Įkraunama...
Įkraunama...

Gloksinija (Sinningia)2

Karališka šeimynėlė

DSCF9612-vi.jpg

Vienos mamos sėjinukai :mirksiukas: DSCF9626-vi.jpg

Atsakyti

DSCF9707-vi.jpg

Atsakyti

DSCF9737-vi.jpg

Dar keli sėjinukai

DSCF9727-vi.jpg

DSCF9733-vi.jpg

DSCF9735-vi.jpg

Atsakyti

DSCF9905-vi.jpg

Atsakyti

Dar viena pražydo :oh:

DSCF9935-vi.jpg

Maniau, kad jau numarinau tigrinukes :ax: Mėlyna pasirodo tiesiog branginosi...

DSCF9943-vi.jpg

Ir dar keli sėjinukai

DSCF9921-vi.jpg

DSCF9933-vi.jpg

Atsakyti

Sveikos gloksiniju myletojos :4u: Tikiuosi, jog priimsit ir mane i savo saunuji bureli :geda: Prisipazinsiu, niekada nebuvau geliu myletoja, bet nuo praeitos vasaros per prievarta uzsikreciau gloksinijom :D :D mama igrudo viena savo gloksinijos vazoneli su ziedu pumpurais tad teko priglaust :geda: o kai ji ispudingai prazydo tai net isimylejau ja :D siemet dar kelis mazus gumbelius nuo jos gavau ir pasodinau vienu metu su savaja tikedamasi tureti daug graziu spalvu, bet deja, lapelius isleido tik violetines :( pas mama taip pat is 10 vazoneliu tik 3 isgyveno ir visi trys violetiniai :cray: taip gaila pasidare kad nebeliko nei raudonu, nei baltu mamos pacios atgaivintu is lapeliu gelyciu. Tad nusprendziau jog pabandysiu ir as ju pridauginti :) vasara senukuose pamaciusi gloksinijas susigundziau ir viena nusipirkau :) tik dar nusidejau ir tris kitas grazuoles apskabiau :geda: zinoma jos ne tokios ispudingos kaip jusu visu, bet vistiek visos man lb grazios nors ir paprastos :)

Atsakyti

PamirsaPriedas  20160620_151527-1.jpg   144,74KB   0 Parsiųsta kartųu prikabinti nuotraukyciu :)

Pridėta:

Atsakyti

Jau turiu ir mazu gloksiniju atgaivinusi :) geriausiai ir gausiausiai dauginosi kai lapa ne i zeme kisau (nors mamos patarimas pasiteisino ir po kokiu 2,5 men isaugo daigelis), bet is ilgio perpjovusi ir abu pjautus sonus i zeme sukisau bei "siltnamiuke" auginau :) siltnamiuka lb lengvai pasidariau is pievagrybiu nepermatomos dezutes bei ant virsaus uzdejusi kita permatoma tokio pat dydzio dezute :) taip is 1 lapo man isaugo net 8 mazi daigeliai ir vakar kaip tik juos persodinau :) tik klausimas ka man del ziemos daryti? Leisti jiems miegoti ar laikyti ant palanges ir stengtis jog jie neuzmigtu? :hmm:

Pridėta:

Atsakyti
QUOTE(Typota @ 2017 09 02, 18:29)
<p>Jau turiu ir mazu gloksiniju atgaivinusi smile.gif geriausiai ir gausiausiai dauginosi kai lapa ne i zeme kisau (nors mamos patarimas pasiteisino ir po kokiu 2,5 men isaugo daigelis), bet is ilgio perpjovusi ir abu pjautus sonus i zeme sukisau bei "siltnamiuke" auginau smile.gif siltnamiuka lb lengvai pasidariau is pievagrybiu nepermatomos dezutes bei ant virsaus uzdejusi kita permatoma tokio pat dydzio dezute smile.gif taip is 1 lapo man isaugo net 8 mazi daigeliai ir vakar kaip tik juos persodinau smile.gif tik klausimas ka man del ziemos daryti? Leisti jiems miegoti ar laikyti ant palanges ir stengtis jog jie neuzmigtu? hmm.gif</p>
<p> </p>

Labai gražios, vešlios ir gausios Jūsų gėlytės wub.gif
Pirmamečių nereikia migdyti jų gumbelis per mažas, kad peržiemotų nelaistomas. Auginkit ant palangės, pamiegos kitą met biggrin.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramune78: 04 rugsėjo 2017 - 14:07

Labai gražios, vešlios ir gausios Jūsų gėlytės wub.gif
Pirmamečių nereikia migdyti jų gumbelis per mažas, kad peržiemotų nelaistomas. Auginkit ant palangės, pamiegos kitą met biggrin.gif.

Labai ačiū už gražius žodelius  :4u: 

Kažin ar ne per vėlu būtų kišti lapelį įžemę ir bandyti atsigaivinti gloksiniją?  :hmm:  vidury vasaros nusipirkau mirštančią raudoną pūrėtą iš maximos tai ji tokia leisgyvė buvo visą šį laiką ir dabar kaip tik išleido keletą naujų lapelių (vietoj 5 lapų danar yra jau 9), bet šį rytą laistant ir perstumdant gėles ant palangės netyčia vieną nulaužiau :( gaila man jį mest lauk tai į vandenį įmerkiau ir galvoju gal bandyti įkišt į žemę ir ant žiemos bandyti vaikučių užsiauginti :)

Atsakyti
Bandyt visada galima smile.gif . Žiemą sunkiau šaknijasi, bet aš taip pat esu įmerkusi keliu lapelius. Darau eksperimentą į uždaromą maišelį (nuo raugintų kopūstų 4u.gif ) įdėjau sudrėkinusi samanų ir sukišau lapelius, (kai kurie buvo su mažais gumbeliais, bet vazone apstoję augti) ir rodos ima atsigauti wub.gif , vėl leidžia šakneles.
Atsakyti

Kokia puiki ideja lapelius gaivinti dregnose samanose uzdarame maiselyje :super: :) reikes ir man koki karta taip pameginti :) O mano pirmamete jau zydi :wub: vidury vasaros buvau lapeli pasodinusi, pries menesi laiko dar tokia visai mazute atrode, o dabar kokia jau grazuole :wub: o ir kiti sodinukai, kuriuos pries kazkur +- 2.5 sav sodinau ir jie vos po pora mazu lapeliu turejo, dabar jau tokie dideli uzaugo kad net vel reiketu juos persodinti :)

Pridėta:

Atsakyti