Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Mangute @ 2013 07 29, 13:19)
iš tikro man nepatinka FS, kuriose yra viskas sustyguota (čia ne pasiteisinimas dėl mano nuotraukos, tiesiog išsakau savo nuomonę): pirštai vienaip, akys kitaip, kojos ten ir šen, man įdomiau yra užfiksuoti emociją, jausmą, natūralumą, o kai pradedi modeliui aiškinti, kad kojos taip, anaip, jam jau jausmo išreikšti nebeina. gi jie netikri modeliai, o tik žmonės, kurie nori gražių nuotraukų, bet jų akims gražių. Žinau, kad Jums niekad neįtiksiu, bet man svarbiausia įtikti jiems. Suprantu, kad nereikia ignoruoti taisyklių, nuo to nuotraukos tik gražesnės, bet jei aš pritaikysiu viskas taisykles, o jausmo nebus, tai kas tada?

Suaimanavau perskaičiusi bold išskirtą sakinį, apie kažką ryškiai per blogai galvoji - apie mistinius MUS ar apie save, esminio skirtumo nėra. Ką galiu pasakyti po to - bad bad panda biggrin.gif tongue.gif Tai panašu į idee fixe, galop, niekada nesakyk niekada tongue.gif ir nepamiršk, kad žinot gali tik tiek, kad nieko nežinai smile.gif MES, patikėk, žinom ne ką daugiau smile.gif
Aš nieko prieš natūralumą (aš už smile.gif), nors tokiu atveju, režisieriaus ranka vis tiek turi būti, ir dar ne bet kokia, o KIETA, bet nepastebima. Juk tai vis tiek nėra tas kadras grynai iš gyvenimo, netikėtai aptiktas, paties gyvenimo ir surežisuotas, ir sukomponuotas. Esminius dalykus vis tik, galvoju, vertėjo aptarti dar prieš FS: sužiūrėti detales, kompozicines schemas, įspėti merginas, kad pasistengtų nesikūprinti (jų pačių labui, ar ne taip?). O paskui gaudyk į valias tai, kas vyksta, leisk joms įsišėlti, užsimiršti, padaryk daug kadrų, iš jų atsirink vykusius, kur nepradingsta profilis ar fokusas, tos pačios emocijos ir natūralumas.
Ir dar. Man atrodo, kad vis bandai išvengti sunkumų tiesiog teoriškai, kitąsyk nė nepamėginusi. Todėl daug tariamosios nuosakos ir išankstinio pesimizmo. Tos taisyklės, tikėtina, iš pradžių gal ir jausis kaip šuniui penkta koja, bet kai prakusi, jas turėtum tiesiog pamirši, jos pačios veršis į kadrą, vedžios tavo ranką ir akį, nesukeldamos didesnio diskomforto, jos bus tavo dalis, o ne svetimkūnis (kol neatsiras poreikis laužyti joms sprandus biggrin.gif).

Ka, smile.gif , tik dabar pamačiau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iks: 29 liepos 2013 - 14:55
QUOTE(Ka @ 2013 07 29, 15:19)
Be abejo jausmas yra svarbiausia. Bet reikia mokytis sustyguoti viską taip, kad tikrai jis būtų, niekur nedingtų. Ir išmokti pasitelkti kitas priemones, pavyzdžiui, aplinką ir šviesą.
"<...>nuotraukos darymas prasideda dar toli gražu iki fotiko užraktėlio nuspaudimo.ta proga susiskambinate, susiderinate susitikti, susitikusios išgerete kavos, paplepiojate apie (būtinai) bernus, kad adrenalino kraujyje padaugėtų ir nuotaika pakiltų, paskui užsukate ne į prekybos centrus, bet į bent jau dailės parduotuvę, nors žinote, kad geriausiai būtų aplankyti parodą, kad iš ten pasikrauti kūrybinės energijos arba rasti kokią idėją, paskui apsitarete kokią čia vietą pasirnkti, nes prieš tai visą savaitę važinėjote po apylinkes ir ieškojote tinkamų įdomių vietų su neįprastu, kažkuo išsiskiriančiu fonu ir nusprendžiate, kad šios fotosesijos esmė bus judviejų fotosesija vandenyje, nes vadovausitės atitikties principu ir mergaitės švelnumą stengsitės stiprinti vandens švelnumu, jaukumu, gaivumu. Atvažiuojate. Kol tu Laurute dėliojiesi savo fotogarfo mantą, tavo fotomodeliukas, Būtinai tylėdama vaikštinėja pakrante, žiūri kaip čia gražu ir po truputį po truputį pripranta prie judviejų pasirinktos vietos t.y. įsijaučia į pasirinktos vietos energetiką, kad jos dvasinė būsena, jausmai susitapatintų su aplinkos būsena. Tai gali užtrukti ir valandą ir pusantros, o gal užteks ir 15 minučių. Viskas priklauso nuo žmogaus sielos jautrumo. Tu kantriai lauki ir netrugdai. Tik ji tau pasako, kad jau galime pradėti. Iš visos krūvos atsivežtų rūbų Ji išsirenka šią melsvą skarelę, nes vėl vadovaujatės atitikties principu ir žinote, kad nuotrauka gera tada, kai joje yra ne daugiau kaip trys pagrindinės spalvos ir Ji skraistės spalvą derina prie vandens spalvos. Brendate į vandenį ir tavo modeliukas užsimerkia, o tu kantriai lauki, nes Ji tuo metu prisimena savo vaizduote tos dailės parduotuvės atmosferą, ir kokį nors paveikslą, kuris jai įsiminė, Tu susikaupi ir kai Ji atsimerkia  Tu jau pasirinkusi tinkamą rakursą, nes turėjai laiko viską įvertinti,  spaudi fotiko užraktą (tuomet Tu išvengsi visokiausių šiukšlių kaip kad pirmoje nuotraukytėje ,žr. dešnyjį viršutinį kampą).  Štai tada aš, žiūrovas, ir matau jos akyse to atsiminimo dėka, perteikiamą akių žvilgsniu ano paveikslo energetiką kuri liko Joje ir prisiminino dėka dabar atgimė, lygiai taip pat galima prisimnti suvažinėto katino vaizdą, kad akių žvilgsnyje būtų nerimas, arba draugo dovanėlę jeigu reikia, kad akyse atsispindėtų džiaugsmas  ir taip toliau, ir taip toliau, ir taip toliau. Jai reikia išmokti atsikartyti buitiškumo atmosferos, kad kasdienybės rutina nesivilktų iš paskos ir neslėgtų savo nuobodumu. Jau kai neturi ką prisiminti reikiamam jausmui savyje sukurti iš bėdos padeda 32 padauginti iš 23 :0 tai tuomet akyse matysis, kad ji bent mąsto kiek čia bus, o ne tuščiai spokso į objektyvą, kad tik gink dieve nesumirksėti ir akys didesnėmis atrodytų. Nuostabi mergaitė, bet jai reikia padėti išmokti kaip būti ne seksualiai, o kaip būti jausmingai, o tau kaip mąstyti, galvoti fotografiškai, nes visas fotografavimas prasideda toli gražu ne nuo užrakto paspaudimo."
Albertas K.

QUOTE(Iks @ 2013 07 29, 15:23)
Suaimanavau perskaičiusi bold išskirtą sakinį, apie kažką ryškiai per blogai galvoji - apie mistinius MUS ar apie save, esminio skirtumo nėra. Ką galiu pasakyti po to - bad bad panda biggrin.gif tongue.gif  Tai panašu į idee fixe, galop, niekada nesakyk niekada tongue.gif  ir nepamiršk, kad žinot gali tik tiek, kad nieko nežinai smile.gif MES, patikėk, žinom ne ką daugiau smile.gif
Aš nieko prieš natūralumą (aš už smile.gif), nors tokiu atveju, režisieriaus ranka vis tiek turi būti, ir dar ne bet kokia, o KIETA, bet nepastebima. Juk tai vis tiek nėra tas kadras grynai iš gyvenimo, netikėtai aptiktas, paties gyvenimo ir surežisuotas, ir sukomponuotas. Esminius dalykus vis tik, galvoju, vertėjo aptarti dar prieš FS: sužiūrėti detales, kompozicines schemas, įspėti merginas, kad pasistengtų nesikūprinti (jų pačių labui, ar ne taip?). O paskui gaudyk į valias tai, kad vyksta, leisk joms įsišėlti, užsimiršti, padaryk daug kadrų, iš jų atsirink vykusius, kur nepradingsta profilis ar fokusas, tos pačios emocijos ir natūralumas.
Ir dar. Man atrodo, kad vis bandai išvengti sunkumų tiesiog teoriškai, kitąsyk nė nemamėginusi. Todėl daug tariamosios nuosakos ir išankstinio pesimizmo. Tos taisyklės, tikėtina, iš pradžių gal ir jausis kaip šuniui penkta koja, bet kai prakusi, jas turėtum tiesiog pamirši, jos pačios veršis į kadrą, vedžios tavo ranką ir akį, nesukeldamos didesnio diskomforto, jos bus tavo dalis, o ne svetimkūnis (kol neatsiras poreikis laužyti joms sprandus biggrin.gif).

Kasmile.gif , tik dabar pamačiau

Ačiū mergaitės, stengiuosi visko išmokti 4u.gif

Papildyta:
panooooos.. padariau format kortelė, o nuotraukų nebuvau persikėlusi, ką daryt? kaip atkurti? sad.gif
Atsakyti
Nežinau, dėkot Ka ar ją lupti biggrin.gif Aišku, neapsiribojau tuo vieninteliu Alberto K. pasisakymu, taip ir nuvinguriavau iš nuorodos į kt. nuorodą, po to vėl į kitą, dar kitą, jau su jokiais albertais nesusijusią ... kol atsipeikėjusi pamačiau, kad degantys reikalai visai supleškėti baigia doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iks: 29 liepos 2013 - 17:14
Na, jau, už tokius dalykus tikrai nėra ko lupti. tongue.gif
Atsakyti
sveikos,

aciu zu taip 4u.gif keliausiu toliau smile.gif
Atsakyti
Liūdnas vakaras - nieko nereik fotografuot namų darbams... smile.gif
Nostalgijai apėmus pažaidžiau su vienu "baltųjų namų darbų" variantu

user posted image

O kodėl negali būt dar vienos namų darbų užduoties?? Pvz, ką nors nufotografuoti natūroje, parodant ko tave tie darba išmokė. Arba ne - sukurti triptiką "mano namai", arba "mano kiemas", arba - "mano gaderobas"...
Senbuvės, sugalvokit ką nors biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saigha @ 2013 07 29, 21:54)
Liūdnas vakaras - nieko nereik fotografuot namų darbams... smile.gif
O kodėl negali būt dar vienos namų darbų užduoties??

Aš irgi dar noriu namų darbų biggrin.gif
Atsakyti
Uzduotis jums "Autoportretas" 4u.gif
Atsakyti
Sakyčiau taip, jei tikrai žavitės šia saviraiškos forma, tai pačios atrasit ką fotografuoti ir kaip. Beliks rodytis ir laukti pastebėjimų. Be abejo, pačioje pradžioje domėkitės taisyklėmis (trečdaliai, šviesa kuriant portretą, ritmas ir t.t. ). Pirmoje žinutėje yra nuoroda į puslapį, kuriame sukaupta daug informacijos. Naudingos nuorodos, knygos pdf formatu. smile.gif Nelaukite kol kas nors ką nors padės ant lėkštutės, o dar blogiau sukramtys ir įdės jums į snapelius. smile.gif Pradėkite kurti, išreikšti save, savo jausmus fotografijomis.

Saigha, įdomus perdirbinys, tačiau to jau nepavadinčiau fotografija. Veikiau primena piešinį. smile.gif
Atsakyti
Na mergaitės, atnešu dar vieną foto komentarams smile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Mangute @ 2013 07 29, 22:22)
Na mergaitės, atnešu dar vieną foto komentarams smile.gif

Praeita karta nuotaka krito is kadro, si kart berniukas iskris per kairiji kadro krasta... mirksiukas.gif O siaip lyg ir neblogas kadras...tik tiek kad erzina tas nustumimas i kairia puse...issivaizduok, jei nori tokia foto ireminti, viskas negali, nes modelis dingtu po remu biggrin.gif
p.s. dar man nepatinka berniuko apranga, bet speju cia gal krikstynos ar kita svente...

Del "vaidiluciu" nuotraukos sutinku su Iks 4u.gif
Atsakyti
O viršaus nėra per daug?
Atsakyti