Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę toliau (2)

QUOTE(Mindija @ 2013 07 16, 10:50)
Va čia tai būtų buvęs idealiausias variantas doh.gif
Dabar tik nagus belieka graužtis biggrin.gif

dar meistrai neišėję lotuliukas.gif bet jau nesigandinsiu nei sau, nei jiems nuotaikos, nes galiu sveiko kailio ir neišnešti, kai paskutinius kampus nuglostinėja, ir vakar jau turėjo viską baigti... nors šiandien ryte, klausė, ar neturiu kokių norų lotuliukas.gif
na žodžiu netiks toks variantas kaip dabar, dar yra plytelių likusių, vyras pats ardys sieną ir dėsim TV į nišą g.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(bus kita balta ziema @ 2013 07 16, 09:03)
tada nebetelpu i finansus su antru stalciu bloku, jau ir taip zadu prisitraukiancius, bet ne iki galo atsidarancius stalcius daryt
arba tada lieka LMDP arba mdf su pelevel  - tada iseitu du stalciu blokai ir iki galo prisitraukiantys stalciai 6   - bet ate mano dazytas mdf  doh.gif

o tai cia blumus ar kokius hettich'us i stalcius desites? g.gif
mano subjektyvia nuomone, as geriau deciau paprasciausius stalcius su paprastais ekonominiais begeliais, bet planuociau stalcius- man paprasciau butu stalciu uzdarineti be navarotu, bet ne po spintele susirietus knistis... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kadija: 16 liepos 2013 - 10:58
QUOTE(Mindija @ 2013 07 16, 09:50)
O šaldytuvo neina į kitą pusę dėt? :

ne, nes ten skaitiklis ant sienos, duju vamzdis palei siena ir prie lango saldyt bus labai arti
Papildyta:
QUOTE(Kadija @ 2013 07 16, 10:57)
o tai cia blumus ar kokius hettich'us i stalcius desites?  g.gif
mano subjektyvia nuomone, as geriau deciau paprasciausius stalcius su paprastais ekonominiais begeliais, bet planuociau stalcius- man paprasciau butu stalciu uzdarineti be navarotu, bet ne po spintele susirietus knistis...  ax.gif

blum metabox kol kas galvoju
Atsakyti
QUOTE(Mindija @ 2013 07 16, 08:42)
Aš kai pas baldžių klausiau, tai tipo šaldytuvas gali atsidarinėt ir 90 laipsn. kampu, lentynoms ir stalčiams išimt nekils problemų g.gif
Ir atkreipiau dėmesį virtuvių nuotraukose, kad būtent įmontuojamus deda prie pat sienos be jokio tarpo g.gif

Pas mus įmontuojamas šaldytuvas, tik jis ne prie sienos. Atidarinėjamos durelės neišlenda už šoninės plokštės, jos kaip tik truputį pasistumia į vidų, bet rankena atsikišus yra, tad, manau, jei nebūtų tarpelio palikta, remtųsi į sieną. Šiaip šaldytuvai atsidaro truputį plačiau, nei 90 laipsnių kampu 4u.gif
QUOTE(kuzyte @ 2013 07 16, 09:05)
Musu butas bus su daline apdaila , ar uz spinteliu reikia  dažyt ar vistiek uzsidengs? Ar pliteles tarp stalvirsio ir virsutiniu spinteliu reikia klijuot pries montuojant baldus ar po? doh.gif
man labai grazu toks isdestymas tik idomu butu ar saldytuvas nekaista nuo orkaites g.gif

Galima būtų nedažyt, bet mane tai nervintų žinojimas, kad už spintelių nedažyta doh.gif. Ne toks jau ten didelis plotas, kad reikėtų taupyti ant jo dažus unsure.gif , o jei sudėjus spinteles netyčiom ne viskas užsidengtų g.gif - visai nekaip atrodytų doh.gif
Galima plyteles ir iš anksto susiklijuoti, bet patarčiau klijuoti vėliau, kai bus pastatytas virtuvinis - kad tikrai neprisidirbtumėt kokių nors kliurkų mirksiukas.gif
Įmontuojamas šaldytuvas yra atskirtas dviem plokštėm nuo orkaitės, tikrai nemanau, kad jis kaistų nuo jos.
QUOTE(bus kita balta ziema @ 2013 07 16, 10:03)
tada nebetelpu i finansus su antru stalciu bloku, jau ir taip zadu prisitraukiancius, bet ne iki galo atsidarancius stalcius daryt
arba tada lieka LMDP arba mdf su pelevel  - tada iseitu du stalciu blokai ir iki galo prisitraukiantys stalciai 6  - bet ate mano dazytas mdf  doh.gif

O kodėl ne iki galo atsidarantys stalčiai? g.gif
Ir priminkit, dėl ko norit MDF? Dėl filingų?
QUOTE(Kadija @ 2013 07 16, 11:57)
mano subjektyvia nuomone, as geriau deciau paprasciausius stalcius su paprastais ekonominiais begeliais, bet planuociau stalcius- man paprasciau butu stalciu uzdarineti be navarotu, bet ne po spintele susirietus knistis...  ax.gif

Galvoju, turbūt galima susidėti paprastus stalčius su bėgeliais, o vėliau, atsiradus galimybei, pasiturbinti juos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2013 07 16, 11:48)
O kodėl ne iki galo atsidarantys stalčiai?  g.gif
Ir priminkit, dėl ko norit MDF? Dėl filingų?

nes jie perpus pigiau nei iki galo, o tas iki galo ir ne skirtumas - tik pora cm...
nenoriu LMDP, nes sonai visi kampuoti butu
lieka MDP su pelevele pigiau nei dazyta, bet brangiau nei LMPD
blizgaus nenoriu
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2013 07 16, 11:48)

Galvoju, turbūt galima susidėti paprastus stalčius su bėgeliais, o vėliau, atsiradus galimybei, pasiturbinti juos  4u.gif

as taip ir daryciau 4u.gif
as rinkdamasi galvoju, kas man gyvenimo kokybe labiau pakeistu... o stalciai ir spintele- man nesulyginami... tegu atima is manes visus navarotus- bet stalciu neatiduosiu.. lotuliukas.gif cia, skaiciau anksciau, kazkas kalbejo apie stalciuku maniakes- as is ju 4u.gif
Papildyta:
beje radau dar viena ideja sienai tarp spinteliu ir stalvirsio- betono dekoro sienos: http://digma.lt/inte...e-decor-walls/#
Atsakyti
Stovi pas mūs virtuvėje pastatomas šaldytuvas ir atitrauktas nuo sienos tarp palangės. Nežinau kas būtų, jei neatitrauktume g.gif
Atsakyti
QUOTE(kuzyte @ 2013 07 16, 07:05)
Musu butas bus su daline apdaila , ar uz spinteliu reikia  dažyt ar vistiek uzsidengs? Ar pliteles tarp stalvirsio ir virsutiniu spinteliu reikia klijuot pries montuojant baldus ar po?

QUOTE(Juodai @ 2013 07 16, 10:48)
Galima būtų nedažyt, bet mane tai nervintų žinojimas, kad už spintelių nedažyta Ne toks jau ten didelis plotas, kad reikėtų taupyti ant jo dažus, o jei sudėjus spinteles netyčiom ne viskas užsidengtų - visai nekaip atrodytų
Galima plyteles ir iš anksto susiklijuoti, bet patarčiau klijuoti vėliau, kai bus pastatytas virtuvinis - kad tikrai neprisidirbtumėt kokių nors kliurkų

Pritariu Juodai - geriau dažyti visą sieną, nes turint laiko tai ir aukščius baldų pergalvosit, perplanuosit viršutines spintukes ir t.t. O tada reiks sukt galvą dėl nedadažymų ten, kur turėjo būti sieninė spinta, o dabar išvis nieko arba kur turėjo būti standartinė spintelė dabar bus paaukštintas gartraukis... O nusidažysit viską ir stumdykit spintukes į sveikatą thumbup.gif O plyteles klijuokit kai jau viskas vietose, kad vėlgi netrukdytų stumdymams. Ir be to, plytelių spalvą dar galėsite pergalvoti pagal baldus ar dar ką, gal net nebe plytelių norėsit o plokštės ar stiklo ar tik dažytą palikt ax.gif
QUOTE(Juodai @ 2013 07 16, 10:48)
Pas mus įmontuojamas šaldytuvas, tik jis ne prie sienos. Atidarinėjamos durelės neišlenda už šoninės plokštės, jos kaip tik truputį pasistumia į vidų, bet rankena atsikišus yra, tad, manau, jei nebūtų tarpelio palikta, remtųsi į sieną. Šiaip šaldytuvai atsidaro truputį plačiau, nei 90 laipsnių kampu

Pas mus kai buvo įmontuojamas, šone buvo didelis tarpas paliktas. Nors manau tai labiau dėl kitų priežasčių, nes tos virtuvės planavime praktika iš tolo nekvepia doh.gif Su įmontuojamais gal sunkiau, bet jei neklystu dauguma laisvai pastatomų šaldytuvų galima lengvai patiems pasikeisti durų atidarymo kryptį. Mūsų dabar atsidaro į dešinę ir pagal planą atsidarys į stalviršį, o ne į sieną (šaldytuvas stovės kampe). Gal ir ne super patogu dėliojimosi prasme, bet man geriau, kad atsidarytų kiek įmanoma plačiau, kad nereikėtų laviruot traukant lentynas ax.gif Jei netiks, pasikeisim ir atsidarinės į sienos pusę, ten vietos ir taip numatytas tarpelis. Keistuolė aš blush2.gif
QUOTE(Kadija @ 2013 07 16, 07:40)
nu sakes, tokio dar nesu macius varianto, labai aciu uz ideja  4u.gif  bandysiu pasiklausineti ir ivertinti ar patogu...

Ner už ką 4u.gif Šita idėja gal ir nepasinaudosit, bet minčių gali kilti kokiom kitom inovacijom mirksiukas.gif Va gal taip pasidarysit:
user posted image
ax.gif
QUOTE(viola78 @ 2013 07 16, 08:41)
1. taip ant tos siauros sienos bus TV, ten šiek tiek daugiau kaip 1m, tad vyras apžiūrėjo, kad TV telpa apie stumdomas dureles ir aš galvojau, tik ar bus patogu bėgeliai virtuvėje indų džiovykloj (nors planuoju ten nedėti šlapių indų) jau greičiausiai nebus tų lentynėlių, nes man jos iš bėdos buvo, bet ačiū tau ir Mindijai už idėjas, tikrai kuria nors pasinaudosiu
aš tikrai nepykstu nė už jokią kritiką, juk tam ir atėjau pas jus, nes norisi gauti tos kritikos kaip buomu per galvą, ir kitaip pažvelgti į savo "kūrinį", nes jaučiu, kad užsiciklinau
2. ... TV kabinsis pakankamai aukštai, tai gal nereiks galvos trankyti ir indų plauti jogos pozom lotuliukas.gif oi pradeda nervinti mane tas TV dabar galvoju, kodėl vyras nepadarė jo sienoj, nes ten gipsą susuko, tad ertmė liko, TV tilptų

1. Taigi ten, kur apskritimu pažymėjau? Kad telpa, tai telpa, patogumas yra kitas reikalas. Bet dabar, kai jau viskas padaryta, gal darykit kaip suplanavę ir jei netiks, pasikeisit. Aj, va dar kokįų padarymų radau televizorius įmontuotas spintelės durelėse bigsmile.gif
ArbaTV lubose:
user posted image
TV "ant bėgelių"
user posted image
Dėl bėgelių, tai net nežinau. Kodėl jie turėtų netikti? Svarbiausia atitiktų dizainas, nes kokioj klasikinėj virtuvėj tai keistai atrodytų, bet modernesnėj visai nekristų į akį schmoll.gif
2. Taigi pasižymėkit ant sienos kur bus tv, atsistokit šalia lyg plautumėt indus, bus matyt. Galiausiai TV manau bus "įrėmintas", tai kažkiek aukštį galima bus reguliuoti ax.gif
QUOTE(Kadija @ 2013 07 16, 11:42)
as rinkdamasi galvoju, kas man gyvenimo kokybe labiau pakeistu... o stalciai ir spintele- man nesulyginami... tegu atima is manes visus navarotus- bet stalciu neatiduosiu..  lotuliukas.gif  cia, skaiciau anksciau, kazkas kalbejo apie stalciuku maniakes- as is ju  4u.gif

Kokios dar maniakės? Šitoj gražioj temoj?? fear.gif Stalčių Sekta, tai jau visai kas kita nono.gif angel_not.gif
Atsakyti
Eina sau kiek visokiausios karuselis , cargo ir istraukiamos siukliu dezes kainuoja furnitane blink.gif Ir cargo mum visai nepasiteisino senoj virtuvei, neturiu as ten ka det, ir vaikas pastoviai darineja, pliusinius zaislus prisodina doh.gif Dabar naujoj virtuvei imsiu kad butu kuo maziau atviru stalciu, uzknisa dulkiu valymas ir seip tos nisos tapo visokiausiu "suduku"vieta doh.gif
Papildyta:
Su kuo valot blizgia vrtuves plokste? blush2.gif
Atsakyti
niu, merginos, sienos isgriautos, lauksiu kol baldininkas atsilaisvins paskutiniems ismatavimams thumbup.gif

p.s visgi projektelio del vienos sienos reikejo doh.gif apgavo mane biggrin.gif
Atsakyti
ateinu, dar patarimų ir pagalbos, priartėju prie panašaus vaizdo, bet dėl kampo niekaip neapsisprendžiu, man atrtodo kad užlįsti į 60cm kampą visgi nepatogu.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(juju @ 2013 07 16, 18:31)
ateinu, dar patarimų ir pagalbos, priartėju prie panašaus vaizdo, bet dėl kampo niekaip neapsisprendžiu, man atrtodo kad užlįsti į 60cm kampą visgi nepatogu.

user posted image

Kaip suprasti tą 60 cm kampą? Dvejos durelės po 30 cm? Bent iš plano, tai regis taip. Įtilpsit, bet tokios durelės (kiek teko čiupinėti) labiau pritinka su karusele. Manau pagal Jūsų planą, galima dėti pvz dvejas po 40 cm, arba bent vienoj pusėj 30, kitoj 40. Mes kombinuosim vieną iš kampinių ir darysim po plautuve 60, o už užsukimo 40 ax.gif
O iš planelio, tai pirmiausia - kam tas kargiukas prie šaldytuvo? Norit ar tik dėl to, kad niekas kitas netelpa? Vyninė - tie patys klausimai kaip ir kargiukui. Tie patys klausimai horizontaliom durelėm. Ir stalčių blokui žiūrinčiam į kitą pusę - taip pat. 4u.gif Būtų gerai, jei bent raštu surašytumėt išmatavimus, būtu lengviau perstumdyt Jūsų virtuvikę ax.gif
Atsakyti