Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę toliau (2)

QUOTE(bambyze @ 2013 08 04, 20:12)
Labas vakaras,

na dar vieną variantą išmąsčiau. Gal geriau?
Ten, kur indaplovė ir stalčiai, tai užsukime prie lango, po 60cm pločio abu.
user posted image
Tik abejonės dėl spintelės po kriaukle (30cm) pločio:
- užteks, jei reiks įlįsti į kampą keist filtrų, pan.? Kampą naudosim tik retai naudojamiems daiktams susidėti.
- ar tilps šiukšliadėžė?
Taip pat gal iš patirties kas atsakys, ar 45 pločio stalčiai ne per siauri?

Labai laukiu komentarų  4u.gif

Labai laukiu komentarų 4u.gif
Atsakyti
Bambyze, man kazkaip krito I akis, kad darbastalis labai jau mazas? g.gif

as irgi suku galva, kaip man sutalpint savo rakandus ir norus ir 2,7m ilgi viena juosta doh.gif

ir nuo ko pradet renkantis gamintoja... Kiek kam rasau su savo planu, niekas neatraso biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(gabby_jz @ 2013 08 06, 17:02)
Ajste, aj kad kaip minėjau, vyras toj pačioj pardėj dirba, tik kitam skyriuj, tai nesinori ten skundais žarstytis smile.gif Nu gal sumąstysim ką...
O profilis tai tvirtintas dvipuse lipnia juosta biggrin.gif Aišku prikibo ten gerai... 
Mindija, aš irgi už 2var sad.gif

O tai kur vaizdinė medžiaga? g.gif

Apsistosiu ir aš ties antru ax.gif Tik dar ką su kampu daryt galvoju, nei man jo reik, nei ką doh.gif

QUOTE(bambyze @ 2013 08 06, 18:10)
Labai laukiu komentarų  4u.gif

Man kitam tai komentuojasi, bet pati va savo š neišsisrėbiu lotuliukas.gif
30cm jaučiu mažoka, tikrai gali būt sudėtinga su filtrais. O šiukšlių dėžę kur laikysit? Irgi ten?
O dėl stalčių, tai žiūrint ką laikysit ax.gif Pas mane buvo po 40cm stalčiai, tai naudingi buvo tik kokiai folijai, kepimo maišams, dangteliams ir pan. Visokias smulkes mesdavau ten rolleyes.gif
O jei orkaitę traukt į kairę ir vieną stalčių bloką daryt? Gal geriau trys didesni, nei šeši tokie g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mindija @ 2013 08 07, 08:25)
30cm jaučiu mažoka, tikrai gali būt sudėtinga su filtrais. O šiukšlių dėžę kur laikysit? Irgi ten?

taip, planuoju po kriaukle.
O dėl stalčių, tai žiūrint ką laikysit ax.gif Pas mane buvo po 40cm stalčiai, tai naudingi buvo tik kokiai folijai, kepimo maišams, dangteliams ir pan. Visokias smulkes mesdavau ten rolleyes.gif

tokia ir man mintis kilo, todėl ir klausiu. Dabar turiu 54cm pločio stalčius. Ten susidedu ir kombaino dalis, ir puodus, lekštes, kruopas, t.t.
O jei orkaitę traukt į kairę ir vieną stalčių bloką daryt? Gal geriau trys didesni, nei  šeši tokie g.gif

o argi galima kaitlentę su orkaite dėti prie šaldytuvo? Gal man visgi norėtusi stalviršio tarp kaitlentės ir šaldytuvo.. produktams pasidėti.
Arba daryti: šaldytuvas, 30cm spintelė, 60cm kaitlentė su orkaite, 60cm stalčiai ir vėl 30cm spintelė? Tik man tos po 30cm nepatinka... bet kriauklės norisi prie tos sienos....

Puke, darbastalis dar užsisuka kampu, 1,20m. Tikrai nėra jo mažai.
Atsakyti
Bambyze, nebepamenu visų variantų ir niuansų, bet negalvojot dėt tokiu išdėstymu nuo užlenkimo - indaplovė, kriauklė, o kitoj tiesėj didesni stalčiai, kaitlentė ir mažesni stalčiai?
Atsakyti
QUOTE(Mindija @ 2013 08 06, 13:24)
Tai va tai va g.gif Nenoriu aš to kargo, nenoriu karuselės ir labiausiai tai nenoriu visur po tris stalčius doh.gif
Dėt vidinius?
O jei ne kargo, o kokią uždarą rankšluostinę ten padaryt? g.gif Tai tikrai geriau jau rankšluostukus ten sukabint, nes realiai net neįsivaizduoju kur juos dėt reiks ...
Arba šiaip siaurą spintukę. Jei jau maistas toj pusėj, tai va katinai turės savo atskirą spintukę "bubukams" biggrin.gif

Kiek visokiu nenoriu, tiesiog Nechačiūcha lotuliukas.gif
Dedant vidinius bus gražesnis vaizdas, bet visus taip daryt man kažkaip mažiau praktiška atrodo, nes nesvarbu kurio stalčiaus turinio reik, pirmiausia atidarai išorinį, tada dar vieną atidarinėji... g.gif
Pas mus rankšluostukai (jei kas sugeba pakabint), tai ant orkaitės rankenos. Betgi dažniausiai numesti ant stalviršio blush2.gif Spintukė geresnė mintis, bet vėl, kai ji tokia siaura ir gili, "bubukus" iš galo trauksit klupėdami, arba tingėsit traukyt ir pasibaigs galiojimas tongue.gif Nebent daryt koki savadarbį stalčių-ištraukiamą padėkliuką mirksiukas.gif
Kad kampinę pasidaryt geriau prieinamą, reikia mažint/stumt šalia esančias spintukes. Arba montuot spintelę su tais Magic baskets atsidarančius toj pusėj kaip plautuvė
user posted image
Tada galima talčius po kaitlente praplatint iki 1000, bus mažiau linijų virtuvėj ax.gif
QUOTE(gabby_jz @ 2013 08 06, 15:02)
Ajste, aj kad kaip minėjau, vyras toj pačioj pardėj dirba, tik kitam skyriuj, tai nesinori ten skundais žarstytis smile.gif Nu gal sumąstysim ką...
O profilis tai tvirtintas dvipuse lipnia juosta biggrin.gif Aišku prikibo ten gerai... 
Mindija, aš irgi už 2var sad.gif

Tą tai suprantu 4u.gif Bet negi parduotuvė neturi kažkokios "politikos" pirkėjams, kurie nusiperka ir kol parsineša namo jau nebetinka prie interjero, dirba ne taip kaip tikėjosi ar šiaip nebepatinka (aišku antrai pusei, kad gailesčio iš pardavėjų susilaukt) g.gif Daugma parduotuvių leidžia gražint per porą savaičių. O jūs gal ir ne visai gražintumėt, o apsikeistumėt tik. *****, gi ne litą kainavo ir ne pusdieniui pirkot doh.gif

O man pačiai kilo nemažai klausimų apie apšvietimus, nes vakar parduotuvėj dairėmės, tai nebežinau ko man reikia doh.gif Kaip ir norėjau LEDų, bet jų būna ištisos juostos (kaip ir praktiškiau kai nereikia sujungimų) arba sekcijos (montuotųsi po kiekviena spintele atskirai), tik neaišku ar valdyti visą juostą yra patogiau negu sekcijas, kurios greičiausiai jungtųsi kaip ištisa grandinė. Ir vat kai vienas LEDukas toj grandinėj "numiršta", grandinė nutrūksta ar kiti LEDukai veikia? Ar čia nuo konkrečios juostos priklauso? O gal geriau senoviškesnį varijantą - LEDinius lempiukus (Spotlights)? Iki darbastalio vistiek šviesa išsisklaido ir yra pakankamai vientisas apšvietimas. Ir aišku tas šilta-šalta ramybės neduoda. Kažkaip linkusi manyti, kad prie šiltų spalvų spintelių ir apšvietimas tiktų šiltesnis. O gal atvirščiai, reiktų kontrastingo šalto, kad atrodytų švariau? Gal susigundyt tom juostom kur ir šilta ir šalta? Pasidomėčiau ar abi "spalvos" kartu ar pasirenki kurią tuo metu nori... Vakar brangujį erzinau, kad imsim spalvotus lotuliukas.gif

Bambyze, gi jau daug kalbėta, kad viskas galima jei vietos nėra mirksiukas.gif Orkaitė prie šaldytuvo mažesnė bėda nei kaitlentė prie plautuvės, bet jei vietos vos pora metrų, daug neprigalvosi. Pas jus bus dujinė kaitlentė? Koks gartraukis? Jei ką, bandyčiau atskirti kaitlentę nuo orkaitės ir daryčiau taip: 30cm darbastalio, 60cm kaitlentė, darbastalis iki plautuvės, apačioj po kaitlente 90cm stalčių blokas, 60cm orkaitė, kampas, viršuj dvejos durelės po 45cm (suprantu, kad gartraukis 60cm, bet po durelėm jis toks ir liks, durelės dėl vaizdo tokios), durelės 60cm (jei patogu), dvejos durelės po 45cm. Reikalui esant galima viską stumtelėti į kairę per 5-10cm taip padarant vietos platesnėm kampinės durelėm (nuo 30cm iki 35-40cm). Arba stumtelėti tik kaitlentę, kad iki šaldytuvo liktų 15 cm ir pati kaitlentė būtų stalčių bloko centre (15-60-15) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2013 08 07, 11:58)
Bambyze, gi jau daug kalbėta, kad viskas galima jei vietos nėra  mirksiukas.gif  Orkaitė prie šaldytuvo mažesnė bėda nei kaitlentė prie plautuvės, bet jei vietos vos pora metrų, daug neprigalvosi. Pas jus bus dujinė kaitlentė? Koks gartraukis? Jei ką, bandyčiau atskirti kaitlentę nuo orkaitės ir daryčiau taip: 30cm darbastalio, 60cm kaitlentė, darbastalis iki plautuvės, apačioj po kaitlente 90cm stalčių blokas, 60cm orkaitė, kampas, viršuj dvejos durelės po 45cm (suprantu, kad gartraukis 60cm, bet po durelėm jis toks ir liks, durelės dėl vaizdo tokios), durelės 60cm (jei patogu), dvejos durelės po 45cm. Reikalui esant galima viską stumtelėti į kairę per 5-10cm taip padarant vietos platesnėm kampinės durelėm (nuo 30cm iki 35-40cm). Arba stumtelėti tik kaitlentę, kad iki šaldytuvo liktų 15 cm ir pati kaitlentė būtų stalčių bloko centre (15-60-15)  4u.gif

Ajste, orkaitė ir kaitlentė planuojama elektrinės. Buitinės technikos dar neišsirinkome. Todėl jei šiuo konkrečiu atveju išskirtinai kažkokia technika netinka, norėčiau žinoti.
Pasipaišiau Jūsų siūlomą variantą. Ar teisingai Jus supratau?
user posted image user posted image
Įsivaizduoti trimatėje erdvėje sunkoka, bet manyčiau toks variantas man patinka smile.gif
Gal galit atsakyti į klausimą dėl įrankių stalčiaus brėžinuke?
O 30cm spintelei po plautuve užteks? šiukšliadėžė kad tilptų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bambyze @ 2013 08 07, 10:56)
Ajste, orkaitė ir kaitlentė planuojama elektrinės. Buitinės technikos dar neišsirinkome. Todėl jei šiuo konkrečiu atveju išskirtinai kažkokia technika netinka, norėčiau žinoti.
Pasipaišiau Jūsų siūlomą variantą. Ar teisingai Jus supratau?
Įsivaizduoti trimatėje erdvėje sunkoka, bet manyčiau toks variantas man patinka smile.gif
Gal galit atsakyti į klausimą dėl įrankių stalčiaus brėžinuke?
O 30cm spintelei po plautuve užteks? šiukšliadėžė kad tilptų smile.gif

Dėl kaitlentės klausiau, nes kaip jau minėta po indukcine negerai laikyti metalinius įrankius ar rakandus, jei neklystu dujinės mažiau lenda į spintelę, labiau iškilusios ant stalviršio... Na čia jau aktualu kai išsirinksit techniką ir planuosit stalčių gylį, kad nebūtų tik dekoratyvinis viršutinis. Bet daug kas jį pasidaro, reiškias galima 4u.gif
Tai, tą ir turėjau galvoj sienai su šaldytuvu drinks_cheers.gif
Kitos sienos detalių nepamenu, bet jei norite priėjimą spintelei po plautuve daryti tik vieną 30 cm, manau tai labai mažai g.gif Palyginimui, A4 lapo aukštis 29.7 cm, galit paimt paižaist, pažiūrėsit ar patogu būtų mirksiukas.gif Aš manau, kad tiesiog bus neišnaudota erdvė. Indalpovę su stalčiais keisčiau vietom ir vietoj stalčių daryčiau dureles su viduniais stalčiais ar išvažiuojančia šiukšline, kad esant reikalui tuos daiktus ištraukt ir turėt erdvų priėjimą prie poplautuvinių agregatų mirksiukas.gif O ir šiaip plautuvę kelčiau už užsukimo, prisidėtų apie 30 cm darbastalio, kampinė spintelė būtų prieinama atidarius dvejas dureles 30+60, po plautuve (į 60cm spintelę) puikiai tilptų šiukšliadėžė + vieta pasidėjimui valiklių ar dar kas aktualu + laisvas priėjimas prie vamzdžių + bus optimaliau išnaudojamas kampas (kai toks priėjimas, galima ir giliau susidėt rečiau naudojamus daiktus, kurie pasiekiami be problemų) ax.gif Bent aš taip manau 4u.gif Kaip jau minėjau, pas mus plautuvė prie kampo ir reikėjo spręsti šią dilema ir pasirinkom dureles, nes karuselės ir krepšiai po plautuve gaunasi super brangiai (reliai naudojamas vienas aukštas arba tu mažiem daikteliam, t.y. mums netinka), stalčiai irgi nelabai atitinka biudžetą ir erdvės panaudojimo optimalumą, liko durelės ir lentynos, kurios neergonomiškas sprendimas, bet kai ir virtuvė ir biudžetas eko, nieko daug neprigalvosi rolleyes.gif Gal jums kas pavyks 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ajste: 07 rugpjūčio 2013 - 12:41
QUOTE(Ajste @ 2013 08 07, 11:58)
Kiek visokiu nenoriu, tiesiog Nechačiūcha  lotuliukas.gif
Dedant vidinius bus gražesnis vaizdas, bet visus taip daryt man kažkaip mažiau praktiška atrodo, nes nesvarbu kurio stalčiaus turinio reik, pirmiausia atidarai išorinį, tada dar vieną atidarinėji...  g.gif
Pas mus rankšluostukai (jei kas sugeba pakabint), tai ant orkaitės rankenos. Betgi dažniausiai numesti ant stalviršio  blush2.gif Spintukė geresnė mintis, bet vėl, kai ji tokia siaura ir gili, "bubukus" iš galo trauksit klupėdami, arba tingėsit traukyt ir pasibaigs galiojimas  tongue.gif  Nebent daryt koki savadarbį stalčių-ištraukiamą padėkliuką  mirksiukas.gif
Kad kampinę pasidaryt geriau prieinamą, reikia mažint/stumt šalia esančias spintukes. Arba montuot spintelę su tais Magic baskets atsidarančius toj pusėj kaip plautuvė
user posted image
Tada galima talčius po kaitlente praplatint iki 1000, bus mažiau linijų virtuvėj  ax.gif

Jo, jaučiu ant galo bus meistrui "daryk kaip išeina, nes jau pykina nuo visko" lotuliukas.gif

Tą siaurą spintukę galvoju alia kargą su rankšluosčių kabykla g.gif Apačioj padėsiu ką nors ir dar rankšluosčius sukabinsiu g.gif Žiauriai nekenčiu kai mėtosi tos šlapios mazgotės belenkur doh.gif
Orkaitė mano aukštai, dar baisiau bus prikabinėta.

Praplatinau stalčius iki 100cm g.gif
Blogai.... jei juos naudosiu maistui. Tikrai per platūs. SSakau iš patirties, kad atsargų metams nekaupiu blush2.gif
Jei indams, tai super, va šitų tai turiu lotuliukas.gif O ir kitoj pusėj tada belieka 45 stalčiai. Maistui kaip sakiau užtektų, bet tada reikia indaplovę po orkaite kišt, o ir vaizdas man šeipsau unsure.gif
Dar dešiniau slinkt negaliu, nes plautuvė slenkasi, o ta siena lango dešinėj tik dažyta, tai jei apsitaškys, neprivalysiu aš jos doh.gif

Vaizdas kažkoks toks.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Mindija @ 2013 08 07, 11:51)
Jo, jaučiu ant galo bus meistrui "daryk kaip išeina, nes jau pykina nuo visko" lotuliukas.gif

Tą siaurą spintukę galvoju alia kargą su rankšluosčių kabykla g.gif Apačioj padėsiu ką nors ir dar rankšluosčius sukabinsiu g.gif Žiauriai nekenčiu kai mėtosi tos šlapios mazgotės belenkur doh.gif
Orkaitė mano aukštai, dar baisiau bus prikabinėta.

Praplatinau stalčius iki 100cm g.gif
Blogai.... jei juos naudosiu maistui. Tikrai per platūs. SSakau iš patirties, kad atsargų metams nekaupiu blush2.gif
Jei indams, tai super, va šitų tai turiu lotuliukas.gif O ir kitoj pusėj tada belieka 45 stalčiai. Maistui kaip sakiau užtektų, bet tada reikia indaplovę po orkaite kišt, o ir vaizdas man šeipsau unsure.gif
Dar dešiniau slinkt negaliu, nes plautuvė slenkasi, o ta siena lango dešinėj tik dažyta, tai jei apsitaškys, neprivalysiu aš jos doh.gif

O jeigu po plautuve, kaip ir po kaitlente, daryt didelį stalčių bloką? Su vidiniais stalčiukais? Bet ne, nelogiška doh.gif Tai tada dėt 600 durelės tiems kampiniams krepčiukams, o po plautuve didelis stalčius kiek lieka, apie 800? Tilptų šiukšlinė ir dar kokie aukšti ramakandai ar bulvės, morkos, valikliai, skalbikliai... čia jau pagal poreikius mirksiukas.gif Mane ta indauja dabar nervina, nes logiškai, tai ji turi būti arčiau prie indaplovės ir plautuvės, kad sudėt švarius indus arba prie kaitlentės, kad būtų patogu pasiimt indus porcijuojant maistą g.gif Tai dabr ji geroj vietoj prie indaplovės, beeet mat atrodo lakyti ten naudojamus indus nėra labai patogu. Patogiau viršutinėse, po kaitlente ir kampinėj (puodam). Bet tada kyla klausimas kas turi būti arčiau gaminimo zonos (tarp kaitlentės ir plautuvės) - puodai ar maistas? doh.gif Gal maistas būtų šaldytuve ir viršutinėse spintelės + vienam stalčiuj po kaitlente, o visur kitur - indai? Aj, nebežinau jau. Dabar net apie savo nieko pagalvot negaliu, nebeneša tiek smegenys, kad svarstyt kurioj spintelėj kas bus. Susidėsiu kaip papuls, priprasiu ir bus gerai irnesakyk.gif nesvarbu, kad ne pagal visas rekomendacijas, lyšną kaloriją sudeginsiu lakstydama ratais lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2013 08 07, 14:09)
O jeigu po plautuve, kaip ir po kaitlente, daryt didelį stalčių bloką? Su vidiniais stalčiukais? Bet ne, nelogiška  doh.gif  Tai tada dėt 600 durelės tiems kampiniams krepčiukams, o po plautuve didelis stalčius kiek lieka, apie 800? Tilptų šiukšlinė ir dar kokie aukšti ramakandai ar bulvės, morkos, valikliai, skalbikliai... čia jau pagal poreikius  mirksiukas.gif  Mane ta indauja dabar nervina, nes logiškai, tai ji turi būti arčiau prie indaplovės ir plautuvės, kad sudėt švarius indus arba prie kaitlentės, kad būtų patogu pasiimt indus porcijuojant maistą  g.gif  Tai dabr ji geroj vietoj prie indaplovės, beeet mat atrodo lakyti ten naudojamus indus nėra labai patogu. Patogiau viršutinėse, po kaitlente ir kampinėj (puodam). Bet tada kyla klausimas kas turi būti arčiau gaminimo zonos (tarp kaitlentės ir plautuvės) - puodai ar maistas?  doh.gif  Gal maistas būtų šaldytuve ir viršutinėse spintelės + vienam stalčiuj po kaitlente, o visur kitur - indai? Aj, nebežinau jau. Dabar net apie savo nieko pagalvot negaliu, nebeneša tiek smegenys, kad svarstyt kurioj spintelėj kas bus. Susidėsiu kaip papuls, priprasiu ir bus gerai irnesakyk.gif nesvarbu, kad ne pagal visas rekomendacijas, lyšną kaloriją sudeginsiu lakstydama ratais  lotuliukas.gif

Dėl vietos pasidėjimui aš visai nepergyvenu, man svarbu maisto produktai ir indai.
Dėl valiklių/ploviklių- dvi vonios name (viena dar neįrengta), tikrai rasiu kur padėt smile.gif
Bulvės/morkos- turim rūsį biggrin.gif
Rakamandai- rūsyje atskira patalpa su lentynom uogienėm, ten retai naudojamus daiktus galiu sudėliot. Dar ten stovi ir šaldiklis, niekad nekilo problemų nusileist ir pasiimt, jei ko prireikė kartą savaitėje smile.gif
Tai va.... Belieka man pačiai nuspręst kur man patogiau laikyt puodus, o kur kruopas biggrin.gif Arba dėt kur papuls ir degint kalorijas drinks_cheers.gif thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mindija @ 2013 08 07, 12:36)
Dėl vietos pasidėjimui aš visai nepergyvenu, man svarbu maisto produktai ir indai.
Dėl valiklių/ploviklių- dvi vonios name (viena dar neįrengta), tikrai rasiu kur padėt smile.gif
Bulvės/morkos- turim rūsį biggrin.gif
Rakamandai- rūsyje atskira patalpa su lentynom uogienėm, ten retai naudojamus daiktus galiu sudėliot. Dar ten stovi ir šaldiklis, niekad nekilo problemų nusileist ir pasiimt, jei ko prireikė kartą savaitėje smile.gif
Tai va.... Belieka man pačiai nuspręst kur man patogiau laikyt puodus, o kur kruopas biggrin.gif Arba dėt kur papuls ir degint kalorijas drinks_cheers.gif  thumbup.gif  lotuliukas.gif

Ach vat kaip čia viskas bigsmile.gif Tai tada be problemų galima leisti sau neišnaudot to kampo thumbup.gif Porą blokų stalčių po 600 ir viskas.
Tik vat su tais rankšluosčiais... Kur dabar kabinat? Nepamenu kokie pas jus planai, bet jei darytumėt stalčius su rankenom, tai ilgiem stalčiam - ilgos rankenos ir ant jų galima permest tuos rankšluosčius mirksiukas.gif Visgi geriau negu uždaroj ranšluostinėj, kurią darinėt reik, o ir šus šlapi skudurai. Ant ilgų rankenų praskleidi ir viskas. Na taip, nėra gražu, bet labiau praktiška ax.gif
Atsakyti