QUOTE(bambyze @ 2013 08 07, 22:23)
Taip, maišytuvo vietą žymėjome ties plautuvės viduriu. Ir šiandien pažiūrėjau, kad tiek atidarius jokio koto šepečio neprakiščiau (lango siena iš šono maišytų) ir gautųsi labai iš kampo tas valymas.
Pilnas atsidarymas man reikalingas daugiausia valymui. Net nervina mintis, kad langas gali neatsidarinėti.
Namas šalia miško, pušyno, taip kad žiedadulkės, t.t. dažnai teks valyt..
Kaip suprast "lango siena iš šono"? Aš tai supratau taip - langas nišoj, kai atidarote langą iki maišytuvo žymėto plautuvės vidury, lieka 20 cm tarpas tarp lango ir nišos kampo, o pagal dabartinį paaiškinimą, tai atstumas tarp atidaryto lago kraštinės ir lango rėmo kraštinės
Aišku, aš čia neįkalbinėju, Jūsų asmeninis reikalas jei turite poreikį tą langą atsidaryti ir valyti patogiai, o ne su šepečiais ar pasilipus kopėčiom iš lauko. Tik išsakau savo asmeninę nuomonę ir patirtį - virtuvės langas nėra dažnai darinėjams iki galo, nėra net valomas taip dažnai kaip gal ir reikėtų, nes po kelių pavalymų kas pora dienų, tiesiog nebekyla rankos ir pripranti prie šiek tiek dulkėto lango (pas mus toks iš vidinio kiemo pusės, pirmas aukštas, geras priėjimas, todėl praktinių pasiteisinimų nevalyt neturiu, plius langas į pietų pusę, padulkėjima matosi, bet kai apdulka laaabai greit, tai sugalvoji, kad gyvenime yra įdomesnės veiklos nei blizgint langą
), darbastalį ir patogesnį virtuvės išplanavimą vertinu labiau nei langų valymo patogumus
Pasirodysiu dabar kaip kokia nevala
QUOTE(Juodai @ 2013 08 07, 22:42)
kad brangu karuselė, tai sutinku, bet kad vienas aukštas naudojamas
pas mane dabar abu aukštai pilnai išnaudoti ir viršutiniam ne kokios smulkmenos, o dideli dubenys, net ir smulki buitinė technika telpa
, apačioj puodai trim aukštais (aišku, mažėjančia tvarka
)
Na, kaip čia pasakius - tie blumai atsidaro ne taip jau visai lengvai... reikia įveikti atidarant jų traukos jėgą, tą pačią, kuri paskui švelniai pritraukia stalčių jį stumtelėjus. Tad manyčiau, kad tokios "rankenėlės" nelabai patogu - tiksliai pasakei - nagų laužymas
Man šits variantas irgi dailiausiai atrodo, o tie 20-25 cm neaišku kam, tai turbūt... kargiukas
. Nelabai turiu akda ieškoti i-neto platybėse, bet gal yra kokis variantas šitai vieta padaryti taip: apačioj kad ir krepšys a la "cargo" aliejams, actams, o dešinėj pusėj ar plokštė ar metalinis tinklelis ar kokis nors biesas, vamzdis gal visokiems samčiams, mentelėms sukabint
. Kažin, ar įmanoma tokį daiktą rasti, o gal koks auksinių rankų meistrelis pagamintų
.
Ėj, nereikia man dabar pasakoti, kad patogu karuselė po plautuve, dar depresija užpuls, kad jos atsisakiau
Aš vistik ne iš patirties rašiau, o iš savo supratimo apžiūrėjus tas karuselių variacijas
Nu va, apie pritraukimus pamiršus buvau
Tai kogero atidarymo pradinis momentas yra kaip ir kokio senoviško stalčiaus, kai reik jėgos. Aš va dar nepapasakojau kokie gudrūs buve virtuvės šeimininkai - į stalčius su tom antro tipo rankenėlėm, susuko ir po bumbulą, kad atsidarytų geriau
Aš tai pirmiausia mintyse juos išdurninau, nes per tuos bumbulus stalčiai neatsidarinėja iki galo (kampiniai stalčiai ir bumbulai trukdo), išsukai tuos bumbulus, bet pusdienį padarinėjus stalčius, teko atsiprašyti ir bumbulų ir šeimininkų
Su pirmo tipo irgi visko buvę, bet jos man asmeniškai patogesnės, valosi paprasčiau
p.s.
Va kokį
stalčiuką atradau skaitmeninėse platybėse
Laimės niekam nėra pažadėta. Gyvenimas kiekvienam skiria laiko ir erdvės. Pats žmogus turi pasirūpinti kuo juos užpildyti.