Įkraunama...
Įkraunama...

Gloksinija (Sinningia)2

Labas, merginos smile.gif
Kaip teisingai įsodinti siningijos lapą ?
Uždavusi klausimą įėjau į praeitą temą--ten nuotraukoje siningijos lapelis vandenyje išleidžia šakneles --kokiu gyliu jį įsodinti, per kiek apytikriai laiko iš lapelio susiformuoja jaunas augalas su gumbu ?
Labai gražios jūsų visų gėlės thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klivija2: 10 rugsėjo 2013 - 12:09
QUOTE(klivija2 @ 2013 09 10, 11:48)
Labas, merginos  smile.gif
Uždavusi klausimą įėjau į praeitą temą--ten nuotraukoje siningijos lapelis vandenyje išleidžia šakneles --kokiu gyliu jį įsodinti, per kiek apytikriai laiko iš lapelio susiformuoja jaunas augalas su gumbu ?
    Labai gražios jūsų visų gėlės  thumbup.gif

Pakol kas man nepavyko nė vienos išauginti iš lapelio verysad.gif Pora mano išaugintų - iš "plenciukų". Violetinė pražydo tik daugiau kaip po metų (ilgą laiką stovėjo lyg užsikonservavusi doh.gif ) Matyt kažką dariau ne taip blush2.gif
Atsakyti
iš lapelio esu tik paprasta ta ružava užsiauginusi,kišau tiesiai į žemę ir užvožiau stiklainiu..
na nebesiseka man su jom unsure.gif nebeprikeliu po užmigimonei baltos nei violetinės g.gif baudžia jos mane kažko ..
Atsakyti
QUOTE(klivija2 @ 2013 09 10, 11:48)
Labas, merginos  smile.gif
    Labai gražios jūsų visų gėlės  thumbup.gif

Lapą sodinti galima dviem būdais: 1) pamerkti į vandenį, kai išleis šaknis, sodinti į žemę, šaknis išleidžia per 2-3 savaites; 2) sodinti tiesiai į žemę. Man labiau patinka pirmasis variantas - matosi, kaip sekasi lapui auginti šaknis, ar neįsimetė puvinys.

Lapas su šaknimis reikia sodinti negiliai, iki 1cm, kad šaknys būtų uždengtos nedideliu sluoksniu žemių.

Vaikai dygsta gana ilgai, gali užtrukti ir iki 3mėn. Kartais nesimato vaikų, lapas beveik sudžiūsta, tačiau nereikia skubėti išmesti - būna taip, kad vaikų neaugina, o augina gumbą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vera.vera: 10 rugsėjo 2013 - 20:50
Vera vera , kai lapukai bus pas mane pasodinsiu kaip jūs patariat smile.gif

Tokį pat sodinimo būdą pataria ir žurnale "Domašnyje Cvety 2010m.""---tik ten dar apkerpą lapą. Tiesiog išverčiu iš rusų kalbos.

Įsodina lapelį,kai jis jau įsišaknyjęs --akivaizdžiai pradeda augti-didėti. Tada maždaug praėjus mėnesiui po įsodinimo nukerpa 2/3 lapo viršaus, kad augintų didesnį gumbą. Anksčiau nukirptą lapo dalį išmesdavo--dabar padalina jį į fragmentus.
Paima nupjautą lapo dalį, aštria britvute nupjauna viršūnę ir įsodina. O iš vidurinės dalies išpjauna centrinę gyslą--pjūvius apibarsto aktyvinta anglimi ir 2/3 fragmento įkiša į žemę--uždengia maišeliu, kuriame padarytos skylės vėdinimui.
Iš vieno lapo autorė išsiaugina 4 augalus. 1-išaugina pats lapas ir dar 3 išaugina fragmentai smile.gif

Nustebau, kad fragmentais galima dauginti gloksiniją. Visada maniau ,kad tik lapeliu ar gumbo dalijimu. Manau toks dauginimo bųdas gerai kai įsigyji vienos retos veislės lapuką ir nori apsidrausti,kad išaugs nors vienas vaikas rolleyes.gif
Kažin ar aš norėsiu vaikus augintis iš fragmento---džiaugsiuos jei išaugins vaiką pats lapas g.gif
O gal jūs kuri girdėjote , jog nukirpus įsišaknyjusį lapą -- gumbas greičiau užauga ir būna didesnis , nei nepakirpto lapo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(klivija2 @ 2013 09 12, 07:28)
  O gal jūs kuri girdėjote , jog nukirpus įsišaknyjusį lapą -- gumbas  greičiau užauga ir būna didesnis , nei nepakirpto lapo  blush2.gif

Dėl gloksinijų negirdėjau, bet sanpaulijom taip daro (o jos gi giminaitės mirksiukas.gif ), ypač kai ilgesnį laiką neaugina vaikų. Argumentas toks: lapui tai pavojus ir jis skuba greičiau pasidauginti - palikti palikuonių.
Atsakyti
Taip, sanpaulijos, gloksinijos, streptokarpai--priklauso gesnerinių šeimai smile.gif
Streptokarpams nukirpdavau viršūnę, kai fragmentas ilgai neapsivaikuodavo--bet nukirpdavau mašinaliai, netekusi kantrybės----dabar žinosiu ir kirpsiu sąmoningai mirksiukas.gif
Atsakyti
kaip sekasi poilsiui ruoštis smile.gif
vakar didžiąją dalį savo augintinių iškrausčiau į rūsį pailsėti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vera.vera @ 2013 10 24, 09:27)
kaip sekasi poilsiui ruoštis smile.gif
vakar didžiąją dalį savo augintinių iškrausčiau į rūsį pailsėti smile.gif

Mano dvi jau mažina lapų, ruošiasi poilsiui (šiemet kažko vėlokai g.gif ) , o vieną susiruošė... žydėti doh.gif Dar kelios dienos ir galėsiu paspalvinti temą žiedais blink.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimmuse: 24 spalio 2013 - 13:19
QUOTE(Rimmuse @ 2013 10 24, 13:18)
Dar kelios dienos ir galėsiu paspalvinti temą žiedais  blink.gif  lotuliukas.gif

žiedų kad tik yra, tai ir džiaugtis reikia mirksiukas.gif
viena ir pas mane už kelių dienų pakartotinai sužydės smile.gif aš ją jau po truputį džiovinau, ogi žiūriu, kad ji ne miegot ruošias, o dar pabūt ant palangės ruošiasi biggrin.gif na tai ir vėl normaliai pradėjau lieti rolleyes.gif
Atsakyti
Pas mane namie tai jau prieš savaitę visai nudžiuvo. Dabar ilsisi smile.gif O darbe dar tebežydi smile.gif Beje, pasižiūrėjau jūsų foto, tai labai nustebino, kad jūsiškės gloksinijos tokios besistiebiančios auga. Pas mane visada kompaktiškai žydi... Net nežinojau, kad būna kitaip doh.gif
Atsakyti
QUOTE(zemaiteki @ 2013 10 24, 20:26)
Beje, pasižiūrėjau jūsų foto, tai labai nustebino, kad jūsiškės gloksinijos tokios besistiebiančios auga. Pas mane visada kompaktiškai žydi... Net nežinojau, kad būna kitaip  doh.gif

gal nuotraukoje taip atrodo g.gif šiaip jos apie viduriuką - truputį pastybę, tačiau pakankamai kompaktiškos, turbūt mažiau saulės gavusios smile.gif
Atsakyti