Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(Milow @ 2013 08 21, 17:20)
Klausimelis: mano nestumo ir gimdymo atostogos trunka nuo geguzes 15 iki rugsejo galo. Vaikas gime liepos 29 d kada man reikia sodroje pasirinki kiek metu busiu VPA? ar dar reikia darbdaviui kazkoki prasyma pateikti ar tiesiog informuoti?

Rugsėjo gale, prieš baiginėjantis dekretinėms atostogoms, darbe reikia parašyti prašymą išleisti į vpa, o tada sodroje užpildyti prašymą skirti pašalpą.
Atsakyti
QUOTE(dok2266 @ 2013 08 21, 23:22)
Rugsėjo gale, prieš baiginėjantis dekretinėms atostogoms, darbe reikia parašyti prašymą išleisti į vpa, o tada sodroje užpildyti prašymą skirti pašalpą.

Visus prasymus galite supildyti ir dabar ar bet kada, kada turite laiko (t.y. juos galima parasyti ir is anksciau), tiesiog data visur rasysite "nuo...(diena,kada baigiasi NGA).
Papildyta:
QUOTE(Zuma @ 2013 08 21, 18:46)
Permetu Sodros atsakyma del antrojo vaiko ismoku skaiciavimo

ACIU!!! Cia tikrai viskas parasyta aiskiau, nei aiskiai thumbup.gif
Atsakyti
Ar skiriant motinystes pasalpas gali buti taikomos tam tikros individualios isimtys? Ar viskas tik grieztai pagal istatymus ir jokiu galimybiu, kad ir truksta tarkim poros sav. iki reikiamo stazo?
Atsakyti
QUOTE(sunreal @ 2013 08 22, 08:48)
Ar skiriant motinystes pasalpas gali buti taikomos tam tikros individualios isimtys? Ar viskas tik grieztai pagal istatymus ir jokiu galimybiu, kad ir truksta tarkim poros sav. iki reikiamo stazo?

grieztai pagal istatymus. ar jums tiek truksta iki isejimo i dekreta? ar isvis neemus dekreto ir dirbant iki gimdymo vistiek truksta? jei 2ras variantas, tai vienintele iseitis bandyt tartis su darbdaviu, kad ju po gimdymo dar kazkaip tas dvi savaites ale atidirbsite, ir tuomet stazo uzteks 4u.gif
Atsakyti
Pirmoje darbovietėje esu vaiko priežiūros atostogose iki vaikui sueis trys metai, dabar ieškausi darbo pilnu etatu ir turiu tokį klausimą, jei įsidarbinus naujam darbe susirgtų vaikutis ar aš pati, ar gaučiau iš Sodros ligos ar slaugos (susirgus vaikui) pašalpą, jei vienoj darbovietėj esu vaiko priežiūros atostogose?
Atsakyti
QUOTE(Murčikas @ 2013 08 22, 10:35)
grieztai pagal istatymus. ar jums tiek truksta iki isejimo i dekreta? ar isvis neemus dekreto ir dirbant iki gimdymo vistiek truksta?  jei 2ras variantas, tai vienintele iseitis bandyt tartis su darbdaviu, kad ju po gimdymo dar kazkaip tas dvi savaites ale atidirbsite, ir tuomet stazo uzteks  4u.gif

** Stažo reikalavimas netaikomas:

1. apdraustiesiems, kurie iki vaiko priežiūros atostogų pradžios dar nebuvo sukakę 26 metų ir iki šių atostogų pradžios neįgijo stažo dėl to, kad stažo skaičiavimo laikotarpiu mokėsi pagal bendrojo ugdymo programą ar pagal profesinio mokymo programą bei aukštosiose mokyklose pagal dieninę arba nuolatinę studijų formą ir jeigu jie tik baigę atitinkamą mokyklą tapo apdraustaisiais asmenimis per 3 mėnesius nuo mokslo baigimo (pagal mokslo baigimą įrodantį dokumentą).

Konkreciai mano atveju, tai 2 sav iki numatomos atostogu datos man sueina 26. Visa kita atitinku...
Atsakyti
QUOTE(sunreal @ 2013 08 22, 11:21)
** Stažo reikalavimas netaikomas:

1. apdraustiesiems, kurie iki vaiko priežiūros atostogų pradžios dar nebuvo sukakę 26 metų ir iki šių atostogų pradžios neįgijo stažo dėl to, kad stažo skaičiavimo laikotarpiu mokėsi pagal bendrojo ugdymo programą ar pagal profesinio mokymo programą bei aukštosiose mokyklose pagal dieninę arba nuolatinę studijų formą ir jeigu jie tik baigę atitinkamą mokyklą tapo apdraustaisiais asmenimis per 3 mėnesius nuo mokslo baigimo (pagal mokslo baigimą įrodantį dokumentą).
Konkreciai mano atveju, tai 2 sav iki numatomos atostogu datos man sueina 26. Visa kita atitinku...

Patikslinkite, 26 sueis iki NGA pradzios Jums ar iki VPA? nes cia yra variantu dar. Surasykite datas, bus lengviau isaiskinti
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 08 22, 13:33)
Patikslinkite,  26 sueis iki NGA pradzios Jums ar iki VPA? nes cia yra variantu dar. Surasykite datas, bus lengviau isaiskinti

Planuojamas gimdymas balandzio 26 d., 26 metai sueina sausio 26 d. Mano skaiciavimais NGA vasario vidury...
Atsakyti
QUOTE(sunreal @ 2013 08 22, 15:00)
Planuojamas gimdymas balandzio 26 d., 26 metai sueina sausio 26 d. Mano skaiciavimais NGA vasario vidury...

Na nelabai ka begalite padaryti... galvojau, gal galima butu issisukt, jei Jums ne iki NGA, o iki VPA pradzios sueina 26 metai. Tada galimas buvo variantas neimt NGA, taip ankstetu VPA pradzia... Jusu atveju nebent tartis su gydytoja, kad i NGA anksciau isleistu, bet VPA pradzios metu jau vistiek bus sueje 26 metai, tad stazo reikalavimas Jums jau galios kaip visiems. Bet jei Jus siuo metu dirbate, vidurki pajamu vistiek gausite, tad stenkites (jei leis sveikata ir darbo salygos) kuo veliau i NGA iseiti
Atsakyti
Aciu uz atsakyma smile.gif

Tik nelabai supratau sito:

"Bet jei Jus siuo metu dirbate, vidurki pajamu vistiek gausite, tad stenkites (jei leis sveikata ir darbo salygos) kuo veliau i NGA iseiti"

Koki vidurki pajamu tureciau gauti? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sunreal @ 2013 08 22, 22:20)
Aciu uz atsakyma smile.gif

Tik nelabai supratau sito:

"Bet jei Jus siuo metu dirbate, vidurki pajamu vistiek gausite, tad stenkites (jei leis sveikata ir darbo salygos) kuo veliau i NGA iseiti"

Koki vidurki pajamu tureciau gauti? smile.gif

oj atsiprasau,cia jau as susimakalavau pati del to stazo. Jei 12 menesiu neisspausit,negausite nieko. Tik vienkartines ismokas nesciajai ir gimus vaikui. Ir jei pajamos mazos,vaiko pinigus tvarkykites. Ir tai,deja,viskas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo D*L*K: 23 rugpjūčio 2013 - 07:37
Norejau paklausti, jei i NGA isisiu sausio 20 diena, tai VPA skaiciuosis uz 2013-11 - 2012-12?

O jei iseiviau vasario pradzioje tuomet skaiciuotusi uz 2013-1 - 2013-12? Ar gerai supratau? g.gif

Atsakyti