Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(lunameja @ 2013 07 31, 21:20)
Sveiki  smile.gif

Pasirodau,kad egzistuoju vis dar.

user posted image

user posted image

user posted image

Pastebeles mielai laukiamos

labai jau mažos nuotraukos sunku ką įžiūrėt lens.gif
Atsakyti
Sveikos, reikia pagalbos - fotoaparatų taisymo meistro kontaktų Vilniuje. Galvojau, kad išsisaugojau, kai jūs apie tai kalbėjot, bet dabar nerandu sad.gif Gal kuri galit pasidalinti kontaktais?
Atsakyti
QUOTE(Mamyte_Saule @ 2013 07 31, 23:48)
Sveikos, reikia pagalbos - fotoaparatų taisymo meistro kontaktų Vilniuje. Galvojau, kad išsisaugojau, kai jūs apie tai kalbėjot, bet dabar nerandu sad.gif Gal kuri galit pasidalinti kontaktais?

Mečkausko taisykla persikėlė į kitas patalpas,tai prašom http://www.fototaisykla.lt/kontaktai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Afrė: 01 rugpjūčio 2013 - 00:36
Mangute, pagaliau išsiunčiau pašto karvelį į komandiruotę Tauragėn. Duok žinią, ar atvyko, tikiuos, kad nenuplasnos į dausas paskui kokį žąsiną moliūgą smile.gif

Lunameja, persimetei "ant" miniatiūrų? biggrin.gif Įtikinai, kad vis dar egzistuoji, bet ta egzistencija kažko įtartinai susitraukusi smile.gif

Atsakyti
Laukiu nuomonių dėl 4ND {42psl.} 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*briedis* @ 2013 08 01, 08:49)
Laukiu nuomonių dėl 4ND {42psl.}  4u.gif

skirtumai matosi, viskas kaip ir tvarkoj, tik man nelabai centrinė kompozicija pirmose foto ir spalvos atrodo kiek per ryškios, bet nuo vertinimų susilaikysiu ir paliksiu spręsti labiau patyrusioms senbuvėms smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Afrė @ 2013 08 01, 01:35)
Mečkausko taisykla persikėlė į kitas patalpas,tai prašom http://www.fototaisykla.lt/kontaktai

Ačiū!
Atsakyti
Dalyja, Iks, kita kart tokiu klaidu nekartosim, supratau biggrin.gif
Papildyta:
Briedis, TAIP. kad ir yra minusiuku, bet ND esme supratai. nesikabineciau prie centravimo ar prie ryskiu spalvu.
Atsakyti
Lunameja, ačiūūūūū clap.gif assa.gif
Atsakyti
QUOTE(lunameja @ 2013 08 01, 09:28)
Briedis, TAIP. kad ir yra minusiuku, bet ND esme supratai. nesikabineciau prie centravimo ar prie ryskiu spalvu.

O aš kabinėčiausi tongue.gif Dėl kelių priežasčių:
• kad nė vienas žvėrelis nepasijustų, jog visi lygūs, bet kai kurie (su briedžiu in corpore) lygesni už kitus. Ne 1 ir ne 2 buvo palikti pataisų dėl netinkamo kadravimo, centravimo, spalvų ir t.t., nors plika akimi buvo aiškiai matyti, kad esmė perprasta iki paskutinio siūlelio. Visų nepamenu, bet štai Vetra127 jau kažkelintą ND atneša ir vėl išsineša ne todėl, kad su esme būtų prasilenkusi, bent jau pastaraisiais kartais...
• tas kabinėjimasis nėra kažkokia diedovščinos atmaina tongue.gif Mano šventu įsitikinimu, niekam kitam jis neatneša jokios naudos, tik "aukai" biggrin.gif Ar ne puiki proga per ND sesiją vienu šūviu paguldyti kelis kiškius? Ir baigti egzaminus su gausia trofėjų kolekcija? Išmokti daugiau, giliau, nebijoti papildomų iššūkių? Visa tai kupros tikrai neslėgs, ateityje tik gelbės nuo viso pikto, amen biggrin.gif Tarkim, konkretus pvz. apie tą patį Briedį. Nors jau 4ND, bet nematau esminio skirtumo tarp debiutinių aviečių ir aptariamo šermukšnio. Ar autorius suprato, kokių WOW faktorių stigo avietėms? Man kyla abejonių. Ir nuojautų, kad po 5ND dar ne sykį saujose bus nešamos visokios sezoninės gėrybės ir liesis nuoskaudos ašaros, jei jos nesulauks furoro. Todėl tą kabinėjimąsi suprantu tik kaip sanatorinę/kurortinę profilaktiką biggrin.gif
• objektas, turėdamas augalinę kilmę, mano galva, mažai kuo skiriasi nuo užgaidžiųjų gėlių, apie kurių įamžinimo sunkumus kalbėta ir perkalbėta. Man labai patinka šermukšniai, bet... ne šioje nuotraukoje. Nes atrodo pavargę, pavėpę, kažkokio niekšo apkramtytais lapais, raudonis - ne sultingas, prisirpęs (kad pravirkt gali), o rėžiantis akį, netikras, rėkiantis. Bet bala nematė to raudonio subtilybių, man kliūna apšepę lapeliai (galėjai palikti nuogą kekę, jei gražesnių neradai), kurie paskutinėse foto dar ir bile kaip nukapojami, podraug su nemažiau ūkišku delno nurėžimu. Nelieka tvarkingo, estetiško centro, todėl akys labiau linkusios tikrinti, ar ... panagės švarios biggrin.gif Žolė - perdėm monotoniškas, nuobodus fonas, todėl skirtumai teoriškai yra, bet iki pavyzdinių sunkiai traukia. Centravimas šiuo atveju tikrai nepasiteisina, jis nuobodžią kompoziciją paverčia dar kelis kartus nuobodesne.

Reziume: šis tekstas skirtas labiau Briedžiui ir likusiai moksleivijai, ne Lunamejai - jos pasirinkimo tikrai nesiruošiu nušvilpti, kiekvienas vertina pagal savąją metodiką smile.gif Šio darbo nei užskaitinėju, nei prametu, jei gaus 3 ar > taip, man juk negaila. Tik raginu nepasikuklinti ir pasiimti iš ND daugiau nei kas būtų galėjęs pagalvoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iks: 01 rugpjūčio 2013 - 12:30
Tai as irgi visada sakiau,kad reikia is saves isspausti daugiau ruosiant ND nei,kad pats galetum apie tai pagalvoti. Taciau visuomet yra zodelis BET, vieni turi talenta pateikti skoningai, kiti tik tvarkingai. Tai, manau, ir butu tos dvi '' sakeles'' pradedanciuju: tvarkingieji ir skoningieji biggrin.gif nesinoretu visu pagal viena kurpaliu lygiuoti. Kiekvienas ateina su savo ''prieskoniu'' vieniems jis patinka,kitiems ne. Si karteli, as linkusi uzskaityti tongue.gif esu maciusiu tragiskesniu ND.
Atsakyti
QUOTE(lunameja @ 2013 08 01, 15:59)
Tai, manau, ir butu tos dvi '' sakeles'' pradedanciuju: tvarkingieji ir skoningieji  biggrin.gif

Nori pasakysiu ką aš čia veikiu? Kažkada, maždaug prieš šimtą metų biggrin.gif periodiškai maldavaus pažengusių unsure.gif temoj. Savaime suprantama kitu vartotojo vardu. Nuo to laiko turiu tas kokias tris neblogas foto ir ties kažkuria vieta "pastrigus", supratimą, kad kažkas praleista būtent pagrinduose, ne techninėse žiniose, bet būtent to estetikos "pagavimo" lavinime. Ir nematau kito kelio, kaip eiti apskritai nuo pradžios, neprašokinėjant "menkesnių duobučių", o jas iš tiesų užlopant. Nežinau kada tuos namų darbus perdarysiu, t.y. kada tam paskirsiu laiko ar kaip tai apskritai spręsiu, tik norėjau pasidalinti tuo, kad pačioje pradžioje palikta spraga vėliau ima labai trukdyti. O skonis - jis, žinoma, gali skirtis, bet iš esmės tai lavinamas dalykas. wink.gif Todėl esu už abu reikalavimus vertinant namų darbus, jei čia besilankančiam žmogui iš tiesų yra noro tobulėti. Net jei pati nepraeinu. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fazano plunksna: 01 rugpjūčio 2013 - 16:43