Karališka šeimynėlė
Vienos mamos sėjinukai
Sveikos gloksiniju myletojos Tikiuosi, jog priimsit ir mane i savo saunuji bureli Prisipazinsiu, niekada nebuvau geliu myletoja, bet nuo praeitos vasaros per prievarta uzsikreciau gloksinijom mama igrudo viena savo gloksinijos vazoneli su ziedu pumpurais tad teko priglaust o kai ji ispudingai prazydo tai net isimylejau ja siemet dar kelis mazus gumbelius nuo jos gavau ir pasodinau vienu metu su savaja tikedamasi tureti daug graziu spalvu, bet deja, lapelius isleido tik violetines pas mama taip pat is 10 vazoneliu tik 3 isgyveno ir visi trys violetiniai taip gaila pasidare kad nebeliko nei raudonu, nei baltu mamos pacios atgaivintu is lapeliu gelyciu. Tad nusprendziau jog pabandysiu ir as ju pridauginti vasara senukuose pamaciusi gloksinijas susigundziau ir viena nusipirkau tik dar nusidejau ir tris kitas grazuoles apskabiau zinoma jos ne tokios ispudingos kaip jusu visu, bet vistiek visos man lb grazios nors ir paprastos
Pamirsa 20160620_151527-1.jpg 144,74KB 0 Parsiųsta kartųu prikabinti nuotraukyciu
Jau turiu ir mazu gloksiniju atgaivinusi geriausiai ir gausiausiai dauginosi kai lapa ne i zeme kisau (nors mamos patarimas pasiteisino ir po kokiu 2,5 men isaugo daigelis), bet is ilgio perpjovusi ir abu pjautus sonus i zeme sukisau bei "siltnamiuke" auginau siltnamiuka lb lengvai pasidariau is pievagrybiu nepermatomos dezutes bei ant virsaus uzdejusi kita permatoma tokio pat dydzio dezute taip is 1 lapo man isaugo net 8 mazi daigeliai ir vakar kaip tik juos persodinau tik klausimas ka man del ziemos daryti? Leisti jiems miegoti ar laikyti ant palanges ir stengtis jog jie neuzmigtu?
Labai gražios, vešlios ir gausios Jūsų gėlytės
Pirmamečių nereikia migdyti jų gumbelis per mažas, kad peržiemotų nelaistomas. Auginkit ant palangės, pamiegos kitą met .
Labai ačiū už gražius žodelius
Kažin ar ne per vėlu būtų kišti lapelį įžemę ir bandyti atsigaivinti gloksiniją? vidury vasaros nusipirkau mirštančią raudoną pūrėtą iš maximos tai ji tokia leisgyvė buvo visą šį laiką ir dabar kaip tik išleido keletą naujų lapelių (vietoj 5 lapų danar yra jau 9), bet šį rytą laistant ir perstumdant gėles ant palangės netyčia vieną nulaužiau gaila man jį mest lauk tai į vandenį įmerkiau ir galvoju gal bandyti įkišt į žemę ir ant žiemos bandyti vaikučių užsiauginti
Kokia puiki ideja lapelius gaivinti dregnose samanose uzdarame maiselyje reikes ir man koki karta taip pameginti O mano pirmamete jau zydi vidury vasaros buvau lapeli pasodinusi, pries menesi laiko dar tokia visai mazute atrode, o dabar kokia jau grazuole o ir kiti sodinukai, kuriuos pries kazkur +- 2.5 sav sodinau ir jie vos po pora mazu lapeliu turejo, dabar jau tokie dideli uzaugo kad net vel reiketu juos persodinti