QUOTE(lunameja @ 2013 08 01, 09:28)
Briedis, TAIP. kad ir yra minusiuku, bet ND esme supratai. nesikabineciau prie centravimo ar prie ryskiu spalvu.
O aš kabinėčiausi
Dėl kelių priežasčių:
kad nė vienas žvėrelis nepasijustų, jog visi lygūs, bet kai kurie (su briedžiu in corpore) lygesni už kitus. Ne 1 ir ne 2 buvo palikti pataisų dėl netinkamo kadravimo, centravimo, spalvų ir t.t., nors plika akimi buvo aiškiai matyti, kad esmė perprasta iki paskutinio siūlelio. Visų nepamenu, bet štai Vetra127 jau kažkelintą ND atneša ir vėl išsineša ne todėl, kad su esme būtų prasilenkusi, bent jau pastaraisiais kartais...
tas kabinėjimasis nėra kažkokia diedovščinos atmaina
Mano šventu įsitikinimu, niekam kitam jis neatneša jokios naudos, tik "aukai"
Ar ne puiki proga per ND sesiją vienu šūviu paguldyti kelis kiškius? Ir baigti egzaminus su gausia trofėjų kolekcija? Išmokti daugiau, giliau, nebijoti papildomų iššūkių? Visa tai kupros tikrai neslėgs, ateityje tik gelbės nuo viso pikto, amen
Tarkim, konkretus pvz. apie tą patį Briedį. Nors jau 4ND, bet nematau esminio skirtumo tarp debiutinių aviečių ir aptariamo šermukšnio. Ar autorius suprato, kokių WOW faktorių stigo avietėms? Man kyla abejonių. Ir nuojautų, kad po 5ND dar ne sykį saujose bus nešamos visokios sezoninės gėrybės ir liesis nuoskaudos ašaros, jei jos nesulauks furoro. Todėl tą kabinėjimąsi suprantu tik kaip sanatorinę/kurortinę profilaktiką
objektas, turėdamas augalinę kilmę, mano galva, mažai kuo skiriasi nuo užgaidžiųjų gėlių, apie kurių įamžinimo sunkumus kalbėta ir perkalbėta. Man labai patinka šermukšniai, bet... ne šioje nuotraukoje. Nes atrodo pavargę, pavėpę, kažkokio niekšo apkramtytais lapais, raudonis - ne sultingas, prisirpęs (kad pravirkt gali), o rėžiantis akį, netikras, rėkiantis. Bet bala nematė to raudonio subtilybių, man kliūna apšepę lapeliai (galėjai palikti nuogą kekę, jei gražesnių neradai), kurie paskutinėse foto dar ir bile kaip nukapojami, podraug su nemažiau ūkišku delno nurėžimu. Nelieka tvarkingo, estetiško centro, todėl akys labiau linkusios tikrinti, ar ... panagės švarios
Žolė - perdėm monotoniškas, nuobodus fonas, todėl skirtumai teoriškai yra, bet iki pavyzdinių sunkiai traukia. Centravimas šiuo atveju tikrai nepasiteisina, jis nuobodžią kompoziciją paverčia dar kelis kartus nuobodesne.
Reziume: šis tekstas skirtas labiau Briedžiui ir likusiai moksleivijai, ne Lunamejai - jos pasirinkimo tikrai nesiruošiu nušvilpti, kiekvienas vertina pagal savąją metodiką
Šio darbo nei užskaitinėju, nei prametu, jei gaus 3 ar > taip, man juk negaila. Tik raginu nepasikuklinti ir pasiimti iš ND daugiau nei kas būtų galėjęs pagalvoti.