QUOTE(Carnivore'jus @ 2013 07 27, 14:14)
Kaip man dabar sukišti
atgal į vazonėlį, t.y. padaryti vėl kompaktišką
Gloksinijos krūmelį?
atgal į vazonėlį, t.y. padaryti vėl kompaktišką
Gloksinijos krūmelį?
Praktiškai tai - " misija neįmanoma"
Iš dalies jolituxxx atsakė. Reikia nepamiršti, kad maksiminės gėlės užaugintos būtent pardavimui ir patogiam transportavimui. Jų auginimui naudojamas papildomas apšvietimas. Tai tinka bet kokiam augalui: jeigu neužtenka apšvietimo - tai augalas tįsta, esant intensyvesniam apšvietimui - auga kompaktiškesnis.
Man būtų gaila nukirpti jau sukrautus žiedus Tuo labiau, kad dienos trumpėja, saulės mažėja, todėl jokių garantijų, kad ataugs kompaktiškesnė, jeigu nenaudosit papildomo apšvietimo (tiesa, įprastinės lempos netinka, reikia specialių ). Ir tiesioginių saulės spindulių nerekomenduoja. Be to reikia nepamiršti, kad gloksinijos turi ramybės periodą, kurio metu antžeminė dalis išvis sunyksta, lieka tik "bulvė". Iš dalies patogu - žiemą, kai tikrai mažai šviesos, vadinasi ištįstu, jos ramiai stovi užkištos kur nors. Tik reikia visiškai nesudžiovinti ir nesupūdyti
Aš saviškes, kad netaptų "svyrančiomis", tiesiog pritvirtinu prie pagaliukų. Ir pasuku šiek tiek, kai pradeda linkti link šviesos.
Tiesa, gal kam pavyksta išauginti kompaktiškas? Man irgi būtų įdomu tokia patirtis