Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(D*L*K @ 2013 08 15, 09:49)
o as, nesupykite,bet nesuprantu,kam dabar kalbeti apie tai,ka ji galejo daryt...dabar juk jau taip nepadarys,tad geriau bendrom jegom ieskokime iseiciu. Aisku,kita vertus gerai ir parasyti,ka buvo galima daryti- gal kitai mamytei pades panasiu bedu isvengt

Būtent, plius gal ir tai pačiai mergaitei padės nepakartot dar kartą tokios klaidos, jei vėl pavyks įsidarbint.
Atsakyti
[quote=Enita,2013 08 15, 09:47]
Aš tai nesuprantu kam jūs vos tik pati sužinojusi, kad laukiatės, puolėte apie tai sakyti darbdaviui g.gif Galėjote ramiausiai palaukti dar bent 3, o gal ir 4 mėnesius ir tik tuomet pranešt. Juk darbdaviui to tikrai nebūtina žinot nuo pat pirmos dienos, nebent jūsų darbas toks, kurio negalite dirbti besilaukdama.
Papildyta:

Direktorius jau i mano vieta ieskojo kito zmogaus, tai bet kokiu atveju prasytu manes iseiti. As sakau ten dirba moralinis monstras, panos keiciasi kas menesi-savaite-diena. Idarbina - nepatinka - atleidzia.
Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2013 08 15, 09:47)

Na tik reikia pridurti tai, kad jei daugumą tų mėnesių, iš kurių bus apskaičiuojama pašalpa, nedirbs ir pajamos bus nulinės, pašalpa greičiausiai bus tik minimali, t.y. nesieks nė 400 lt per mėnesį.

taip,pasalpa bus minimali,bet ji bus...geriausia iseitis dbr ieskoti darbo,bet kokio,greitai...gal kokie pazystami gelbet galetu..ir jei gerai jausites ir darbas nesunkus,velinti dekreta kiek imanoma,kad is velesniu menesiu vidurki skaiciuotu
Atsakyti
QUOTE(Emerald Pearl @ 2013 08 15, 09:53)
Direktorius jau i mano vieta ieskojo kito zmogaus, tai bet kokiu atveju prasytu manes iseiti. As sakau ten dirba moralinis monstras, panos keiciasi kas menesi-savaite-diena. Idarbina - nepatinka - atleidzia.

O šiaip tai visada galite kreiptis į Valstybinę darbo inspekciją, jei esate nusiteikusi pakovoti su tokiu monstru. Įstatymai būtų neabejotinai jūsų pusėje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Enita: 15 rugpjūčio 2013 - 08:57
[quote=Emerald Pearl,2013 08 15, 09:53]
[quote=Enita,2013 08 15, 09:47]

[/quote]
nesvarbu,kad prasytu iseiti- Jusu nescios,pristacius daktaro pazyma,nebutu galeje teisiskai atleisti
Papildyta:
QUOTE(Enita @ 2013 08 15, 09:56)
O šiaip tai visada galite kreiptis į Valstybinę darbo inspekciją, jei esate nusiteikusi pakovoti su tokiu monstru. Įstatymai būtų neabejotinai jūsų pusėje.

tikra tiesa
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo D*L*K: 15 rugpjūčio 2013 - 08:58

Jei jis mane paduotu i teisma del to kuo jis mane kaltino, man vistiek reiketu samdyti advokata, tampytis po teismus ir pan. Taip as irodyciau kad viska ka jis sako yra netiesa, bet ar man nuo to lengviau butu? Dirbti su tokiu monstru ir jo "chebra" kuri mane dusintu kiekviena diena, abejoju ar man sveikatos uztektu..
Atsakyti
QUOTE(Emerald Pearl @ 2013 08 15, 08:11)
Kokia nesamone..O kas nescia nores i darba priimti? Tylet visad per pokalbius apie tai?O ka paskui darbdavys apie mane galvos?..as sokiruota.

Dabar jau teks suktis iš padėties. Kažkiek nutylėti. Jeigu neturit finansinės galimybės įsidarbinti pas pažįstamus ir mokėtis mokesčius.

Šiuo metu teisme nieko nepasiektų, kadangi parašė prašymą atleisti savo noru. Turėtų įrodinėti, kad patyrė psichologinį spaudimą, o tai įrodyti labai sunku.

Jeigu svarstyt teoriškai, ką buvo galima padaryti (tam, kad kitos ir pati mergina ateityje pasimokytų), tai norint apsidrausti nuo atleidimo, reikėtų pasiimti gydytojo pažymą apie nėštumą ir ją įteikti darbdaviui oficialiai (užregistruojant, pasiimant kopiją su antspaudu GAUTA, parašu ir data, ir pan.). Nuo to momento atleisti nebegalima, nebent būtų įrodyta darbuotojos kaltė (skirta nuobauda ir pan.). Dažniausiai šitoj vietoj darbdaviai ir padaro psichologinį spaudimą, daugelis darbuotojų neišlaiko, nenori gadintis nervų, išsigąsta ir t.t. Jeigu truputėlį labiau morališkai pasiruošus tą spaudimą atlaikytį, tai reikėtų suprasti, kad realiai apie 90proc. darbdavių blefuoja. Jiems per daug kainuotų pinigų ir pastangų atleisti vieną nėščiąją, kuri ir taip tuoj dings iš jų akiračio porai metų. Negana to, reikėtų pasitarti iš karto su advokatu, tam, kad žinotumėt konkrečius straipsnius ginančius jus toje situacijoje, nes dauguma darbdavių neturi ir pakankamos kompetencijos tokiems atleidimams. Pralaimėtų jau pirmoj darbo ginčų komisijoj.
Ramybėj gal ir nepaliks, panervuos, bet jeigu negaila pinigėlių, galima pažaisti su nedarbingumais. O jeigu gaila, beliks nusiteikti, kad neilgai reikės kentėti.
Papildyta:
QUOTE(Emerald Pearl @ 2013 08 15, 10:02)
Jei jis mane paduotu i teisma del to kuo jis mane kaltino, man vistiek reiketu samdyti advokata, tampytis po teismus ir pan. Taip as irodyciau kad viska ka jis sako yra netiesa, bet ar man nuo to lengviau butu? Dirbti su tokiu monstru ir jo "chebra" kuri mane dusintu kiekviena diena, abejoju ar man sveikatos uztektu..

Galiu lažintis, kad nepaduotų. Nemokėtų to padaryti. Pagalvokit, kiek teismui turėtų pateikti dokumentų ir kaip idealiai jie turėtų būti sutvarkyti, o kiek teismas dar pareikalautų papildomai tokių, kuriuos "sutvarkyti" per sunku. Darbdavys, padavęs į teismą darbuotoją, jo kaltę turi įrodinėti pats. Ne darbuotojas turi apsiginti. Šiuo atveju galioja principas, kad teismas gina silpnesniąją pusę, kuri yra visais atvejais darbuotojas.
Nemanau, kad parduotuvėje yra taip gerai sutvarkyti visi dokumentai, kad nebūtų galima prikibti. Kažin, ar kuris savininkas savo noru neštų tuos dokumentus į teismą? g.gif Turint omeny, kad tai realiai nėra jūsų klaida ar vagystė. Ir jis žino, kad jūs galit tai įrodyti.
Nebijočiau pati pagrasinti teismais. Galima ir pačiai pablefuoti, tik reikia žinoti kuo pagąsdinti.
Atsakyti
Sveikos, turiu klausimą. Vienoje darbovietėje išdirbau 2 metus su trupučiu, po to iš darbo išėjau (į priežastis nenoriu gilintis) dabar esu registruota darbo biržoje ir gaunu pašalpą (nuo liepos mėnesio). Esu nėščia, vaikelis turi gimti vasario pirmomis dienomis. Skaitydama tuos įstatymus vis susipainioju. Ar man bus mokamos išmokos kol vaikui sueis du metai? Ir ar gerai supratau, kad tokiu atveju į paskutinių 12 mėn pajamų sumą skaičiuotųsi ir bedarbio pašalpa?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elize: 16 rugpjūčio 2013 - 07:47
QUOTE(Elize @ 2013 08 16, 08:38)
Sveikos, turiu klausimą. Vienoje darbovietėje išdirbau 2 metus su trupučiu, po to iš darbo išėjau (į priežastis nenoriu gilintis) dabar esu registruota darbo biržoje ir gaunu pašalpą (nuo liepos mėnesio). Esu nėščia, vaikelis turi gimti vasario pirmomis dienomis. Skaitydama tuos įstatymus vis susipainioju. Ar man bus mokamos išmokos kol vaikui sueis du metai? Ir ar gerai supratau, kad tokiu atveju į paskutinių 12 mėn pajamų sumą skaičiuotųsi ir bedarbio pašalpa?

Taip, gausite ismokas 2metus. Taciau jei neisidarbinsite iseinant i dekreta, negausite pinigeliu uz 4men- nestumo ir gimdymo atostogas. Suma skaiciuos is paskutiniu 12men- ieina pasalpa, uztad sumazes mokama suma is sodros, nes realiai uzdirbote daugiau nei pasalpa.
Atsakyti
QUOTE(Jorinte @ 2013 08 16, 08:52)
Taip, gausite ismokas 2metus. Taciau jei neisidarbinsite iseinant i dekreta, negausite pinigeliu uz 4men- nestumo ir gimdymo atostogas. Suma skaiciuos is paskutiniu 12men- ieina pasalpa, uztad sumazes mokama suma is sodros, nes realiai uzdirbote daugiau nei pasalpa.

Labai ačiū už atsakymą. Turiu pasiūlymą dirbti 0,25 etato (alga minimali) todėl dabar svarstau, ar man apsimokėtų? Jei tokiu krūviu dirbčiau 3 mėn prieš nėštumo ir gimdymo atostogas, ar jos man priklausytų? Ir ar į motinystės pašalpos skaičiavimą įtraukiama nėštumo ir gimdymo atostogų išmokos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elize: 16 rugpjūčio 2013 - 08:19
QUOTE(Elize @ 2013 08 16, 08:59)
Labai ačiū už atsakymą. Turiu pasiūlymą dirbti 0,25 etato (alga minimali) todėl dabar svarstau, ar man apsimokėtų? Jei tokiu krūviu dirbčiau 3 mėn prieš nėštumo ir gimdymo atostogas, ar jos man priklausytų? Ir ar į motinystės pašalpos skaičiavimą įtraukiama nėštumo ir gimdymo atostogų išmokos?

Taip ir taip: jei iseinant i NGA butumete dirbanti (nesvarbu, kiek laiko ir kokiu etatu), gautumete NGA ismokas (100% vidutiniu pajamu) ir taip, zinoma, i VPA ismoku apskaiciavima itraukiamos NGA ismokos
Atsakyti
Sveikos,

Jei is vieno darbo(isdirbau metus) iskart perejau i kita ir pradejau dirbti geguzes pabaigoje ar galiu jau planuoti lapkriti ar palaukti pavasario biggrin.gif stazas neturetu buti nutrukes. jei atlyginimas tarkim 2000lt i rankas tai nuo jo gauciau 70% pirmus metus ir 40 antrus?
Atsakyti