QUOTE(Mangute @ 2013 07 29, 13:19)
iš tikro man nepatinka FS, kuriose yra viskas sustyguota (čia ne pasiteisinimas dėl mano nuotraukos, tiesiog išsakau savo nuomonę): pirštai vienaip, akys kitaip, kojos ten ir šen, man įdomiau yra užfiksuoti emociją, jausmą, natūralumą, o kai pradedi modeliui aiškinti, kad kojos taip, anaip, jam jau jausmo išreikšti nebeina. gi jie netikri modeliai, o tik žmonės, kurie nori gražių nuotraukų, bet jų akims gražių. Žinau, kad Jums niekad neįtiksiu, bet man svarbiausia įtikti jiems. Suprantu, kad nereikia ignoruoti taisyklių, nuo to nuotraukos tik gražesnės, bet jei aš pritaikysiu viskas taisykles, o jausmo nebus, tai kas tada?
Suaimanavau perskaičiusi bold išskirtą sakinį, apie kažką ryškiai per blogai galvoji - apie mistinius MUS ar apie save, esminio skirtumo nėra. Ką galiu pasakyti po to - bad bad panda Tai panašu į idee fixe, galop, niekada nesakyk niekada ir nepamiršk, kad žinot gali tik tiek, kad nieko nežinai MES, patikėk, žinom ne ką daugiau
Aš nieko prieš natūralumą (aš už ), nors tokiu atveju, režisieriaus ranka vis tiek turi būti, ir dar ne bet kokia, o KIETA, bet nepastebima. Juk tai vis tiek nėra tas kadras grynai iš gyvenimo, netikėtai aptiktas, paties gyvenimo ir surežisuotas, ir sukomponuotas. Esminius dalykus vis tik, galvoju, vertėjo aptarti dar prieš FS: sužiūrėti detales, kompozicines schemas, įspėti merginas, kad pasistengtų nesikūprinti (jų pačių labui, ar ne taip?). O paskui gaudyk į valias tai, kas vyksta, leisk joms įsišėlti, užsimiršti, padaryk daug kadrų, iš jų atsirink vykusius, kur nepradingsta profilis ar fokusas, tos pačios emocijos ir natūralumas.
Ir dar. Man atrodo, kad vis bandai išvengti sunkumų tiesiog teoriškai, kitąsyk nė nepamėginusi. Todėl daug tariamosios nuosakos ir išankstinio pesimizmo. Tos taisyklės, tikėtina, iš pradžių gal ir jausis kaip šuniui penkta koja, bet kai prakusi, jas turėtum tiesiog pamirši, jos pačios veršis į kadrą, vedžios tavo ranką ir akį, nesukeldamos didesnio diskomforto, jos bus tavo dalis, o ne svetimkūnis (kol neatsiras poreikis laužyti joms sprandus ).
Ka, , tik dabar pamačiau