Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(D'esire @ 2013 08 23, 11:44)
Norejau paklausti, jei i NGA isisiu sausio 20 diena, tai VPA skaiciuosis uz 2013-11 - 2012-12?

O jei iseiviau vasario pradzioje tuomet skaiciuotusi uz 2013-1 - 2013-12? Ar gerai supratau? g.gif

NGA skaiciuos is 2012.12.01-2013.11.31
NGA skaiciuos is 2013.01.01.-2013.12.31
Atsakyti
Sveikos, mane cia visai siandien supainiojo..
zodziu pirmus metus gavau 70 proc, antrus metus pasalpa perrasiau ant vyro, kad jis gautu 40 proc. Planuojam antra vaika. Tai jeigu as gimdyciau kai pirmam vaikui butu 2 metai, ar as gauciau ismoka vel is naujo ta 70 ir 40 proc?
Atsakyti
QUOTE(Spagetti @ 2013 08 23, 23:17)
Sveikos, mane cia visai siandien supainiojo..
zodziu pirmus metus gavau 70 proc, antrus metus pasalpa perrasiau ant vyro, kad jis gautu 40 proc. Planuojam antra vaika. Tai jeigu as gimdyciau kai pirmam vaikui butu 2 metai, ar as gauciau ismoka vel is naujo ta 70 ir 40 proc?

TAIP! Mamytes, na bukite geros, paskaitykite bent kiek tema. Sis klausimas jau aptartas N kartu, is visu pusiu, visaip interpretuojant, o vos puslapiu atgal - labai aiskus ir issamus Sodros atsakymas.
Atsakyti
QUOTE(Jorinte @ 2013 08 15, 09:51)
Minimali 466Lt i rankas.

Nedirbančiai moteriai išėjus motinystės atostogų minimali pašalpa 495lt. Ar ne taip? Pataisykit mane, jeigu aš klystu. Dirbant už minimalią algą pašalpa imant dviejų metų atostogas pirmais metai būtų 577 lt. nelabai ir didelis skirtumas.
Atsakyti
QUOTE(limen @ 2013 08 26, 12:39)
Nedirbančiai moteriai išėjus motinystės atostogų minimali pašalpa 495lt. Ar ne taip? Pataisykit mane, jeigu aš klystu. Dirbant už minimalią algą pašalpa imant dviejų metų atostogas pirmais metai būtų 577 lt. nelabai ir didelis skirtumas.

Nedirbančiai moteriai minimali pašalpa gali ir išvis nepriklausyt, jei neturės pakankamai stažo.
Atsakyti
QUOTE(limen @ 2013 08 26, 12:39)

Kaip jau minejo Enita, jei neuzteks stazo- negausit nieko. Bei nedirbant nera ismokamos nestumo ir gimdymo atostogos.
Minimali 495Lt popieriuje, o i rankas 466Lt.
Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2013 08 26, 13:00)
Nedirbančiai moteriai minimali pašalpa gali ir išvis nepriklausyt, jei neturės pakankamai stažo.

bet jei bus išdirbus 12 mėnesių per paskutinius 24 men minimali pasalpa priklausys. Ar ne?
Atsakyti
QUOTE(limen @ 2013 08 26, 14:19)
bet jei bus išdirbus 12 mėnesių per paskutinius 24 men minimali pasalpa priklausys. Ar ne?

Priklausys, bet nepriklausys NGA- uz 126d pinigeliai jei busit nedirbanti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jorinte: 26 rugpjūčio 2013 - 13:24
Perskaičiau temą, ir nieko neradau parašyta apie mane dominantį klausimą. Esu NGA iki spalio 6 d. Išleidžiant iš ligoninės, gydytoja pasakė, kadangi buvo darytas CP, gaunu dar 14 d. ligonlapį t.y. bus pratęstos NGA. Aš internete turiu kažką užpildyti. Mano klausimas būtų: ar galiu rinktis pildyti tą ligonlapį internete ar ne? ir jei galiu rinktis, ar tai turi įtakos VPA?
Atsakyti
QUOTE(zuika/puika @ 2013 08 26, 19:20)
Perskaičiau temą, ir nieko neradau parašyta apie mane dominantį klausimą. Esu NGA iki spalio 6 d. Išleidžiant iš ligoninės, gydytoja pasakė, kadangi buvo darytas CP, gaunu dar 14 d. ligonlapį t.y. bus pratęstos NGA. Aš internete turiu kažką užpildyti. Mano klausimas būtų: ar galiu rinktis pildyti tą ligonlapį internete ar ne? ir jei galiu rinktis, ar tai turi įtakos VPA?

ir man taip buvo, bet dabar tiksliai nepamenu. Kad įtakos VPA, tai tikrai neturi. Ir lygtais pati nieko nepildžiau, nes ligoninėje jie ten kažką užpildė, darbovietė irgi gavo tą informaciją ir man atrodo darbovietė perdavė info sodrai. Bijau ką pameluoti, nes tai jau buvo prieš 2 metus. ax.gif
Atsakyti
Sveiki,

Paaiskinkite prasau tokia situacija:

Jei pirmas vaikas yra gimes 2013/03/20. VPA yra paimtos 2 metams iki 2015/03/20.
I darboviete gali buti nebus sansu grizti.... g.gif Gal absurdiskai skambes, bet gyvenimas vercia skaiciuoti 4u.gif
Kada su antru vaiku (jei jis planuose) veliausia reiketu iseiti i NGA atostogas, kad pasalpa 2 vaikui skaiciuotu pagal pirma?

Aciu uz paaiskinima
Atsakyti
Buvau šiandien savo miesto Sodroj, šiaip pasidomėti. Tai sako, kad bedarbio pašalpa į vidurkį motinystės pašalpai nesiskaičiuoja. Kaip tada iš tikro? Kas esat su tuo susidūrę? g.gif
Atsakyti