Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Fazano plunksna @ 2013 08 01, 16:42)
Nori pasakysiu ką aš čia veikiu? Kažkada, maždaug prieš šimtą metų  biggrin.gif  periodiškai maldavaus pažengusių  unsure.gif temoj. Savaime suprantama kitu vartotojo vardu. Nuo to laiko turiu tas kokias tris neblogas foto ir ties kažkuria vieta "pastrigus", supratimą, kad kažkas praleista būtent pagrinduose, ne techninėse žiniose, bet būtent to estetikos "pagavimo" lavinime. Ir nematau kito kelio, kaip eiti apskritai nuo pradžios, neprašokinėjant "menkesnių duobučių", o jas iš tiesų užlopant. Nežinau kada tuos namų darbus perdarysiu, t.y. kada tam paskirsiu laiko ar kaip tai apskritai spręsiu, tik norėjau pasidalinti tuo, kad pačioje pradžioje palikta spraga vėliau ima labai trukdyti. O skonis - jis, žinoma, gali skirtis, bet iš esmės tai lavinamas dalykas. wink.gif Todėl esu už abu reikalavimus vertinant namų darbus, jei čia besilankančiam žmogui iš tiesų yra noro tobulėti. Net jei pati nepraeinu. biggrin.gif

O as tokios nuomones,kad jei turi talenta fotografuoti tai ir ND visa tai pasimatys.Taip, skoni galima teoriskai lavinti, bet praktiskai t.y. sunkeliau.O beto, naujai pradedanciam lavinti igudzius sunkiau, viskas priklauso nuo kur kaip su kuo ir kame smile.gif cia irgi jau 100kartu diskutuotas net iki raudonumo dalykas-estetika. pritraukti nd iki ko?.. jei, tarkim, ND techniskai tvarkingas, bet estetiskai kazkam kliuna. labai slidus ir subtilus reikalas-grozis/ND pateikimas. Ryzkis ND, neatideliok, ivertinsim wink.gif
Atsakyti
QUOTE(lunameja @ 2013 08 01, 10:28)
nesikabineciau prie centravimo ar prie ryskiu spalvu.

man tai tas žodis nelabai schmoll.gif , nepavadinčiau išsakomas pastabas kabinėjimusi, juk mes tam čia ir esam (bent jau aš), kad mokytis viena iš kitos, kad sulaukt pastabų, pagyrų... Aš kaip tik džiaugdavausi, kad bele tik kažkas atkreipia dėmesį į mano ND ir dar pastabų duoda, pamoko! Vien ko verti Iks komentarai smile.gif
Beje, Iks, paskutinis komentaras - kaip visada puikiai smile.gif ir ką mes be Tavęs darytume smile.gif
Atsakyti
QUOTE(korete @ 2013 08 01, 17:25)
man tai tas žodis nelabai  schmoll.gif , nepavadinčiau išsakomas pastabas kabinėjimusi, juk mes tam čia ir esam (bent jau aš), kad mokytis viena iš kitos, kad sulaukt pastabų, pagyrų... Aš kaip tik džiaugdavausi, kad bele tik kažkas atkreipia dėmesį į mano ND ir dar pastabų duoda, pamoko! Vien ko verti Iks komentarai  smile.gif 
Beje, Iks, paskutinis komentaras - kaip visada puikiai  smile.gif  ir ką mes be Tavęs darytume  smile.gif

mergaites, nebijokit, bus pastabu, kritikos ir gero zodzio, tik rodykit darbus biggrin.gif nereiskia,kad jei as siandien pukuota,kad ir kitos bus svelnumelio isikunijimai. kai reik ir yra uz ka,pradedancios gauna ir nemazos kritikos.tik nereik sakyk,kad jos negaunat smile.gif yra klaidos, kurios vieniems akis drasko, kitiems ''rozes''. tad pasiliekam prie savu nuomoniu.ok
Atsakyti
Tikrai taip, anokia naujiena, kad vertinimai buvo, yra ir bus su geroka subjektyvumo priemaiša. Nors ir egzistuoja tam tikri bendrieji metmenys, vis tiek kiekvienas vertintojas ND ar ne ND pasiguldo į savąją Prokrusto lovą biggrin.gif Man tai negaila rolleyes.gif
Fazano plunksna, Tavieji siekiai, aišku, cacalialia, bet lopydama neapsiribočiau pakankamai žaisline ND ir apskritai SM adata smile.gif Nes, pagalvojus, tai klaikiai amžinas, bekraštis ir bedugnis procesas, vykstantis visokiausiose netikėtose erdvėse, apimantis gausybę sferų, iš kurių (kontekstiškai) grynoji fotografija tik smulki muselė ir tiek smile.gif

Atsakyti
QUOTE(lunameja @ 2013 08 01, 17:10)
Taip, skoni galima teoriskai lavinti, bet praktiskai t.y. sunkeliau.

Kaip tik todėl į tai imho ir nereikia žiūrėti lengviau. wink.gif

QUOTE(Iks @ 2013 08 01, 18:59)
Fazano plunksna, Tavieji siekiai, aišku, cacalialia, bet lopydama neapsiribočiau pakankamai žaisline ND ir apskritai SM adata smile.gif

Nu kas kalbėjo apie apsiribojimą, ot moteriško kolektyvo cinkelis. Rašyk kaip nori, perskaitys kaip nori. biggrin.gif Tekalbėjau, kad praleidus kažką pradmenyse, vis tiek tenka iki jų grįžt, o ne nepastačius antro aukšto statyt trečią. Ir tą skoningumo lavinimą aš asmeniškai matau prie pradmenų. Nesijaučiu to neturinti. Bet per mažai. Per mažai ties tuom ir bedirbu. O jūs kaip sau norit. Neturiu teisės nei kam ko užskaitinėt, nei atmetinėt, tataigis pasidalinau kaip įvardijot kokiais tai "cacalialia" pamąstymais. Gal gi nenusikaltimas ir sm kartais užsukt kažkokio nesulesto grūdelio beieškant? flirt.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fazano plunksna: 01 rugpjūčio 2013 - 20:23
QUOTE(Fazano plunksna @ 2013 08 01, 20:14)
Nu kas kalbėjo apie apsiribojimą (...)

nail.gif biggrin.gif tongue.gif
(nusikaltimas nusikaltimas lotuliukas.gif, bet ... masinis, nes visi kiti, esantys čia, ne ką kt. veikia, juk ne nusikaltėlius gaudo biggrin.gif)
Atsakyti
user posted image
Atsakyti
QUOTE(lunameja @ 2013 07 31, 21:20)
Sveiki  smile.gif

Pastebeles mielai laukiamos

tai mazesnes reikejo ikelti biggrin.gif
QUOTE(Emperatriz @ 2013 07 31, 18:28)
viskas gerai su ta kokybe, ne tame esme, sakau cia tik mazas gabaliukas..

ne i tema, bet pas tave avatare, kas tokia? nu matyta, o prisimint negaliu.
QUOTE(toora @ 2013 07 31, 14:50)
rolleyes.gif  Sveikos,
zinau kad Elektromarktas teikia tokia paslauga kaip fotoparato nuoma, tai kelionese neblogas dalykas kai gaila imti savo smile.gif

nu ka as zinau. o jei ikris i upe tas fotikas, tai kas tada? garabtinis neva ar kaip? nejaugi viskas taip easy, ishsinuomoji ir dzins viskas..?

Savaitgalio tema: Lietus/Saule/Vaivorykste/Saulelydis/Menulis/Vejas ( biggrin.gif ) - zodziu zvelgiam placiai i gamtos peizaza.
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2013 08 02, 13:05)
tai mazesnes reikejo ikelti biggrin.gif

mazesniu greiciausiai jau neisejo ikelt tongue.gif
Atsakyti
Labas

Tai man perdaryt namų darbą? g.gif
Atsakyti
kas skaito rusų k., skaitiniai:
http://journal.foto....-goda-2012.html

Įdomu ir komentarus paskaityti, bet jie FB, tai jei norėsite, rasit čia liepos 25 d.
https://www.facebook...location=stream
Atsakyti
QUOTE(*briedis* @ 2013 08 02, 14:12)
Labas

Tai man perdaryt namų darbą?  g.gif

turi du variantus: arba laukti dar dviejų taip, arba atsižvelgus į pastabas perdaryti (savo pačios labui) smile.gif
Atsakyti