkim gimdau geguze. Tai imdami 12 men atgal man gausis,kad dalis menesiu as busiu vaiko prieziuros atosotogose iki 3 metu,o  dalis busiu dirbusi. Ar man gali skaiciuoti pagal praeita laikotarpi kaip kad pirmam vaikui ?

Nusisneka,as isejau ir man skaiciavo is to DU kaip ir pirmam vaikui,nors i antro vaiko motinystes(tevystes) pasalpos apskaiciavima pateko 3-ti metai kai nieko negaudinejau.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 07 23, 12:28)
Nusisneka,as isejau ir man skaiciavo is to DU kaip ir pirmam vaikui,nors i antro vaiko motinystes(tevystes) pasalpos apskaiciavima pateko 3-ti metai kai nieko negaudinejau.

Bet ar Jums pateko nors viena imoka is antru metu,nors viena vienutele,paemus 12 men ? Tipo jiems tas laikotarpis nesvarbu,svarbu kad butu patekus nors viena imoka gauta is Sodros i ta 12 men ...
Papildyta:
Jezus kaip sunku rast atsakyma doh.gif As jau antra karta einu i Sodra ir visad iseinu nieko nesupratus...Paaiskinimas trunka gal 2 minutes, nespeju net pasakyt ,kas ir kaip, is karto "jei atleista - nieko negausit" smile.gif Kazka numykia tarp eiluciu, nieko normaliai suprast neina doh.gif Jau siandien grizau kokia susinervinus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmandr @ 2013 07 23, 14:37)
Bet ar Jums pateko nors viena imoka is antru metu,nors viena vienutele,paemus 12 men ? Tipo jiems tas laikotarpis nesvarbu,svarbu kad butu patekus nors viena imoka gauta is Sodros i ta 12 men ...
Papildyta:
Jezus kaip sunku rast atsakyma  doh.gif As jau antra karta einu i Sodra ir visad iseinu nieko nesupratus...Paaiskinimas trunka gal 2 minutes, nespeju net pasakyt ,kas ir kaip, is karto "jei atleista - nieko negausit" smile.gif Kazka numykia tarp eiluciu, nieko normaliai suprast neina  doh.gif Jau siandien grizau kokia susinervinus  doh.gif

I NGA einant taip,i VPA ne.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 07 23, 12:43)
I NGA einant taip,i VPA ne.

Tai va ir as mazdaug pasiskaiciuoju menesius ir man gaunasi,kas NGA ieitu Sodros ismoka, i VPA ne. Nu ir galvoju pagal Sodros paaiskinima nieko VPA as negaunu...
Bet Jus tai gavote unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmandr @ 2013 07 23, 14:37)
Papildyta:
Jezus kaip sunku rast atsakyma  doh.gif As jau antra karta einu i Sodra ir visad iseinu nieko nesupratus...Paaiskinimas trunka gal 2 minutes, nespeju net pasakyt ,kas ir kaip, is karto "jei atleista - nieko negausit" smile.gif Kazka numykia tarp eiluciu, nieko normaliai suprast neina  doh.gif Jau siandien grizau kokia susinervinus  doh.gif

Istatyme yra aiskiai nurodomas vaiko amzius, bet nei zodziu neuzsimenama, kad turi ieiti nors viena ismoka:
Vienam iš tėvų (įtėvių) ar globėjui, turinčiam šio straipsnio 1 dalyje nurodytą ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą arba atitinkančiam šio straipsnio 2 ar 3 dalyje nustatytus reikalavimus, atleistam iš darbo dėl įmonės, įstaigos, organizacijos likvidavimo ar bankroto, taip pat dėl to, kad pasibaigė darbo sutartis arba Valstybės tarnybos įstatyme, Valstybės politikų ir valstybės pareigūnų darbo apmokėjimo įstatyme ir Teisėjų atlyginimų įstatyme nurodytų asmenų paskyrimo į pareigas terminas ar įgaliojimų laikas, ir dėl to negavusiam vaiko priežiūros atostogų, motinystės (tėvystės) pašalpa mokama šio įstatymo 20 ir 21 straipsniuose nustatyta tvarka. Ši nuostata taip pat taikoma skiriant motinystės (tėvystės) pašalpą, jeigu teisė ją gauti atsirado prieš tai gimusio vaiko auginimo iki 3 metų laikotarpiu.

Lygiai tas pats akcentuojama ir pasalpu mokejimo nuostatuose: Motinystės (tėvystės) pašalpa mokama Įstatymo 19 straipsnio 6 ir 7 dalių nustatyta tvarka, jeigu teisė ją gauti atsiranda prieš tai gimusio vaiko priežiūros atostogų laikotarpiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo D*L*K: 23 liepos 2013 - 14:05
QUOTE(D*L*K @ 2013 07 23, 13:45)
Istatyme yra aiskiai nurodomas vaiko amzius, bet nei zodziu neuzsimenama, kad turi ieiti nors viena ismoka:
Vienam iš tėvų (įtėvių) ar globėjui, turinčiam šio straipsnio 1 dalyje nurodytą ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą arba atitinkančiam šio straipsnio 2 ar 3 dalyje nustatytus reikalavimus, atleistam iš darbo dėl įmonės, įstaigos, organizacijos likvidavimo ar bankroto, taip pat dėl to, kad pasibaigė darbo sutartis arba Valstybės tarnybos įstatyme, Valstybės politikų ir valstybės pareigūnų darbo apmokėjimo įstatyme ir Teisėjų atlyginimų įstatyme nurodytų asmenų paskyrimo į pareigas terminas ar įgaliojimų laikas, ir dėl to negavusiam vaiko priežiūros atostogų, motinystės (tėvystės) pašalpa mokama šio įstatymo 20 ir 21 straipsniuose nustatyta tvarka. Ši nuostata taip pat taikoma skiriant motinystės (tėvystės) pašalpą, jeigu teisė ją gauti atsirado prieš tai gimusio vaiko auginimo iki 3 metų laikotarpiu.

vat sitas punktas is naujojo istatymo ir man susuko galva.... doh.gif

tai juo remiantis, jei pirmajam vaikui 3 metai iseina rugpjuti, o i VPA su antruoju vaiku iseinama rugsejo men, tai kaip tada?
tuomet ismoku skaiciavimas is to paties DU kaip ir su pirmuoju vaiku priklauso ar nebepriklauso? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juoda-lape: 24 liepos 2013 - 12:41
QUOTE(Juoda-lape @ 2013 07 24, 13:40)
vat sitas punktas is naujojo istatymo ir man susuko galva....  doh.gif

tai juo remiantis,  jei pirmajam vaikui 3 metai iseina rugpjuti, o i VPA su antruoju vaiku iseinama rugsejo men, tai kaip tada?
tuomet ismoku skaiciavimas is to paties DU kaip ir su pirmuoju vaiku priklauso ar nebepriklauso?  g.gif

PRIKLAUSO.
Atsakyti
QUOTE(vilmandr @ 2013 07 23, 13:44)
Tai va ir as mazdaug pasiskaiciuoju menesius ir man gaunasi,kas NGA ieitu Sodros ismoka, i VPA ne. Nu ir galvoju pagal Sodros paaiskinima nieko VPA as negaunu...
Bet Jus tai gavote  unsure.gif

uztenka kad i NGA patenka As isejau po 2 metu i darba rugsejo 9 i NGA isejau po metu rugsejo 28 Man ir NGA ir VPA paskaiciauvo pagal pirmo vaiko DU nors i VPA nepatenka nei vienos dienos.
Atsakyti