Įkraunama...
Įkraunama...

Gloksinija (Sinningia)2

QUOTE(Carnivore'jus @ 2013 07 27, 14:14)
Kaip man dabar sukišti
atgal į vazonėlį, t.y. padaryti vėl kompaktišką
Gloksinijos krūmelį?

Praktiškai tai - " misija neįmanoma" schmoll.gif
Iš dalies jolituxxx atsakė. Reikia nepamiršti, kad maksiminės gėlės užaugintos būtent pardavimui ir patogiam transportavimui. Jų auginimui naudojamas papildomas apšvietimas. Tai tinka bet kokiam augalui: jeigu neužtenka apšvietimo - tai augalas tįsta, esant intensyvesniam apšvietimui - auga kompaktiškesnis.
Man būtų gaila nukirpti jau sukrautus žiedus blush2.gif Tuo labiau, kad dienos trumpėja, saulės mažėja, todėl jokių garantijų, kad ataugs kompaktiškesnė, jeigu nenaudosit papildomo apšvietimo (tiesa, įprastinės lempos netinka, reikia specialių doh.gif ). Ir tiesioginių saulės spindulių nerekomenduoja. Be to reikia nepamiršti, kad gloksinijos turi ramybės periodą, kurio metu antžeminė dalis išvis sunyksta, lieka tik "bulvė". Iš dalies patogu - žiemą, kai tikrai mažai šviesos, vadinasi ištįstu, jos ramiai stovi užkištos kur nors. Tik reikia visiškai nesudžiovinti ir nesupūdyti doh.gif
Aš saviškes, kad netaptų "svyrančiomis", tiesiog pritvirtinu prie pagaliukų. Ir pasuku šiek tiek, kai pradeda linkti link šviesos.
Tiesa, gal kam pavyksta išauginti kompaktiškas? g.gif Man irgi būtų įdomu tokia patirtis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimmuse: 27 liepos 2013 - 16:13
Vakar,ir as nusipirkau ermitaze nupigintas dvi gloksinijas,nezinau ar pavyks isgelbeti nes nelabai ir zinau kaip su jom elgtis,kolkas nulauziau tuos ziedelius ir lapelius kur kazkiek buvo papuve,o ka daryti toliau?
Atsakyti
QUOTE(tutita @ 2013 07 28, 10:46)
o ka daryti toliau?

Džiaugtis gėlyte, laukti žiedų (jei nežydi, bet yra pumpurų) mirksiukas.gif Na, dar galima (turint noro) atsargiai persodinti, patikrinti ar neužmirkusios, nes parduotuvėse jos dažnai būna perlietos
Nepamiršti, kad jos turi ramybės periodą ir antžeminė dalis visiškai sunyksta.
Daugiau informacijos - pirmame puslapyje 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rimmuse @ 2013 07 28, 13:12)
Džiaugtis gėlyte, laukti žiedų (jei nežydi, bet yra pumpurų)  mirksiukas.gif Na, dar galima (turint noro) atsargiai persodinti, patikrinti ar neužmirkusios, nes parduotuvėse jos dažnai būna perlietos
Nepamiršti, kad jos turi ramybės periodą ir antžeminė dalis visiškai sunyksta.
Daugiau informacijos - pirmame puslapyje  4u.gif

Vieni ziedai jau nuzydeje,kiti dar pumpuriukai yra,bet klausimas ar prasiskleis,nes bent jau vienas is tu kur turejo zydet kazkaip nepilnai prasiskleides,na tikiuosi kad isgyvens mano augaliukai,viena turi but bordine su sviesiu viduriuku o kita sviesiai rozine taip pat su sviesiu viduriuku
Atsakyti
QUOTE(tutita @ 2013 07 28, 14:26)
Vieni ziedai jau nuzydeje,kiti dar pumpuriukai yra,bet klausimas ar prasiskleis,nes bent jau vienas is tu kur turejo zydet kazkaip nepilnai prasiskleides,na tikiuosi kad isgyvens mano augaliukai,viena turi but bordine su sviesiu viduriuku o kita sviesiai rozine taip pat su sviesiu viduriuku

pritariu Rimmusei drinks_cheers.gif dabar laukit žiedų ir neskubėkit jos išleisti pailsėti, nes parduotuvinės būna su neišsivysčiusiais gumbais. Jei dabar ji pradės ilsėtis, gali jau daugiau neatželti rolleyes.gif

o kad pumpurai gali neprasiskleisti, ar gali būti deformuoti - nieko nuostabaus, ji parduotuvėje sunkiai gyveno, dabar vėl stresas pakeitus aplinką, tačiau ji palaipsniui adaptuosis ir manau sulauksite žiedų ir mums parodysite mirksiukas.gif
Atsakyti
Vėl pražydo wub.gif
user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Rimmuse @ 2013 08 05, 00:54)
Vėl pražydo  wub.gif

nuostabūs žiedeliai wub.gif
Atsakyti
spalvinam temukę biggrin.gif
žydi Tigrinia Blue smile.gif
user posted image
Atsakyti
Kaiser Wilhelm smile.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vera.vera: 30 rugpjūčio 2013 - 21:21
Kuo toliau, tuo labiau mane žavi šios gėlytės wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Rimmuse @ 2013 08 30, 21:35)
Kuo toliau, tuo labiau mane žavi šios gėlytės  wub.gif  thumbup.gif

drinks_cheers.gif galima pakoreguoti jų žydėjimo laiką, o dar svarbiau, kad šaltuoju metu jos neužima vietos ant palangių thumbup.gif
Atsakyti
Blanche de Meru smile.gif

user posted image
Atsakyti