Įkraunama...
Įkraunama...

Gloksinija (Sinningia)2

Pas mane irgi ta pati situacija. Rūšinės raitosi lapai ir tįsta, o mano senolės visos puikiai atrodo. Nemanau, kad erkės, nes tada visoms būtų tas pats, nes šalia stovi susiglaudusios. O rudi taškeliai pas mane irgfi yra buvę. Tai greičiausiai nuo vandens. Jei netyčia purškėte ką aplink ir kliuvo ant lapų, tai pradeda rudos dėmelės atsirast.
Atsakyti
Vis tik manyčiau kad kažkokia zaraza, nes pernai po purškino nauji lapai augo nebesusisukę g.gif O kad raitosi būtent rūšinės - tai manau jos visų mūsų yra iš to paties šaltinio - e-sėklų. Manau iš ten atkeliauja jau užkrėstos. Erkių yra labai įvairių rūšių, gal tai variantas gyvenantis bulvėse? Tada nelabai greitai keliauja toliau g.gif Beje, Prince Albert, kuri pražydo pirmoji, lapai nėra susiraitę schmoll.gif
Dėmės galetų būti ir nuo saulės nudegimai g.gif (nuotrauka nėra pakankamai ryški)
Atsakyti
QUOTE(Rimmuse @ 2015 04 29, 19:39)
Vis tik manyčiau kad kažkokia zaraza, nes pernai po purškino nauji lapai augo nebesusisukę  g.gif O kad raitosi būtent rūšinės - tai manau jos visų mūsų yra iš to paties šaltinio - e-sėklų. Manau iš ten atkeliauja jau užkrėstos. Erkių yra labai įvairių rūšių, gal tai variantas gyvenantis bulvėse? Tada nelabai greitai keliauja toliau  g.gif Beje, Prince Albert, kuri pražydo pirmoji, lapai nėra susiraitę  schmoll.gif
Dėmės galetų būti ir nuo saulės nudegimai  g.gif (nuotrauka nėra pakankamai ryški)

pas mane visos rytinej pusej, uzsitraukti roletai kai buna ta saule pati karstoji rytais o vistiek yra tu rudu demiu. tai nemanau kad cia nuo saules. o va del raitymosi ir istysusiu lapu tai tik rusinems. pramoninems taip nera. pramonines visos auga kompaktiskuose kereliuose ir lapai perpus mazesni ir dailesni:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo insanda: 01 gegužės 2015 - 21:50
Nupurškiau visas. Bus matyti, kokie lapai augs nauji g.gif Tiesa, vienos dingęs augimo taškas (kas irgi būdinga erkių pažeistoms)
Mano ištįsusios visos: ir rūšinės, ir pramoninės verysad.gif
Atsakyti
user posted image grazaus vakaro mergaites:) pasirodau kaip zydi mano grazuoleles:)
Atsakyti
QUOTE(insanda @ 2015 05 04, 19:13)
pasirodau kaip zydi mano grazuoleles:)

Ar čia ta "apgavikė" įsisiautėjo mirksiukas.gif Gražuolė wub.gif
Atsakyti
Dar viena pradeda žydėjimą thumbup.gif (Beje lapai susiraitę, dingęs net augimo taškas)
user posted image
Atsakyti
QUOTE(norwa @ 2015 04 28, 20:52)
Kartais tas diklofosas padeda ir ropojantiems  thumbup.gif

o gėlių po to purškimo liko?

Prisimenu labai senais laikais, dar vaikas buvau, kaimynė dichlofosu nuo amarų išpurškė raganę - tai nudžiūvo. Dabar gal jau dichlofosas nebe tas biggrin.gif

Aš tik pirmus metus auginu gloksinijas. Ir mano ne iš e-sėklų. Pastebėjimai būtų tokie - kas išsprogo šviesoje ant palangės - tas netįsta. Kas jau gauta su išlindusiom patįsusiom galvytėm - nesuvaldomai tįsta ir toliau, nors stovi toje pačioje vietoje, ant ryškiai apšviečiamos vakarinės palangės.

Jeigu kam labai aktualu erkės ar ne erkės - turiu mikroskopą, galiu patikrinti, jeigu labai reikia, man galit atsiųsti lapą, pažiūrėsiu. Šakniagumbiai turi savus kenkėjus, užkrėsta gali būti kokiom nematodom ar dar kokiu audiniuose gyvenančiu nematomu biesu. O jeigu tik erkės - na tai būtų mažiausia bėda, nes jos vis dėlto yra išnaikinamos, kad ir sunkiai randamais preparatais.
Atsakyti
Na mano nuomonė visvien lieka, kad susiraitę lapai nebtinai erkės. manau čia šviesos ir pačios bulvės stiprumo poveikis. Gal kažkiek nuo veislės priklauso. Maniškės pradžioj irgi labai raitėsi lapai, bet dabar nauji auga jau normal, net kai kurie ir senieji išsitiesė. Gal tiesiog per greit norėjo augt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2015 05 05, 05:49)
o gėlių po to purškimo liko?

Prisimenu labai senais laikais, dar vaikas buvau, kaimynė dichlofosu nuo amarų išpurškė raganę - tai nudžiūvo. Dabar gal jau dichlofosas nebe tas  biggrin.gif

Aš tik pirmus metus auginu gloksinijas. Ir mano ne iš e-sėklų. Pastebėjimai būtų tokie - kas išsprogo šviesoje ant palangės - tas netįsta. Kas jau gauta su išlindusiom patįsusiom galvytėm - nesuvaldomai tįsta ir toliau, nors stovi toje pačioje vietoje, ant ryškiai apšviečiamos vakarinės palangės.

Jeigu kam labai aktualu erkės ar ne erkės - turiu mikroskopą, galiu patikrinti, jeigu labai reikia, man galit atsiųsti lapą, pažiūrėsiu. Šakniagumbiai turi savus kenkėjus, užkrėsta gali būti kokiom nematodom ar dar kokiu audiniuose gyvenančiu nematomu biesu. O jeigu tik erkės - na tai būtų mažiausia bėda, nes jos vis dėlto yra išnaikinamos, kad ir sunkiai randamais preparatais.

nesutinku visiskai. maniskes stovi ant rytines palanges. ant tos palanges ir pradygo. o vienos istyso kitos ne. tad nemanau kad nuo pradygimo priklauso
Atsakyti
Šią gėlę auginu jau 3 metus (draugas padovanojo) ir vis galvojau kodėl ji man taip gražiai žydi ir paskui nei iš šio, nei iš to nuvysta. Šaunu pagaliau sužinoti pavadinimą. Maniškė niekada nežiemojo tamsioje vėsioje patalpoje g.gif
Atsakyti
Sveikos,
Noriu patarimo, gloksinijų gumbelius visiškai apdengiate žemėmis ar paliekat bulvyčių viršūnėles su daigiukais paliekat išlindusiais?
Nesuprantu ką darau ne taip, graži gelė priauginusi daugybę žiedų nepražydusi staiga nukeipo, lapai suglebo. Kad išgelbėčiau nupjoviau stiebus, toks vaizdas, kad pradėję pūti ties ta vieta, kur auga stiebas. Suprantu, kad užlaisčiau, gavo drėgmės ir pradėjo pūti.
Tai gumbelį reikia visiškai užberti žemėmis? Per daug laistau?
Ačiū visoms iš anksto.
Atsakyti