Labas, merginos
Kaip teisingai įsodinti siningijos lapą ?
Uždavusi klausimą įėjau į praeitą temą--ten nuotraukoje siningijos lapelis vandenyje išleidžia šakneles --kokiu gyliu jį įsodinti, per kiek apytikriai laiko iš lapelio susiformuoja jaunas augalas su gumbu ?
Labai gražios jūsų visų gėlės
QUOTE(klivija2 @ 2013 09 10, 11:48)
Labas, merginos
Uždavusi klausimą įėjau į praeitą temą--ten nuotraukoje siningijos lapelis vandenyje išleidžia šakneles --kokiu gyliu jį įsodinti, per kiek apytikriai laiko iš lapelio susiformuoja jaunas augalas su gumbu ?
Pakol kas man nepavyko nė vienos išauginti iš lapelio Pora mano išaugintų - iš "plenciukų". Violetinė pražydo tik daugiau kaip po metų (ilgą laiką stovėjo lyg užsikonservavusi ) Matyt kažką dariau ne taip
iš lapelio esu tik paprasta ta ružava užsiauginusi,kišau tiesiai į žemę ir užvožiau stiklainiu..
na nebesiseka man su jom nebeprikeliu po užmigimonei baltos nei violetinės baudžia jos mane kažko ..
na nebesiseka man su jom nebeprikeliu po užmigimonei baltos nei violetinės baudžia jos mane kažko ..
QUOTE(klivija2 @ 2013 09 10, 11:48)
Labas, merginos
Lapą sodinti galima dviem būdais: 1) pamerkti į vandenį, kai išleis šaknis, sodinti į žemę, šaknis išleidžia per 2-3 savaites; 2) sodinti tiesiai į žemę. Man labiau patinka pirmasis variantas - matosi, kaip sekasi lapui auginti šaknis, ar neįsimetė puvinys.
Lapas su šaknimis reikia sodinti negiliai, iki 1cm, kad šaknys būtų uždengtos nedideliu sluoksniu žemių.
Vaikai dygsta gana ilgai, gali užtrukti ir iki 3mėn. Kartais nesimato vaikų, lapas beveik sudžiūsta, tačiau nereikia skubėti išmesti - būna taip, kad vaikų neaugina, o augina gumbą.
Vera vera , kai lapukai bus pas mane pasodinsiu kaip jūs patariat
Tokį pat sodinimo būdą pataria ir žurnale "Domašnyje Cvety 2010m.""---tik ten dar apkerpą lapą. Tiesiog išverčiu iš rusų kalbos.
Įsodina lapelį,kai jis jau įsišaknyjęs --akivaizdžiai pradeda augti-didėti. Tada maždaug praėjus mėnesiui po įsodinimo nukerpa 2/3 lapo viršaus, kad augintų didesnį gumbą. Anksčiau nukirptą lapo dalį išmesdavo--dabar padalina jį į fragmentus.
Paima nupjautą lapo dalį, aštria britvute nupjauna viršūnę ir įsodina. O iš vidurinės dalies išpjauna centrinę gyslą--pjūvius apibarsto aktyvinta anglimi ir 2/3 fragmento įkiša į žemę--uždengia maišeliu, kuriame padarytos skylės vėdinimui.
Iš vieno lapo autorė išsiaugina 4 augalus. 1-išaugina pats lapas ir dar 3 išaugina fragmentai
Nustebau, kad fragmentais galima dauginti gloksiniją. Visada maniau ,kad tik lapeliu ar gumbo dalijimu. Manau toks dauginimo bųdas gerai kai įsigyji vienos retos veislės lapuką ir nori apsidrausti,kad išaugs nors vienas vaikas
Kažin ar aš norėsiu vaikus augintis iš fragmento---džiaugsiuos jei išaugins vaiką pats lapas
O gal jūs kuri girdėjote , jog nukirpus įsišaknyjusį lapą -- gumbas greičiau užauga ir būna didesnis , nei nepakirpto lapo
Tokį pat sodinimo būdą pataria ir žurnale "Domašnyje Cvety 2010m.""---tik ten dar apkerpą lapą. Tiesiog išverčiu iš rusų kalbos.
Įsodina lapelį,kai jis jau įsišaknyjęs --akivaizdžiai pradeda augti-didėti. Tada maždaug praėjus mėnesiui po įsodinimo nukerpa 2/3 lapo viršaus, kad augintų didesnį gumbą. Anksčiau nukirptą lapo dalį išmesdavo--dabar padalina jį į fragmentus.
Paima nupjautą lapo dalį, aštria britvute nupjauna viršūnę ir įsodina. O iš vidurinės dalies išpjauna centrinę gyslą--pjūvius apibarsto aktyvinta anglimi ir 2/3 fragmento įkiša į žemę--uždengia maišeliu, kuriame padarytos skylės vėdinimui.
Iš vieno lapo autorė išsiaugina 4 augalus. 1-išaugina pats lapas ir dar 3 išaugina fragmentai
Nustebau, kad fragmentais galima dauginti gloksiniją. Visada maniau ,kad tik lapeliu ar gumbo dalijimu. Manau toks dauginimo bųdas gerai kai įsigyji vienos retos veislės lapuką ir nori apsidrausti,kad išaugs nors vienas vaikas
Kažin ar aš norėsiu vaikus augintis iš fragmento---džiaugsiuos jei išaugins vaiką pats lapas
O gal jūs kuri girdėjote , jog nukirpus įsišaknyjusį lapą -- gumbas greičiau užauga ir būna didesnis , nei nepakirpto lapo
QUOTE(klivija2 @ 2013 09 12, 07:28)
Dėl gloksinijų negirdėjau, bet sanpaulijom taip daro (o jos gi giminaitės ), ypač kai ilgesnį laiką neaugina vaikų. Argumentas toks: lapui tai pavojus ir jis skuba greičiau pasidauginti - palikti palikuonių.
Taip, sanpaulijos, gloksinijos, streptokarpai--priklauso gesnerinių šeimai
Streptokarpams nukirpdavau viršūnę, kai fragmentas ilgai neapsivaikuodavo--bet nukirpdavau mašinaliai, netekusi kantrybės----dabar žinosiu ir kirpsiu sąmoningai
Streptokarpams nukirpdavau viršūnę, kai fragmentas ilgai neapsivaikuodavo--bet nukirpdavau mašinaliai, netekusi kantrybės----dabar žinosiu ir kirpsiu sąmoningai
QUOTE(vera.vera @ 2013 10 24, 09:27)
kaip sekasi poilsiui ruoštis
vakar didžiąją dalį savo augintinių iškrausčiau į rūsį pailsėti
vakar didžiąją dalį savo augintinių iškrausčiau į rūsį pailsėti
Mano dvi jau mažina lapų, ruošiasi poilsiui (šiemet kažko vėlokai ) , o vieną susiruošė... žydėti Dar kelios dienos ir galėsiu paspalvinti temą žiedais
QUOTE(Rimmuse @ 2013 10 24, 13:18)
Dar kelios dienos ir galėsiu paspalvinti temą žiedais
žiedų kad tik yra, tai ir džiaugtis reikia
viena ir pas mane už kelių dienų pakartotinai sužydės aš ją jau po truputį džiovinau, ogi žiūriu, kad ji ne miegot ruošias, o dar pabūt ant palangės ruošiasi na tai ir vėl normaliai pradėjau lieti
QUOTE(zemaiteki @ 2013 10 24, 20:26)
Beje, pasižiūrėjau jūsų foto, tai labai nustebino, kad jūsiškės gloksinijos tokios besistiebiančios auga. Pas mane visada kompaktiškai žydi... Net nežinojau, kad būna kitaip
gal nuotraukoje taip atrodo šiaip jos apie viduriuką - truputį pastybę, tačiau pakankamai kompaktiškos, turbūt mažiau saulės gavusios