Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(Akva17 @ 2013 09 04, 20:08)
Labas vakaras  4u.gif
Aprašysiu situaciją. Aš mokausi universitete, dieniniame skyriuje, man nėra 26m., todėl nesu įgavusi reikiamo stažo, kadangi neturėjau galimybės dirbti. Esu ištekėjusi, su vyru esame studentai, mūsų pajamos yra 308lt, kadangi aš gaunu socialinę pašalpą, nes tėtis miręs. Šiuo metu laukiuosi, gruodžio pabaigoje- sausio pradžioje turiu gimdyti. Jeigu mano mama pasiims vaiko priežiūros atostogas ar jai priklausys kažkokie pinigai, išmokos? kokios pašalpos galiu tikėtis aš, išskyrus vienkartinę 1430lt. išmoką gimus vaikeliui?

Pirma karta girdziu, kad mociute galetu iseiti VPA. Ar galima taip? blink.gif g.gif

260Lt dekreto metu yra pasalpa
Atsakyti
QUOTE(Akva17 @ 2013 09 04, 20:08)
Labas vakaras  4u.gif
Aprašysiu situaciją. Aš mokausi universitete, dieniniame skyriuje, man nėra 26m., todėl nesu įgavusi reikiamo stažo, kadangi neturėjau galimybės dirbti. Esu ištekėjusi, su vyru esame studentai, mūsų pajamos yra 308lt, kadangi aš gaunu socialinę pašalpą, nes tėtis miręs. Šiuo metu laukiuosi, gruodžio pabaigoje- sausio pradžioje turiu gimdyti. Jeigu mano mama pasiims vaiko priežiūros atostogas ar jai priklausys kažkokie pinigai, išmokos? kokios pašalpos galiu tikėtis aš, išskyrus vienkartinę 1430lt. išmoką gimus vaikeliui?

Vyro mama galetu eiti i VPA,jeigu butu vaiko globeja.
Atsakyti
QUOTE(grain @ 2013 09 04, 13:55)
sveikos merginos,ateinu pas jus paprasyti konsultacijos 4u.gif
siuo metu esu vaiko prieziuros atostogose 3 metai,iki gimstant vaikui dirbau darbe a ir b,siuo metu noreciau isidarbinti darbe c,kokiu kruviu galeciau dirbti jei pries tai busiose darbovietese likcaiu vaiko prieziuros atostogose?(etatu ar puse,ar isvis ne,reiktu isiti is tu darbu?..)
taip pat planuojame vaikeli(planuoju i dekreta isieti kai pirmajam vaikui  butu 3metai 9men ),noreciau,kad ismoka skaiciuotu is pries tai buvusio DU.Jei buciau su vaiku iki 3 metu zinau,kad turi patekti bent diena is to laikotarpio iki 3 metu,kaip ir viskas tvarkoje butu,bet jei i darba iseinu anksciau(2.6men), ar galioja tapati taisykle iki 3 metu,ar turetu patekti tas laikotarpis iki isejimo i nauja darboviete?nezinau ar aiskiai surasiau ko noriu paklaust ,bet tikiuosi suprasit ir padesite man:geda2:  4u.gif

Kolkas, kol esate VPA, darbe c galite pilnu etatu (BERODS, tepataiso kuri mamyte, jei sioje vietoje klystu), veliau, joms pasibaigus, darbo kruvi visose darbovietese jau tektu susiderinti pagal DK, ir kazkurio atsisakyti (ar dirbti ne pilnais etatais).
Jums ta pati taisykle galiotu
Atsakyti
laba diena, ar as teisingai suprantu del minimalios motinystes pasalpos, kad ji negali but mazesne nei 496lt? na esme ta, kad mano atlyginimas ant popieriaus 500lt, i rankas gaunu apie 450lt, tai jei imciau pirmus metus 70% tai gautusi apie 315lt nuo mano algos. Tai jei teisingai supratau gauciau tas vadinamas grindis 496lt? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ugnica @ 2013 09 05, 11:52)
laba diena, ar as teisingai suprantu del minimalios motinystes pasalpos, kad ji negali but mazesne nei 496lt? na esme ta, kad mano atlyginimas ant popieriaus 500lt, i rankas gaunu apie 450lt, tai jei imciau pirmus metus 70% tai gautusi apie 315lt nuo mano algos. Tai jei teisingai supratau gauciau tas vadinamas grindis 496lt? g.gif

Taip, Jus suprantate teisingai - gautumete "grindis"
Atsakyti
180 straipsnis. Atostogos vaikui prižiūrėti

1. Pagal šeimos pasirinkimą motinai (įmotei), tėvui (įtėviui), senelei, seneliui arba kitiems giminaičiams, faktiškai auginantiems vaiką, taip pat darbuotojui, paskirtam vaiko globėju, suteikiamos atostogos vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai. Atostogas galima imti visas iš karto arba dalimis. Darbuotojai, turintys teisę gauti šias atostogas, gali jas imti pakaitomis.

2. Įsiteisėjus teismo sprendimui įvaikinti, pagal šeimos pasirinkimą įmotei ar įtėviui, išskyrus atvejus, kai įvaikintas sutuoktinio vaikas arba įmotei (įtėviui) tam pačiam vaikui prižiūrėti jau buvo suteiktos atostogos pagal šio straipsnio 1 dalį, suteikiamos 3 mėnesių atostogos vaikui prižiūrėti. Jeigu darbuotojas tuo pačiu metu tam pačiam vaikui prižiūrėti turi teisę tiek į atostogas pagal šio straipsnio 1 dalį, tiek pagal šią dalį, darbuotojui suteikiamos atitinkamos atostogos jo pasirinkimu. Darbuotojai, turintys teisę gauti šias atostogas, gali jas imti pakaitomis.

3. Darbuotojas, ketinantis pasinaudoti šiomis atostogomis ar grįžti į darbą joms nepasibaigus, apie tai raštu privalo įspėti darbdavį ne vėliau kaip prieš keturiolika dienų. Kolektyvinėje sutartyje gali būti nustatytas ilgesnis įspėjimo terminas.

4. Per šį atostogų laikotarpį paliekama darbo vieta (pareigos), išskyrus atvejus, kai įmonė visiškai likviduojama.

Gali senele imti atostogas smile.gif o sakykit, man nepriklausytu motinystes (tevystes) pasalpa? tas punktas, kad man dar nera 26m ir negalejau igyt stazo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Akva17 @ 2013 09 05, 19:09)
o sakykit, man nepriklausytu motinystes (tevystes) pasalpa? tas punktas, kad man dar nera 26m ir negalejau igyt stazo?  g.gif

"apdraustiesiems, kurie iki vaiko priežiūros atostogų pradžios dar nebuvo sukakę 26 metų ir iki šių atostogų pradžios neįgijo stažo dėl to, kad stažo skaičiavimo laikotarpiu mokėsi pagal bendrojo ugdymo programą ar pagal profesinio mokymo programą bei aukštosiose mokyklose pagal dieninę arba nuolatinę studijų formą ir jeigu jie tik baigę atitinkamą mokyklą tapo apdraustaisiais asmenimis per 3 mėnesius nuo mokslo baigimo (pagal mokslo baigimą įrodantį dokumentą). Šiuo atveju reikia pateikti mokslo dieniniame skyriuje baigimo datą įrodantį dokumentą (pvz. diplomą su priedu.
Sis skirsnis galioja mamoms, yra iki 26 metu, katik baige studijas ir isidarbine per 3 menesius
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 09 05, 20:27)
"apdraustiesiems, kurie iki vaiko priežiūros atostogų pradžios dar nebuvo sukakę 26 metų ir iki šių atostogų pradžios neįgijo stažo dėl to, kad stažo skaičiavimo laikotarpiu mokėsi pagal bendrojo ugdymo programą ar pagal profesinio mokymo programą bei aukštosiose mokyklose pagal dieninę arba nuolatinę studijų formą ir jeigu jie tik baigę atitinkamą mokyklą tapo apdraustaisiais asmenimis per 3 mėnesius nuo mokslo baigimo (pagal mokslo baigimą įrodantį dokumentą). Šiuo atveju reikia pateikti mokslo dieniniame skyriuje baigimo datą įrodantį dokumentą (pvz. diplomą su priedu.
Sis skirsnis galioja mamoms, yra iki 26 metu, katik baige studijas ir isidarbine per 3 menesius

Tai tikriausiai nieko nebus g.gif o jeigu pajamos tik 300lt musu tai ar mums tada nepriklauso siaip pasalpa. gal kuri nors zino? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Akva17 @ 2013 09 06, 18:22)
Tai tikriausiai nieko nebus  g.gif o jeigu pajamos tik 300lt musu tai ar mums tada nepriklauso siaip pasalpa. gal kuri nors zino?  smile.gif

Soc.pasalpa galit tvarkitis.
Papildyta:
QUOTE(Akva17 @ 2013 09 05, 19:09)
180 straipsnis. Atostogos vaikui prižiūrėti
1. Pagal šeimos pasirinkimą motinai (įmotei), tėvui (įtėviui), senelei, seneliui arba kitiems giminaičiams, faktiškai auginantiems vaiką, taip pat darbuotojui, paskirtam vaiko globėju, suteikiamos atostogos vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai. Atostogas galima imti visas iš karto arba dalimis. Darbuotojai, turintys teisę gauti šias atostogas, gali jas imti pakaitomis.

2. Įsiteisėjus teismo sprendimui įvaikinti, pagal šeimos pasirinkimą įmotei ar įtėviui, išskyrus atvejus, kai įvaikintas sutuoktinio vaikas arba įmotei (įtėviui) tam pačiam vaikui prižiūrėti jau buvo suteiktos atostogos pagal šio straipsnio 1 dalį, suteikiamos 3 mėnesių atostogos vaikui prižiūrėti. Jeigu darbuotojas tuo pačiu metu tam pačiam vaikui prižiūrėti turi teisę tiek į atostogas pagal šio straipsnio 1 dalį, tiek pagal šią dalį, darbuotojui suteikiamos atitinkamos atostogos jo pasirinkimu. Darbuotojai, turintys teisę gauti šias atostogas, gali jas imti pakaitomis.

3. Darbuotojas, ketinantis pasinaudoti šiomis atostogomis ar grįžti į darbą joms nepasibaigus, apie tai raštu privalo įspėti darbdavį ne vėliau kaip prieš keturiolika dienų. Kolektyvinėje sutartyje gali būti nustatytas ilgesnis įspėjimo terminas.

4. Per šį atostogų laikotarpį paliekama darbo vieta (pareigos), išskyrus atvejus, kai įmonė visiškai likviduojama.
Gali senele imti atostogas smile.gif o sakykit, man nepriklausytu motinystes (tevystes) pasalpa? tas punktas, kad man dar nera 26m ir negalejau igyt stazo?  g.gif

Jeigu jie augins vaika,tai gal ir gali imti atostogas,bet uz jas nieko negautu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 06 rugsėjo 2013 - 17:34
Nezinau, gal jau buvo toks klausimas... Spali zadu iseit i dekreta, zinau,kad moka apie du men pries numatoma gimdyma ir po simta proc algos. O jei as iseiciau tik likus menesiui iki gimdymo? Ismoka gauciau tik uz menesi likusi ir du po?
Atsakyti
QUOTE(Pavasarinė13 @ 2013 09 06, 20:43)
Nezinau, gal jau buvo toks klausimas... Spali zadu iseit i dekreta, zinau,kad moka apie du men pries numatoma gimdyma ir po simta proc algos. O jei as iseiciau tik likus menesiui iki gimdymo? Ismoka gauciau tik uz menesi likusi ir du po?

Gausit uz visa NGA laikotarpi,NGA trunka 126 dienas ir nesvarbu kada iseinat ar savaite iki gimdymo ar kaip ir isleidzia 30 sav.
Atsakyti
Norėjau pasidomėti, galbūt kas nors žinote:
Man nepriklauso jokios išmokos (darbo stažui trūksta mėnesių, bet netgi įsidarbinus ir dirbant iki pat gimdymo datos jis nesusidarytų, nes "nusikelia" kiekvieną mėnesį laikotarpis atgal). Ar yra galimybė tėvui išeiti į dekretines bet nuo 1-ių metų, kai vaikučiui bus? Ta prasme aš dabar į "dekretininkių" sąrašą kaip suprantu bet kokiu atveju neįsipaišau, bet kiek žinau, nuo 1-ių vaiko gyvenimo metų tėvai gali keistis atostogomis. tik va ir neįsivaizduoju, ar čia tik tuo atveju, kai kažkuris iš vaikučio tėvų eina nuo jo gimimo į tas atostogas, ar įmanomą tik antrais metais pasirinkti jas? Tikiuosi klausimą aiškiai išdėsčiau blush2.gif
Atsakyti