Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

Sveiki ,sakykit prasyma sodrai del VPA reikia pateikti pasibaigus NGA ar galima ir anksciau susitvarkyti?
Atsakyti
QUOTE(*milka* @ 2013 09 08, 17:06)
Sveiki ,sakykit prasyma sodrai del VPA reikia pateikti pasibaigus NGA ar galima ir anksciau susitvarkyti?

Galima ir anksciau.
Atsakyti
QUOTE(sheila1988 @ 2013 09 08, 15:58)
Norėjau pasidomėti, galbūt kas nors žinote:
Man nepriklauso jokios išmokos (darbo stažui trūksta mėnesių, bet netgi įsidarbinus ir dirbant iki pat gimdymo datos jis nesusidarytų, nes "nusikelia" kiekvieną mėnesį laikotarpis atgal). Ar yra galimybė tėvui išeiti į dekretines bet nuo 1-ių metų, kai vaikučiui bus? Ta prasme aš dabar į "dekretininkių" sąrašą kaip suprantu bet kokiu atveju neįsipaišau, bet kiek žinau, nuo 1-ių vaiko gyvenimo metų tėvai gali keistis atostogomis. tik va ir neįsivaizduoju, ar čia tik tuo atveju, kai kažkuris iš vaikučio tėvų eina nuo jo gimimo į tas atostogas, ar įmanomą tik antrais metais pasirinkti jas? Tikiuosi klausimą aiškiai išdėsčiau blush2.gif

Įmanoma ir antraisiais. Bent jau kolkas, bet neaišku, kaip gali viskas per tuos metus pasikeisti...
Atsakyti
Norejau pasikslint iki NGA ir VPA dirbau 2 darbuose siuo metu esu VPA 3 metai is pagrindines darbovietes noreciau iseiti ,o kitoje likti VPA,planuojam kita vaikeli ir noreciau,kad ismokas skaiciuotu is pries tai buvusio DU juk, kad iseinu is pagrindines darbovietes tai neiko nekeicia? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(grain @ 2013 09 09, 10:53)
Norejau pasikslint iki NGA ir VPA dirbau 2 darbuose siuo metu esu VPA 3 metai is pagrindines darbovietes noreciau iseiti ,o kitoje likti VPA,planuojam kita vaikeli ir noreciau,kad ismokas skaiciuotu is pries tai buvusio DU juk, kad iseinu is pagrindines darbovietes tai neiko nekeicia? 4u.gif

Nieko nekeicia.
Atsakyti
Labas,

Dar karta tiksliniuosi. Isejau i darba dar vaikui nesuejus 2 metai. Padirbau, imone bankrutavo. Dabar isidarbinau kituri ir isejau ale i vaiko prieziuros atostogas iki 3 metu naujoj imonej. Jau laukiuosi antro. Antras gims lygiai tuo metu,kai pirmam sueis 3 metai. Ar bus galimybe,kad skaiciuotu pagal pirmo vaiko pasalpa?
Atsakyti
QUOTE(vilmandr @ 2013 09 09, 20:04)
Labas,

Dar karta tiksliniuosi. Isejau i darba dar vaikui nesuejus 2 metai. Padirbau, imone bankrutavo. Dabar isidarbinau kituri ir isejau ale i vaiko prieziuros atostogas iki 3 metu naujoj imonej. Jau laukiuosi antro. Antras gims lygiai tuo metu,kai pirmam sueis 3 metai. Ar bus galimybe,kad skaiciuotu pagal pirmo vaiko pasalpa?

Taip.
Atsakyti
Labas vakaras, norečiau informacijos nes lb idomu pasidare ir pati nesuprantu, dėl motinystes atostogos. Man draugė pasakojo, jei 30 metu ir ji nelabai kur dirbus, padirbo metus laiko ir viskas, o veliau ja vyras išlaiko, jis dirba, o ji nea. Tai man ji pasakojo, kad pasigimde viena vaika, tada kita ir kita, turi trys vaikus, ir jau 10 metu namie buna, ir sako jau turiu 10 metu saza kaip čia taip? Tai jei pagimdai vaika, kad ji augini skaitos, kad eina stazas?
Atsakyti
QUOTE(Marjorie @ 2013 09 10, 22:01)
Labas vakaras, norečiau informacijos nes lb idomu pasidare ir pati nesuprantu, dėl motinystes atostogos. Man draugė pasakojo, jei 30 metu ir ji nelabai kur dirbus, padirbo metus laiko ir viskas, o veliau ja vyras išlaiko, jis dirba, o ji nea. Tai man ji pasakojo, kad pasigimde viena vaika, tada kita ir kita, turi trys vaikus, ir jau 10 metu namie buna, ir sako jau turiu 10 metu saza kaip čia taip? Tai jei pagimdai vaika, kad ji augini skaitos, kad eina stazas?

Stazas skaitosi bedarbio ismokai gauti,kitur jis nefiguruoja,t.y niekam nesikaupia,nei pensijai,nei kitoms ismokoms.
Atsakyti
Laba diena, norejau paklausti, as gavau atsakyma is sodros, kad man neskirs pinigu uz nestumo ir gimdymo atostogas, todel ,kad stazas tik 11 menesiu 25 dienos. ar jau nieko negalima padaryt del tu 5-6 dienu?
Atsakyti
QUOTE(Cristale @ 2013 09 11, 10:47)
Laba diena, norejau paklausti, as gavau atsakyma is sodros, kad man neskirs pinigu uz nestumo ir gimdymo atostogas, todel ,kad stazas tik 11 menesiu 25 dienos. ar jau nieko negalima padaryt del tu 5-6 dienu?

Man rodos,kad galima atsisakyti dekreto ir eiti dar padirbti,bet cia geriau i sodra nuvaziuokit.
Atsakyti
klausimas gal nevisai i tema, bet susijes su VPA, griztu i darba po VPA 3m, tarkim padirbus kelias dienas ir susirgus man arba vaikui ar uz bileteni (nedarbingumo lapeli) as ka nors gauciau, nes siaip skaiciuoja is paskutinio ketvircio triju men. o kadangi as tuos 3m buvau VPA, kaip tada?
Atsakyti