Įkraunama...
Įkraunama...

Gloksinija (Sinningia)2

QUOTE(ramune78 @ 2015 05 09, 09:22)
Sveikos,
Noriu patarimo, gloksinijų gumbelius visiškai apdengiate žemėmis ar paliekat bulvyčių viršūnėles su daigiukais paliekat išlindusiais?
Nesuprantu ką darau ne taip, graži gelė priauginusi daugybę žiedų nepražydusi staiga nukeipo, lapai suglebo. Kad išgelbėčiau nupjoviau stiebus, toks vaizdas, kad pradėję pūti ties ta vieta, kur auga stiebas. Suprantu, kad užlaisčiau, gavo drėgmės ir pradėjo pūti.
Tai gumbelį reikia visiškai užberti žemėmis? Per daug laistau?
Ačiū visoms iš anksto.

as jau kelinti metai auginu jas, visiskai neinoringos ir labai megstancios vandenuka. as nekreipiu demesio ar uzkastas gumbas ar ne, vienu uzkasti kitu ne o auga visos vienodai. istraukite gumba ir paziurekite kas darosi, gal jos uzmirkusios ten siaubingai viduj buvo? o nupjautus stiebelius sukiskit i zemele ir pasidauginsit:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo insanda: 09 gegužės 2015 - 20:53
Pratęsiant susiraičiusių lapų temą. Nesiginčysiu, kad tai tikrai erkės (pro mikroskopą nežiūrėjau, gyvai jų nemačiau), bet kad tikrai kažkokie kenkėjai, manau pakankamai akivaizdžiai iliustruoja nuotrauka: apatiniai lapai iki purškimo, viršutiniai - praėjus 2 savaitėm po mirksiukas.gif Jau ir žiedus sukrovė thumbup.gif
user posted image
Atsakyti
Šiuo metu žydi, kas įdomiausia bulvytė viena, o žiedai skirtingų stiebų skirtingos spalvos, nuotraukoje šiek tiek matosi.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramune78: 12 gegužės 2015 - 14:34
QUOTE(ramune78 @ 2015 05 12, 15:28)
Šiuo metu žydi, kas įdomiausia bulvytė viena, o žiedai skirtingų stiebų skirtingos spalvos, nuotraukoje šiek tiek matosi.
user posted image

Oho kokia ziedu gausa thumbup.gif wub.gif
Cia pirktine ar pati sodinot? Jei pirktine g.gif tai gal antra bulvyte kur giliai pasislepus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agnir: 12 gegužės 2015 - 14:48
QUOTE(agnir @ 2015 05 12, 14:46)
Cia pirktine ar pati sodinot? Jei pirktine g.gif  tai gal antra bulvyte kur giliai pasislepus

Pirkta ji praėjusiais metais, šiemet jau mano pražydinta. Gumbelis vienas, persodintas šiemet. Gal vieta patinka, ten daug šviesos, bet saulės nedaug 4u.gif
Atsakyti
Pas mane jos irgi labai skirtingai žydi. Vienais metais tamsiai bordo, kitais rožinė. Net ir kitas žydėjimas gali būti kitoks. Labai daug [riklasuo nuo saulės kiekio žiedams bręstant.

O kas liečia susiraičiusius lapus, tai viena mano irgi labai panašiai atrodo, nors ir nepurškiau nieko smile.gif Na bet nesiginčiju. Visko gali būt smile.gif
Atsakyti
Vėl bėda sad.gif
pažiūrėkit kokie žiedeliai,viduriuke rudas taškelis,kas tai yra?Kažkur lyg buvo rašyta,nu nepamenu doh.gif ir lapeliai tokie lyg i bordinę spalva neša iš apatinės pusės,nuotr.matosi.

user posted image

O čia sukrauti žiedukai,bet vis dar niekaip neišsiskleidžia ir ko jiems trūksta.Pūpso jie ir neparodo kokie bus žiedai.Ir abu vienodos bent dabar spalvos,baltos.Ar jie dar pakeis kaip išsiskleis spalva?

user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(norwa @ 2015 05 17, 18:34)
Vėl bėda sad.gif
pažiūrėkit kokie žiedeliai,viduriuke rudas taškelis,kas tai yra?Kažkur lyg buvo rašyta,nu nepamenu  doh.gif  ir lapeliai tokie lyg i bordinę spalva neša iš apatinės pusės,nuotr.matosi.

O čia sukrauti žiedukai,bet vis dar niekaip neišsiskleidžia ir ko jiems trūksta.Pūpso jie ir neparodo kokie bus žiedai.Ir abu vienodos bent dabar spalvos,baltos.Ar jie dar pakeis kaip išsiskleis spalva?

Taškelio aš pamenu dvi priežastis: supuvo arba tripsai. Nors gal gali būti ir kitokių g.gif
Bent jau sanpaulijom (o jos giminaitės) lapai raudonuoja nuo daug šviesos. Nieko baisaus.
Gloksinijų žiedai skleidžiasi gana lėtai. Jeigu senokai netręšta galima šiek tiek patręšti žydinčiom gėlėm skirtomis trąšomis.
Dėl baltos spalvos nereikia pergyventi, dažniausiai jų visų būna balti - neaišku kokia spalva viduryje. Neseniai rodytų violetinių pumpurai irgi buvo balti. Ir dabar Kaiser Wilhelm išorinė žiedų pusė balta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimmuse: 17 gegužės 2015 - 20:01
Kai lapai lėtai auga ir įgydami raudoną atspalvį rašo kad trūksta fosforo ir siūlo palaistyti superfosfatu ( 1 g-1 litrui vandens)

http://gloxolly.web-...v-vyraschivanii

Atsakyti
Bet yra ir variantas - Избыточное освещение. - perdaug šviesu. O pagal tai, kaip tankiai suaugę lapai, labai trumpi žiedkočiai, panašu į šviesos perteklių g.gif

p.s. ačiū už naudingą nuorodą 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimmuse: 19 gegužės 2015 - 18:56
Taip, skaičiau gali rausvėti ir nuo ryškaus apšvietimo, aš visada vidurdienį , kai saulė šviečia į langą laikau užtraukusi žaliuzes ( rytiniai-vakariniai langai) maniškėms neturėtų nuo šviesos rausvėti- bet gerai rausvėja, reiškia kažko trūksta , bandysiu palaistyti superfosfatu --žiūrėsim ar padės
Atsakyti
Mano gelytes yra pietu pusej ant palanges.Tai ytariu,kad tikrai per daug kaitrios saulytes.
Na jau,jau greitai ir mano issiskleis,pupso ispampe ziedukai wub.gif Bet ytariu,kad bus vienodos rusies,spalvos.Pirkti is e-seklos unsure.gif .Teks kazka daryt,gal pasikeist su kuo eitu...
Papildyta:
QUOTE(Rimmuse @ 2015 05 17, 21:00)
Taškelio aš pamenu dvi priežastis: supuvo arba tripsai. Nors gal gali būti ir kitokių  g.gif
Bent jau sanpaulijom (o jos giminaitės) lapai raudonuoja nuo daug šviesos. Nieko baisaus.
Gloksinijų žiedai skleidžiasi gana lėtai. Jeigu senokai netręšta galima šiek tiek patręšti žydinčiom gėlėm skirtomis trąšomis.
Dėl baltos spalvos nereikia pergyventi, dažniausiai jų visų būna balti - neaišku kokia spalva viduryje. Neseniai rodytų violetinių pumpurai irgi buvo balti. Ir dabar Kaiser Wilhelm išorinė žiedų pusė balta.

Gal patarkit,ka man db su ta gelyte daryt?Gal isimt is zemiu ir ziuret,kas ten darosi su bulvyte? Nes ar taip ar taip jau nezydes verysad.gif
Atsakyti