Įkraunama...
Įkraunama...

Gloksinija (Sinningia)2

QUOTE(norwa @ 2015 05 20, 11:51)
Mano gelytes yra pietu pusej ant palanges.Tai ytariu,kad tikrai per daug kaitrios saulytes.
Na jau,jau greitai ir mano issiskleis,pupso ispampe ziedukai wub.gif  Bet ytariu,kad bus vienodos rusies,spalvos.Pirkti is e-seklos  unsure.gif .Teks kazka daryt,gal pasikeist su kuo eitu...
Papildyta:

Gal patarkit,ka man db su ta gelyte daryt?Gal isimt is zemiu ir ziuret,kas ten darosi su bulvyte? Nes ar taip ar taip jau nezydes  verysad.gif

Tripsai gyvena tik žieduose.
Lupti neskubėčiau. Matau daugiau pumpurų - gal jie dar pražys g.gif
O savo gėlyčių neperliejate? Jeigu ne, tai neturėtų supūti schmoll.gif
Aš turbūt pirmiausia kuo nors nupurkščiau
Atsakyti
QUOTE(Rimmuse @ 2015 05 20, 19:10)
Tripsai gyvena tik žieduose.
Lupti neskubėčiau. Matau daugiau pumpurų - gal jie dar pražys  g.gif
O savo gėlyčių neperliejate? Jeigu ne, tai neturėtų supūti  schmoll.gif
Aš turbūt pirmiausia kuo nors nupurkščiau

Kiek iziurejau visuose zieduose yra ruda deme.Su perlaistymu hmmm g.gif nei pati nezinau...Na lieju tikrai daznai,bet visas kartu.Tiksliau i lekstute pilu.Na tiesiog nezinau ka daryt doh.gif O su kuo galeciau nupurksti?
Aciu Rimmuse,smagu kad patarinejate 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(norwa @ 2015 05 20, 21:29)
Kiek iziurejau visuose zieduose yra ruda deme.Su perlaistymu hmmm  g.gif  nei pati nezinau...Na lieju tikrai daznai,bet visas kartu.Tiksliau i lekstute pilu.Na tiesiog nezinau ka daryt  doh.gif O su kuo galeciau nupurksti?
Aciu Rimmuse,smagu kad patarinejate  4u.gif

Nėr už ką, pati kažkada susidūriau su šia problema.
Aš purškimui naudoju Fitoverm'ą. Jis tinka ir nuo erkių, ir nuo tripsų. Kadangi auginu daug sanpaulijų (o jos su gloksinijom giminaitės), tai teko apsirūpinti, parvežė iš Baltarusijos. Analogas - Vertimec. Čia nesena citata iš streptokarpų temos (irgi giminaičiai):
"Lenkai turi Sanmite pavadinimu miltelius nuo erkių. Kadangi mes neturim nieko, tai jeigu kas važinėjat po Europą - žinokit, kad ten tokio daikto yra. Bet ir ten pasirodo deficitas, sakė jeigu būna, tai staigiai išperka. Anglas tai parašęs Dynamec, matyt pas juos yra tokiu pavadinimu, bet veikliąją medžiagą pažiūrėjau, tai ta pati kur Vertimec."
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimmuse: 20 gegužės 2015 - 23:58
QUOTE(Rimmuse @ 2015 05 21, 00:57)
Nėr už ką, pati kažkada susidūriau su šia problema.

ir aš manau, kad čia gali būti tripsų darbas. Tik pridėsiu tiek, kad tripsai pažeidžia ne tik žiedus, bet ir lapus. Jie dažni, bent aš labai dažnai jų randu ypač ant iš Anglijos siųstų augalų, bet ir pas mus jų yra, galima ir su gėlėm, ir su daržovėm užsinešti ir pan. Geresnė žinia ta, kad tripsai - ne erkės ir insekticidai juos veikia. Insekticidų ačiū valdžiai pas mus dar neuždraudė.

Paprasčiausias variantas buvo Actara, prapylei gruntą ir išdvėsė, bet jos jau mėgėjams taip pat nebeparduoda. Dabar konkrečiai jau nepasakysiu kuo, bet galima bandyti pirkt parduotuvėje bet kokį insekticidą čiulpiančių/graužiančių kenkėjų naikinimui ir bandyti pagal instrukciją purkšti, pradžiai vieną augalą, kad įsitikinti, ar nedegina ir t.t. Mano asmenine nuomone - nesigundykit biopreparatais ant gėlių, nes tikslas čia išnaikinti, o ne apnaikinti, jei tik apnaikinsit - žaisit visą gyvenimą. Visokiais ten nimezaliais galima kopūstus purkšti, nes ten tikslas - ne visus gamtos drugelius ištrūčyt, o derlių gauti ir kuo sveikesnį produktą valgyti.

Vėlgi su tripsais paprasčiau tuo, kad jie matomi per paprastą padidinimo stiklą, kas gerai mato smulkius daiktus, gal ir plika akim pamatys besivazojančius šlykščius plokščius lervėkus, būna geltonai juodai dryžuoti arba sidabriniai-balkšvi. Turėkit galvoje, kad sujudinus augalą jie krenta nuo lapų į substratą, ant palangių, o suaugę - skraido. Tai reiškia, kad vienu kartu neišnaikinsit, reikia ir aplinką pradezinfekuot (palanges apsivalyt) ir persodinti nupurkštą gėlę po kurio laiko irgi neblogas sprendimas, nes kaip sakiau - lenda į gruntą ir išlenda kai saugu būna.

Vertimec/fitoverm irgi veikia, bet jau net gaila tokio preparato gyviams, kuriuos paprasčiau galima pribaigt, bent aš nenaudočiau. Nebent neaišku kas - erkės/tripsai ar abu kartu - tada taip, vertimec abiems "padės".
Atsakyti
Tigrina Red
user posted image
Tiesa, ant vazonėlio parašyta Kaiser Wilhelm doh.gif Bet taip jau su tom e-sėklom yra lotuliukas.gif Beje, pernai ji man išvis nežydėjo. Kaiser Wilhelm turiu, jis slėpėsi po Blanche de Meru pavadinimu mirksiukas.gif Pernai nežydėjo ir gloksinija su Tigrina Red pavadinimu. Įdomu kas ten slepiasi g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rimmuse @ 2015 05 21, 23:47)
Tigrina Red

Mmmmm koks grozis... wub.gif
Mano tokiu pavadinimu nukeipo,pasodinau lapukus.
O cia mano grazuoles parode savo veidus,ir abi vienodos !!!!!!!! lotuliukas.gif O pavadinimai skirtingi,tai db nezinau koks tikrasis jos pavadinimas.Reikes googlintis...

user posted image
Atsakyti
Labai gražios 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rimmuse @ 2015 05 21, 22:47)
Tigrina Red

Labai graži 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(norwa @ 2015 05 22, 16:29)

Nuostabi wub.gif
Atsakyti
QUOTE(norwa @ 2015 05 22, 16:29)
O cia mano grazuoles parode savo veidus,ir abi vienodos !!!!!!!!  lotuliukas.gif  O pavadinimai skirtingi,tai db nezinau koks tikrasis jos pavadinimas.Reikes googlintis...

Kaiser Friedrich mirksiukas.gif
Mano irgi tokia skleidžiasi vietoj Blanche de Meru doh.gif Tik širdies per daug neskauda, nes tokios dar neturėjau irnesakyk.gif
O Blanche de Meru reikės bandyti iš draugės prisiauginti. Ji ją gavo vietoj Tigrina Blue lotuliukas.gif
Atsakyti
Ieškojau info streptokarpams , nuklydau į gloksinijas, gal kažkam prireiks šios info auginant ( tik gaila kad rusų kalba)
http://floweryvale.r...a-problems.html
Papildyta:
Ką daryti kai geltonuoja jauni lapai ir ko trūksta augalui kai pradeda geltonuoti seni lapai
http://floweryvale.r...nts-part-2.html
Atsakyti
QUOTE(klivija2 @ 2015 05 23, 14:07)
Ieškojau info streptokarpams ,  nuklydau į gloksinijas, gal kažkam prireiks šios info auginant ( tik  gaila kad rusų kalba)
http://floweryvale.r...a-problems.html
Papildyta:
Ką daryti kai geltonuoja jauni lapai ir  ko trūksta augalui kai  pradeda geltonuoti seni lapai
http://floweryvale.r...nts-part-2.html

Ačiū 4u.gif pravers ūkyje mirksiukas.gif
Atsakyti
Mergaites reikia pagalbos...
Paziurekit i raudonai apibrauktas vietas.Supjausciau lapeli ir pasodinau.Ir kur pradejo augti saknys.Nieko nesuprantu.Ka db daryt,ar galeciau nukirpt tas dalis ir tiesiog padeti ant zemes,gal biskuti ir uzberti?Ar kaip kitaip daryti.Turiu lb mazai ziniu,ir toki atveji matau pirma karta g.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti