Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(auskaz @ 2013 08 31, 19:38)
Sveiki, ar jus jau buvote jau aptarusios si straipsni?

http://www.delfi.lt/...e.d?id=61595827

as nelabai supratau sio pasisakymo:

„Puiku, kad tėvai renkasi tai, kas jiems atrodo geriau“, – DELFI sakė jis.

Tačiau jis atkreipė dėmesį, kad jeigu už mamą nebemokamos socialinio draudimo įmokos, kurios įprastai išskaičiuojamos iš pašalpos, tokiu atveju ji nėra apdrausta.

jusu siame forume radau gal islieka visos soc garantijos...tai pasimeciau...

ir dar vienas kl. jei MB prasytu tos pasalpos antrais metais ar ji butu skaiciuojama nuo paskutiniu 12men ar iki vaiko gimimo?

aciu ir atsiprasau jei pasikartojau 4u.gif

Islieka tas draudimas,gi esat dirbanti,tik bunat VPA,be to vienas is tevu yra draustas iki kol vaikui sueis 8 metai,tai kaip galit nebut drausta smile.gif
Del antro klausimo,tai lyg is paskutiniu 12 men. iki pasalpos perleidimo.
Atsakyti
gal kas zinos ir mokes paskaiciuoti,i NGA iseinu vasario 23d.gimdyti geguzes 1d.
klausimas mano alga popieriuje buvo 1000lt dabar man nuo rugsejo kelia alga iki 1500lt,tai kiek pimais ir antrais metai gausiu uz vaika? unsure.gif
Atsakyti
smile.gif+2013 09 01, 20:31-->
QUOTE(drauge smile.gif @ 2013 09 01, 20:31)
gal kas zinos ir mokes paskaiciuoti,i NGA iseinu vasario 23d.gimdyti geguzes 1d.
klausimas mano alga popieriuje buvo 1000lt dabar man nuo rugsejo kelia alga iki 1500lt,tai kiek pimais ir antrais metai gausiu uz vaika? unsure.gif

NGA skaiciuos is 2013.01.01-2013.12.31 laikotarpio.
VPA kazkur iseisit birzeli,tai VPA skaiciuos is 2013.05.01-2014.04.31 laikotarpio.
Tai sudekit tu menesiu pajamas ir isveskit vidurki,tada zinosit kiek apytiksliai gaudinesit,na aisku dar procentai 70%/40%,jeigu 2-ms metams imsit gaudineti pasalpa.
Atsakyti
Sveiki, mamytes turiu klausima, jeigu pateikiau prasyma i NGA rugpjucio 19d., ar ismoka laukti per 15d.d. ? tai sia savaite turiu gauti? arba jeigu darbdavis pateike forma kazkur 26d. tai kada gausiu pinigelius?
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 09 02, 09:34)
NGA skaiciuos is 2013.01.01-2013.12.31 laikotarpio.
VPA kazkur iseisit birzeli,tai VPA skaiciuos is 2013.05.01-2014.04.31 laikotarpio.
Tai sudekit tu menesiu pajamas ir isveskit vidurki,tada zinosit kiek apytiksliai gaudinesit,na aisku dar procentai 70%/40%,jeigu 2-ms metams imsit gaudineti pasalpa.

uz NGA tai moka 100% atlyginomo tai tureciau gauti ta ka gaunu darbe?(pvz alga 832 tai ir gausiu NGA uz keturis men po 832lt)
o uz VPA gausiu apie 700lt pirmais metais su 70%?ar as ne taip skaiciuoju kazka?
Atsakyti
smile.gif+2013 09 02, 11:46-->
QUOTE(drauge smile.gif @ 2013 09 02, 11:46)
uz NGA tai moka 100% atlyginomo tai tureciau gauti ta ka gaunu darbe?(pvz alga 832 tai ir gausiu NGA uz keturis men po 832lt)
o  uz VPA gausiu apie 700lt pirmais metais su 70%?ar as ne taip skaiciuoju kazka?

Truputeli daugiau gaudinesit,nes neatskaiciuoja 3% sodraj is mot. ir mot(tev) pasalpu ir dar taiko NPD ir PNPD.
Atsakyti
sveiki, pasimeciau su tais skaiciavimais... auginu 20120613 gimusi vaika. esu isejus dviem metams atostogu. dabar gau u 40%. 2014 kovo gale tureciau gimdyt antra. kaip ir kokia ismoka skaiciuosis antram?
40% nuo pirmo vaiko iki iseisiu i dekreta antram. tada 126 d. 100 % ir toliau 70 % uz antra?
Atsakyti
QUOTE(Deme @ 2013 09 03, 13:10)
sveiki, pasimeciau su tais skaiciavimais... auginu 20120613 gimusi vaika. esu isejus dviem metams atostogu. dabar gau u 40%. 2014 kovo gale tureciau gimdyt antra. kaip ir kokia ismoka skaiciuosis antram?
40% nuo pirmo vaiko iki iseisiu i dekreta antram. tada 126 d. 100 % ir toliau 70 % uz antra?

Taip, gausite viska taip pat, kaip su pirmuoju. ir jei jau prasidejus antrojo VPA dar nebus pasibaige pirmojo, gausite ir uz pirmaji vaikeli, bet ne daugiau nei 100% savo DU
Atsakyti
sveikos merginos,ateinu pas jus paprasyti konsultacijos 4u.gif
siuo metu esu vaiko prieziuros atostogose 3 metai,iki gimstant vaikui dirbau darbe a ir b,siuo metu noreciau isidarbinti darbe c,kokiu kruviu galeciau dirbti jei pries tai busiose darbovietese likcaiu vaiko prieziuros atostogose?(etatu ar puse,ar isvis ne,reiktu isiti is tu darbu?..)
taip pat planuojame vaikeli(planuoju i dekreta isieti kai pirmajam vaikui butu 3metai 9men ),noreciau,kad ismoka skaiciuotu is pries tai buvusio DU.Jei buciau su vaiku iki 3 metu zinau,kad turi patekti bent diena is to laikotarpio iki 3 metu,kaip ir viskas tvarkoje butu,bet jei i darba iseinu anksciau(2.6men), ar galioja tapati taisykle iki 3 metu,ar turetu patekti tas laikotarpis iki isejimo i nauja darboviete?nezinau ar aiskiai surasiau ko noriu paklaust ,bet tikiuosi suprasit ir padesite man:geda2: 4u.gif
Atsakyti
Laba diena,

Iškilo man toks klausimas: dirbu pusę etato, tai reikalavimas dekretui man būtų 24 mėn? Ar čia priklauso nuo draudžiamųjų pajamų - uždirbu apie tūkstantį? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(***Liepa*** @ 2013 09 04, 15:10)
Laba diena,

Iškilo man toks klausimas: dirbu pusę etato, tai reikalavimas dekretui man būtų 24 mėn? Ar čia priklauso nuo draudžiamųjų pajamų - uždirbu apie tūkstantį? smile.gif

Nesvarbu, kokiu etatu dirbate, stazo reikalavimas toks pats : 12 men per paskutinius 24 men
Atsakyti
Labas vakaras 4u.gif
Aprašysiu situaciją. Aš mokausi universitete, dieniniame skyriuje, man nėra 26m., todėl nesu įgavusi reikiamo stažo, kadangi neturėjau galimybės dirbti. Esu ištekėjusi, su vyru esame studentai, mūsų pajamos yra 308lt, kadangi aš gaunu socialinę pašalpą, nes tėtis miręs. Šiuo metu laukiuosi, gruodžio pabaigoje- sausio pradžioje turiu gimdyti. Jeigu mano mama pasiims vaiko priežiūros atostogas ar jai priklausys kažkokie pinigai, išmokos? kokios pašalpos galiu tikėtis aš, išskyrus vienkartinę 1430lt. išmoką gimus vaikeliui?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akva17: 04 rugsėjo 2013 - 19:09